Före och efter – Känslig eksemhud

 • | Annica

Skärmavbild 2016-06-09 kl. 20.15.45

Idag har jag en gripande historia att dela med mig av. Ännu en kär kund till oss på Skincity som hört av sig och vill dela med dig av sin hudresa för att kunna hjälpa andra. Jag beundrar er starka människor som gått igenom detta tuffa och vågar och vill visa era bilder och berätta er känslosamma resa. JAG VET hur tufft det är. Jag vet att det krävs mod för att göra detta. Jag är imponerad och rörd av er styrka och er vilja att hjälpa andra. TACK till er, Tacka er själva… OM ni bara visste hur många andra människor ni hjälper genom att dela med er.

Jag har fått lov av denna fina tjej att dela med mig av hennes brev till oss och hennes privata bilder på sin hud. Jag får så ont i kroppen när man ser de första bilderna. Jag känner värken i huden, så ont det måste göra.. känner oxå smärtan  hjärtat, sinnet och själen. Ärr / problem på huden är inte bara ett ytligt problem.. åhh nej … kanske främst blir det psykiskt… det kan sätta djupa ärr psykiskt.

Så läs denna rörande hudresa med lyckligt slut.. Dela gärna.. Ni vet väl att ni kan dela mina blogginlägg.

Förutom tacket jag vill rikta till denna tjej som delar med sig så vill jag oxå lite officiellt så här;) rikta ett STORT TACK och all respekt och kärlek till mina kollegor som är hjältinnor och räddar människors liv med hjälp av sin kunskap och  engagemang. NI är fantastiska och jag beundrar er!

Här är brevet till oss:

Jag vill tacka er för underbar service och hjälp till att hitta produkter som har ”räddat” mitt ansikte (och självkänsla).
Så länge jag kan minnas har jag varit drabbad av torr, känslig hy med eksem från och till. Har provat massvis med produkter och träffat lika många läkare – som alla har rekommenderat mjukgörande krämer och olika kortison krämer.
I höstas blev eksemen värre och jag fick äta flera kortisonkurer, resultatet blev snarare sämre än bättre. Skulle kunna skriva en novell om detta men så småningom fick jag diagnosen Rosacea.
Många antibiotikatabletter och – krämer senare bestämde jag mig för att ”googla” fram bättre alternativ då jag fysiskt och psykiskt inte orkade med antibiotikan.
I Mars hittade jag er och möjligheten att skicka in en hudanalys, blev rekommenderad produkter som jag nu använt i ungefär sex veckor.
Att inte kunna se sig själv i spegeln kan vara den värsta upplevelsen i hela denna historia.
Men idag kan jag inte sluta titta och känna på mitt ansikte, har aldrig haft en sån bra ”struktur” och balans i ansiktet. Jag kan säga att jag med glädje ”tar hand om” mitt ansikte idag, något som tidigare har varit förenat med smärta.
Så från djupet av mitt hjärta, Tack!!!

Här kommer mina morgon och kvällsrutiner med Paula’s choice.

Morgon- och kvällsrutiner;
Skin recovery softening cream cleanser
Skin recovery enriched calming toner
(Som jag har baddat in i ansiktet med hjälp av bomullsrondeller)
Calm redness relief 1% BHA lotion exfoliant
Resist moisture renewal oil booster
(3-4 droppar som jag har blandat med lika mängd av) ;
Skin recovery super antioxidant concentrate serum
Resist anti-aging eye cream
Morgon; – Skin recovery daily moisturizing lotion spf 30 & antioxidants
Kväll; – Skin recovery replenishing moisturizing

Ca 2 kvällar i veckan har jag även lagt
Skin recovery hydrating treatment mask
(Som jag har haft som en ”overnightmask”)

Till mina torra och såriga läppar har jag använt
Lip & body treatment balm

Jag har som sagt inte så många ”före” bilder på mitt ansikte, ni får dom jag har .

image1

image2
Innan När det var som värst. nov/dec -2015

image3

Ett försök till att sminka mig, detta är efter en intensivkur av antibiotika ca 100(!) tabletter och jag var väldigt sliten både psykiskt och fysiskt. I Princip lika illa som innan antibiotika men utan var. Feb/mars -2016.  Kontakt med skinits hudterapeuter och inköp av produkter – 4 mars.

image4

Detta är idag, osminkad – dock trött.  Maj 2016

image5

Med solen som lampa

före och efter med paulas choice

Och här sminkad!!  6 april -2016

Lite kollage som jag gjort för att se skillnaden bredvid varann:

Skärmavbild 2016-06-09 kl. 20.15.20 Skärmavbild 2016-06-09 kl. 20.15.45 före och efter skincity

signatur

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

48 svar till “Före och efter – Känslig eksemhud”

 • (48) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Hej Annika! Kan huden gå helt Bananas under graviditet, är i Slutet på min, men senaste 4’månaderna har allt gått fel! Började med plitor runt munnen, behandlade som perioral dermatit. Sedan kom rodnaden…. Blir Röd i ansiktet av minsta lilla. Verkar regera på det mesta. Lider otroligt! Har varit hos hudläkare, men dom kunde inte säga helt, kunde vara pga graviditet. Jag själv är bombsäker på att det är rocasea och har målat fan på väggen. Är livrädd och väldigt ledsen

  • annica skriver:

   Hej Maria, Huden kan lätt hamnar ur balans under graviditeten då det är mycket hormoner som påverkar ett och annat med kropp och hud. Viktigt nu att lugna och återfutka huden, inget annat som stressar eller påverkar huden. Även om det är rosacea så behandlar vi huden efter detta med så pass milda produkter som möjligt. Babor Neuro sensitive är ett mycket bra alternativ. Grattis till graviditeten och trots att huden hamnar i obalans finns det ju så mycket att glädjas åt efter graviditeten 🙂 Kram Annica

   • Maria skriver:

    Jag har fått paulas choice rekomenderat. Använt lite över två veckor nu. Upplever mig dock torrare, kan det bli så även med lugnande produkter? Har ansikt tvätt från Calm för torr, toner Calm för torr och recovery nattkrämen! Har använt den röda masken några gånger. Har även boostern, men min hud tycks bli rödare av den, lika serumet. Men det kanske är en period?

    • Maria skriver:

     Svårt att veta. Kanske skulle allt från recoverey passa bättre?

     • annica skriver:

      Hej Maria, Inte vanligt med en liten försämring när man börjar med nya produkter. Huden brukar vara i mest obalans första 3 veckorna. Återkom gärna till info@skincity.se med din rutin så kan de gå igenom din rekommendation och rutin och se hur du kan gå vidare för att få så bra vägledning som möjligt. Kram Annica

 2. Linnea skriver:

  Hej Annica!

  Har du något tips, jag har haft perioral dermatit för ett år sedan. Behandlade med antibiotika, det försvann och har inte kommit tillbaka. Då började jag med nollbehandling, alltså ta bort alla produkter. Men huden har blivit väldigt torr samtidigt som jag är rädd att en kräm kanske ger tillbaka utslagen. Har du något tips på en lätt kräm eller serum som inte irriterar?

 3. Annica skriver:

  Hej,
  fantastiska resultat!
  Om jag vill köpa samma produktpaket men med tillägget att jag har väldigt fet hud, hur skulle det kunna se ut då?
  Vuxenacne med misstänkt rosacea. Får svårläkta sår av plitorna.
  Gissar att dagcremen iaf behöver bytas ut?
  Nattetid gärna superfukt!

  Mvh,
  Annica

 4. Emma skriver:

  Vilken härlig berättelse! Då finns det hopp trots allt även för en annan med känslig hud!
  Jag har mycket torr, känslig och reaktiv hud i obalans, har reagerat allergiskt några gånger på sistone men tror att jag reagerar på det mesta just nu för att jag och huden är stressad. Är långt ifrån så hårt drabbad som tjejen ovan men det påverkar mig mycket ändå. Har efter tips från dig besökt en salong som arbetar med Exuviance och börjat med deras rengöringscreme, soothing lotion och restorative creme. Nu har jag använt produkterna ett par dagar, huden är lite röd, stramar och är ännu torrare men det kan ju bli värre i början eller hur? Jag gick till innehållsförteckningarna och ser att alla produkter innehåller parfym! Efter det jag genom åren har läst på och lärt mig om hudvård, ingredienser, allergener osv känns det så långt bort att jag med min superkänsliga, allergiska (?) hud ska använda det. Parfymfritt känns ju typ som kriterie nr 1… Vad säger du? Jag blir så trött på att, med lika stor hoppfullhet varje gång, spendera tusentals kronor för att efter någon dag ändå behöva gå tillbaka till Apotekets grejer som inte ger reaktion men heller inget annat positivt resultat.
  Tack på förhand! Med vänlig hälsning, Emma

  • annica skriver:

   Hej Emma, Det är inte helt ovanligt med en försämring när man sätter igång med nya produkter. Lägg gärna till serumet som är de mer behandlande steget i din rutin. Vi alla är känsliga för olika saker och är du så pass reaktiv på produtker kan det vara bra att kolla med ett test hos hudläkare och se vad det är du reagerar på. Så kan du få bästa möjliga förutsättningar till en bra hudvårdsrutin. Kram Annica

 5. Loppan skriver:

  Är gravid och hormonell – men fick visst nått i ögat 😉 Det handlar inte om fåfänga eller skönhet att jag blir så rörd, men att höra om någon som hittar tillbaka till självförtroende är så otroligt fint <3 Och bra jobbar av sc att hjälpa till på vägen.

 6. A way of living skriver:

  Helt otroligt! Blir LYCKLIG ända in i själen av att se henne idag. Hela hon strålar <3 <3 <3

 7. Annika skriver:

  Så fin du ser ut, du som skrev brevet!

  Jag har inte lika illa däran hud, men PD och en hud så torr att den aldrig blir glad. Det är påfrestande.

 8. Sandra Van Der Kaay skriver:

  Alltså, jag blir så rörd att det tåras i ögonen! Vilken skillnad och vilken mental befrielse det måste vara! Tack du som delar med dig! ❤️

 9. Maria skriver:

  Superfint resultat! Känner igen mig. Jag kämpade med acne sen jag var tonåring fram till våren 2015 när jag var 33 (då jag blev tipsad om Skin City). Gick hos hudspecialister fick diagnos rosacea och med kombon vuxenacne och allt motsade varann eftersom symtomen var motstridiga osv. Tanken var att börja med den värsta (slutgiltiga) kuren efter sommaren med hemska biverkningar. Men under våren skickade jag in Hudanalys till Skin City och blev rekommenderad P.C. och resultatet kom rätt snabbt. Att gå från sån smärta i ansikte och psykiskt till att helt plötsligt trivas och må bra. Tack för toppenjobb!

 10. Camilla Dahlkvist skriver:

  Så otroligt fin du blivit i huden, vilken fantastisk skillnad. Starkt gjort att berätta din historia o lycka till i framtiden. Kram

 11. Johanna skriver:

  Vilken fin och stark tjej som vill och vågar visa upp detta. Vilket resultat! Vilken ren och skär lycka för alla och inte minst för tjejen själv 🙂

 12. Madelene skriver:

  Wooooow! Så fantastiskt att se. Vilken enorm skillnad.
  Så otroligt glad för tjejen skull. Du är vacker oavsett tycker jag, men det här är ju ett fantastiskt resultat.
  Grynt bra jobbat ni på skincity och grymt bra jobbat för tjejen!

  Stor kram till er alla! <3

 13. Anna skriver:

  Underbara resultat!! Grattis till att ha hittat rätt produkter och grattis till Skincity, ett av många kvitton på hur duktiga och uppskattade ni är!

 14. Jessica skriver:

  Vilken lycka! Vilket resultat! WOW!
  Underbart att er hjälp gjort sån skillnad. Och en stor kram till tjejen på bilden <3

 15. Mona Lindström skriver:

  Stackars stackars flicka, vilket fruktansvärt lidande och dessutom i så unga år. Jag kan riktigt känna den hettade smärta hon måste haft i huden. Underbart när rätt hjälp kan göra en så stor skillnad. Stor kram till tjejen som kämpat på med detta och till de eller den som hjälpt henne.
  Kramar från Mona

 16. Annelie skriver:

  Oh vilket resultat!!❤ Underbart att se vad produkter kan göra!! Måste va en otrolig lättnad!! Helt underbart!!

 17. Marie Lenschow skriver:

  Ja det gör verkligen ont i kroppen av de första bilderna. Underbart att hon har kunnat få denna hjälp, ni är verkligen riktiga vardagshjältar på Skincity! ♡

  • annica skriver:

   Hej Marie, Så roligt att få ta del av dessa berättelser och kunna inspirera och motivera 🙂 Vi har så fina kunder! Kram Annica

 18. Lina skriver:

  Helt otroliga resultat!! På så kort tid också. Jag får en klump i halsen när jag ser hur dåligt du borde ha mått både fysiskt och psykiskt. Jag har samma problem nu och har börjat på Paulas Choice för två veckor sedan och håller alla tummarna att det hjälper. Det förstör mitt liv.

  Du starka tjej som publicerar detta, jag hoppas att du förstår hur många du inspirerar och får att kämpa lite till. Och du är supervacker!

 19. Linda skriver:

  Hej!
  Men fina tjejen och vilket resultat, wow, wow. Skincity är bäst!
  Har paket från er som jag måste hämta ut. Och nu vill jag att arbetsdagen ska vara slut 🙂
  Kram på er

 20. Hilde skriver:

  Alltså, det här är något av det grymmaste jag sett i resultatväg, och ni är grymma på Skincity. Jösses vilket fint resultat. Kram

 21. Linda skriver:

  Helt fantastiskt att se!! Så underbart det måste kännas 🙂