Elins favoriter i januari

 • | Annica

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter.

CONCENTRATED CLEANSING FOAM

Denna rengöring passar verkligen alla hudtyper och ger en mjuk, fluffig känsla på huden. Den fylliga konsistensen är som en dröm och den rengör effektivt utan att lämna minsta spår av makeuprester. Hudens egen skyddsbarriär bevaras intakt, någonting som är viktigt för mig när jag väljer rengöring.

 

SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER

Det här är inte bara min favorit utan hela Skincitys! För min hud är detta den optimala tonern eftersom den både lugnar och bäddar in min hud i massvis med fukt. En perfekt ’prepp’ innan jag applicerar mitt serum. Ett essence water när det är som allra bäst!

INTENSE MOISTURE SERUM

Detta bästsäljande serum har en tendens att återkomma i min rutin regelbundet under året som en räddare i nöden när min hud tappar fukt och elasticitet på grund av kyla och torr luft. Mer eller mindre direkt känner jag att fukten i huden ökar – både på ytan och på djupet. Gillar även att den innehåller algextrakt som ger min hud ett extra skydd mot föroreningar.

VITAMIN 75 MAXIMIZING CREAM

En creme jag direkt föll pladask för! Den återfuktar och skyddar huden med favoriten makadamiaolja och antioxidanten E-vitamin. Den ’plumpar’ även upp huden, så den passar perfekt de dagar jag inte bär makeup, likväl som att den utgör en perfekt bas under makeup. En prisvärd creme som verkligen är lätt att tycka om!

ENRICHED FIRMING MASK

Är man inte på ständig jakt efter den ultimata fuktmasken? Denna mask har verkligen imponerat stort på mig! Den maxar fukten och spänsten direkt och när jag använder den regelbundet blir min hud inte lika lätt stressad. Otroligt bra när huden känns trött eller vid tillfällen då jag är i behov av extra lyster. Den friska citrusdoften är mer än ljuvlig!

 

HAIR & BODY SHAMPOO ROSEMARY

Detta schampo passar alla hårtyper, även om man har en känslig hårbotten. För mig är det viktigt att mitt schampo rengör effektivt utan att torka ut och det är precis vad detta gör! Det stimulerar dessutom blodtillförseln i hårbotten, vilket resulterar i en frisk känsla efter tvätt. Den milda formulan är fri från sulfater och lämpar sig även för hela kroppen som duschgel.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

65 svar till “Elins favoriter i januari”

 • (65) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Elle skriver:

  Hej Annica!

  Om jag har färgen Vanilla 02 i bare minerals complextion rescue – vilken är den närmaste färgmatchningen om jag vill beställa Sensai satin foundation?

  mvh,
  Elle

  • annica skriver:

   Hej Elle, Ivory beige rekommenderar jag dig, den är lite mer neutral i sin ton men bäst passande. 🙂 Kram Annica

 2. Charlotte GN skriver:

  Som alltid super bra information. Tänkte höra lite om Eponice enriched firming mask. Använder PC skin recovery mask mycket på vintern. Förutom fukt behöver lite mer anti-age och detta låter som nåt för mig. Är detta en sov mask med?

  Stor tack
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Superhärlig är den, ger också spänst till huden samtidigt som barriären stärks! Ger sin fulla effekt efter 10 minuter på huden men väldigt härlig att använda över natten om man önskar det. 🙂 Kram Annica

 3. Leyla skriver:

  Hej igen Annica,
  Nu är jag väldigt nyfiken på Medik8 nya produkt Retinoate Youth Activating Cream Intense (Svarta).
  Dels på vad skillnaden är mellan den svarta, och den vita som heter R-Retinoate Cream (finns 2 på skincity).

  Utöver detta har jag en till fråga:

  Använder bara Jan M. i min hudvårdsrutin och kvällstid ser min rutin ut såhär:

  Bioglycolic Facial Cleanser
  C-Esta Face serum
  Bioclear Face Lotion
  Age Intervention Retionol Plus
  Age Intervention Face Cream
  Age Intervention ögoncreme

  fråga: Vad är skillnaden mellan Age Intervention Retionol Plus och Medik8 nya retionolprodukt?
  Är Medik8 mer effektiv?

  Och kan jag ta in Medik8 retinol, alltså byta ut min JM Age Intervention Retionol Plus mot Medik8? Om ja, kör jag den som samma steg som tidigare retionolprodukt?

  MÅNGA FRÅGOR 🙂
  Uppskattar hjälpen.
  /L

  • Leyla skriver:

   Jag ska tillägga att jag är 30+ och har bra hy (normalhy, inga finnar, stora porer osv). Dock vill jag gärna motverka rynkor, slapphet osv. Tack!

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Skillnad mellan de två är att Retinoate Youth Activating Cream Intense är en nattprodukt, här har man lyckats kombinera retinyl retionate (som finns i den tidigare r-Retinoate Youth Activating Cream) men också retinal, en riktig dunderkombination! Till skillnad från Jan Marini är detta en annan formula av ursprungs formeln A-vitamin, Jan Marini arbetar med all-trans-retinol. I kroppen förvandlas a-vitaminet i flera steg, retinyl retionate & retinal i kombination ger resultat 11 gånger snabbare och 8 gånger kraftfullare än standardretinol. Medik8s retinol kan användas tillsammans med din övriga rutin från Jan Marini. Den arbetar i samma steg eller som en nattcreme. 🙂
   Kram Annica

 4. Frida skriver:

  Hej.
  Jag är 23 år och har ytliga blodkärl under ögonen/kinderna. Vad kan man göra åt det?

  • annica skriver:

   Hej Frida, Du gör rätt i att använda milda och snälla produkter för huden som inte irriterar huden utan stärker och dämpar rodnad och eventuell irritation. Paulas Choice Calm serie är perfekt där, kika också in Paulas lugnande och stärkande Calm redness relief serum. 🙂 Kram Annica

 5. Ulrika skriver:

  Hej Annica

  Jag skulle behöva hjälp med att hitta en bra ansiktsolja att använda framför allt dagtid nu när det är kallt. Jag är 48 år och vill jobba mot torrhet, ökad fasthet samt allmänna ålderstecken. Lite nyfiken på Tara Harpers Beautifying face oil, men du kanske har annat förslag som passar bättre? Skulle också vilja ha hjälp på var jag stoppar in den. Ska jag byta ut något eller lägga till ytterligare ett steg? Använder mestadels Jan Marini idag.
  Morgon:
  JM C-esta rengörning
  Klairs toner
  PC Niacinamide booster
  JM C-esta serum
  JM Bioclear face lotion
  Verso hydration serum
  Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye
  PC Defense Essential Glow

  Till kvällen använder jag JM Age Intervention Retinol Plus samt JM Age Intervention face cream istället för PC Defense.

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Oh! Tata harper Beautifying face oil är så mumsig och gosig, jag har använt min så mycket. Tidigare skrev jag hur perfekt den passar som massage, Så gör du ansiktsbehandling hemma Så den lilla oljan passar till så mycket och ger huden så mycket. 😀 Kram Annica

   • Ulrika skriver:

    Hej Annica
    Jag lade en beställning nu på morgon av oljan och lite annat smått och vilken glad överraskning som väntade. Spring Gift! Alltså man blir ju bara så glad varje gång man beställer av er !
    Vill även passa på att tacka för tipset om Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye, som komplement till Versos ögoncreme nu på vintern. Den är toppen! Tack för hjälpen och önskar dig en fin dag. Kram Ulrika

 6. sofia eltin skriver:

  Kul med alla tips! Schampoot måste jag nog prova…

 7. Ulrika skriver:

  Hej Annica

  Jag skulle beh&#246va hj&#228lp med att hitta en bra ansiktsolja att anv&#228nda framf&#246r allt dagtid nu n&#228r det &#228r kallt. Jag &#228r 48 &#229r och vill jobba mot torrhet, &#246kad fasthet samt allm&#228nna &#229lderstecken. Lite nyfiken p&#229 Tara Harpers Beautifying face oil, men du kanske har annat f&#246rslag som passar b&#228ttre? Skulle ocks&#229 vilja ha hj&#228lp p&#229 var jag stoppar in den. Ska jag byta ut n&#229got eller l&#228gga till ytterligare ett steg? Anv&#228nder mestadels Jan Marini idag.
  Morgon:
  JM C-esta reng&#246rning
  Klairs toner
  PC Niacinamide booster
  JM C-esta serum
  JM Bioclear face lotion
  Verso hydration serum
  Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye
  PC Defense Essential Glow

  Till kv&#228llen anv&#228nder jag JM Age Intervention Retinol Plus samt JM Age Intervention face cream ist&#228llet f&#246r PC Defense.

 8. sofia eltin skriver:

  Kul med alla tips! Schampoot m&#229ste jag nog prova…

 9. Frida skriver:

  Hej.
  Jag &#228r 23 &#229r och har ytliga blodk&#228rl under &#246gonen/kinderna. Vad kan man g&#246ra &#229t det?

  • annica skriver:

   Hej Frida, Du g&#246r r&#228tt i att anv&#228nda milda och sn&#228lla produkter f&#246r huden som inte irriterar huden utan st&#228rker och d&#228mpar rodnad och eventuell irritation. Paulas Choice Calm serie &#228r perfekt d&#228r, kika ocks&#229 in Paulas lugnande och st&#228rkande Calm redness relief serum. 🙂 Kram Annica

 10. Charlotte GN skriver:

  Som alltid super bra information. T&#228nkte h&#246ra lite om Eponice enriched firming mask. Anv&#228nder PC skin recovery mask mycket p&#229 vintern. F&#246rutom fukt beh&#246ver lite mer anti-age och detta l&#229ter som n&#229t f&#246r mig. &#196r detta en sov mask med?

  Stor tack
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Superh&#228rlig &#228r den, ger ocks&#229 sp&#228nst till huden samtidigt som barri&#228ren st&#228rks! Ger sin fulla effekt efter 10 minuter p&#229 huden men v&#228ldigt h&#228rlig att anv&#228nda &#246ver natten om man &#246nskar det. 🙂 Kram Annica

 11. Elle skriver:

  Hej Annica!

  Om jag har f&#228rgen Vanilla 02 i bare minerals complextion rescue – vilken &#228r den n&#228rmaste f&#228rgmatchningen om jag vill best&#228lla Sensai satin foundation?

  mvh,
  Elle

  • annica skriver:

   Hej Elle, Ivory beige rekommenderar jag dig, den &#228r lite mer neutral i sin ton men b&#228st passande. 🙂 Kram Annica

 12. Leyla skriver:

  Hej igen Annica,
  Nu &#228r jag v&#228ldigt nyfiken p&#229 Medik8 nya produkt Retinoate Youth Activating Cream Intense (Svarta).
  Dels p&#229 vad skillnaden &#228r mellan den svarta, och den vita som heter R-Retinoate Cream (finns 2 p&#229 skincity).

  Ut&#246ver detta har jag en till fr&#229ga:

  Anv&#228nder bara Jan M. i min hudv&#229rdsrutin och kv&#228llstid ser min rutin ut s&#229h&#228r:

  Bioglycolic Facial Cleanser
  C-Esta Face serum
  Bioclear Face Lotion
  Age Intervention Retionol Plus
  Age Intervention Face Cream
  Age Intervention &#246goncreme

  fr&#229ga: Vad &#228r skillnaden mellan Age Intervention Retionol Plus och Medik8 nya retionolprodukt?
  &#196r Medik8 mer effektiv?

  Och kan jag ta in Medik8 retinol, allts&#229 byta ut min JM Age Intervention Retionol Plus mot Medik8? Om ja, k&#246r jag den som samma steg som tidigare retionolprodukt?

  M&#197NGA FR&#197GOR 🙂
  Uppskattar hj&#228lpen.
  /L

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Skillnad mellan de tv&#229 &#228r att Retinoate Youth Activating Cream Intense &#228r en nattprodukt, h&#228r har man lyckats kombinera retinyl retionate (som finns i den tidigare r-Retinoate Youth Activating Cream) men ocks&#229 retinal, en riktig dunderkombination! Till skillnad fr&#229n Jan Marini &#228r detta en annan formula av ursprungs formeln A-vitamin, Jan Marini arbetar med all-trans-retinol. I kroppen f&#246rvandlas a-vitaminet i flera steg, retinyl retionate & retinal i kombination ger resultat 11 g&#229nger snabbare och 8 g&#229nger kraftfullare &#228n standardretinol. Medik8s retinol kan anv&#228ndas tillsammans med din &#246vriga rutin fr&#229n Jan Marini. Den arbetar i samma steg eller som en nattcreme. 🙂
   Kram Annica

  • Leyla skriver:

   Jag ska till&#228gga att jag &#228r 30+ och har bra hy (normalhy, inga finnar, stora porer osv). Dock vill jag g&#228rna motverka rynkor, slapphet osv. Tack!

 13. Leyla skriver:

  Hej igen Annica,
  Nu är jag väldigt nyfiken på Medik8 nya produkt Retinoate Youth Activating Cream Intense (Svarta).
  Dels på vad skillnaden är mellan den svarta, och den vita som heter R-Retinoate Cream (finns 2 på skincity).

  Utöver detta har jag en till fråga:

  Använder bara Jan M. i min hudvårdsrutin och kvällstid ser min rutin ut såhär:

  Bioglycolic Facial Cleanser
  C-Esta Face serum
  Bioclear Face Lotion
  Age Intervention Retionol Plus
  Age Intervention Face Cream
  Age Intervention ögoncreme

  fråga: Vad är skillnaden mellan Age Intervention Retionol Plus och Medik8 nya retionolprodukt?
  Är Medik8 mer effektiv?

  Och kan jag ta in Medik8 retinol, alltså byta ut min JM Age Intervention Retionol Plus mot Medik8? Om ja, kör jag den som samma steg som tidigare retionolprodukt?

  MÅNGA FRÅGOR 🙂
  Uppskattar hjälpen.
  /L

  • Leyla skriver:

   Jag ska tillägga att jag är 30+ och har bra hy (normalhy, inga finnar, stora porer osv). Dock vill jag gärna motverka rynkor, slapphet osv. Tack!

   • annica skriver:

    Hej Leyla, Se tidigare kommentar. 🙂 Kram Annica

    • Leyla skriver:

     Ok, kan jag då tolka det som att Medik8s produkt är bättre än JMs om man vill ha ”mer resultat”?

     • annica skriver:

      Hej Leyla, Allt är i förhållande till vad man önskar för resultat och hudens tolerans, men innehåller är helt klart mer mumsigt i Medik8 nyhet. 🙂 Kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Skillnad mellan de två är att Retinoate Youth Activating Cream Intense är en nattprodukt, här har man lyckats kombinera retinyl retionate (som finns i den tidigare r-Retinoate Youth Activating Cream) men också retinal, en riktig dunderkombination! Till skillnad från Jan Marini är detta en annan formula av ursprungs formeln A-vitamin, Jan Marini arbetar med all-trans-retinol. I kroppen förvandlas a-vitaminet i flera steg, retinyl retionate & retinal i kombination ger resultat 11 gånger snabbare och 8 gånger kraftfullare än standardretinol. Medik8s retinol kan användas tillsammans med din övriga rutin från Jan Marini. Den arbetar i samma steg eller som en nattcreme. 🙂
   Kram Annica

 14. sofia eltin skriver:

  Kul med alla tips! Schampoot måste jag nog prova…

 15. Ulrika skriver:

  Hej Annica

  Jag skulle behöva hjälp med att hitta en bra ansiktsolja att använda framför allt dagtid nu när det är kallt. Jag är 48 år och vill jobba mot torrhet, ökad fasthet samt allmänna ålderstecken. Lite nyfiken på Tara Harpers Beautifying face oil, men du kanske har annat förslag som passar bättre? Skulle också vilja ha hjälp på var jag stoppar in den. Ska jag byta ut något eller lägga till ytterligare ett steg? Använder mestadels Jan Marini idag.
  Morgon:
  JM C-esta rengörning
  Klairs toner
  PC Niacinamide booster
  JM C-esta serum
  JM Bioclear face lotion
  Verso hydration serum
  Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye
  PC Defense Essential Glow

  Till kvällen använder jag JM Age Intervention Retinol Plus samt JM Age Intervention face cream istället för PC Defense.

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Oh! Tata harper Beautifying face oil är så mumsig och gosig, jag har använt min så mycket. Tidigare skrev jag hur perfekt den passar som massage, Så gör du ansiktsbehandling hemma Så den lilla oljan passar till så mycket och ger huden så mycket. 😀 Kram Annica

   • Ulrika skriver:

    Hej Annica
    Jag lade en beställning nu på morgon av oljan och lite annat smått och vilken glad överraskning som väntade. Spring Gift! Alltså man blir ju bara så glad varje gång man beställer av er !
    Vill även passa på att tacka för tipset om Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye, som komplement till Versos ögoncreme nu på vintern. Den är toppen! Tack för hjälpen och önskar dig en fin dag. Kram Ulrika

    • annica skriver:

     Hej Ulrika, Fina du så glad jag blir av dina ord! 🙂 Också kul att höra att de två blev en så fin kombination för din hud! 🙂 🙂 Kram Annica

 16. Frida skriver:

  Hej.
  Jag är 23 år och har ytliga blodkärl under ögonen/kinderna. Vad kan man göra åt det?

  • annica skriver:

   Hej Frida, Du gör rätt i att använda milda och snälla produkter för huden som inte irriterar huden utan stärker och dämpar rodnad och eventuell irritation. Paulas Choice Calm serie är perfekt där, kika också in Paulas lugnande och stärkande Calm redness relief serum. 🙂 Kram Annica

 17. Charlotte GN skriver:

  Som alltid super bra information. Tänkte höra lite om Eponice enriched firming mask. Använder PC skin recovery mask mycket på vintern. Förutom fukt behöver lite mer anti-age och detta låter som nåt för mig. Är detta en sov mask med?

  Stor tack
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Superhärlig är den, ger också spänst till huden samtidigt som barriären stärks! Ger sin fulla effekt efter 10 minuter på huden men väldigt härlig att använda över natten om man önskar det. 🙂 Kram Annica

 18. Elle skriver:

  Hej Annica!

  Om jag har färgen Vanilla 02 i bare minerals complextion rescue – vilken är den närmaste färgmatchningen om jag vill beställa Sensai satin foundation?

  mvh,
  Elle

 19. sofia eltin skriver:

  Kul med alla tips! Schampoot måste jag nog prova…

 20. Ulrika skriver:

  Hej Annica

  Jag skulle behöva hjälp med att hitta en bra ansiktsolja att använda framför allt dagtid nu när det är kallt. Jag är 48 år och vill jobba mot torrhet, ökad fasthet samt allmänna ålderstecken. Lite nyfiken på Tara Harpers Beautifying face oil, men du kanske har annat förslag som passar bättre? Skulle också vilja ha hjälp på var jag stoppar in den. Ska jag byta ut något eller lägga till ytterligare ett steg? Använder mestadels Jan Marini idag.
  Morgon:
  JM C-esta rengörning
  Klairs toner
  PC Niacinamide booster
  JM C-esta serum
  JM Bioclear face lotion
  Verso hydration serum
  Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye
  PC Defense Essential Glow

  Till kvällen använder jag JM Age Intervention Retinol Plus samt JM Age Intervention face cream istället för PC Defense.

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Oh! Tata harper Beautifying face oil är så mumsig och gosig, jag har använt min så mycket. Tidigare skrev jag hur perfekt den passar som massage, Så gör du ansiktsbehandling hemma Så den lilla oljan passar till så mycket och ger huden så mycket. 😀 Kram Annica

   • Ulrika skriver:

    Hej Annica
    Jag lade en beställning nu på morgon av oljan och lite annat smått och vilken glad överraskning som väntade. Spring Gift! Alltså man blir ju bara så glad varje gång man beställer av er !
    Vill även passa på att tacka för tipset om Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye, som komplement till Versos ögoncreme nu på vintern. Den är toppen! Tack för hjälpen och önskar dig en fin dag. Kram Ulrika

    • annica skriver:

     Hej Ulrika, Fina du så glad jag blir av dina ord! 🙂 Också kul att höra att de två blev en så fin kombination för din hud! 🙂 🙂 Kram Annica

 21. Frida skriver:

  Hej.
  Jag är 23 år och har ytliga blodkärl under ögonen/kinderna. Vad kan man göra åt det?

  • annica skriver:

   Hej Frida, Du gör rätt i att använda milda och snälla produkter för huden som inte irriterar huden utan stärker och dämpar rodnad och eventuell irritation. Paulas Choice Calm serie är perfekt där, kika också in Paulas lugnande och stärkande Calm redness relief serum. 🙂 Kram Annica

 22. Leyla skriver:

  Hej igen Annica,
  Nu är jag väldigt nyfiken på Medik8 nya produkt Retinoate Youth Activating Cream Intense (Svarta).
  Dels på vad skillnaden är mellan den svarta, och den vita som heter R-Retinoate Cream (finns 2 på skincity).

  Utöver detta har jag en till fråga:

  Använder bara Jan M. i min hudvårdsrutin och kvällstid ser min rutin ut såhär:

  Bioglycolic Facial Cleanser
  C-Esta Face serum
  Bioclear Face Lotion
  Age Intervention Retionol Plus
  Age Intervention Face Cream
  Age Intervention ögoncreme

  fråga: Vad är skillnaden mellan Age Intervention Retionol Plus och Medik8 nya retionolprodukt?
  Är Medik8 mer effektiv?

  Och kan jag ta in Medik8 retinol, alltså byta ut min JM Age Intervention Retionol Plus mot Medik8? Om ja, kör jag den som samma steg som tidigare retionolprodukt?

  MÅNGA FRÅGOR 🙂
  Uppskattar hjälpen.
  /L

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Skillnad mellan de två är att Retinoate Youth Activating Cream Intense är en nattprodukt, här har man lyckats kombinera retinyl retionate (som finns i den tidigare r-Retinoate Youth Activating Cream) men också retinal, en riktig dunderkombination! Till skillnad från Jan Marini är detta en annan formula av ursprungs formeln A-vitamin, Jan Marini arbetar med all-trans-retinol. I kroppen förvandlas a-vitaminet i flera steg, retinyl retionate & retinal i kombination ger resultat 11 gånger snabbare och 8 gånger kraftfullare än standardretinol. Medik8s retinol kan användas tillsammans med din övriga rutin från Jan Marini. Den arbetar i samma steg eller som en nattcreme. 🙂
   Kram Annica

  • Leyla skriver:

   Jag ska tillägga att jag är 30+ och har bra hy (normalhy, inga finnar, stora porer osv). Dock vill jag gärna motverka rynkor, slapphet osv. Tack!

 23. Charlotte GN skriver:

  Som alltid super bra information. Tänkte höra lite om Eponice enriched firming mask. Använder PC skin recovery mask mycket på vintern. Förutom fukt behöver lite mer anti-age och detta låter som nåt för mig. Är detta en sov mask med?

  Stor tack
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Superhärlig är den, ger också spänst till huden samtidigt som barriären stärks! Ger sin fulla effekt efter 10 minuter på huden men väldigt härlig att använda över natten om man önskar det. 🙂 Kram Annica

 24. Elle skriver:

  Hej Annica!

  Om jag har färgen Vanilla 02 i bare minerals complextion rescue – vilken är den närmaste färgmatchningen om jag vill beställa Sensai satin foundation?

  mvh,
  Elle