Har du rosacea? Det finns hjälp att få med rätt produkter

 • | Anna

Det här är Filippa, som är en fin vän till familjen. Ända sedan vi lärde känna varandra så har hon fått vara lite av en testperson för olika produkter då hon ständigt varit på jakten efter en rutin som fungerar bra för hennes rosaceahud. Nu tror jag dessutom att hon äntligen hittat rätt och det glädjer mig verkligen.

Har du rosacea? Det finns hjälp att få med rätt produkter. Idag berättar jag mer om dom produkter som hjälpt Filippa att få en starkare hud.

Hudvårdsrutinen – en viktig del

Jag måste verkligen berömma henne för hennes enorma tålamod när huden lätt kaosar, att den jobbar mot dig och inte med dig. Kan bara föreställa mig hur det kan krossa en totalt på det mentala planet för huden är ju verkligen det vi visar upp, always.

Hon tänker mycket på att förebygga och undvika sådant som huden triggas av tex. kyla, värme, vind, sol, mat, dryck, stress och fel hudvård. Bara det är ju en hel vetenskap men som med allt annat, man lär sig att förhålla sig till det och tillslut blir det en vanesak i livet.

Från att vara helt ovetandes varför hennes hud reagerade som den gjorde till att nu veta och fått det bekräftat av hudläkare, att hon har rosacea så har hudvården blivit en viktig del för att hålla huden i schack så bra hon kan.

Filippa före hon börjat med Is Clinical

Bekräftat rosacea 2015

Jag har alltid haft en känslig hud. Jag bränner mig lätt i solen, blossar upp och reagerar ofta på hudvårdsprodukter och kosmetika. Vintern 2015 fick jag plötsligt prickar runt ögonen och gick till en hudläkare som misstänkte okulär rosacea. Då tittade de även på huden i ansiktet och konstaterade att jag har rosacea. Jag fick krämer som delvis fungerade bra kring ögonpartiet så mina prickar försvann och har sen dess inte kommit tillbaka men i övriga ansiktet gjorde det mig glansig och klibbig, vilket jag inte alls tyckte om. Läkaren rekommenderade mig att kontakta hudterapeut om jag ville använda mig av andra krämer som var mer anpassade för min hudtyp och tillstånd i huden. 

Har använt produkter från både Medik8 och Paula’s Choice. Produkterna har fungerat bra men jag har haft skör hud till och från, så jag ville se om det gick att förbättra resultatet ytterligare och det var då som Anna tipsa mig om att prova Is Clinical.

Is Clinicial – med bevisade kliniska studier i ryggraden

Jag tycker det är så skönt med denna typen av märke som verkligen visar upp bakomliggande kvalitéer. Is Clinical har ett starkt team med expertis inom botanisk farmakologi, molekylärbiologi, biokemi och medicin som tillsammans har samma mål, att man ska få uppleva en friskare hud både fysiskt och emotionellt. Produkterna är laddade med avancerad teknologi och högsta kvalitét. Hudvårdsrutinen hålls kort men väldigt effektiv.

Hudvårdsrutinen – Morgon och kväll

Upplevelsen med produkterna

Båda serumen är aktiva men min känsliga hud har inte reagerat negativt på det utan de har känts skonsamma från start. Jag valde ändå att vänja in huden stegvis första 2 veckorna genom att använda dem var tredje dag, för att sedan kunna övergå till daglig användning. 

Serumet PRO-Heal Advanced+ är väldigt behagligt att massera in och det behöv bara en liten mängd för ansikte och dekolltage. Dagkrämen Extreme Protect SPF 30 upplevde jag till en början fet vid applicering men sjönk snabbt in i huden och så nu efter en tids användning gillar jag den verkligen och  huden hålls återfuktad och UV-skyddad hela dagen. Nattkrämen Reparative Moisture Emulsion har en lättare struktur än dagkrämen men känns även den väldigt återfuktande.

Favoritprodukterna

Den produkt jag gillar bäst är rengöringen Cleansing Complex, den rengör på djupet utan att ”skrubba” eller torka ut huden. Även kvällsserumet Hydra-Cool blev en favorit då den är lätt att applicera samt känns både lugnande och återfuktande.

Filippa efter 3 månaders användning med Is Clinical

Hur blev resultatet?

Jag tycker att jag såg snabba resultat med denna kombination av produkter. Jag upplever idag att efter en kontinuerlig användning så är min hud mindre känslig då jag inte blossar upp lika lätt som jag gjort tidigare. Min hud som tidigare lätt blivit irriterad och kliat har nu en mycket jämnare hudton och är mindre yttorr. Resultatet är alltså att huden känns mer återfuktad och stabilare idag än tidigare. 🙂”.

15 svar till “Har du rosacea? Det finns hjälp att få med rätt produkter”

 • (15) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Vivi skriver:

  Hej, fråga vad för smink/foundation används?

 2. Sofia skriver:

  Underbart

 3. may-britt skriver:

  Hej
  âr det syror i disse produktene?
  âr PHA syror bra för en hud med rosacea ?
  Kram

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej May-Britt!
   Rengöringen innehåller salicylsyra och glukolsyra, resterande är syrafria av dom jag lyfter. PHA-syran är mild och anpassad för en rosacea hud.
   kram Anna

 4. Ranveig Lie skriver:

  Så bra innlegg 🙂 Jeg sliter også med rosacea, og har mycket irriterad hud. Har Filippa en fet rosazea hud eller en tørr rosacea hud? Jg har tørr rosacea, og det er dog enda værre en enn en fet. Jeg prøvde selv Is Clinical for 1 år siden, de samma produktene, men disse ga me gikke nok fukt. Og jeg følte rensen var lite for sterk og tørket ut huden min. Er det noen andre Is clinical produkter som passar bedre for meg kanskje? 🙂

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Ranveig!
   Vad glad jag blir att du uppskattar inlägget.
   Filippa går åt det torrare hållet men har fått en mer normaliserad hud med produkterna. Om du upplevde att Is Clinical rengöring inte gav dig tillräckligt så skulle jag prova Cream Cleanser som är lite mer näringsgivande än Complex.
   Kram Anna

  • Åsa skriver:

   Jag har också supertorr rosaceahud Verkligen inte lätt att göra huden nöjd För min del känns det även som en väldig utmaning att överhuvudtaget våga prova en produkt som innehåller solskydd av något slag! Jag upplever det som att just solskydd är en trigger!
   Jag har även flera kroniska sjukdomar (EDS, ulcerös kolit, fibromyalgi, ansträngningsutlöst försämring mm) och har väldigt svårt att regelbundet sköta rengöring etc både morgon och kväll (ibland ens varje dag )
   Jag vill så gärna ta hand om min rosaceahud men OCKSÅ jobba mot ålderstecken som slapp hud(!) och rynkor mm. Är 49 år och jaa.. det börjar synas.. Känns hopplöst

   • Anna Klaesson skriver:

    Hej Åsa!
    Så jobbigt för dig. Det är inte lätt att hitta rätt speciellt om man har problematik som du beskriver.Självklart vill vi försöka hjälpa dig. Vill därför tipsa dig om att prova göra vårat kostnadsfria hudtest, kanske det kan vara en bra start att börja där.
    Kram Anna