En fuktgivande ansiktsmask tack!

 • | Annica

Jaha, då börjar det kännas i huden att hösten smyger sig på. Jag har känt mig yttorr på huden de sista dagarna. Det brukar jag alltid göra när det blir kallare i luften. Igår flög jag dessutom flygplan och det är ju rena döden för en redan fuktfattig hud. Det är lustigt hur bara en timme i den torra flygplans luften riktigt dränerar ansiktet på fukt. Kände mig helt krackelerad på hudytan när jag kom hem. Tur att det finns bra fuktmasker att ta till då. Det första jag gjorde när jag kom hem, efter det att jag sagt hej till min kära, mina barn och min hund så klart, var att tvätta av mig makeupen.

 Carita Lagoo Serum Fuktserum

Därefter applicerade jag ett fuktserum Lagoon Serum version extra tjockt lager för att sen riktigt pressa serumet ner i huden ändå till dermis (dit serum faktiskt tar sig och verkar med eller utan press) med hjälp av en extremt återfuktande ansiktsmask.

Carita Lagoon_Bath fuktgivande ansiktsmask

Förutom att masken riktigt kapslade in serumet, bildade en inpackning på huden och hjälpte det djupare ner så verkade masken på hudytan och boostade den med fukt, fukt fukt. Jag har Caritas Lagoon Bath som ansiktsmask. Masken och serumet innehåller lagunvatten som är ett näringsrikt vatten innehållande viktiga mineraler och spårämnen hämtat från laguner. Vattnet både ökar och binder fukten i huden samt ger ny energi.

0

Men vad är då egentligen Lagunvatten tänker du kanske?

En lagun uppstår när en havsvulkan börjar sjunka. Runtomkring ”ön” bildas ett bälte av koraller, ett korallrev. Lagunen är den del havet innanför korallrevet. Ju mer ön sjunker, desto större blir lagunen.  Till Caritas produkter pumpas lagunvattnet upp från Raistea-Lagunen nära Bora-Bora i söderhavet, djupt ner under ytan. Vattnet filtreras självklart för att få bort orenheter och transporteras till fabriken i sterila behållare. Lagunvattnet är speciellt rikt på dessa essentiella…

Mineraler

Svavel – Beståndsdel av aminosyra

Kalium – Transporterar fukt genom cellerna

Natrium – Fuktbindande

Spårämnen

Kalcium – Stärker hudbarriären

Magnesium – Stimulerar Cell-vitaliteten

AnnicafuktmaskCarita

Detta är en väldigt skön fuktboostande mask på en trött, torr och lite livlös hy. Den känns skönt uppiggande på huden och huden blir riktigt plumpad efteråt. Det blir stor skillnad med serumet under än att bara lägga masken tycker jag. Det gäller egentligen alltid när man lägger mask. Lägg ett lager av ditt serum under version extra tjockt så får du mycket bättre effekt av masken. Sen, självklart bör du ha peelat innan. Nu orkade inte jag det i går kväll för jag ville bara smeta på masken och lägga mig och dööö (läs vila) i soffan i 20 minuter. Hade dock gjort en peeling på morgonen så det får räknas som ok. Det var så skönt och avkopplande för sinnet och huden fick sig en sån uppryckning. Tänk vad lätt det kan vara egentligen.. Från att min hud kändes trött, torr och lite stram till att den 20 minuter senare kändes mjuk, gosig, plumpad och återfuktad.

Jag vet att många inte tycker att man har tid med att lägga mask. Men egentligen, det tar 1 minut att rengöra ansiktet och applicera den om man gör det snabbt. Sen behöver man ju inte ligga stil som en gammal sill som jag gjorde igår utan man kan ju fixa och greja hemma under tiden. Det spelar ju ingen roll om man har en mask i ansiktet. Mina grannar är dessutom vana att se mig i ansiktsmask både inne och utanför huset. Grannbarnen har slutat att tro att de ser spöken när jag öppnar dörren i en ansiktsmask. Nu tittar de bara på mig och skrattar! Min dotter dock kan tycka det är lite pinsamt ibland om masken har en alltför avvikande färg som grön eller svart 🙂

Men, vem passar en Fuktmask för? Vem behöver fukt?

Svaret är ALLA! Oavsett vilken hudtyp du har: torr, fet, blandad, acne, känslig, gammal eller ung, kvinna eller man. Alla hudar mår bra av fukt. En hud som lider brist på fukt kan lätt bli ytttorr och det i sin tur kan ge många negativa följd effekter på huden. Läs mer om yttorrhet i mitt tidigare inlägg här och även här på Skincitys hudguide! Det är viktigt att lära sig skilja på om man är yttorr eller faktiskt torr i huden. Yttorr är ett tillstånd vi alla oavsett hudtyp kan få och man råder bot på det med hjälp av FUKT. Torr är en hudtyp (Läs mer om det här på hudguiden) och då har man avsaknad på både fukt och FETT i huden. Blanda man ihop dessa är risken stor at man felbehandlar sin hy. Men efter du läst inlägget om yttorrhet så vet du om du är just yttorr eller en riktig torris. Men oavsett om du är yttorr eller torr eller vad det än må vara så är en fuktmask toppen. Ska du bara köpa en mask i höst så köp en fuktmask!

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “En fuktgivande ansiktsmask tack!”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Malin skriver:

  Hej Annica,

  Känns verkligen att hösten kommer på intåg och då börjar det självklart klia i fingrarna på att inhandla lite nya produkter. Kommer det några nya roliga tävlingar eller erbjudanden snart man inte får missa?

 2. Evamaja skriver:

  Hej,
  Jag använder också Carita lagoonserum och fuktmask. Underbara produkter med MASSOR av fukt för oss torrisar.
  Ibland när ”jag inte hinner” lägga mask byter jag ut min vanliga nattkräm till serum och fuktmask istället.
  Känner man sig riktigt yttorr kan man göra det som en kur flera kvällar i rad.
  Vaknar alltid som en nyponros på morgonen :))

  Köpte Transderna C från er i veckan. Åh vad fin huden blir, redan efter ett par dagars användande!!

  KRAM

  • annica skriver:

   Hej Evamaja, Vad roligt att du med har hittat Caritas mysiga och effektiva serum och mask! Visst är det härligt att sova med mask..som du säger nyponros på morgonen.. verkligen! Härligt att du är nöjd med transderma! Ett ljuvligt lyster serum! Kram Annica

 3. Helena skriver:

  Tack för tipsen! 🙂
  Gäller peeling före mask alla märken, även syramärken? Eller mer konkret, ska jag köra MDs peeling innan jag lägger på deras blekande mask mot pigmentförändringar?
  Och vilket serum skulle förbättra effekten där? Eller blir det för mycket på en gång då?

  • annica skriver:

   Hej Helena, Yes! Alltid peeling innan mask. Dock med syra märken så har man ju inte alltid en specifik peeling för man får ju peeling varje dag. Vad gäller md. Antingen gör du Face & Body Scrub innan eller så använder du peelpadsen innan. När du gjort det så väljer du förslagsvis illuminating serum innan illuminating masken. DÅ får du riktigt fin effekt. Lycka till! Kram Annica

 4. åsa skriver:

  Hade ingen aning om att man kunde lägga ett serum under en mask – om jag förstår det rätt kan göra det i största allmänhet, med alla märken? Jag gillar verkligen att man alltid lär sig saker här!

  Sen blev jag fundersam över detta med torrhet. Jag har fått höra att jag har en torr hy – inte knastertorr, men mer torr än vad en normal hy är – OCH är yttorr. Men när jag läser inlägget så fattar jag det som att yttorrhet bara hör ihop med andra hudtyper? Eller är det jag som missuppfattar nu?

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Vad roligt att du känner att du inläggen är givande 🙂 Ja absolut alltid serum under oavsett märke. Då får du en extra turbo effekt på behandlingen.
   Jag kanske var otydlig. Yttorr kan man vara oavsett hudtyp dvs du kan även vara torr (ingen talgproduktion i princip, väldigt små osynliga porer och får aldrig finnar etc. Dvs brist på fett i huden) samtidigt som du är Yttorr dvs torr på ytan p.g.a. brist på fukt. SÅ en torrhy kan vara även yttorr, dvs brist på både fukt och fett! Hoppas att de redde ut ditt frågetecken. Hör av dig om du har fler funderingar 🙂 Kram Annica

   • åsa skriver:

    Alla frågetecken uträtade! Och så ska jag testa serum-mask-kombon nästa gång 🙂

    • Ulrica skriver:

     Ja vipps var härliga augusti över och man sitter här med yttorr hud igen! Jag kör hårt med masker på kvällarna nu (varvar Rodial Dragons Blood Hyaluronic och Phytomer Douceur marine soothing cocoon mask). Ibland sitter den på halva TV-kvällen men vissa kvällar endast under tiden för tandtråd och tandborstning. Det har helt klart blivit dags för ett fuktserum och här behöver jag hjälp. Jag har rosacea

     Vi hade en kort dialog för någon vecka sedan där jag tackade för provet på Transderma M. Efter någon dags använda fick jag dock några små ”plitor”. Huden kändes för övrigt toppen så jag vet inte om det var min rosacea som reagerade eller om det var en naturlig reaktion i om med den nya produkten och eventuellt övergående? Provet tog tyvärr slut så jag står fortfarande förvirrad. I min egen analys av serum står valet mellan Transderma M, Murad redness therpy sensitive skin soothing serum eller PTR laser-free resurfacer. I min dagliga hudvårdsprocedur varvar jag mellan Mene&Moys Stand by C cream och Endless moisurizer. Som komplement använder jag K Ceutic, som solskydd, och C Silk touch, som primer. På natten använder jag Phytic cream eller en aromolja från Darphins Intral-serie för känslig hy.

     Tack för en bra blogg!
     /Ulrica

     • annica skriver:

      Hej Ulrica, Det låter verkligen som du sköter om din hy! Härligt! 🙂 Det är väldigt vanligt att man initialt får en liten utrensning när man börjar med nya aktiva produkter. Utrensningen kan te sig just så som lite plitor och små finnar. Jag skulle egentligen rekommenderat att du använde den initialt var 3 dag, sen varannan och sen varje. Problemet med prover är att man hinner aldrig se de faktiska resultaten. Prover är för mig bara ett sätt att få känna på en konsistens och doft. Resultatet tar ofta flera veckor. Svårt att säga vilket som är bäst just för din hy. Alla de du nämner ovan är ju bra för just Rosacea. Om du är riktigt torr i huden och har Rosacea så tror jag på Tranderma M. Är du mer blandad så tycker jag PTR Laser Free. Lycka till! Kram Annica PS tack för de fina orden om min blogg DS)

    • annica skriver:

     Hej Åsa! Toppen! Ja det måste du göra! Glöm inte peelingen innan så får du max, max effekt 🙂 Kram Annica