Forma brynen som ett proffs!

 • | Annica

IMAG2973-500x299

Allas dröm är väl att av sig själv helt naturligt ha tjocka täta fylliga ögonbryn? Bara vakna på morgonen och dra igenom en brynborste och sen tedy to go. Lite hoppning då och då men thats it.  Vilken dröm!
Jag älskar verkligen ögonbryn och det roliga är att det smittat av sig på min 7 årige son som är helt galen i ögonbryn …haha.. kommenterar dem och gillar att gossa med dem.. måste vara ärftligt. Inte för att jag gossar så mkt med mina ögonbryn men passionen verkar gå rakt ner i ledet.

Jag gillar ju att ögonbrynen får vara en  inramning för ansiktet så för mig får de gärna vara mörka och markerade.

För ett antal år sen var det väldigt modernt att ha riktigt, riktigt smala ögonbryn, då plockade jag och typ alla jag känner  bort nästan vartenda strå och istället målade man dit ett streck. Alltså hur tänkte man? Det tog många års odling för att få tillbaka dem någorlunda normala igen. På den tiden fanns ingen ögonbrynsnäring att ta till så det var bara att vänta snällt på att de ska börja växa igen. Det är ju ett tips annars att ta ögonfrans näring eller brynnäring och pensla på för att speeds upp tillväxten. Eller om du har kala fläckar som behöver odlas upp. Här är två tips på två olika näringar om du behöver sätta fransar och eller bryn på tillväxt

EA pro och Jan Marini.

snygga ögonbryn

Jag brukar färga mina ögonbryn typ var 5-6:e vecka. Mellan färgningarna så fyller jag i dem med det jag tycker är världens bästa  ögonbrynspenna. Denna ögonbrynspenna är faktiskt livsviktig för mig och jag har haft samma sort sen 2004.

Helt otroligt länge.. men ja jag tycker nog inte det finns någon som är bättre. Den är från Sensai by Kanebo Eye Brow Pencil och färgen heter Grayish Brown.
Jag skulle helt ärligt få panik om jag glömde den på en resa t.ex. Jag vet att många har så att de aldrig skulle gå utanför dörren utan sitt läppstift eller mascara. Mascara och läppstift är inget problem för mig att va utan men inte utan min bryn penna säger jag ;):
När man plockar sina bryn finns det några grundregler man kan tänka på.

IMAG2965-500x299-2

Här kommer en guide i hur du kan tänka:
1.    Plocka alltid underifrån. Självklart kan du ta lite strån som kommit på villoväger på ovansidan men generellt så är det underifrån som gäller.
2.    När jag plockar mina bryn så vill jag få med så mycket små hår som det bara går. Mitt bästa tricks för det är att ta en makeup svamp och tryck in hudfärgat puder på huden (på torr och helt ren hud). Det lägger sig på hårstråna som dels blir väldigt synliga och dels blir lite tjockare och superlätta och rycka tag i.  Läs mer om det HÄR!

IMAG2977-500x299-2
3.    Ta en pensel eller en ögonbrynspenna, som gör här på bilden och måtta från näsvingen och rakt upp. Ungefär där ska ögonbrynet börja. Sidan av ögonbrynet som är inåt mot näsroten tycker jag alltid ska vara så rak som möjligt.

IMAG2975-500x299-2

4.     Ta sedan penseln och måtta från näsvingen igen passera yttre ögonvrån och snett uppåt. Ungefär där ska ögonbrynet sluta.

5.    Jag tycker inte om när högsta höjden på ögonbrynet är rakt ovanför ögat, då kan man lätt få lite clownig look. Försök lägga höjdpunkten lite mer snett utåt (mot tinningen.) Det blir snyggast.

Vill du ha en komplett guide i hur man färgar ögonbrynen hittar du det HÄR!

Go and get those eyebrows now!

signatur

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 svar till “Forma brynen som ett proffs!”

 • (11) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Marie Lenschow skriver:

  Igår vågade jag äntligen använda min RefectoCil och färga mina annars osynliga bryn och det blev riktigt bra om jag får säga det själv.

  • annica skriver:

   Hej Marie, Tack snälla för feedback och så glad att du vågade 🙂 Visst är det skönt att kunna fixa hemma själv?! 🙂 Kram Annica

 2. Alex skriver:

  Hej! Jag har en liten fråga som inte har med inlägget att göra om det går bra 🙂 jag använder paulas choice resist Smoothing daily treatment, men när jag sedan tar på min ganska tröga och tjocka dagkräm från samma märke så känns det som att det där serumet försvinner! Smetas bort eller blandas med i krämen! Förstör man effekten av serumet eller gör det ingenting? Tack på förhand! :**

  • annica skriver:

   Hej Alex, Du kan applicera proudkterna direkt efter varandra så det är inget som ska påverkar resultatet 🙂 snarare tvärtom. Produkterna har oftast lättare att absorberas när huden är lite fuktad. Kram Annica

 3. Amanda skriver:

  Hej!
  Kan du tipsa om en bra concealer som täcker finnar? 🙂

 4. Tilde skriver:

  Hej bästa Annica!
  Helt orelevant fråga till inlägget, men jag har läst någonstans att efter ca 1 år så bör man slänga tex body lotion, fondation och krämer för att det kan bildas svamp osv.
  Är det sant? Om inte, hur länge ungefär kan man ha sånt stående utan att det på nåt sätt blir skadligt att sen sätta på huden?
  Kram Tilde 🙂

  • annica skriver:

   Hej Tilde, Detta kan nog vara mycket beroende på förpackning, hygien och hur du använder produkten. Du hittar en öppet-lock symbol(eller bäst före datum) på produtken som visar hur många månder produtken kan vara öppen och ge bästa effekt och hållbarhet. Ofta gäller 12 månader. Tänk även på att alltid försöka förvara produtkerna svalt(menar inte kylskåp, utan mer i spå och inte framme i solljus) och mörkt 🙂 Kram Annica

 5. Mia skriver:

  Jag färgar mina varannan vecka, tycker färgen försvinner jättefort- har ändå på färgen i minst en kvart! Är de tämligen nyfärgade känns det som jag inte behöver fylla i dom med penna el dyl.. Men, kan det skada brynen att färga så ofta? En del säger ja, andra nej- vad säger experten ? 🙂 /Mia

  • annica skriver:

   Hej Mia, Ett tips är då att förbehandla brynen med lite väteperoxid, dvs utan färg. Några minuter. Och sen på med väteperioxid och färg 🙂 Detta gör att strårna blir mer motagliga för färg och att färgen sitter bättre. Så börja med att testa detta! Kram Annica