Sommartips på Nyhetsmorgon!

  • | Annica

Missade ni morgondagens nyhetsmorgon ingen fara  kolla in inslaget ovan eller klicka på denna LÄNK för att komma direkt till nyhetsmorgon.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

41 svar till “Sommartips på Nyhetsmorgon!”

  • (41) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. may-britt skriver:

    Hej.
    Vad av peeling föreslår du för mig.
    Jag kan inte använda korn peeling på grund brustna kärl
    Jag använder Babor produkter nu och JM solkräm.
    På natten använder jag Babor Advanced Biogen Intensive Repair
    och ampuller 3D lyft under krämen.
    Kan jag använda Exuviance pad på natten under nattkrämen i stället för ampuller några dagar i veckan?
    Eller har du något annat och fåreslå?
    Kram 🙂

  2. may-britt skriver:

    Hej.
    Vad av peeling föreslår du för mig.
    Jag kan inte använda korn peeling på grund brustna kärl
    Jag använder Babor produkter nu och JM solkräm.
    På natten använder jag Babor Advanced Biogen Intensive Repair
    och ampuller 3D lyft under krämen.
    Kan jag använda Exuviance pad på natten under nattkrämen i stället för ampuller några dagar i veckan?
    Eller har du något annat och fåreslå?
    Kram 🙂

  3. may-britt skriver:

    Hej.
    Vad av peeling f&#246resl&#229r du f&#246r mig.
    Jag kan inte anv&#228nda korn peeling p&#229 grund brustna k&#228rl
    Jag anv&#228nder Babor produkter nu och JM solkr&#228m.
    P&#229 natten anv&#228nder jag Babor Advanced Biogen Intensive Repair
    och ampuller 3D lyft under kr&#228men.
    Kan jag anv&#228nda Exuviance pad p&#229 natten under nattkr&#228men i st&#228llet f&#246r ampuller n&#229gra dagar i veckan?
    Eller har du n&#229got annat och f&#229resl&#229?
    Kram 🙂

  4. Ida Sohlberg skriver:

    Hej! Blev väldigt intresserad av SILKY BRONZE pudret men vilken färg ska jag ha, är ljus i hyn och har på vintern fair light hos Bare minerals, använder alltid solskydd men ngt lite brunare är jag nog, vad skulle du rekommendera för färgval?
    Tack på förhand!

  5. Ida Sohlberg skriver:

    Hej! Blev väldigt intresserad av SILKY BRONZE pudret men vilken färg ska jag ha, är ljus i hyn och har på vintern fair light hos Bare minerals, använder alltid solskydd men ngt lite brunare är jag nog, vad skulle du rekommendera för färgval?
    Tack på förhand!

  6. Ida Sohlberg skriver:

    Hej! Blev v&#228ldigt intresserad av SILKY BRONZE pudret men vilken f&#228rg ska jag ha, &#228r ljus i hyn och har p&#229 vintern fair light hos Bare minerals, anv&#228nder alltid solskydd men ngt lite brunare &#228r jag nog, vad skulle du rekommendera f&#246r f&#228rgval?
    Tack p&#229 f&#246rhand!

  7. Johanna skriver:

    Hej!
    Jag har acne och känslig hud. Använder exuviance-produkter sedan flera år tillbaka, vilket har gjort min hud bättre, men inte bra. Vid minsta lilla förändring i hudvårdsrutinen så får jag 1000 nya finnar. I tv-inslaget pratade du om att många upplever att de får sämre hud när de använder solkräm och jag är definitivt en av dom. I augusti åker jag utomlands med hela familjen och vill därför köpa mig en solkräm till ansiktet som INTE förvärrar och triggar igång min acne. Detta är den första resan jag åker på sedan jag blev mamma förra året, och jag vill så gärna kunna njuta av semestern tillsammans med min son och familjen, utan att behöva må dåligt över ett pågående acneutbrott.. Vilken solklräm till ansiktet skulle du kunna rekommendera mig att köpa?

    Har via ert soltest blivit rekommenderad Dermalogica Oil free matte spf30. Men känner mig osäker på om den är rätt för mig.. I tv-inslaget uppfattade jag det som att om man har acne/känslig hud så ska det helst vara ett fysikaliskt solskydd som innehåller zink oxid och titaniumdioxid, men det stämmer väl inte överens med solkrämen jag blev rekommenderad?

    Vad tror du är det bästa solskyddet i mitt fall?

    Och hur ska jag tänka kring min vanliga hudvårdsrutin? Jag vet att syra och sol inte är något ni rekommenderar… Men om vi bortser från det.. Låt oss säga att det är morgon och jag ska ner på stranden. Kan jag då använda min vanliga hudvårdsrutin (rengöring, ansiktsvatten, clarifying solution, serum) men skippa dagkrämen och använda solkräm istället? Eller ska jag bara rengöra ansiktet, skippa resten av produkterna och endast smörja in ansiktet i solkrämen?

    Vore så otroligt tacksam om du kunde ge min lite råd och tips. ❤️

    • annica skriver:

      Hej Johanna, såklart jag ska ge dig mina bästa tips : ) Innan jag hann läsa vilket solskydd du fått tips om via testet så tänkte jag faktiskt tipsa dig om exakt samma. Ett oljefritt skydd är toppen för din hud som lätt blir stressad och tilltäppt. Hade för din del valt det före just ett fysikaliskt. Ett skydd du kan återapplicera utan att det blir för tungt för din hud.

      Tycker du gör klokt i att skippa syrorna om du ska sola aktivt. Syror i solen generellt är ok, men vid större påfrestning vila från dem ca två veckor före semester samt under. Väl hemma så påbörjar du behandling med dem igen dag ett! Under semester så är det lätt att slarva lite med sin rutin om du inte är som jag som tar med mig 5 necessärer och gärna lägger mitt största fokus på huden under just semestern ; ) Clarifying solution ska du ej ha i solen, men var noggrann med rengöring, toner, serum och creme. Dagtid har du bara din oil free. Annat klimat, flygresa och att man äter lite annorlunda påverkar huden och då är de bra med att hålla en strikt rutin när det kommer till huden helt enkelt. En bra sovmask hade jag också tagit med för att ge huden extra fukt, lugn och ro samt reparation. Decleors nya är grym med sina mumsiga niacinamid-korn som man aktiverar sönder vid applicering. Läs mer om det i länken. Hydra Floral White Petal Skin Perfecting Hydrating Sleeping Mask

      Ha det nu så härligt på resan : ) kram Annica

      • Johanna skriver:

        Hej igen, Annica! Tusen tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor. Okej, det känns bra och lugnande att även du tänkt rekommendera Oil free. Det här med att den inte innehåller titandioxid och zinkoxid är inget problem då? Är Oil free icke komedogen? Jag har även blivit tipsad om ett solskydd från jan Marini, när jag chattade med en av era hudterapeuter. Men jag minns inte vad den hette.. Den skulle iallafall vara icke komedogen och populär bland de som har acne, sa hon. Vet du vilken hon menar? Och framförallt, om man ska jämföra dessa 2 (Oil free och den från jan Marini), tror du då fortfarande mer på Oil free är bäst för mig?

        Och hur ska jag tänka kring det här med utrensning? Såfort jag lägger till/bytar ut en produkt ur min hudvårdsrutin, så brukar en utrensning ske i huden och jag får massor med nya finnar.. Jag är SÅÅÅ rädd att detta ska ske när jag är utomlands och börjar använda solkrämen… Finns det några tips gällande detta? Kan man liksom börja använda den redan nu (7 veckor innan resan) för att vänja huden och förhoppningsvis få utrensningen ur världen nu istället för under semestern? Eller ställer det till det ännu mer tror du?

        Bara för att se så att förstått dig rätt. När jag ska till stranden så ska jag alltså bara rengöra ansiktet och sedan direkt på med solkrämen? Under dagtid ska jag alltså strunta i ansiktsvatten, serum och dagkräm?

        Tack för tipset angående sovmask! Den låter verkligen härlig! Jag undrar förstås samma sak här.. Eftersom den läggs till i min hudvårdsrutin, kan den gå göra så att en utrensning sker? Vill som sagt slippa det under resan om det är möjligt..

        Ska man sova med masken varje natt? Eller bara några få? Och hur använder man den? Alltså, är det rengöring, ansiktsvatten, serum, nattkräm, sovmask? Eller skippar man nattkrämen?

        Jag uppskattar verkligen din hjälp. Tack! Du är bäst. ❤️

        • annica skriver:

          Hej Johanna, Tycker att min kollega givit dig ett jättebra tips när hon tipsat om JM´s spf. Det är många som ifrågasätter varför man får olika svar. Den ena sa att den var bra någon annan hos Sc sa den här osv..så kan det vara och det betyder inte att någon svarat fel. Vi har många märken och vi har utbildning i precis alla. Det finns helt enklt fler alternativ som skulle passa dig perfekt. Egentligen kan du välja vilken som av Oil free eller JM´s. Jag går i god för båda.

          Förtydligar gärna rutinen på semestern. Använd rengöring, toner (ej clarifying solution), serum och din spf. Tycker du att det blir för mycket med serum då du kommer återapplicera ditt solskydd under dagen så skippa serumet dagtid. Till kvällen kör du hela rutinen igen, rengöring, toner, serum, creme alt en sovmask. Sovmasken blir istället för nattcreme. Masken ger inte någon utrensning så bara använd och njut av den.

          När det kommer till utrensning så är det så olika. En creme likt Oil free brukar inte starta igång en sådan. Men ä man känslig så använda den hemma först varannan dag så blir det ingen negativ överraskning på semestern ; ) Den är inte komodogen som du frågade om, en sådan skulle jag inte rekommendera någon. Kram Annica

  8. Johanna skriver:

    Hej!
    Jag har acne och känslig hud. Använder exuviance-produkter sedan flera år tillbaka, vilket har gjort min hud bättre, men inte bra. Vid minsta lilla förändring i hudvårdsrutinen så får jag 1000 nya finnar. I tv-inslaget pratade du om att många upplever att de får sämre hud när de använder solkräm och jag är definitivt en av dom. I augusti åker jag utomlands med hela familjen och vill därför köpa mig en solkräm till ansiktet som INTE förvärrar och triggar igång min acne. Detta är den första resan jag åker på sedan jag blev mamma förra året, och jag vill så gärna kunna njuta av semestern tillsammans med min son och familjen, utan att behöva må dåligt över ett pågående acneutbrott.. Vilken solklräm till ansiktet skulle du kunna rekommendera mig att köpa?

    Har via ert soltest blivit rekommenderad Dermalogica Oil free matte spf30. Men känner mig osäker på om den är rätt för mig.. I tv-inslaget uppfattade jag det som att om man har acne/känslig hud så ska det helst vara ett fysikaliskt solskydd som innehåller zink oxid och titaniumdioxid, men det stämmer väl inte överens med solkrämen jag blev rekommenderad?

    Vad tror du är det bästa solskyddet i mitt fall?

    Och hur ska jag tänka kring min vanliga hudvårdsrutin? Jag vet att syra och sol inte är något ni rekommenderar… Men om vi bortser från det.. Låt oss säga att det är morgon och jag ska ner på stranden. Kan jag då använda min vanliga hudvårdsrutin (rengöring, ansiktsvatten, clarifying solution, serum) men skippa dagkrämen och använda solkräm istället? Eller ska jag bara rengöra ansiktet, skippa resten av produkterna och endast smörja in ansiktet i solkrämen?

    Vore så otroligt tacksam om du kunde ge min lite råd och tips. ❤️

    • annica skriver:

      Hej Johanna, såklart jag ska ge dig mina bästa tips : ) Innan jag hann läsa vilket solskydd du fått tips om via testet så tänkte jag faktiskt tipsa dig om exakt samma. Ett oljefritt skydd är toppen för din hud som lätt blir stressad och tilltäppt. Hade för din del valt det före just ett fysikaliskt. Ett skydd du kan återapplicera utan att det blir för tungt för din hud.

      Tycker du gör klokt i att skippa syrorna om du ska sola aktivt. Syror i solen generellt är ok, men vid större påfrestning vila från dem ca två veckor före semester samt under. Väl hemma så påbörjar du behandling med dem igen dag ett! Under semester så är det lätt att slarva lite med sin rutin om du inte är som jag som tar med mig 5 necessärer och gärna lägger mitt största fokus på huden under just semestern ; ) Clarifying solution ska du ej ha i solen, men var noggrann med rengöring, toner, serum och creme. Dagtid har du bara din oil free. Annat klimat, flygresa och att man äter lite annorlunda påverkar huden och då är de bra med att hålla en strikt rutin när det kommer till huden helt enkelt. En bra sovmask hade jag också tagit med för att ge huden extra fukt, lugn och ro samt reparation. Decleors nya är grym med sina mumsiga niacinamid-korn som man aktiverar sönder vid applicering. Läs mer om det i länken. Hydra Floral White Petal Skin Perfecting Hydrating Sleeping Mask

      Ha det nu så härligt på resan : ) kram Annica

      • Johanna skriver:

        Hej igen, Annica! Tusen tack för att du tog dig tid att svara på mina frågor. Okej, det känns bra och lugnande att även du tänkt rekommendera Oil free. Det här med att den inte innehåller titandioxid och zinkoxid är inget problem då? Är Oil free icke komedogen? Jag har även blivit tipsad om ett solskydd från jan Marini, när jag chattade med en av era hudterapeuter. Men jag minns inte vad den hette.. Den skulle iallafall vara icke komedogen och populär bland de som har acne, sa hon. Vet du vilken hon menar? Och framförallt, om man ska jämföra dessa 2 (Oil free och den från jan Marini), tror du då fortfarande mer på Oil free är bäst för mig?

        Och hur ska jag tänka kring det här med utrensning? Såfort jag lägger till/bytar ut en produkt ur min hudvårdsrutin, så brukar en utrensning ske i huden och jag får massor med nya finnar.. Jag är SÅÅÅ rädd att detta ska ske när jag är utomlands och börjar använda solkrämen… Finns det några tips gällande detta? Kan man liksom börja använda den redan nu (7 veckor innan resan) för att vänja huden och förhoppningsvis få utrensningen ur världen nu istället för under semestern? Eller ställer det till det ännu mer tror du?

        Bara för att se så att förstått dig rätt. När jag ska till stranden så ska jag alltså bara rengöra ansiktet och sedan direkt på med solkrämen? Under dagtid ska jag alltså strunta i ansiktsvatten, serum och dagkräm?

        Tack för tipset angående sovmask! Den låter verkligen härlig! Jag undrar förstås samma sak här.. Eftersom den läggs till i min hudvårdsrutin, kan den gå göra så att en utrensning sker? Vill som sagt slippa det under resan om det är möjligt..

        Ska man sova med masken varje natt? Eller bara några få? Och hur använder man den? Alltså, är det rengöring, ansiktsvatten, serum, nattkräm, sovmask? Eller skippar man nattkrämen?

        Jag uppskattar verkligen din hjälp. Tack! Du är bäst. ❤️

        • annica skriver:

          Hej Johanna, Tycker att min kollega givit dig ett jättebra tips när hon tipsat om JM´s spf. Det är många som ifrågasätter varför man får olika svar. Den ena sa att den var bra någon annan hos Sc sa den här osv..så kan det vara och det betyder inte att någon svarat fel. Vi har många märken och vi har utbildning i precis alla. Det finns helt enklt fler alternativ som skulle passa dig perfekt. Egentligen kan du välja vilken som av Oil free eller JM´s. Jag går i god för båda.

          Förtydligar gärna rutinen på semestern. Använd rengöring, toner (ej clarifying solution), serum och din spf. Tycker du att det blir för mycket med serum då du kommer återapplicera ditt solskydd under dagen så skippa serumet dagtid. Till kvällen kör du hela rutinen igen, rengöring, toner, serum, creme alt en sovmask. Sovmasken blir istället för nattcreme. Masken ger inte någon utrensning så bara använd och njut av den.

          När det kommer till utrensning så är det så olika. En creme likt Oil free brukar inte starta igång en sådan. Men ä man känslig så använda den hemma först varannan dag så blir det ingen negativ överraskning på semestern ; ) Den är inte komodogen som du frågade om, en sådan skulle jag inte rekommendera någon. Kram Annica

  9. Åsa skriver:

    Härliga tips! Var finns listan över produkterna i programmet? Vill ha;)

  10. Johanna skriver:

    Hej!
    Jag har acne och k&#228nslig hud. Anv&#228nder exuviance-produkter sedan flera &#229r tillbaka, vilket har gjort min hud b&#228ttre, men inte bra. Vid minsta lilla f&#246r&#228ndring i hudv&#229rdsrutinen s&#229 f&#229r jag 1000 nya finnar. I tv-inslaget pratade du om att m&#229nga upplever att de f&#229r s&#228mre hud n&#228r de anv&#228nder solkr&#228m och jag &#228r definitivt en av dom. I augusti &#229ker jag utomlands med hela familjen och vill d&#228rf&#246r k&#246pa mig en solkr&#228m till ansiktet som INTE f&#246rv&#228rrar och triggar ig&#229ng min acne. Detta &#228r den f&#246rsta resan jag &#229ker p&#229 sedan jag blev mamma f&#246rra &#229ret, och jag vill s&#229 g&#228rna kunna njuta av semestern tillsammans med min son och familjen, utan att beh&#246va m&#229 d&#229ligt &#246ver ett p&#229g&#229ende acneutbrott.. Vilken solklr&#228m till ansiktet skulle du kunna rekommendera mig att k&#246pa?

    Har via ert soltest blivit rekommenderad Dermalogica Oil free matte spf30. Men k&#228nner mig os&#228ker p&#229 om den &#228r r&#228tt f&#246r mig.. I tv-inslaget uppfattade jag det som att om man har acne/k&#228nslig hud s&#229 ska det helst vara ett fysikaliskt solskydd som inneh&#229ller zink oxid och titaniumdioxid, men det st&#228mmer v&#228l inte &#246verens med solkr&#228men jag blev rekommenderad?

    Vad tror du &#228r det b&#228sta solskyddet i mitt fall?

    Och hur ska jag t&#228nka kring min vanliga hudv&#229rdsrutin? Jag vet att syra och sol inte &#228r n&#229got ni rekommenderar… Men om vi bortser fr&#229n det.. L&#229t oss s&#228ga att det &#228r morgon och jag ska ner p&#229 stranden. Kan jag d&#229 anv&#228nda min vanliga hudv&#229rdsrutin (reng&#246ring, ansiktsvatten, clarifying solution, serum) men skippa dagkr&#228men och anv&#228nda solkr&#228m ist&#228llet? Eller ska jag bara reng&#246ra ansiktet, skippa resten av produkterna och endast sm&#246rja in ansiktet i solkr&#228men?

    Vore s&#229 otroligt tacksam om du kunde ge min lite r&#229d och tips. &#10084&#65039

    • annica skriver:

      Hej Johanna, s&#229klart jag ska ge dig mina b&#228sta tips : ) Innan jag hann l&#228sa vilket solskydd du f&#229tt tips om via testet s&#229 t&#228nkte jag faktiskt tipsa dig om exakt samma. Ett oljefritt skydd &#228r toppen f&#246r din hud som l&#228tt blir stressad och tillt&#228ppt. Hade f&#246r din del valt det f&#246re just ett fysikaliskt. Ett skydd du kan &#229terapplicera utan att det blir f&#246r tungt f&#246r din hud.

      Tycker du g&#246r klokt i att skippa syrorna om du ska sola aktivt. Syror i solen generellt &#228r ok, men vid st&#246rre p&#229frestning vila fr&#229n dem ca tv&#229 veckor f&#246re semester samt under. V&#228l hemma s&#229 p&#229b&#246rjar du behandling med dem igen dag ett! Under semester s&#229 &#228r det l&#228tt att slarva lite med sin rutin om du inte &#228r som jag som tar med mig 5 necess&#228rer och g&#228rna l&#228gger mitt st&#246rsta fokus p&#229 huden under just semestern ; ) Clarifying solution ska du ej ha i solen, men var noggrann med reng&#246ring, toner, serum och creme. Dagtid har du bara din oil free. Annat klimat, flygresa och att man &#228ter lite annorlunda p&#229verkar huden och d&#229 &#228r de bra med att h&#229lla en strikt rutin n&#228r det kommer till huden helt enkelt. En bra sovmask hade jag ocks&#229 tagit med f&#246r att ge huden extra fukt, lugn och ro samt reparation. Decleors nya &#228r grym med sina mumsiga niacinamid-korn som man aktiverar s&#246nder vid applicering. L&#228s mer om det i l&#228nken. Hydra Floral White Petal Skin Perfecting Hydrating Sleeping Mask

      Ha det nu s&#229 h&#228rligt p&#229 resan : ) kram Annica

  11. may-britt skriver:

    Hej.
    Vilket av solkräm til Babor är fysikalt ?
    Kram

  12. Åsa skriver:

    Härliga tips! Var finns listan över produkterna i programmet? Vill ha;)

  13. may-britt skriver:

    Hej.
    Vilket av solkräm til Babor är fysikalt ?
    Kram