Söndagsmasken… med nya generationens A vitamin

 • | Anna

Vår hud älskar denna kraftfulla vitamin som är väldokumenterad och omnämnd ingrediens inom hudvård, den ingrediens som är mest beprövad med kliniska studier bakom sig att faktiskt kunna få en åldrad cell att kunna fungera som en frisk yngre hudcell. För den har ju just den egenskapen att jobba cellkommunicerande och benämns ofta som den ”hudföryngrande” ingrediensen.

Mask

Tycker masken fungerar riktigt bra innan och under menstruation för att behandla obalans i huden.

Nya generationens A Vitamin

Jag tänkte idag ge lite extra kärlek till SKINCITY skincare Total Repair Retionate Treatment. Den ultimata masken om du vill behandla flera olika tillstånd i huden. Masken innehåller nya generationens A vitamin HPR (Hydroxypinacolone Retinoate) som jobbar långsiktigt samtidigt som du får en fin effekt efter bara första användningen. Den har inte dom biverkningar som andra retinoider kan ha som tex. retinol vilket gör den utomordentligt bra till den känsliga hudtypen som fortfarande vill jobba aktivt på huden.

Egenskaper på huden

  • Förbättrad hudstruktur och hudton
  • Minimerar porstorleken
  • Bromsar och förebygger linjer och rynkor
  • Fungerar som en antioxidant
  • Stimulerar kollagen och elastinproduktionen
  • Förebygger och behandlar acneinflammationer
  • Reducerar ärr
  • Lugnar och stärker upp hudbarriären

Användartips

Jag själv använder den som en behandlande nattmask periodvis. Tycker den gör ett strålande jobb innan och under menstruation när min hud blir lite mer i obalans, jag får hormonplitor, huden blir även lite torrare och då lugnar den riktigt bra samtidigt som fukten hålls kvar.

Du kan också använda den dagligen som din nattcreme om det behovet finns och många vet jag använder den som en kurbehandling när man önskar liva upp huden lite extra eller för att bygga upp hudens barriär. Användningsområdena är många och här kan verkligen välja utefter sina egna önskemål och behov.

Helens hudvårdsresa

En av våra kunder Helen fick vara testperson till SKINCITY skincare och hennes favorit-produkt var just Total Repair Retinoate Treatment.  Hon upplever dels att hennes ärr är mindre framträdande men sen tycker jag tydligt man kan se att huden inte är lika reaktiv längre. Mindre utbrott och inte lika blossig (röd) i huden. Som hudterapeut blir man överlycklig över sådana här resultat. I detta fall är det såklart kombinationen av hela rutinen som gett henne så fina resultat efter bara använt rutinen i 9 veckor, så glad för hennes skull. Ni kan läsa och inspireras av hennes fina hudvårdsresa här. 

Före och efter

Det här är Helen, en kund till oss som fick vara testperson till SKINCITY skincare, hon har en jättefin hudvårdsresa som ni kan läsa om här.

Har ni inte testat SKINCITY skincare Total Repair Retionate Treatment än… det är dags nu!

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Söndagsmasken… med nya generationens A vitamin”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lena skriver:

  Kan man alltså ha den varje natt då? Funkar Correcting Second Serum under?

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Lena!

   Jag själv har inte använt den under utan då haft fuktserum som Rich Moisture Second Serum under men du kan testa. Blir det för mycket så kommer du märka det.
   Masken går bra att använda varje natt om man önskar det.
   Lycka till!
   kram Anna

 2. Anna skriver:

  Har den här någon liknelse med r-Retionate från Medik 8?

  • Anna Klaesson skriver:

   Hej Anna!
   Jag det är det. Båda är ”snällare” men fortfarande effektiva.
   Kram Anna

   • Anna skriver:

    Vad är skillnaden på dom då? Tänker att det måste vara nåt mer aktivt i Medik 8 då priset skiljer en hel del. 🙂

    • Anna Klaesson skriver:

     Medik 8 har patent av den typen av A vitamin dom använder, Retinyl Retinoate. Den formen har visat sig vara 8ggr mer effektiv och mindre irritativ än vanligt retinol. Att dom har patent på den kan påverka priset.
     Kram Anna

 3. Lena skriver:

  Vid användning av denna mask, kör du den direkt efter toner eller har du andra serum under och enbart byter ut nattcremen mot masken?