BIOLOGIQUE RECHERCHE

 • | Annica

Happy Moments! Det finns många sådana i livet och att få presentera denna nyhet, dvs att vi på skincity lanserar Biologique Recherche (Kommer kalla det BR fortsatt) är definitivt ett Happy Moment i mitt liv.. Många av er VET jag  hoppar där hemma i stugorna nu av lycka.. Detta magiska KULT märke äntligen hos oss och lika många tror jag  kliar sig i huvudet och undrar hur de kan ha gått ett halvt liv och missat något som alla verkar gå helt bananas över.

Låt mig först.. innan jag börjar kalla det BR skriva  hur man uttalar denna franska skönheter detta bör ni lära er: [biolå-gick re-chärsch]. Så nu vet ni det. Lätt va?! :). I min värld tillhör det allmänbildningen att kunna  uttala detta, så plugga plugga så ni har ett perfekt uttal.

Hudvårdens ytterligheter möter varann

Biologique Recherche grundades i slutet av 70-talet av familjen Allouche i Paris ( den vackra logon är oxå som lite kuriosa en hyllning till 70-talet). Märket introducerades i Sverige så sent som 2014 av duktiga profilen Fifi Stenhag som driver Revivekliniken i Stockholm, som vi oxå samarbetar med i denna lansering ( dvs du kan besöka Revivekliniken om du önskar en fysisk behandling av BR). Bakom BR´s flaskor och burkar som för en del kanske tycks se ut som något man såg i sin mormors badrumsskåp och för andra ses som ubercoola retrokonstverk i glas gömmer sig de mest innovation ingredienserna och sammansättningarna med högsta tänkbara kvalitet. Hightech (om man kan använda det ordet fortfarande) ingredienser och framförallt extremt spännande mixer av kraftfullt innehåll som AHA, BHA, PHA, Fytinsyra, A & C-vitamin niacinamide, peptider, squalane, hyaluronsyror, silke  i kombination med Cidervinäger, Kardborre, pepparrot, lök, Svavel, Myrra, svamp, jäst wasabi, Laminara alg och rena kalla formuleringar ( dvs kallpressade oljorför att bevara  den ursprungliga strukturan av  de aktiva ingredienserna) av bästa sort. Voila, här har ni BR in a nutshell. Produkterna garanterar en högkoncentration av aktiva ämnen. Minst 20%  av produkterna innehåller botaniska, marina och biologiska komplex. Ingen av produkterna har heller några tillsatta artificiella dofter. Detta betyder dock inte mina vänner att de inte doftar något.. för det gör det.

När man bekantar sig med BR så uppdagas nya doftsensationer  ens lilla näsa inte stött på tidigare. Vissa mycket angenäma och andra lite mer kontroversiella. Det finns en mask  (som är en av mina favoriter för övrigt) som heter Mask Vivant som doftar rent jäst. Fy kanske en del tänker men jag har utvecklat en kärlek till denna doft och tycker att den  doftar gott, gott föra att det känns så otroligt RAW och okonstlat. Det är en häftig doft liksom.

Mask Vivant är en rengörande ansiktsmask rik på aminosyror och vitamin B (yummie) som rengör utan att torka ut (i jämförelse med en hård svart lermask).

Jesus in a Bottle

Det hela började med Yvan, Josette och Philippe kombinerade sina kunskaper som biolog, sjukgymnast och läkare för att skapa något de saknade på marknaden; en ”medicinsk” hudvårdsserie som skulle vara så ren och naturlig som möjligt och så lik vår hud som möjligt. Produkten lät han sina vänner testa och den första reaktionen han fick var att de tyckte den doftade märkligt. Tiden gick och alla som hade fått den kom tillbaka till Yvan och ville ha mer och mer och mer. Detta var starten för den numera kultförklarade produkten Lotion P50 som än idag finns i sortimentet och är stjärnprodukten, kanske dem mest älskade. Jag läste ett citat från systrarna Olsen som beskrev den som ”Jesus in a Bottle”. BR själva är lite mer blygsamma i sin beskrivning om den men kallar den för ”Facial in a Bottle” Inte så illa det heller. Detta är en daglig exfoliering i lotion form som används efter rengöring och ansiktsvatten. Appliceras med bomulstudd och med tryckande rörelser (viktigt!). Lotion P50 är originalet och som ni ser på bilden ovan så har det utvecklats till en liten familj med olika spetskometens ( ni hittar dem alla HÄR!. ( detta är i formuleringen väldigt olikt Paulas Choice och Jan Marinis  exfolierande leave on produkter men det som de har gemensamt är justa att de används i den dagliga hudvårdsrutinen och lämnas kvar på huden.

Vi snackar Layering Big Time

När företaget grundades fungerade det som ett laboratorium för forskning och utveckling av produkter. Produkterna framställs och utvecklas fortfarande i ett eget laboratorium i Paris och skickas ut till över 70 länder varav Korea är ett av de länder där BR är störst. Inte konstigt tänker jag för när vi snackar BR snackar vi hardcore Layering mina vänner. Alla deras grymma Quintessential Serum ( Livsviktiga serum på svenska) kan du köra i layering  eller blanda med upp till 4 serum. Alla dessa serum är vattenbaserade så man kan eg applicera dem i vilken ordning som helst men förslagsvis  så grundar man med fukt (tex Serum Tissulaires eller Serum Amniotique), sen kanske jobbar på Elastin (tex Serum Elastine Marine) och Kollagen (tex Serum Collagen Marin) för att toppa sin serum treat med ett mer punktbehandlande serum  tex mot pigmenteringar (tex Serum Pigm 400).

Inte nog med att du kan go bananas med layering så kommer du nu oxå bli varse om en helt ny typ av produkt som jag inte fattar hur jag kunnat leva utan. Mina vänner, SLUTSERUM. Hur har jag kunnat leva utan ett slutserum. Blir helt kallsvettig när jag tänker på att jag i 40 år (snart) inte haft ett SLUTSERUM. Ett slutserum (om det nu är någotn mer som missat detta) klappas in över dag och nattcreme som den sista avslutande hudvårdsprodukten som sealar in allt gottigt du behandlat ditt face med och ger en perfekt finish/primer effekt, skyddar mot föroreningar och har en rad andra fördelar, olika beroende på vilket slutserum du väljer.  Detta har blivit en självklar daring sen dess att jag lärt känna BR. Självklart finns det inte  bara ett eller två slutserum. Nej, du kan välja på hela 7 slutserum. Min kärlek går just nu till det som heter Fluide VIP O2. Det syresätter huden, ger en anti-pollution effekt, lyster, så bra primer effekt då den verkligen tar fram pigmenten i makeupen (dock har jag en annan mer makuprimer oxå, men det behövs inte). Innehåller även silke, det älskar jag. Silke är väldigt likt huden (Sensai har ju det i alla sina produkter) och ger en obeskrivligt fin känsla på huden.

Skincare Haute Couture – SKIN INSTANT

Biologique Recherches har ett väldigt solistiskt sätt att se på huden, De kallar det SKIN INSTANT.  Det innebär att huden behandlas specifikt för hur den mår just precis nu, med ett skräddarsytt behandlingsprogram.

I början av 2000-talet tog sonen Philippe över den kreativa sidan av verksamheten efter sin far Yvan. Med ett tidigt intresse för föräldrarnas annorlunda synsätt på huden och hans egen erfarenhet inom internmedicin gav det Philippe en holistisk syn på huden – med huden som ett organ direkt förbundet med alla andra vitala kroppsfunktioner. Med sitt arbete på intensivvårdsavdelningar är han expert på hur organ reagerar vid akut stress och tar därefter hänsyn till det i Biologique Recherches speciellt utformade tekniker.

BR har ett stort sortiment av produkter för att man ska kunna behandla huden så exakt som det bara går och skapa ett program med olika produkter som sen kan varieras hemma beroende på hudens SKIN INSTANT. Genialiskt säger jag som hudterapeut, huden precis som vi mår ju lite olika från dag till dag, eller hur. Självklart kan man ju tänka att vi kan behöva justera vår behandling lite efter detta för maximalt välmående hud. En persons hudkondition förändras flera gånger på en dag liksom under vår livstid. Korrekt behandling varje dag och på hudens olika partier är viktigt.

Huden påverkar ju även av yttre faktorer, såsom klimat, temperatur, luftkonditionering, tobak och föroreningar samt interna faktorer som stress, könshormoner, hygien och ålder.

Hur väljer jag rätt produkter?

Det kan kännas svårt att helt på egenhand om man inte känner BR välja produkter på egenhand och det är inte något jag rekommenderar heller. Vi på Skincity har fått äran att bli exklusiv återförsäljare i Sverige och Norge. Du kommer se att det inte finns att handla på så många ställen online i hela världen. En av anledningarna till att du kan hitta BR just hos oss är för att vi jobbar intensivt med hudvårdsrådgivning som ingen annan gör. Vi har ca 17 hudterapeuter som guidar våra kunder 7 dagar i veckan från 9-21 på telefon, chatt, mail och via vårt hudtest för att hjälpa våra kunder med de allra bästa hudvårdsrekommendationerna. Därför kan vi oxå stoltsera med extremt nöjda kunder  som hör av sig till oss varje vecka och visar upp sina hudvårdsresultat med produkter de fått rekommenderade av oss.  Mina kollegor som jobbar i vår kundtjänst är alla hudterapeuter och beundrar dem varje dag (precis som alla mina kollegor så klart) för det fantastiska jobb de gör med att pricka rätt i sina rekommendationer. De är Sveriges bästa terapeuter, utan tvekan.

 

 

Jag rekommenderar att du gör vårt HUDTEST innan du köper dina BR produkter för en skräddarsydd rekommendation just för dig.

Om du vill besöka en hudterapeut fysiskt och bor i Stockholm så samarbetar vi med Revivie Kliniken och du är välkommen att höra av dig till dem och boka tid: Karlavägen 69 Stockholm – Tel. 08 611 16 00

Är du i paris så missa inte Ambassade de Beauté – Biologique Recherche’s skönhetsinstitut och flaggskepp ligger på den prestigefyllda 32 Avenue des Champs-Elysées i Paris.

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

77 svar till “BIOLOGIQUE RECHERCHE”

 • (77) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Helena skriver:

  Hej! Jag är nyfiken på
  Biologique Recherche lotion p50 mot pigmenteringar, vilket jag har problem med. Undrar om det kan krocka med de andra produkter jag använder just nu:
  Dag:
  Dermaceutic TriVita C30 serum + Paulas Choice Resist Intensive Repair cream
  Natt:
  Akademikliniken Pure Repair Night serum+
  Dermaceutic LightCeutic

  Vilka krockar den i så fall med?

  Tack!!!

  • annica skriver:

   Hej Helena, Light ceutic som du har från Demraceutic innehåller syra som har en exfolierande effekt på huden och ska därför vara lite försiktig med Biologique recherche Lotion P50. Använder du inte någon av Dermaceutics rengöringar, Foamer, kan detta vara en likvärdig produkt att arbeta med i din rutin. Kram Annica

 2. Helena skriver:

  Hej! Jag är nyfiken på
  Biologique Recherche lotion p50 mot pigmenteringar, vilket jag har problem med. Undrar om det kan krocka med de andra produkter jag använder just nu:
  Dag:
  Dermaceutic TriVita C30 serum + Paulas Choice Resist Intensive Repair cream
  Natt:
  Akademikliniken Pure Repair Night serum+
  Dermaceutic LightCeutic

  Vilka krockar den i så fall med?

  Tack!!!

  • annica skriver:

   Hej Helena, Light ceutic som du har från Demraceutic innehåller syra som har en exfolierande effekt på huden och ska därför vara lite försiktig med Biologique recherche Lotion P50. Använder du inte någon av Dermaceutics rengöringar, Foamer, kan detta vara en likvärdig produkt att arbeta med i din rutin. Kram Annica

 3. Helena skriver:

  Hej! Jag &#228r nyfiken p&#229
  Biologique Recherche lotion p50 mot pigmenteringar, vilket jag har problem med. Undrar om det kan krocka med de andra produkter jag anv&#228nder just nu:
  Dag:
  Dermaceutic TriVita C30 serum + Paulas Choice Resist Intensive Repair cream
  Natt:
  Akademikliniken Pure Repair Night serum+
  Dermaceutic LightCeutic

  Vilka krockar den i s&#229 fall med?

  Tack!!!

  • annica skriver:

   Hej Helena, Light ceutic som du har fr&#229n Demraceutic inneh&#229ller syra som har en exfolierande effekt p&#229 huden och ska d&#228rf&#246r vara lite f&#246rsiktig med Biologique recherche Lotion P50. Anv&#228nder du inte n&#229gon av Dermaceutics reng&#246ringar, Foamer, kan detta vara en likv&#228rdig produkt att arbeta med i din rutin. Kram Annica

 4. Dominika Falk skriver:

  Hej!

  Detta märke låter ju helt fantastiskt! Och man kan blanda upp till fyra olika serum, wow! 🙂 Men hur funkar det med serum och andra märken, kan man använda flera olika serum vid samma rutintillfället, och i så fall kan man även blanda olika märken? Eller är det bättre att ha en serumsgarderob och använda en produkt åt gången, beroende på vad som behövs just då?

  Kram,
  Dominika

  • annica skriver:

   Hej Dominika, Åh älskar order serumgarderob! Om du är känslig eller har en hud i obalans ska du vara lite försiktig med att blanda produkter. Men många produkter kan man faktiskt kombinera för att få det bästa av alla världar. Jättebra att använda en serumgarderob som du är inne på. Iallafall hur mycket fukt huden behöver, anti-pollution och annat som kan variera från dag till dag. Sedan är de lite mer resultatinriktade serum bra att ha som en fast punkt i din rutin för att kunna arbeta med ett så bra resultat som möjligt. Skicka gärna in din rutin som du har idag till info@skincity.se så ska vi se hur du kan boosta ditt resultat med din hudvård ännu mer 🙂 Kram Annica

 5. Dominika Falk skriver:

  Hej!

  Detta märke låter ju helt fantastiskt! Och man kan blanda upp till fyra olika serum, wow! 🙂 Men hur funkar det med serum och andra märken, kan man använda flera olika serum vid samma rutintillfället, och i så fall kan man även blanda olika märken? Eller är det bättre att ha en serumsgarderob och använda en produkt åt gången, beroende på vad som behövs just då?

  Kram,
  Dominika

  • annica skriver:

   Hej Dominika, Åh älskar order serumgarderob! Om du är känslig eller har en hud i obalans ska du vara lite försiktig med att blanda produkter. Men många produkter kan man faktiskt kombinera för att få det bästa av alla världar. Jättebra att använda en serumgarderob som du är inne på. Iallafall hur mycket fukt huden behöver, anti-pollution och annat som kan variera från dag till dag. Sedan är de lite mer resultatinriktade serum bra att ha som en fast punkt i din rutin för att kunna arbeta med ett så bra resultat som möjligt. Skicka gärna in din rutin som du har idag till info@skincity.se så ska vi se hur du kan boosta ditt resultat med din hudvård ännu mer 🙂 Kram Annica

 6. Dominika Falk skriver:

  Hej!

  Detta m&#228rke l&#229ter ju helt fantastiskt! Och man kan blanda upp till fyra olika serum, wow! 🙂 Men hur funkar det med serum och andra m&#228rken, kan man anv&#228nda flera olika serum vid samma rutintillf&#228llet, och i s&#229 fall kan man &#228ven blanda olika m&#228rken? Eller &#228r det b&#228ttre att ha en serumsgarderob och anv&#228nda en produkt &#229t g&#229ngen, beroende p&#229 vad som beh&#246vs just d&#229?

  Kram,
  Dominika

  • annica skriver:

   Hej Dominika, &#197h &#228lskar order serumgarderob! Om du &#228r k&#228nslig eller har en hud i obalans ska du vara lite f&#246rsiktig med att blanda produkter. Men m&#229nga produkter kan man faktiskt kombinera f&#246r att f&#229 det b&#228sta av alla v&#228rldar. J&#228ttebra att anv&#228nda en serumgarderob som du &#228r inne p&#229. Iallafall hur mycket fukt huden beh&#246ver, anti-pollution och annat som kan variera fr&#229n dag till dag. Sedan &#228r de lite mer resultatinriktade serum bra att ha som en fast punkt i din rutin f&#246r att kunna arbeta med ett s&#229 bra resultat som m&#246jligt. Skicka g&#228rna in din rutin som du har idag till info@skincity.se s&#229 ska vi se hur du kan boosta ditt resultat med din hudv&#229rd &#228nnu mer 🙂 Kram Annica

 7. Tuva skriver:

  Konstigt att ni är återförsäljare till de. Borde va Hudoteket man ser märket på. Dom har funnits i 45(!!!!) år och är superduitigA. Finare hemsida också.

  • annica skriver:

   Hej Tuva, Kul att du tar dig tid å kommentera, tips är dock att ge den inputen till BR å inte mig.. Eller vad var tanken med den kommentaren till mig? Önskar dig en härlig dag! Kram annica

 8. Tuva skriver:

  Konstigt att ni är återförsäljare till de. Borde va Hudoteket man ser märket på. Dom har funnits i 45(!!!!) år och är superduitigA. Finare hemsida också.

  • annica skriver:

   Hej Tuva, Kul att du tar dig tid å kommentera, tips är dock att ge den inputen till BR å inte mig.. Eller vad var tanken med den kommentaren till mig? Önskar dig en härlig dag! Kram annica

 9. Tuva skriver:

  Konstigt att ni &#228r &#229terf&#246rs&#228ljare till de. Borde va Hudoteket man ser m&#228rket p&#229. Dom har funnits i 45(!!!!) &#229r och &#228r superduitigA. Finare hemsida ocks&#229.

  • annica skriver:

   Hej Tuva, Kul att du tar dig tid &#229 kommentera, tips &#228r dock att ge den inputen till BR &#229 inte mig.. Eller vad var tanken med den kommentaren till mig? &#214nskar dig en h&#228rlig dag! Kram annica

 10. Camilla skriver:

  Hej Annika,
  Tycker det låter så härligt med ett slutserum och undrar om det skulle tillföra något om man kombinerar det med Exuviance? Jag använder deras anti-age serie. Vilket serum skulle du i så fall rekommendera?

  Tack Camilla

  • annica skriver:

   Hej Camilla, Det går jättebra att addera ett slutserum från Biologique recherche med Exuviance, inget som krockar ingredeinsmässigt. En favorit är Fluide Vip O2. Den passar alla och hjälper till att lugna rodnad och är ett fantastiskt anti-pollution skydd till huden 🙂 Kram Annica

 11. Camilla skriver:

  Hej Annika,
  Tycker det låter så härligt med ett slutserum och undrar om det skulle tillföra något om man kombinerar det med Exuviance? Jag använder deras anti-age serie. Vilket serum skulle du i så fall rekommendera?

  Tack Camilla

  • annica skriver:

   Hej Camilla, Det går jättebra att addera ett slutserum från Biologique recherche med Exuviance, inget som krockar ingredeinsmässigt. En favorit är Fluide Vip O2. Den passar alla och hjälper till att lugna rodnad och är ett fantastiskt anti-pollution skydd till huden 🙂 Kram Annica

 12. Camilla skriver:

  Hej Annika,
  Tycker det l&#229ter s&#229 h&#228rligt med ett slutserum och undrar om det skulle tillf&#246ra n&#229got om man kombinerar det med Exuviance? Jag anv&#228nder deras anti-age serie. Vilket serum skulle du i s&#229 fall rekommendera?

  Tack Camilla

  • annica skriver:

   Hej Camilla, Det g&#229r j&#228ttebra att addera ett slutserum fr&#229n Biologique recherche med Exuviance, inget som krockar ingredeinsm&#228ssigt. En favorit &#228r Fluide Vip O2. Den passar alla och hj&#228lper till att lugna rodnad och &#228r ett fantastiskt anti-pollution skydd till huden 🙂 Kram Annica

 13. Sara skriver:

  Hej Annica,
  Hade så väntat på att ni skulle lansera BR och hade spenderat mycket tid på att forska och läsa om de olika produkterna för att vara redo för lanseringen…
  Jag blev så ledsen när jag sedan helt plötsligt upptäckte att ni tagit bort BR från internationella sidan. Snacka om att bli snuvad på konfekten!

  • annica skriver:

   Hej Sara, Kan förstå din besvikelse men tyvärr har vi inte den möjligheten som det ser ut idag. Vi jobbar på för fullt för att även kunna erbjuda detta til fler länder 🙂 Så hoppas inom kort att det ska öppnas upp på .com Kram Annica

 14. Sara skriver:

  Hej Annica,
  Hade så väntat på att ni skulle lansera BR och hade spenderat mycket tid på att forska och läsa om de olika produkterna för att vara redo för lanseringen…
  Jag blev så ledsen när jag sedan helt plötsligt upptäckte att ni tagit bort BR från internationella sidan. Snacka om att bli snuvad på konfekten!

  • annica skriver:

   Hej Sara, Kan förstå din besvikelse men tyvärr har vi inte den möjligheten som det ser ut idag. Vi jobbar på för fullt för att även kunna erbjuda detta til fler länder 🙂 Så hoppas inom kort att det ska öppnas upp på .com Kram Annica

 15. Sara skriver:

  Hej Annica,
  Hade s&#229 v&#228ntat p&#229 att ni skulle lansera BR och hade spenderat mycket tid p&#229 att forska och l&#228sa om de olika produkterna f&#246r att vara redo f&#246r lanseringen…
  Jag blev s&#229 ledsen n&#228r jag sedan helt pl&#246tsligt uppt&#228ckte att ni tagit bort BR fr&#229n internationella sidan. Snacka om att bli snuvad p&#229 konfekten!

  • annica skriver:

   Hej Sara, Kan f&#246rst&#229 din besvikelse men tyv&#228rr har vi inte den m&#246jligheten som det ser ut idag. Vi jobbar p&#229 f&#246r fullt f&#246r att &#228ven kunna erbjuda detta til fler l&#228nder 🙂 S&#229 hoppas inom kort att det ska &#246ppnas upp p&#229 .com Kram Annica

 16. Josefin skriver:

  Hej! Jag vet inte om du har svarat på denna fråga tidigare! Jag har läst vad du har skrivit om parabener, men jag undrar vad din ställning är till Phenoxyethanol?

  Om jag har förstått rätt är det klassat som giftigt på hy, läppar, inandning mm. vid något högre doser, att man kan må allmänt dåligt, känna sig sjuk, må illa osv om phenoxyethanol absorberas via huden och in i munnen, men att 1% inte är skadligt och att det oftast är så pass låga doser i hudvård och smink osv. Stämmer det?

  Jag har precis kollat igenom många produkter på Skincity och även de jag har hemma från Jan Marini och ser denna ingrediens i varenda produkt.

  Det jag undrar är om det kan bli skadligt om man dagligen utsätter sig för phenoxyethanol, som jag; det finns i min rengöring, mitt serum, min exfoliering, min återfuktning, min SPF, ansiktsmask, primer, foundation, läpprodukter, allting jag sätter på ansiktet. Så om jag använder allt detta på en dag, överskrider jag 1% phenoxyethanol då, så att det blir mindre hälsosamt?

  Jag minns att du skrev i ditt inlägg om parabener att du tyckte att parabener var ett säkrare konserveringsmedel än vad man ersätter det med som man inte har lika mycket erfarenhet av. Tycker du att phenoxyethanol är värre än parabener?

  Skulle vara intressant att höra din åsikt! Tack så mycket 🙂

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Phenoxyethanol är otroligt vanligt som konserveringsmedel i många hudvårdsprodukter. Tycker inte att du ska behöva vara orolig för detta. Vetenskapskommittén inom EU, SCCS, värderat som säkert upp till 1,0% vilket gäller många andra konverseringsmedel. Anser inte någon av dessa som farliga då dessa har funnits med så otroligt länge och är väl beprövade ingredeinser. Kram Annica

 17. Josefin skriver:

  Hej! Jag vet inte om du har svarat på denna fråga tidigare! Jag har läst vad du har skrivit om parabener, men jag undrar vad din ställning är till Phenoxyethanol?

  Om jag har förstått rätt är det klassat som giftigt på hy, läppar, inandning mm. vid något högre doser, att man kan må allmänt dåligt, känna sig sjuk, må illa osv om phenoxyethanol absorberas via huden och in i munnen, men att 1% inte är skadligt och att det oftast är så pass låga doser i hudvård och smink osv. Stämmer det?

  Jag har precis kollat igenom många produkter på Skincity och även de jag har hemma från Jan Marini och ser denna ingrediens i varenda produkt.

  Det jag undrar är om det kan bli skadligt om man dagligen utsätter sig för phenoxyethanol, som jag; det finns i min rengöring, mitt serum, min exfoliering, min återfuktning, min SPF, ansiktsmask, primer, foundation, läpprodukter, allting jag sätter på ansiktet. Så om jag använder allt detta på en dag, överskrider jag 1% phenoxyethanol då, så att det blir mindre hälsosamt?

  Jag minns att du skrev i ditt inlägg om parabener att du tyckte att parabener var ett säkrare konserveringsmedel än vad man ersätter det med som man inte har lika mycket erfarenhet av. Tycker du att phenoxyethanol är värre än parabener?

  Skulle vara intressant att höra din åsikt! Tack så mycket 🙂

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Phenoxyethanol är otroligt vanligt som konserveringsmedel i många hudvårdsprodukter. Tycker inte att du ska behöva vara orolig för detta. Vetenskapskommittén inom EU, SCCS, värderat som säkert upp till 1,0% vilket gäller många andra konverseringsmedel. Anser inte någon av dessa som farliga då dessa har funnits med så otroligt länge och är väl beprövade ingredeinser. Kram Annica

 18. Emelie skriver:

  Hej Annica,
  Är en 19 åring med finnar kring munnen/käkarna och haft detta under en lång tid. Tagit p-piller i mer än 2 år samt testat olika sorter under denna tid utan förbättringar på min hy.
  Även använt olika sorters ansiktsprodukter, just nu använder jag exuviance och ser ren ut i ansiktet förutom finnar kring käken som aldrig försvinner.

  Tror du det kan vara p-piller som stället till problemet, ska jah sluta ta det eller ska jag testa andra produkter eller något annat tips?

  • annica skriver:

   Hej Emelie, Det är inte helt ovanligt att hormoner ställer till det för huden. En bra rutin är en otroligt bra grund för din hud men tänk även på att lägga till kosstillskott som hjälper till att lugna och balansera talgprodulktion inifrån. Vitamin B5 och Zink är två nyceklingredienser i kosttillskott för att arbeta inifrån. Kram Annica

 19. Josefin skriver:

  Hej! Jag vet inte om du har svarat p&#229 denna fr&#229ga tidigare! Jag har l&#228st vad du har skrivit om parabener, men jag undrar vad din st&#228llning &#228r till Phenoxyethanol?

  Om jag har f&#246rst&#229tt r&#228tt &#228r det klassat som giftigt p&#229 hy, l&#228ppar, inandning mm. vid n&#229got h&#246gre doser, att man kan m&#229 allm&#228nt d&#229ligt, k&#228nna sig sjuk, m&#229 illa osv om phenoxyethanol absorberas via huden och in i munnen, men att 1% inte &#228r skadligt och att det oftast &#228r s&#229 pass l&#229ga doser i hudv&#229rd och smink osv. St&#228mmer det?

  Jag har precis kollat igenom m&#229nga produkter p&#229 Skincity och &#228ven de jag har hemma fr&#229n Jan Marini och ser denna ingrediens i varenda produkt.

  Det jag undrar &#228r om det kan bli skadligt om man dagligen uts&#228tter sig f&#246r phenoxyethanol, som jag; det finns i min reng&#246ring, mitt serum, min exfoliering, min &#229terfuktning, min SPF, ansiktsmask, primer, foundation, l&#228pprodukter, allting jag s&#228tter p&#229 ansiktet. S&#229 om jag anv&#228nder allt detta p&#229 en dag, &#246verskrider jag 1% phenoxyethanol d&#229, s&#229 att det blir mindre h&#228lsosamt?

  Jag minns att du skrev i ditt inl&#228gg om parabener att du tyckte att parabener var ett s&#228krare konserveringsmedel &#228n vad man ers&#228tter det med som man inte har lika mycket erfarenhet av. Tycker du att phenoxyethanol &#228r v&#228rre &#228n parabener?

  Skulle vara intressant att h&#246ra din &#229sikt! Tack s&#229 mycket 🙂

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Phenoxyethanol &#228r otroligt vanligt som konserveringsmedel i m&#229nga hudv&#229rdsprodukter. Tycker inte att du ska beh&#246va vara orolig f&#246r detta. Vetenskapskommitt&#233n inom EU, SCCS, v&#228rderat som s&#228kert upp till 1,0% vilket g&#228ller m&#229nga andra konverseringsmedel. Anser inte n&#229gon av dessa som farliga d&#229 dessa har funnits med s&#229 otroligt l&#228nge och &#228r v&#228l bepr&#246vade ingredeinser. Kram Annica

 20. Emelie skriver:

  Hej Annica,
  Är en 19 åring med finnar kring munnen/käkarna och haft detta under en lång tid. Tagit p-piller i mer än 2 år samt testat olika sorter under denna tid utan förbättringar på min hy.
  Även använt olika sorters ansiktsprodukter, just nu använder jag exuviance och ser ren ut i ansiktet förutom finnar kring käken som aldrig försvinner.

  Tror du det kan vara p-piller som stället till problemet, ska jah sluta ta det eller ska jag testa andra produkter eller något annat tips?

  • annica skriver:

   Hej Emelie, Det är inte helt ovanligt att hormoner ställer till det för huden. En bra rutin är en otroligt bra grund för din hud men tänk även på att lägga till kosstillskott som hjälper till att lugna och balansera talgprodulktion inifrån. Vitamin B5 och Zink är två nyceklingredienser i kosttillskott för att arbeta inifrån. Kram Annica

 21. Sofie skriver:

  Åhh… Vilka superspännande produkter. Detta skulle jag vilja prova.
  Kan jag använda detta ihop med mina PC produkter om jag tar bort min 2% BHA gel???
  Du skriver alltid sådana härlig inlägg. Är så roligt att läsa dom.

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Om du avslutar med din 2% BHA gel från Paula’s Choice(och övriga syra-baserade produkter) 2 veckor innan kan du börja med detta märke 🙂 Men för en komplett rutin rekommenderar jag dig att du försöker hålla dig till ett märke. Skicka gärna in hudtestet och önska Biologique Recherche så får en en skräddarsydd rekommendation. Kram Annica

 22. Anna skriver:

  Hej! Så kul att ni tagit in detta märke, varit nyfiken länge! Jag ser dock att några INCI-listor inte är publicerade i anslutning till produkterna, är detta något som kommer att komma eller är det BR som har nån slags reglering kring detta? Jag är en sån där som gärna vill se över alla ingredienser innan jag klickar hem nåt. Tack på förhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är så roligt och så spännande att det äntligen är igång. Biologique recherche är lite hemliga av sig och vi har olika restoriktoner kring olika märken om vad vi publicerar på hemsidan. Men återkom gärna till info@skincity.se så hjälper mina duktiga kollegor dig med INCI-listor. Kram Annica

 23. Hilde skriver:

  Det här är så kul och så jäkla bra produkter. Jag är alldeles blown away efter bara en vecka med produkterna 🙂 I juni blir det behandling på Revivie kliniken, tjohoo!

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Åh vad spännande att du ska till Revivie 🙂 Håller utkik efter ett inlägg efter att du varit där!!! Kram Annica

 24. Ida skriver:

  Hej!

  Jag har en fråga som inte rör detta inlägg men hoppas du kan besvara ändå. Jag har ganska mycket hår på överläppen och har funderat på att vaxa bort det. Jag har dock hört att man kan få pigmentfläckar av att vaxa överläpp, stämmer det?

  • annica skriver:

   Hej Ida, Nja, vaxning påverkar även hudens yttersta hudlager och blir som en peeling för huden. Så precis som med exfolierande produtker så rekommenderar jag dig alltid solskydd 🙂 Utan solskydd på ny vaxat område kan huden lätt få hudförändringar. Tänk även på att göra denna typ av vaxning på salong så att behandlingen blir så pass mild som möjligt om det är första gången. Kram Annica

 25. Johanna skriver:

  Superintressant inlägg! Och så kul att ni är dom som lanserar detta märke 🙂
  Jag är nyfiken på att höra mer om skillnader i formulan vad gäller BR kontra PC och Jan Marini. Vad är skillnaden i produkterna? Kan man sedan dra någon slutsats av hur de ligger i pris osv? Jag vet att alla de tre märkena är effektiva och att exfolieringsprodukterna uppskattas av många i alla tre märken. Men ja, skulle ändå helt enkelt vilja höra mer om innehållet och skillnaden 🙂

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Biologique recherche är något högre i pris då det är fler steg än du kanske tidigare har haft. Men detta ger också möjlighet att behandla huden ännu mer och layering verkligen får ett ansikte för hur det fantastiskt fungerar. 2-4 serum är standrad inom detta märke och det är ju serumen som verkligen levererar resultat i din hudvårdsrutin. Biologique recherche har tagit kraften från naturen och har otroliga höga concentrationer av aktiva ingredeinser. Ett märke som har haft i fokus att använda natuliga ingredienser så långt det bara går. Kram Annica

 26. Karolin skriver:

  Hej Annica!
  Vad spännande detta låter! Jag blir sååå sugen på att prova!
  Jag är egentligen ganska nöjd med min hudvårdsrutin (14 steg, för övrigt…) men jag vill ju samtidigt alltid nå nya oanade höjder… så min fråga är går detta märke att blanda med andra märken???
  Jag använder (mest) Paulas Choice.
  Kan man tex använda Lotion P50 en dag om jag inte använder min bha eller aha exfoliering den dan?
  Eller kan man lägga till några av dessa spännande serum till sin rutin!
  Kram Karolin

  • annica skriver:

   Hej Karolin, Underbart med en härlig rutin 🙂 Du ska helst inte blanda syror mellan olika märken. Detta kan så lätt krocka och då är det så svårt att garntera ett så bra resultat som möjligt. Men titta gärna på ett finishing serum, detta är något som jag verkligen har saknat så länge i min rutin. Fluid Vip O2 är en favorit! Inget so krockar med den rutin som du har idag. Kram Annica

 27. Emelie skriver:

  Hej Annica,
  &#196r en 19 &#229ring med finnar kring munnen/k&#228karna och haft detta under en l&#229ng tid. Tagit p-piller i mer &#228n 2 &#229r samt testat olika sorter under denna tid utan f&#246rb&#228ttringar p&#229 min hy.
  &#196ven anv&#228nt olika sorters ansiktsprodukter, just nu anv&#228nder jag exuviance och ser ren ut i ansiktet f&#246rutom finnar kring k&#228ken som aldrig f&#246rsvinner.

  Tror du det kan vara p-piller som st&#228llet till problemet, ska jah sluta ta det eller ska jag testa andra produkter eller n&#229got annat tips?

  • annica skriver:

   Hej Emelie, Det &#228r inte helt ovanligt att hormoner st&#228ller till det f&#246r huden. En bra rutin &#228r en otroligt bra grund f&#246r din hud men t&#228nk &#228ven p&#229 att l&#228gga till kosstillskott som hj&#228lper till att lugna och balansera talgprodulktion inifr&#229n. Vitamin B5 och Zink &#228r tv&#229 nyceklingredienser i kosttillskott f&#246r att arbeta inifr&#229n. Kram Annica

 28. Sofie skriver:

  Åhh… Vilka superspännande produkter. Detta skulle jag vilja prova.
  Kan jag använda detta ihop med mina PC produkter om jag tar bort min 2% BHA gel???
  Du skriver alltid sådana härlig inlägg. Är så roligt att läsa dom.

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Om du avslutar med din 2% BHA gel från Paula’s Choice(och övriga syra-baserade produkter) 2 veckor innan kan du börja med detta märke 🙂 Men för en komplett rutin rekommenderar jag dig att du försöker hålla dig till ett märke. Skicka gärna in hudtestet och önska Biologique Recherche så får en en skräddarsydd rekommendation. Kram Annica

 29. Anna skriver:

  Hej! Så kul att ni tagit in detta märke, varit nyfiken länge! Jag ser dock att några INCI-listor inte är publicerade i anslutning till produkterna, är detta något som kommer att komma eller är det BR som har nån slags reglering kring detta? Jag är en sån där som gärna vill se över alla ingredienser innan jag klickar hem nåt. Tack på förhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är så roligt och så spännande att det äntligen är igång. Biologique recherche är lite hemliga av sig och vi har olika restoriktoner kring olika märken om vad vi publicerar på hemsidan. Men återkom gärna till info@skincity.se så hjälper mina duktiga kollegor dig med INCI-listor. Kram Annica

 30. Hilde skriver:

  Det här är så kul och så jäkla bra produkter. Jag är alldeles blown away efter bara en vecka med produkterna 🙂 I juni blir det behandling på Revivie kliniken, tjohoo!

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Åh vad spännande att du ska till Revivie 🙂 Håller utkik efter ett inlägg efter att du varit där!!! Kram Annica

 31. Ida skriver:

  Hej!

  Jag har en fråga som inte rör detta inlägg men hoppas du kan besvara ändå. Jag har ganska mycket hår på överläppen och har funderat på att vaxa bort det. Jag har dock hört att man kan få pigmentfläckar av att vaxa överläpp, stämmer det?

  • annica skriver:

   Hej Ida, Nja, vaxning påverkar även hudens yttersta hudlager och blir som en peeling för huden. Så precis som med exfolierande produtker så rekommenderar jag dig alltid solskydd 🙂 Utan solskydd på ny vaxat område kan huden lätt få hudförändringar. Tänk även på att göra denna typ av vaxning på salong så att behandlingen blir så pass mild som möjligt om det är första gången. Kram Annica

 32. Johanna skriver:

  Superintressant inlägg! Och så kul att ni är dom som lanserar detta märke 🙂
  Jag är nyfiken på att höra mer om skillnader i formulan vad gäller BR kontra PC och Jan Marini. Vad är skillnaden i produkterna? Kan man sedan dra någon slutsats av hur de ligger i pris osv? Jag vet att alla de tre märkena är effektiva och att exfolieringsprodukterna uppskattas av många i alla tre märken. Men ja, skulle ändå helt enkelt vilja höra mer om innehållet och skillnaden 🙂

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Biologique recherche är något högre i pris då det är fler steg än du kanske tidigare har haft. Men detta ger också möjlighet att behandla huden ännu mer och layering verkligen får ett ansikte för hur det fantastiskt fungerar. 2-4 serum är standrad inom detta märke och det är ju serumen som verkligen levererar resultat i din hudvårdsrutin. Biologique recherche har tagit kraften från naturen och har otroliga höga concentrationer av aktiva ingredeinser. Ett märke som har haft i fokus att använda natuliga ingredienser så långt det bara går. Kram Annica

 33. Karolin skriver:

  Hej Annica!
  Vad spännande detta låter! Jag blir sååå sugen på att prova!
  Jag är egentligen ganska nöjd med min hudvårdsrutin (14 steg, för övrigt…) men jag vill ju samtidigt alltid nå nya oanade höjder… så min fråga är går detta märke att blanda med andra märken???
  Jag använder (mest) Paulas Choice.
  Kan man tex använda Lotion P50 en dag om jag inte använder min bha eller aha exfoliering den dan?
  Eller kan man lägga till några av dessa spännande serum till sin rutin!
  Kram Karolin

  • annica skriver:

   Hej Karolin, Underbart med en härlig rutin 🙂 Du ska helst inte blanda syror mellan olika märken. Detta kan så lätt krocka och då är det så svårt att garntera ett så bra resultat som möjligt. Men titta gärna på ett finishing serum, detta är något som jag verkligen har saknat så länge i min rutin. Fluid Vip O2 är en favorit! Inget so krockar med den rutin som du har idag. Kram Annica

 34. Sofie skriver:

  &#197hh… Vilka supersp&#228nnande produkter. Detta skulle jag vilja prova.
  Kan jag anv&#228nda detta ihop med mina PC produkter om jag tar bort min 2% BHA gel???
  Du skriver alltid s&#229dana h&#228rlig inl&#228gg. &#196r s&#229 roligt att l&#228sa dom.

 35. Anna skriver:

  Hej! S&#229 kul att ni tagit in detta m&#228rke, varit nyfiken l&#228nge! Jag ser dock att n&#229gra INCI-listor inte &#228r publicerade i anslutning till produkterna, &#228r detta n&#229got som kommer att komma eller &#228r det BR som har n&#229n slags reglering kring detta? Jag &#228r en s&#229n d&#228r som g&#228rna vill se &#246ver alla ingredienser innan jag klickar hem n&#229t. Tack p&#229 f&#246rhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det &#228r s&#229 roligt och s&#229 sp&#228nnande att det &#228ntligen &#228r ig&#229ng. Biologique recherche &#228r lite hemliga av sig och vi har olika restoriktoner kring olika m&#228rken om vad vi publicerar p&#229 hemsidan. Men &#229terkom g&#228rna till info@skincity.se s&#229 hj&#228lper mina duktiga kollegor dig med INCI-listor. Kram Annica

 36. Hilde skriver:

  Det h&#228r &#228r s&#229 kul och s&#229 j&#228kla bra produkter. Jag &#228r alldeles blown away efter bara en vecka med produkterna 🙂 I juni blir det behandling p&#229 Revivie kliniken, tjohoo!

  • annica skriver:

   Hej Hilde, &#197h vad sp&#228nnande att du ska till Revivie 🙂 H&#229ller utkik efter ett inl&#228gg efter att du varit d&#228r!!! Kram Annica

 37. Ida skriver:

  Hej!

  Jag har en fr&#229ga som inte r&#246r detta inl&#228gg men hoppas du kan besvara &#228nd&#229. Jag har ganska mycket h&#229r p&#229 &#246verl&#228ppen och har funderat p&#229 att vaxa bort det. Jag har dock h&#246rt att man kan f&#229 pigmentfl&#228ckar av att vaxa &#246verl&#228pp, st&#228mmer det?

  • annica skriver:

   Hej Ida, Nja, vaxning p&#229verkar &#228ven hudens yttersta hudlager och blir som en peeling f&#246r huden. S&#229 precis som med exfolierande produtker s&#229 rekommenderar jag dig alltid solskydd 🙂 Utan solskydd p&#229 ny vaxat omr&#229de kan huden l&#228tt f&#229 hudf&#246r&#228ndringar. T&#228nk &#228ven p&#229 att g&#246ra denna typ av vaxning p&#229 salong s&#229 att behandlingen blir s&#229 pass mild som m&#246jligt om det &#228r f&#246rsta g&#229ngen. Kram Annica

 38. Johanna skriver:

  Superintressant inl&#228gg! Och s&#229 kul att ni &#228r dom som lanserar detta m&#228rke 🙂
  Jag &#228r nyfiken p&#229 att h&#246ra mer om skillnader i formulan vad g&#228ller BR kontra PC och Jan Marini. Vad &#228r skillnaden i produkterna? Kan man sedan dra n&#229gon slutsats av hur de ligger i pris osv? Jag vet att alla de tre m&#228rkena &#228r effektiva och att exfolieringsprodukterna uppskattas av m&#229nga i alla tre m&#228rken. Men ja, skulle &#228nd&#229 helt enkelt vilja h&#246ra mer om inneh&#229llet och skillnaden 🙂

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Biologique recherche &#228r n&#229got h&#246gre i pris d&#229 det &#228r fler steg &#228n du kanske tidigare har haft. Men detta ger ocks&#229 m&#246jlighet att behandla huden &#228nnu mer och layering verkligen f&#229r ett ansikte f&#246r hur det fantastiskt fungerar. 2-4 serum &#228r standrad inom detta m&#228rke och det &#228r ju serumen som verkligen levererar resultat i din hudv&#229rdsrutin. Biologique recherche har tagit kraften fr&#229n naturen och har otroliga h&#246ga concentrationer av aktiva ingredeinser. Ett m&#228rke som har haft i fokus att anv&#228nda natuliga ingredienser s&#229 l&#229ngt det bara g&#229r. Kram Annica

 39. Karolin skriver:

  Hej Annica!
  Vad sp&#228nnande detta l&#229ter! Jag blir s&#229&#229&#229 sugen p&#229 att prova!
  Jag &#228r egentligen ganska n&#246jd med min hudv&#229rdsrutin (14 steg, f&#246r &#246vrigt…) men jag vill ju samtidigt alltid n&#229 nya oanade h&#246jder… s&#229 min fr&#229ga &#228r g&#229r detta m&#228rke att blanda med andra m&#228rken???
  Jag anv&#228nder (mest) Paulas Choice.
  Kan man tex anv&#228nda Lotion P50 en dag om jag inte anv&#228nder min bha eller aha exfoliering den dan?
  Eller kan man l&#228gga till n&#229gra av dessa sp&#228nnande serum till sin rutin!
  Kram Karolin

  • annica skriver:

   Hej Karolin, Underbart med en h&#228rlig rutin 🙂 Du ska helst inte blanda syror mellan olika m&#228rken. Detta kan s&#229 l&#228tt krocka och d&#229 &#228r det s&#229 sv&#229rt att garntera ett s&#229 bra resultat som m&#246jligt. Men titta g&#228rna p&#229 ett finishing serum, detta &#228r n&#229got som jag verkligen har saknat s&#229 l&#228nge i min rutin. Fluid Vip O2 &#228r en favorit! Inget so krockar med den rutin som du har idag. Kram Annica