Cover FX Makeup nu i Sverige!

 • | Annica

Alltså så mycket kul som händer denna vecka. Helt Crayzy. Alltså Cover FX. Detta märke som bara erbjuder produkter för att skapa den ultimata makupbasen. Detta märke är så HETT i USA och London så att det håller på att koka över. Det är i alla coola magazine, i allas stora makeupgurus händer, bloggare etc. You name it.

Skärmklipp 2016-09-18 22.14.39

Idag så ska ni gå grotta in er i varför jag och många med mig älskar detta märke. Det finns så intressanta produkter som tex de relativt nya (och den produkt som gjort att detta märke bara BOOMAT)  Cover Drops som är HEEEEELT revolutionerande!!  Jag berättar med om just denna gudagåva till människan om någon dag.

Måste först liksom bara ta er med på resan…

Cover FX är ett makeup-märke som föddes på en dermatologklinik på ett av Kanadas största sjukhus. Lee Graff, en av grundarna, arbetade på kliniken som Makeup Specialist och såg ett behov hos sina kunder av en foundation som kunde fungera även för den mest hyperkänsliga och irritationsbenägna, reaktiva huden.

År 2000 blev kemisten Vic Casale, känd som den eminenta grundaren av MAC Cosmetiks, presenterad för Lee Graff och tillsammans tog de fram en hel serie med heltäckande foundations enbart för hennes patienter. Han engagerade sig så mycket att han tillslut bestämde sig för att istället helhjärtat ägna sig åt Cover FX. Idag är den ursprungliga serien grundstommen i Cover FX. Produkterna som togs fram till en början var endast exklusivt för kunderna på hudkliniken. Målet var en foundation som skulle vara hudvårdande, fri från irriterande ämnen och passa ett brett spektra av hudtoner samt inte bara och tolereras av en hyperkänslig hud utan oxå behandla den med sina vårdande ingredienser och egenskaper. Vic Casale startade sin karriär som sagt som delägare, huvudkemist och VD på MAC Cosmetics, där han tog fram världsunika produkt- innovationer.

Som innovations-ansvarig på Cover FX använder sig Vic och hans erfarna team av ed senaste teknologierna när de utvecklar nya produkter och håller sig till grundfilosofin genom att ta fram nya produkter utan ingredienser som på något sätt kan irritera huden.

Cover FX idag!

Från att ha varit enbart ett dermatologiskt baserat märke är Cover FX idag  en hel produktserie med överlägsen färgmatchning, avancerade sammansättningar och vårdande ingredienser för att skapa en jämn, felfri finish för alla – oavsett hudfärg, ålder och hudtyp. Man erbjuder ett brett sortiment av primers, concealers och foundations i alla olika former för att passa alla. Men allt handlar om basen, dvs inga ögonskuggor, mascaror och läppstift finns. Nej,  det är the perfect base som  är i fokus… åhh det är så ljuvligt att kunna erbjuda ett brand som bara, bara , bara 110% ägnar sig åt basen. Basen är ju allt tycker jag. Utan en fin bas är man lost, så är det bara!

Produkterna är självklart fortfarande framtagna tillsammans med dermatologer och kliniskt testade för att vara säkra att använda utan någon som helst risk för irritation eller inflammation. Alla Cover FX produkter är oxå  veganska.

En av Cover FX grundpelare är att erbjuda makeup som vårdar huden. Som jag nämnde tidigare. Det ska inte bara vara en bra täckning eller fin finish eller inte irritera en känslig hud. Nej, det ska oxå behandla huden. Detta är hudvård med pigment mina vänder. Produkterna är injicerade med  antioxidanter, ceramider, peptider, squalaneolja och andra hudvårdande ingredienser. Produkterna innehåller både återfuktande, talgreglerande och anti-inflammatoriska ingredienser. Dessutom är de fria från mineralolja, parfym, talk, gluten och parabener.

En annan av Cover FX grundpelare är som sagt att erbjuda makeup som passar alla hudtoner, från den ljusaste till den mörkaste. Deras foundations finns totalt i hela 40 nyanser och många av dem finns  i tre olika undertoner; rosa, neutral och gul. För att göra det enkelt  finns all täckande basmakeup i dessa tre olika undertoner för att verkligen kunna skräddarsy sin nyans. Hur bra??  Jag gillar detta.. som jag gillar detta.. precision när det är som bäst! Å alltså Mr Vic han har ju koll på läget om man så säger!

Skärmklipp 2016-09-18 22.04.36

Skärmklipp 2016-09-18 22.04.28

Jag har färgen P30.  Trodde jag skulle vara i det neutrala segmentet men nej P30 passar mig perfekt. Jag upplever den inte alls skär på något sett men lite kallare såklart. Det är en riktigt snygg ljus ton. Så ni som gillat mina färgtips förut testa denna. Om jag skulle ha lite solkysst ton hade denna blivit för ljus men jag solar ju aldrig så den passar mig perfa.

Färgerna..

COVER FX kräver som sagt perfektion i sin teknologi och har en global färgpalett noggrant avvägd med 3% intervaller för att kunna erbjuda det bredaste urval av nyanser och undertoner som är möjligt.

Cover FX Foundation nyanssystem är  framtaget för  att det ska vara enkelt att hitta sin nyans (ljus-mörk) och underton  (rosa, neutral, gul). Nyans-skalan är identisk genom hela produktserien, oavsett vilken foundation du väljer. Halleluja! Kan inte fler märken göra så!!

Så hittar du din ultimata nyansmatch:

1.Hitta din hudton/nyans:

 • Ljus – nyanser 0-20.
 • Medium – nyans 25-40.
 • Medium-Mörk – nyans 50-80.
 • Mörk – nyans 90-125

2.Hitta din underton:

 • P=pink (lätt rosa, kall underton).
 • N=Neutral (lika mycket rosa som gul i undertonen).
 • G=Golden (gul, varm underton)
 • G+ = mer gul, olivfärgad underton

Är du osäker på vilken underton din hud har?

Man kan enkelt ta reda på om man har kall/varm/neutral underton genom att se vilken färg venerna på underarmen drar åt.

 • Varm – venerna underarmen drar åt grönt.
 • Kall –venerna på underarmen drar åt blå/lila.
 • Neutral – venerna på underarmen drar åt både grönt och blå lila

Är du ändå osäker på vad du har för underton så välj N-serien som är lite mittemellan.

cover FX

Så gör du en flawless 3-Stegs makeup ala Cover FX 

 1. PRIME: GRUNDEN

Primer – för att jämna ut hudytan och få en jämn applicering, samt lång hållbarhet. Applicera alltid primer med rena fingrar före foundation.

Skärmklipp 2016-09-18 22.05.23

Obs! Vissa av produkterna ovan har ej lanserats ännu i sverige men ger en fingervisning för en del av sortimentet. Cover Dropsen är ej med då du själv bestämmer täckningen och finishen beroende på hur mycket du tar och vilka produkter du blandar dem med.

2.  COVER: TÄCKNINGEN

Applicera foundation för att jämna ut hudytan. Vid behov följ upp med concealer för att täcka mer. För bästa applicering, lägg alltid flytande foundation före puder. Flytande foundation ska alltid läggas innan concealer. Vid puderfoundation – lägg concealer först.

För professionell täckning  krävs professionella verktyg. Allt från den specifika fiberkonstruktionen och strånas placering, är Cover FX borstar speciellt designade för att ge en perfekt och felfri applicering av de olika foundations.

3. FINISH: FIXERING

Setting powder fixerar  flytande foundation så att det sitter hela dagen. Efter applicering av foundation och concealer, avsluta med att använda:

Cover FX Blotting Powder, för en transparent, sidenmatt finish.

Cover FX Matte Setting Powder mattar ner all makeup och absorberar olja.

Illuminating Setting Powder ger lyster.

4. ENHANCE: FRAMHÄV

Intensifiera makeupen med bronzer, illuminating, contouring and highlighting.

Avslutar med att bjuda på en film om deras BIG BANG produkt Custom Cover Drops som jag kommer skriva ännu mer om längre fram.

Eftersom Vic har stenkoll på MAC som han grundade så har han gjort en conversion Chart. 🙂 Se detta som en guidelien i ditt val av färg om du haft MAC förut eller testa i en  butik.

Skärmklipp 2016-09-18 22.06.21

 

Pssst! Ni som använt produkter från Cover FX innan och kanske kan jämföra toner som är lika med andra foundations från andra märken.. DELA GÄÄÄÄÄÄÄRNA med er så kan vi hjälpa varandra.

Tex har jag några kollegor på kontoret som använt bareMinerals Fairly Light och för dem passade  N20 perfekt och några som hade bareMinerals Medium beige och då passade N30-N35 perfekt.

Så dela gärna med er av fler sånna tips!

signatur

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

34 svar till “Cover FX Makeup nu i Sverige!”

 • (34) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anneli skriver:

  Hej!
  Jag har färgen NC15 på macs foundation, vilken färg av dessa droppar kan tänkas passa mig då?

 2. Petra Söderlund skriver:

  Hej! Kan du inte lägga ut en bild med cover fx nyanserna på din arm? Jag tycker man ser skillnaden mycket bättre då, när det är ett foto. Själv väljer jag mellan N30-35, eller P40☺

  • annica skriver:

   Hej Petra Söderlund, Maila direkt med info@skincity.se så får du ett snabbt svar och bild 🙂 De hjälper dig att hitta en nyans som passar dig. Skriv gärna ner andra nyanser på foundations som du är nöjd med. Kram Annica

 3. Jacqueline skriver:

  Hej Annica! Jätte kul att ni har fått in detta märke. Men vet du om du ni kommer få in Cover fx perfect pencil och deras infusion drops?
  Mvh Jacqueline

  • annica skriver:

   Hej Jacqueline, Ja det är så roltigt att arbeta med och vi får så otroligt många fina ord om detta mräke från kunderna 🙂 Vi beräkar att få in dessa under våren. Så håll utkik på Skincity 🙂 Våren kommer med en massa spännande nyheter. Kram Annica

 4. Samra skriver:

  Hej! Jag är väldigt sugen på att prova coverfix men är osäker om den passar mig dåg jag har blandhy/fet hy? Är den matt?

  / Hälsningar

  • annica skriver:

   Hej Samra, Den passar verkligen alla hudtyper 🙂 Custom drops blandar du i en primer eller kanske creme. Så är den matterande kommer även denan foundation att aggera som din produkt. Detta är pigment som ska boostas upp dian övriga produkter! Kram Annica

 5. Maria skriver:

  Hej Annica!

  Har för mig att du passar i radiant pure pressed base från Jane iredale. Den använder jag året om, tror du jag också skulle passa i R30?
  Skrev och frågade på chatten och blev då rek N30.
  Jätte tacksam för svar.

  Mvh Maria

  • annica skriver:

   Hej Maria, Radiant är en neutral ton och det är den jag använder från Jane Iredale. Men från Cover FX är P30 kanon 🙂 så passar även en lite mer neutral ton, som jag. Kram Annica

 6. Helen skriver:

  Jag har beställt fått hjälp med färgval jag har haft bare minerals light sommar fairly light vintr ska ha G20 och N20 men skulle jag jämföra med Mac då ska jag ha den med rosa underton tror mer på att jämföra med bareminerals ska bli så spännande med dessa droppar

 7. Alicia Jonsson skriver:

  Hej Annica!
  Jag är en 16 årig tjej som har SÅ många svarta pormaskar. Hela näsan är fylld med dom och även lite i pannan och på kinderna. Dom på näsan är så stora och svarta att en person jag pratar med på normalt avstånd kan se dom. Har otroligt mycket komplex och försökt med mycket för att bli sv med dom. T.om. Ansiktsbehandlingar men dom har inga gjort några skillnader.
  Vad ska jag göra för att bli av med dom? Kan du rekommendera någon ansiktsbehandling för att bli sv med dom?
  Otroligt tacksam för svar då jag har dragits med dom i ca 3 år nu.

  • annica skriver:

   Hej Alicia, BHA-syra är en bra ingrediens för att kunna lösa upp envisa tilltäpptheter som pormaksar. Kontakta gärna mina duktiga kollegor på info@skincity.se så hjälper de hitta vilken produkt som passar dig bäst. Kram Annica

 8. Helen skriver:

  Hej!
  Blir helt snurrig på alla färger! Ju mer jag får hjälp ju snurrigare blir det! Jag har ljus hy, med gul ton men fått hjälp och g tonen ser ju helt överdrivet gul ut! Enligt översättningen ska jag ha g10 eftersom jag har nc15. Men tror det blir för gult. Har exuviance concealer i beige som är bra i tonen men enligt er är p20 närmast och den är rosa. Vill inte förstärka med en rosa underton med acne. Snälla jag behöver hjälp! Biodroga MDs BB kräm har jag i ljusaste färgen som referens. Är de väldigt ljusa nyanser? Borde jag satsa på n? I såna fall n10 eller 20?

  • annica skriver:

   Hej Helen, Inte rä det lätt men det finns bra hjälpmedel för att vi ska kunna hitta en passande nyans till dig 🙂 Såg att du hade varit i kontakt med tjejerna på info som guidat dig till en ton. Är du kall tycker jag att du ska välja en kall ton, tänk på att dessa kan få en mycket hög täckning så där kan du bygga upp en täckning för att få den mer täckande där du önskar 🙂 Kram Annica

 9. Kristina skriver:

  Önskar att ni hade färgprover på foundations att köpa så man kan prova ut och bli säker på sin beställning. Mvh

  • annica skriver:

   Hej Kristina, Det går bra att maila till info@skincity.se så häjlper de gi att hitta en passande nyans. Du kan även återkomma med ditt ordernummer när du precis har registrerat en order så skickar vi med prover om vi har i lager 🙂 Kram Annica

 10. Elin skriver:

  Hej!

  Om man har färgen medium tan på bare minerals, vilken ton tror du att man behöver ha då?

  Så bra blogg!!

 11. Charlotte skriver:

  Hejsan!
  Skulle verkligen önska att man kunde beställa prover från Skincity. Speciellt färgprover på foundations. Vet att ni hade prover ett kort tag man kunde beställa, men att det var regler som gjorde att det inte var möjligt längre. Vet andra nätbutiker som erbjuder kunder att köpa provförpackningar. Följer inte de reglerna då?
  Med vänlig hälsning Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Bra med tips och feedback. Vi försöker beställa in så mycket prover som möjligt och som går från leverantören. Alla märken tillverkar tyvärr inte prover. Men om du har önskemål på en produkt och registrerar en order går det bra att återkomma med önskemål om prov. Du skickar då dina önskemål till info@skincity.se Kram Annica

 12. Annika skriver:

  Hej
  Är dessa produkter fria från formaldehyd och formaldehydfrigivare?

 13. Jens skriver:

  Aww är så himla nöjd och glad just nu . Har typ dom flesta produkter från Beauté pacifique hemma asså sånt superbra märken.

  Jag hade clinical exfoliatorn men beställde den lite mildare och kände bara att jag träffade helt rätt. Båda är super men den mildare gav så mkt fukt och var så underbar på min torra känsliga hy. Sen har jag köpt den nya omformulerade spf 30n Stay Beautiful och oj vilken förvandlig dom har åstadkommit med den. Den förra var nog den sämsta jag prövat och absorberades inte plus man blev vit som en snögubbe etc men den här är helt magiskt. Sjunker in jätte fint utan att kladda och är bara så grym.

  Jag älskar ju Biodrogans skin booster men det sköna med den här är att den känns inte lika kladdig i ansiktet och går bra hand i hand med övriga produkter från BP.

  Plus en annan faktor som gör mig glad är att eftersom jag råkade beställa två gånger så fick jag två gåvopaket. Perfekt kan jag ge bort ett och göra någon annan glad eller bara kanske spara till ett senare tillfälle..

  • annica skriver:

   Hej Jens, Så glad när jag lästa ditt mail! Vilket lyckorus man känner när man äntligen känner att man har hittat rätt 🙂 Tack för att du delar med dig. Kram Annica

 14. Jessica skriver:

  Bra inlägg och vilken bra färgöversättning. Tummen upp 🙂

 15. Annika skriver:

  Sannerligen inte lätt att hitta rätt i nyans-djungeln här. Bara genom att kika på nyanserna hittar jag ingen som känns klockren bland de gyllene. Möjligen G+ 40.

  En intressant produkt och jag som har torr och känslig hud blir självklart nyfiken.

  • annica skriver:

   Hej Annika, Det finns verkligen många nyanser, men återkom med bild och nyans på tidigare foundations som du har haft till info@skincity.se så hjälper mina fantastika kollegor dig att hitta en nyans som passar dig 🙂 Kram Annica

 16. Hilde skriver:

  Vad kul att märket äntligen finns i Sverige. Jag har haft mina droppar i ett halvår och de verkar aldrig ta slut 🙂 Kommer ni att få in custom enhancer drops? Celestial och Moonlight står på min önskelista och har gjort ett tag.