A Cleanser to fall in love with…

 • | Annica

Kika in i hudterapeutens badrumsskåp

Att hitta bra rengöring är svårt.  Jättesvårt. Det finns otroligt många bra rengöringar, men att hitta just en som passar är inte lätt ska gudarna veta. Som med all hudvård så är det ju inte alltid så att den man haft i 100år är den som fortfarande är bäst. Vår hud förändras, vi förändras, våra vanor förändras och inte minst vädret förändras hela tiden.

Personligen har jag en 4-5 olika rengöringar som skiftar med under året. Min hy kan vara lite lynnig. Ibland torr som fnöske, ibland obalanserad och åt det inflammerade hållet och ibland lite bland och ibland balanserad och fin. För dessa olika tillstånd måste jag anpassa min rengöring. Jag kan inte ha min ljuvliga creme rengöring när jag känner mig blank och lite pluppig i ansiktet. Nej då vill jag ha en lättare fräschare.

De finns dock ett par rengöringar som funkar i alla lägen. Oavsett om man är torr i huden, lite fetare, obalanserad eller ja you name it!

Cicamed Cleanser Antioxidant - Bästa rengöringen

En favvo rengöring som är just sån, funkar i alla lägen är Cicameds Cleanser Antioxidant. Jag riktigt längtar till morgon och kväll då jag ska få känna doften av de naturlig olja från blodapelsin som ger rengöringen en varm och frisk citrusdoft.

En effektiv, mild och löddrande rengöringsgel som absolut inte torkar ut. Tvärtom återfuktar på djupet tackvare bl.a. mjölksyra. Mjölksyran rengör på djupet och återfuktar huden riktigt bra. Trots sin gel konsistens passar den lika bra för en äldre torrhy som en ung fet hy! Amazing… hur har de lyckats?? Den avlägsnar effektivt smink och orenheter som täpper till huden. Den fungerar även utmärkt på en känslig hy.

Jag gillar att man även kan ha den runt ögonen för att ta bort makeup (om man inte är super duper känslig) samt att man inte behöver ansiktsvatten efter. Syran i rengöringen sänker pH värdet på huden och behåller det lågt. Så ansiktsvatten behövs ej!

Huden har ett naturligt lågt pH-värde som skyddar mot bakterier och uttorkning. Cleanser antioxidant är pH-balanserad för att bevara hudens skydd. Skonsamma tensider med naturligt ursprung tvättar varsamt bort orenheter utan att rubba fett- och fuktbalansen. Ekologisk aloe vera och trollhassel verkar återfuktande, lugnande och dämpar. Grönt te tillför huden skyddande antioxidanter.

Har du inte hittat någon rengöring du e nöjd med? Känns den ena för cremig och den andra för uttorkande…sluta leta.. this is it! 🙂

En cleanser to fall in love with….

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “A Cleanser to fall in love with…”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lulillan skriver:

  Tack för tips! Jag har ju använt mig av MD Formulations rengöringsgel för fet hud i över ett år och den har funkat jätte bra för mig och hållt mina porer så små som det går, varit bra för mina finnar och annat. Men på sista tiden känner jag att den torkar ut mig för mycket, trots att det är sommar och varmt. Under en resa testade jag Peter Thomas Roth rengöring (anti-aging) som jag fick med som ett gratis set i senaste beställningen (tack för det) och jag är jätte nöjd med den! Den rengör på djupet utan att torka ut. Jag har provat MD:s vanliga rengöring men upplever inte att den rengör på djupet i mina porer på samma vis. Tycker du jag kan kombinera Peter Thomas Roth rengöring med övriga produkter från MD Formulations som jag använder? Glycare lotion och vita-plus night recovery, samt hydrating gel eller lotion beroende på årstid.

  Tidigare har jag endast blandat med vissa specifika produkter som mask/peeling eller punkt behandling för akne (också det Peter Thomas Roth) och det har fungerat bra.

  • annica skriver:

   Hej Lulillan, Kul att du gillade proverna du fick med! Anti aging cleansing gel innehåller syra så min rekommendation är att du inte blandar dessa. Kanske du ska kombinera md vanliga cleanser med den för fet hy, varava lite så du får den riktigt djuprengörande känslan men inte varje dag. Alteranativt addera Face & body scrub någon gång i veckan till den ”vanliga” md rengöringen? Kram Annica

   • Lulillan skriver:

    Tack för tips! Jag gjorde så i vintras att jag kombinerade dem båda så jag ska nog göra det mer frekvent. Jag använder Face & body scrub en gång i veckan redan förutom när min hud är väldigt röd och stressad. Då vill jag lämna den ifred lite grann… 😉
    Jag använder även MD:s mask Clearing complex när jag behöver extra djuprengöring, annars varvar jag med moisture masken och även illuminating masken. Allt beroende på behov. Brukar göra lite extra sådär på söndagen varje vecka när man har lite mer tid 😀 Peeling och sen mask.