Så förebygger du acneärr

  • | Annica

Acne är inte kul men tyvärr en vanlig hudåkomma som drabbar alla åldrar. Acnen kan även göra sig påmind långt efter den försvunnit i form av ärr. Idag ska vi kika närmare på vilka produkter som tar upp fighten med acnen och reducerar risken för ärr.

https://skincity.se/sv/by-wishtrend

Clear Skin Shield Patch & TECA 1% Barrier Cream

Magiska plåster!

Har någon prövat nya Clear Shield Patch från By Wishtrend? Älskar hur man hela tiden kommer på nya fiffiga resultatinriktade produkter. Detta är små genomskinliga plåster som är supertunna och låter huden andas. Man kan till och med använda dessa under makeupen. Vad dessa små rackare gör är att de verkar med hjälp av hydrokolloid-tekniken vilket är att de absorberar vätskan som kommer ur sår/blemmor/finnar och kapslar in det, för att snabba på läkningsprocessen och ser till att acnen inte sprider sig, hur smart!

Balans är nyckeln till en hälsosam hud

Något annat som är jätteviktigt när det kommer till att behandla acne är att tänka balans. Det är lätt att man i frustration applicerar syra som det inte finns ingen morgondag men detta kan tyvärr torka ut huden och det i sin tur gör att huden producerar mer talg och fler finnar uppstår, som ni hör ett ekorrhjul man vill undvika.

Det är här Teca 1% Barrier Cream kommer in i bilden. Denna bildar ett skyddande lager som låser in fukt och mumsiga ingredienser i huden samt lugnar en irriterad hud vilket är idealisk för att motverka acneärr.

En favoritprodukt

Skincity kunden Anna skriver så här i sin recension om Teca 1% Barrier Cream, 

”Använder denna över min hormonella acne som kommer med jämna mellanrum och den är så skön! Applicerar den som en punktbehandlare över drabbade områden på kvällen och morgonen efter känns huden mycket lugnare och stabilare, inflammationerna gör inte lika ont. Väldigt snäll kräm som inte luktar något speciellt och känns inte på huden. Rekommenderar den verkligen!”