Fina fötter rekordsnabbt!

 • | Annica

Fina fötter rekordsnabbt

Tittade ner på mina stackars fötter häromdagen  och fick en smärre chock. Insåg att jag faktiskt mer eller mindre vanvårdat dem eller iallafall haft s.k. ”nollbehandling” under typ hela vinterhalvåret. Katastrof! Hur har jag kunnat försumma dem så?  Visst har jag klippt naglar å så annars hade det ju varit riktigt, riktigt illa, men just den här biten med att ta bort lite förhårdnader och fixa nagelbanden på de små tårna har totalt sackat efter. Snart ska jag bege mig till lite varmare breddgrader för ett par dagars upptining efter vintern. Min kropp behöver lite D-vitamin efter ett par månader av total avsaknad av solljus.

Nu måste jag innan jag vågar visa mina fötter i sommarsandaler göra en rekordsnabb rekond på dem.

Så här gör jag när jag snabbt behöver få mina fötter i fin form:

 1. Fotbad eller för den som inte orkar, har tid eller inte har något fotbad, en långdusch.
 2. Lägg ut en gammal handduk (helst inte frotté utan en sån man har i köket, en ta en gammal som du kan ha till fotvård bara) på badrumsgolvet och börja fila fötterna. Jag kör först med en s.k. Credo men det är mer om man har utbildning i pedikyr. Börja annars med en grov fil och avsluta med en finare. Fila hela fötterna ordentligt. Det ska bli babymjukt.

väteperoxid

 1. Ta fram väteperoxid 3% , kan köpas på apotek. Droppa en droppe på varje nagelband och bara lätt sprid ut det på nagelbandet. Ta fram en s.k. orange pinne eller något som du försiktigt kan skrapa bort  och trycka ner  nagelband som fastnat på nageln. Detta är super effektivt!!  Ibland kan man få ta någon till droppe väteperoxid.
 2. Klipp tånaglarna och fila dem raka. Se till at ta ett lätt filtag i hörnen så de inte blir vassa.
 3. Skölj av fötterna snabbt i duschen.

fransk manikyr och fransk pedikyr

4. Vill man så lite nagellack nu. Jag tycker det är finast med lie transparant bara. Alternativt gå till en salong och göra fransk manikyr på tånaglarna är grymt snyggt!

Pedicreme Fotcreme md formulations

5. Medan lacket torkar masserar du in en en riktigt majsig fotcreme. Gärna en med lite syra t.ex. Pedicream från md formulations om du lätt får förhårdnader. För mer spa känsla väljer du comfort foot creme från Declóer.

Nourishing Foot Cream Fotcreme Decleor

TaaaDaaa….enjoy your new feets!

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Fina fötter rekordsnabbt!”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Vera skriver:

  Hej, varför väteperoxid på nagelbanden? Används inte det till fransfärgning? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Vera, Jo absolut till frans och bryn färg. Men testa att sätta lite på nagelbanden så luckrar de effektivt upp hårda tråkiga kanter.:) Annica

 2. Ebba skriver:

  Hoppsan, nu var jag lite snabb med stavningen, Annica ska det stå såklart 🙂

 3. Ebba skriver:

  Hej Annika!
  Blev helt otroligt glad när jag hittade fram till din blogg idag!
  Jag har använt NeuLash under en längre period, vilket resulterat i milslånga ögonfransar, men tyvärr med en hel del otrevliga biverkningar på köpet.
  Och jag har nu en liten undran angående Peter Thomas Roth ögonfransserum platinum, som jag ser att du provat!
  Har du koll på om det är det en skonsammare variant, utan exempelvis Bimatoprost eller liknande läkemedel? Jag är nämligen på jakt på något som på naturlig väg stärker ögonfransarna, det behöver inte nödvändigtvis ge lika dramatisk effekt som NeuLash, så länge det är ofarligt.
  Mvh
  Ebba

  • annica skriver:

   Hej Ebba, Tack för ditt fina inlägg! Peter Thomas Roths är jätte bra och mkt mindre biverkningar än tex neulash oc revitalash. har många kunder som bytt från dem just för biverkningarna till PTR. Har själv känsliga ögon och PTR har funkat bra på mig. De blir inte lika milslånga som med vissa andra men långa och mer tjocka och fylliga, viket jag faktiskt tycker är snyggare än långa tunna spindelben. Vi kommer även inom kort lansera ett naturligt alternativ… håll utkik 😉 KRAM

 4. Lulillan skriver:

  Usch ja, mina fötter är också totalt hemska den här tiden på året… blir lätt att de blir instängda i skor hela vintern lång och att man bara glömmer bort dem. Sen blir det vår och helt plötsligt ska de visas upp offentligt! Ha! Hemska tanke…. måste nog pyssla om dem lite grann 😉