MAKETHEMAKE makeupskola del 1: Primer

  • | Annica

En bra primer är nyckeln till en snygg makeup som håller hela dagen och min nya primergarderob är här! MAKETHEMAKEs helt nya primers är en förlängning av hudvården och det första steget i makeupen, fulla av aktiva ingredienser som verkligen sätter huden i första rummet, men som även gör så mycket för att makeupen ska sitta bättre, längre och helt enkelt se snyggare ut.

För GLOW  – Niacinamide Soft-focus Primer

Älskar denna när jag vill ge huden extra vitalitet. Med sina små prismor ger den ett sånt fint liv å lyster till huden. Bästa, bästa när huden känns trött, matt och lite trist eller bara för alla som allmänt är lystergalningar som jag! 😊  Har en lätt ljusrosa/pärlemofärgad ton som gör underverk för en trött eller lysterlös hud. Den har en cremegel textur som är superlätt på huden och innehåller, förutom hudhjälten Niacinamid som har fin effekt på allt från pigmenteringar till rodnad och känslighet även silica som ger huden en skyddande och perfekta yta innan efterföljande makeup.

För FUKT & NÄRING – Bisabolol Primer

Denna är min  go to -primer när  hudens känns torr eller fuktfattig. Sååå himla mjukgörande och mättar hudens fuktbehov, vilket leder till att makeupen inte ”äts upp” under dagen. Dessutom PERFEKT föra alla torrisar som upplever att deras foundation lägger sig kakigt.  Denna är magi med sin närmast stretchiga finish som gör att din foundation följer  dina ansiktsrörelser under dagen och inte krackelerar! Perfekt även för en känslig hy tack vare stjärningrediensen Bisabolol som verkar lugnande på huden.  Vad är det då som gör primereffekten i denna produkt som faktiskt dessutom är en vårdande ansiktsolja? Jo det är det den unika blandningen av torra och mer rika oljor likt jojobaolja, sötmandelolja och avokadoolja som gör att makeupen får fäste på huden. Om du har en torr hud kan du inte leva utan denna!

Använder du en borste eller makeup sponge när du applicerar din foundation kan du droppa lite av oljeprimern på redskapet för en mer återfuktande bas. Jag har den både som primer och droppar på borsten som den glowgalning jag är. I nästa inlägg kikar vi närmare på steg 2, basen. 🙂