ANNICAS SOLSKOLA DEL 4 -Bra solskydd till barnen..

 • | Annica

IMG_0809

Idag blir det lite mer konkreta produkttips i min solskola. Tips på solskydd till barnen när man ska ut å resa å bada.

När man ska på semester med barnen så är ju även detta med att hitta ett bra solskydd till dem en stor apparat. Till dagis och när de inte ska vara typ 80% av tiden i eller under vatten är det en sak, då kör jag tex The Orgainc Pharmacys SPF 30 eller 50 som funkar utmärkt.

IMG_0848 När kidsen ska bara typ hela dagarna måste UV-skyddet bara vara vattenresistent. Jag har använt Paulas Choice SPF30 förut även sist när vi var på maldiverna och den funkade toppen för hela familjen. Men jag har försökt hitta ett fysikaliskt (eller ett som har främst fysikaliskt skydd och lite mindre kemiskt) solskydd som är vattenresistent och som passar barn bra. Det var rätt svårt faktiskt. Det landade på två solskydd från apoteket. Dels Bamse solskydd i sprayform och La Roche Posay. Dessa hade mest fysikaliskt skydd är vattenresistenta och var helt utan några doftämnen.

IMG_0808Jag gillar av dessa två Bamse skyddet bäst. Det är tunnare i konsistensen och lättare att applicera. Dock varning för att det är väldigt odrygt. Två barn så höll en flaska 4 dagar. Det fysikaliska skyddet kommer även högre upp p åingredienslistan här dvs det är mer andel fysikaliskt skydd i denna  om man jämför med La Roche Posays.

La Roche Posays är stoor för packning men trög creme vilket gör att det behövs rätt mkt för att få spridning på det så storleken på förpackningen gör att man tror at tden ska räcka forever men det gör den inte dock längre än Bamse.

solskydd för barn, apoteket, bamseI övrigt tycker jag att dessa har funkat superbra som skydd till mina barn. Mina barn speciellt min dotter får lätt små prickar om det är bara eller mestadels kemiskt solskydd så därför har jag varit tvungen att försöka hitta bra alternativ.

Så för er som har barn med extra känslig hud kan jag varmt tipsa om dessa två som är två milda och effektiva bra solskydd för barnen.

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

40 svar till “ANNICAS SOLSKOLA DEL 4 -Bra solskydd till barnen..”

 • (40) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Andrea skriver:

  Tack snälla för svar. Du har ingen liknande rekommendation med solskydd till barn från apoteket som du gjorde i detta inlägg? Skulle även behöva ett alternativ med större mängd solskydd, och på apoteket finns det större flaskor.

 2. Andrea skriver:

  Hej! Såg detta inlägg såhär 3 år efter att du publicerat det. Gäller dessa rekommendationer fortfarande? Tänker att ingredienslistan kan ha ändrats på 3 år…jag undrar helt enkelt om du rekommenderar något annat solskydd till barn idag? Har en son på 3 år, känslig hud, vi ska utomlands slutet av sommaren(Spanien). Jag har läst en artikel av läkare att barn ska ha ett helt fysikaliskt skydd? Stämmer det bara med tanke på att många solskydd innehåller potentiellt farliga ämnen? Som man då inte vill att huden ska absorbera? Jag har köpt synchroline sunwards baby milk. Tack för en grym blogg!

  • annica skriver:

   Hej Andrea, Fina du, tack! Det händer mycket på 3 år men det är helt riktigt att fysikaliskt skydd är mest skonsamt för känslig hud och då även barn. Ett fysikaliskt skydd är i sig inte bättre än ett kemiskt skydd men för en känslig hud är detta filtret att föredra just för att det är mer skonsamt för huden, solstrålarna studsar på huden och skapar ingen värmeutveckling vilket en känsligare hud kan reagera på vid användning av kemiskt solskydd. Synchroline sunwards baby milk är anpassat små barn och förhindrar att uv-strålarna absorberas av huden. 🙂 En annan varm rekommendation är varumärket COOLA och deras solserie som värnar både om miljö, hav och kroppen! Mineral baby spf 50 vill jag rekommendera dig ur deras sortiment. Kram Annica

   • Andrea skriver:

    Tack snälla för snabbt och värdefullt svar! Måste bara vara jobbig nu och ställa denna fråga. Kan du rekommendera ett solskydd till min 3 åring från apoteket?
    Mvh Andrea

    • annica skriver:

     Hej Andrea, Tidigare solskydd är framtaget för att passa din 3 åring, tänk även på hur viktigt UV-kläder och skugga är 🙂 Även om det finns bra solskydd tycker jag alltid att man ska vara så försiktig som möjligt.
     Kram Annica

    • Andrea skriver:

     Är Eco cosmetics ett bra alternativ för barn?

 3. Linda skriver:

  Om du vill ha ett helt fysikaliskt filter till dina barn, testa ECO cosmetics. Fantastiska solskydd! Vi använder dock inte ”barnflaskan” utan den större neutrala lotionen. En insmörjningen på förmiddagen och en efter lunch, så klarade sig barnen helt utan röd hud trots bad hela dagen.
  Vill man som vuxen slippa den vita yta som fysikaliska filter så har de en helt underbar sololja med SPF 30 som är fantastisk. Jag har testat måååånga solskydd och detta är verkligen nummer ett!!! Dessutom helt naturligt och ekologiskt utan nanopartiklar – så slipper man fundera på riskerna med kemiska cancerogena solprodukter.

 4. Michaela skriver:

  Hej Annica,

  Hur vet man att en solkräm innehar både fysikaliskt skydd och kemiskt?
  Dvs, hur betecknas den kemiska???

  mvh
  Michaela

 5. Michaela skriver:

  Hej Annica,

  du letade efter bra fysikaliska skydd till dina barn med vattenresistens. Apotea har bla denna, oparfymerade:

  http://www.apotea.se/eco-cosmetics-baby-och-kids-neutral-solkr%C3%A4m-spf-50-plus-50-ml

  Innehåller inte nanopartiklar 🙂

 6. Michaela skriver:

  Hej Annica,

  Varför inte alltid ha SPF 50 på barn ist för SPF 30? För säkerhets skull liksom?

  Eller finns det någon nackdel med att använda högre solskydd som ex 50?

  Och vad är sin erfarenhet av fysikaliska skydden Zinkoxid jämfört med Titanoxid? Fördelar/Nackdelar?

  Mvh
  Michaela

 7. annelie skriver:

  Pc borde verkligen ha BIG size på vissa produkter tex rengöringen och krämerna så små 60 ml borde finnas u större storlek

 8. Anna skriver:

  Funderar över det här med att återfukta barnens hud. Har nyss varit utomlands i två veckor och barnen ligger ju mycket i poolen. För mig känns det som om solcremerna torkar ut huden. Kan det stämma?? Speciellt ena barnet har väldigt känslig hud och blev väldigt torr och fnasig på hela kroppen och ansiktet trots att jag försökte smörja honom. Har du något tips på bra återfuktande creme för barn. Vi använde babyolja eftersom det var det enda som inte sved men det känns inte som att det går in i huden.

 9. Emma skriver:

  Hej Annika,
  Jag vill bara dela med mig av denna information:
  http://www.nyteknik.se/nyheter/bioteknik_lakemedel/bioteknik/article3832994.ece
  Efter att ha läst denna artikel där experter varnar för att använda solspray med nanopartiklar av titandioxid på barn pga att partiklar genom inandning kan fastna på lungorna och orsaka skada, så har jag slutat köpa dessa Spf i sprayform. Bättre att vara på säkra sidan.
  Med vänlig hälsning Emma

  • annica skriver:

   Hej Emma, Tack för delad info. Ämnet är verkligen enormt… Ska forska mer om det. Tack!

   kram Annica

   • Michaela skriver:

    Hej Annica,

    Jag undrar över ”larmet” som kom för ngt år sedan gällande att det är solskydden som är boven för hudcancer mer än själva solen. Vet du vilken ingrediens det är som enligt de nya rönen skulle vara just de cancerogena?

    Mvh
    Michaela

    • annica skriver:

     Hej Michaela, Här måste man själv vara kritiskt och tänka på att allt man läser inte är sant. Tidningar etc lyfter mer än gärna ämnen som kan orsaka läsarstorm. Skulle gärna se en undersökning som säger att solcremer är mer farliga än solen. Än finns den inte : ) I Sverige regleras produkter och ingredienser så blir en ingrediens klassad som cancerogena så får den inte säljas.

     kram Annica

 10. Jenny Sandström skriver:

  Hej!

  Jag måste bara säga att jag och min 4 åring är helt sålda på The Organic Pharmacies solkräm. Den är så bra och doftar ljuvligt av nypon. Han älskar att smörja in sig, undra vem han fått det ifrån.. Tuben tog slut för några veckor sedan och han var noga med att han ville ha en exakt lika dan och ville åka och handla. Jag sa att vi fick beställa och att den kommer med posten. Dagen efter fick han öppna paketet och ställde nöjt sin nya tub på sin hylla. Så denna gillas av både vuxna och barn!!!

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Men vad ROLIGT att höra! Att smörja de små är inte alltid det enklaste. Skrik och tvång tror jag många fler känner igen sig i. Väldigt gullig låter det som att den där 4-åringen är : ) Jättekul att ni hittat en favorit som alla kan ha : )

   kram Annica

 11. Karin skriver:

  Annica, hur ser jag skillnad mellan lyster och fet hud..? Hehe. Världens i-landsproblemsfråga men jag frågar ändå 😀 En torr och livlös hud förstår jag att man ser skillnad på men en fet… Jag som har fet hy, under ”kontroll”, kanske har glowet av mig själv, så att säga? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Karin, Är du högblank i hela ansiktet ja då har man en mer fet hud ; ) Tänk att fet hud mer ser oljig ut medan lyster är någonting som blänker till ibland eller bara på vissa partier i ansiktet. Hänger du med ; )

   kram Annica

 12. nina skriver:

  Biodroga MD
  Cleansing Skin Refining Peeling

  hur ska man använda den på bästa sätt
  har alla mina produkter från PC den röda serien
  kan jag använda denna med
  vad är den bra till för

  tack fina

  • annica skriver:

   Hej Nina, Jag skulle applicera 1-3ggr/v på kvällen efter rengöring och ansiktsvatten undvik ögonområdet och låt verka i 2-3 minuter. Skölj sedan av med ljummet vatten. Peelingen fräschar upp huden så att gamla hudceller släpper lättare och ny klar hud blir det man ser istället för den lite mer ”trötta”.

   kram Annica

 13. Heléne skriver:

  Klurade på om du har koll på Evy solkrämsmousse? Om den är kemisk eller fysikalisk? Bra eller dålig för barnen. Använder den som är för barn och spf 30. Detta är ju en djungel så stooooort tack för alla dina inlägg och råd och tips och guider!!! Du är bäst!

  • annica skriver:

   Hej Heléne, Vet inte så hör efter där de säljer den : ) Är den anpassad för barn så hoppas och tror jag att den är bra.

   kram Annica

 14. Lotta skriver:

  Hej Annica,

  Jag började använda nimue efter en hudterapeut rekommendation i mars. I slutet av april var jag i Rom (det var molning och inte särskilt varmt) Men såg snabbt att jag fått stora områden med mörka fläckar på kinderna. Jag fick panik och slutade använda produkterna och använder idag bara mild ekologisk rengöring och kräm. Tror du att dessa mörka områden/fläckar kommer att blekna av sig själv? Jag har Vitiligo på mina armar så är rädd för starkt blekande produkter/behandlingar för att ev trigga igång vitiligon i ansiktet. Har du något råd om vad jag kan göra?

  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Mitt råd är att prata med salongen där du köpt produkterna. Produkterna i sig har nog inte framkallat fläckarna men de kan ha påskyndat en gammal hudskada som legat vilande i din hud. Skadan kan alltså ha uppkommit för 10 år sedan men nu visar den sig. Fläckarna kan blekna av sig själv men var nu extremt noggrann med ett högt solskydd, sola inte aktivt. Du kan säkert med fördel använda dina Nimue-produkter igen till hösten när solen inte är lika stark.

   kram Annica

 15. Ellinor skriver:

  Hej Annica!

  Nu avviker jag lite från ämnet…Du kanske redan har tagit upp den här frågan…
  Jag gillar inte att sola men tycker om att vara brun, det är ju så snyggt. Brukar sola lite och använda BUS. Men hur gör man med ansiktet när man använder BUS? Och hur funkar en BUS tillsammans med exfolierande produkter?
  Jag har Paulas Choise 2 bha-lotion och Multi correction treatment. Kan man använda det ihop med en BUS?

  • annica skriver:

   Hej Ellinor, Du får gärna avvika från ämnet : ) Man kan säga att en exfolierande produkt tar ut Busen något. Inte helt men lite. Lägger du en bus tex ikväll så skippa exfolieringen och din Transforming Treatment. En bus är inte farlig att lägga kväll efter kväll så det kan man göra om man tex blandar den i en creme med syra och upplever att det tar lite längre tid att få färg. Hoppas att det gav dig tips på hur du ska göra.

   kram Annica

 16. Helen Söderström skriver:

  En fråga, använder ptr viz 1000 serum men paulas choice i övrigt. Börja bli slut på viz serumet. Är laser free bra för en fet hy? Har ju röda ärr från acne så tänkte slå två flugor i en smäll. Behöver inte ett serum med mer fukt i. Vilket är bäst viz 1000 eller laser free? Tycker om viz 1000 men är inte helt frälst. Har förstått att jag aldrig riktigt kommer komma rätt med min feta hy. Min hudterapeut säger att det förmodligen kommer bli bättre ju äldre jag blir (23 år). Använde skin balancing för ett halvår sen och det verkade som att den var för uttorkande istället. Har alla steg i hudvården och min hy är riktigt fin sen jag fick tips av Bryan och dig! Men som sagt inte riktigt nöjd med serumet. Om du har nått annat bättre förslag så mottages det gärna i övrigt använder jag ptr cucumber rengöring, PC relief redness relief ansiktsvatten, resist daily pore-refining treatment 2 %, ptr viz 1000 serum, nattkräm resist anti-aging clear skin hydrating, dagkräm pendlar jag mellan hydralight shine-free samt den lila tuben. Min hy är så fin förutom att jag är så fet! Men om laser free skulle passa min hy skulle det var kul att testa!

  Hoppas du haft det bra på din semester! Jag ser redan fram emot nästa gång jag får besöka er kramar!

  • annica skriver:

   Hej Helen, roligt att höra från dig! Laser free serumet skulle absolut passa. Dels påskyndar det läkning av ärr men det ger också fukt utan att tillsätta fett. Tänker att Skin balancing skulle vara bra till dagen under din creme och Laser Free under nattcremen. Jag hade testat. Hoppas och tror att det blir en superfin kombo!

   Stor kram, Annica

 17. Sabina skriver:

  Vi använder Loveas solskydd på barnen, vad tycker du om dessa?