Ingredienserna som en känslig hud kommer älska

 • | Anna

Stämmer något av följande in på dig?

 • En hud som lätt blir irriterad och har eller får du lätt rodnader/blir rödflammig?
 • Reagerar du på klimatskiftningar så som värme, kyla, vind, sol?
 • Har du en tillfällig irritation/ känslighet i huden, kanske huden har överbehandlats?
 • Har du en försvagad hudbarriär av olika anledningar?

Läs då vidare….

ingredienser

Här kan du tydligt se på baksidan av produkten vilka aktiva ingredienser som finns i och vilket hudresultat man väntas få…Tydligt och enkelt, gillart!

Ingredienserna som en känslig hud kommer älska

Ingredienser som havreolja, centella asiatica och lakritsrot för att nämna några är något du ska kika efter om du vill vårda en känslig hud, din hud kommer älska det jag lovar. Vill även nämna peptider som är riktigt bra för dig som inte klarar av exempelvis retinol. Vi tittar lite närmare på dom här grymma ingredienserna idag, och två produkter som har just dom ingrediesnerna i sig, jag har fallit pladask för en av dom och den kommer få hänga med mig ett tag framöver, min hud kan helt enkelt inte vara utan den just nu när väderväxlingarna visar sig så tydligt.

Havreolja

Har använts väldigt länge för att behandla olika hudåkommor som rodnader, klåda, brännskador och utslag. Den är rik på omega-fettsyror som hjälper till att dämpa inflammationen i huden samtidigt som den mjukas upp och blir starkare och ger massvis av fukt. Du vet ju hur bra havregrynsgröt och havremjölk är bra för kroppen och en orolig mage, samma är det för huden.

Centella asiatica

Är en medicinalört från asiatiska växtlivet som har en antiinflammatorisk effekt samtidigt som den stimulerar cellförnyelsen så att nya friska celler kan ersätta gamla trasiga… hur bra är inte det. En riktig SOS- ingrediens som även kan passa dig med acne eller eksem för att hjälpa huden att återhämta sig snabbare.

Lakritsrot

Ett växtextrakt som har antioxidativa och lugnande egenskaper men som också är vanlig i hudvård att användas för dess uppklarnande effekt. Det är ju magiskt med ingredienser som verkar på flera sätt eller hur?

Min favvo just nu!

Produkten jag fallit pladask för är Milky Moisture Toner från SKINCITY Skincare. För det första… en toner i mjölkform, bara det är ju otroligt sällsynt, och den har ju dessa godbitar till ingredienser från ovan i sig som lägger stort fokus att lugna huden och återuppbygga den. Inte nog med det så ger den också sjukt mycket fukt.

Jag har inte en känslig hud men har en hud som reagerar när vädret ändrar sig, sen har jag överbehandlat huden ett par tillfällen och den här tonern kan jag säga är förtrollande bra. Jag har till och med provat den på mina fötter hi hi hi…efter jag filat och fixat… rena rama inpackningen och fötterna blir såååå mjuka. Skulle säga att alla kan använda den, du behöver alltså inte a en tydligt känslig hud men kan säga med dom ingredienserna i så kommer den göra underverk för många känsliga tillstånd i huden.

toner

Alltså formulan på den här… mjölkig, lite kylande och så gosig…behöver jag säga mer?

Peptider

Är naturligt förekommande ämne som finns i huden, dvs kortare kedjor av aminosyror som också framställs syntetiskt som i hudvården. Dom fungerar som smarta budbärare och kommunicerar med våra celler om hur dom ska bete sig på bästa sätt, det är därför du hittar mycket peptider i flertalet anti-age produkter eftersom dom har den här cellkommunicerande uppgiften. Dom leverar dessutom ännu bättre när dom får jobba tillsammans med exempelvis antioxidanter och fuktgivande ingredienser. Du som kanske provat retinol men som inte klarar det… peptider kan vara något för dig.

Vill tipsa om en till produkt från SKINCITY Skincare som innehåller peptider, Peptide Strength Second Concenrate. Den har inte bara en peptid utan är snackar vi nio olika peptider med specifik uppgifter att sätta igång hudcellerna. Den har också hyaluronsyra och lakritsroten tittar även fram här. Ganska mumsigt eller hur?

serum

Det här underbara serumet kan alla använda som önskar börja jobba förebyggande mot åldrandet när det börjar smyga sig på.

9 svar till “Ingredienserna som en känslig hud kommer älska”

 • (9) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sofia skriver:

  Super bra inlägg. Tack!

 2. Josefine skriver:

  Åh, älskar flera av skincitys produkter! Blev supersugen på denna också. Ska absolut klicka hem. Så kul med tips. Kan du skvallra om det kommer någon härlig rabatt på ert egna märke snart?

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Josefine!
   Roligt att höra att du gillar produkterna från SKINCITY skincare. Tror inte det kan bli fel nånstans med att prova den här, den är en toner som alla kan ha tycker jag. Följ skincitys nyhetsbrev så blir du uppdaterad om alla aktuella erbjudanden.
   Kram Anna

 3. Anonym skriver:

  Hej,
  Har använt Luminous Licorice Toner en tid och gillar den. Vad skiljer de båda toners från SCSC åt?
  //Anki

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej!
   Skulle säga att den här fokuserar specifikt för en känslig hud, den har också en helt annan konsistens, mjölkig vilket blir väldigt svalkande på huden… superskönt för en känslig hud.
   Kram Anna

   • Anonym skriver:

    Tack för svar! Då ska jag kanske byta till den då jag har fått problem med torra fläckar i ansiktet och runt näsan där jag flagar. Är även serumet du skriver om till hjälp för mina problem eller ska jag vänta tills min hy har lugnat ner sig?
    //Anki

    • Anna Klaesson skriver:

     Hej igen!
     Börja med tonern och se hur huden tar till sig den för att sedan eventuellt lägga till serumet.
     Önskar dig fina resultat.
     Kram Anna

 4. Lisa skriver:

  Detta skulle jag så gärna vilja testa då typ allt stämmer in på mig:)
  Vad rekommenderar du för dag och nattkräm till denna rutin?:) och vilken solskyddsfaktor:)
  Ha en toppen bra dag!:)