Conceal it!

 • | Annica

 

Maximum Concealer Brush bareMineralsJag tycker ju att basen är så oerhört viktig när man ska lägga en makeup. Har man inte en snygg bas så blir inte den finaste make snygg. Ska man satsa på något enligt mig så är det basen och ögonbrynen. Superduper viktigt för ett snyggt resultat. Tricket är att har men en riktigt snygg bas så behöver man inte ha så mycket make i övrigt för det kommer se så bra ut ändå. Har man en slarvig eller ingen bas så kan man lägga flådig make i all evighet men det kommer ändå inte bli snyggt.

Snyggaste makeup basen

Concealer under ögat Kanebo

Concealer under ögat

Något jag inte förstår är hur man kan lägga en makeup utan en concealer. Även om man inte är direkt mörk under ögonen så är man ändå något mörkare under ögat och i ögonvrån. En ögonskugga och ögonmake kan ju verkligen lyfta ett öga om man ljusar upp under ögat och i vrån. Om man bara går på med en t.ex. brun/grå ögonskugga och inte har ljusat upp under ögat och i vrån så blir intrycket mörkt och tungt och trött.

Concealer runt ögat

Concealer i ögonvrån.

Samma sak….en super snygg makeup och en röd näsa eller rött runt näsvingarna? Snyggt? Nej, inte alls, det förstör hela intrycket.

Concealer för röda näsvingar

Conceala runt näsvingarna och in i öppningen till näsan (VIKTIGT) för att dölja ytliga kärl samt på näsan!

Concealer runt läpparna

Lägg även lite concealer längs överläppen. Ger ett jämnt intryck + att läppen upplevs något större.

Alla behöver en concealer i sin makeup väska om man vill ha en snygg bas.. så är det bara 🙂

Jag gillar ju att använda fingrarna när jag applicerar ut makeup. Dock har jag fått en alldeles ny kompis när det gäller concealing. Min vän heter Maximum Coverage Concealer Brush och kommer från bareMinrals. När jag använder denna så har jag upptäckt att jag behöver mycket mindre produkt samt att et blir mer täckande och riktigt jämt och snyggt.

Concealer på ögonlocker döljer ytliga kärl

Avslutar självklart med några dutt med fingret för att få den lite smältande effekten på huden av värmen från handen så det inte blir några linjer och kanter. Jag gillar att droppa en liten vatten droppe på borsten innan jag använder den. Det gör resultatet mjukare, gör det lättare att stryka ut och är ett bra tips om du har lite linjer som du inte vill det ska fastna och bli kakaigt i.

Här har jag använt Kanebos Concealer i den ljusaste färgen.

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “Conceal it!”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Eva skriver:

  Hej Annica!

  Tack för detta inlägg-helt perfekt i tid då det snart är dags för mig att köpa en ny concealer! 🙂
  Jag använder idag foundation fr Kanebo, Lasting Velvet, blandar denna med lite av Peter Thomas Roths Illuminator-creme och avslutar med Mineral Veil. Allt efter rekommendationer fr dig och jag älskar resultatet! 🙂 Har idag en concealer fr Helena Rubenstein men tycker inte riktigt jag får till det, tror du concealern fr Kanebo är ett bättre alternativ för mig eller har du andra tips? Har några begynnande skrattrynkor men framför allt önskar jag en concealer som kan hjälpa mig att ljusa upp partiet under ögonen som är lite mörka.

  Har en fråga kring Illuminating-cremen fr Roth också, hur mycket tar du av cremen då du ska blanda den med en flytande foundation? Om man vill använda en mineralfoundation, kan man lägga denna creme först under för att få lystern?

  Tack för din underbara blogg och att du tar dig tid att besvara alla våra frågor! Gillar´t! 🙂

  Kram Eva

 2. Tina skriver:

  Hej !

  Älskar alla dina skönhets tips!
  Men nu till frågan -När ska ni mobil anpassa
  Din blogg?
  Skulle vara trevligt att kunna läsa från luren.
  Texten blir så liten och när man zoomar ut den
  flyter texten ut och man har ingen koll på
  Helheten.
  Grymt bra blogg och shop.

  • annica skriver:

   Hej Tina, Roligt att höra att du gillar mina tips 🙂 Bra fråga! Skulle jag bara få bestämma utan tänka kostnad så skulle vi göra det nu på en gång. Helst igår;) Nu har just designat om hela bloggen och allt kostar.. tyvärr.. men jag hoppas kunna göra det inom snar framtid. Kul att du annars gillar bloggen och skincity! Annica

 3. Anna skriver:

  Tycker också basen är jätteviktig. Dock gillar jag mer naturliga ögonbryn, du vore kanonsnygg i ngn mer mörkblond nyans på dina och inte så markerade. Tycker jag då:)

  • annica skriver:

   Hej Anna, Ja basen är viktig! Smaken är som baken som man säger! Jag älskar när mina bryn är mörka, mörka:) Så är det bara.. det går inte att ändra på ;)Kram Annica

 4. Kristin skriver:

  Måste erkänna att jag inte har någon concealer i min sminkväska :-). Använder man concealer innan eller efter foundation?

  • annica skriver:

   Hej Kristin! Men vad är detta jag höööööör 😉 Ingen concealer… det måste du bara haaa!!:) Det är slite smaksak hur man vill applicera. Jag har det alltid först, innan foundation! Kram

  • Lulillan skriver:

   Jag använder Kanebos brush concealer dagligen under ögonen, även i ögonvrån, ögonlocken och runt överallt. Det ljusar upp och blir jämnare och snyggare ihop med resten av ansiktet där jag har foundation. Jag vill inte ha foundation närmast ögat då det blir för tjockt/tungt framhäver linjer.

   Sen använder jag en annan Bare minerals borste (light stroke tror jag den heter, men den är rätt lik concealer borsten bara att den är fluffigare) med lite lite mineral veil för att inte concealern ska lägga sig i veck under dagen.

   Jag har provat massvis med concealers men denna är bäst, bäst, bäst!

   • annica skriver:

    Hej Lulillan, Visst e den fin! Kul att du gillar den! Jag blandar i PTRs lyster creme ibland.. grymt snyggt med :=) Ahhh smart tips med veilen! Ska testa! Tack för att du delar med dig av supertips! Kram Annica