Hudvård efter årstid

 • | Annica

Vi hudterapeuter tjatar om hudtyper och hudtillstånd hela tiden. Det är ju bra för det är ju absolut grunden i hudvården och för att man skall hitta produkter som passar. Dock så bör de flesta av oss faktiskt även ta hänsyn till väderleken. De skiftande årstiderna gör att huden förändras och även får lite olika behov. Många märken har olika tjocklek på en och samma creme t.ex. gel, lotion och creme. Det gillar jag! Det gör det superenkelt att anpassa hudvården dag för dag eller årstid för årstid och behålla sin favoritprodukt, bara lite lättare eller lite fetare. Några märken som har just så är md formulations, Sensai by Kanebo och Decleor. Personligen så kan min hud flippa ut lite när årstiderna byts.

Huden känns torr och stram samtidigt som den blir lite fet och blank och så envisa pluppar och plitor kan dyka upp. O B A L A N S är ett förträffligt ord som på ett precis sett beskriver hur huden blir.

Jag har provat mig igenom många produkter och tänkte nu tipsa er om mina bästa tips för att undvika just O B A L A N S i huden under årstidsövergångarna och i huden generellt. Redan drabbats av obalans? Kolla in mina tips nedan!

Mina bästa tips i lite olika prisklasser

Phyris Normalizing Creme i kombo med Termasomi Spray

Två riktiga höjdare från Phyris. Ett tyskt kvalitetsmärke som faktiskt får lite för lite uppmärksamhet tycker jag. Kan ha att göra med de något osexiga förpackningarna. Men om man bortser från det så får man superprodukter till galet bra priser. Normalizing Cream passar en fet/blandhy eller till de flesta (dock ej torrisar) under årstidsövergångarna. En lätt 24h creme som innehåller Tea Tree oil, Aloe Vera, Fruktsyror, Allantoin och Panethol som tillsammans reducerar överskotts talg, verkar antibakteriellt och anti-inflammatoriskt, återfuktar och lugnar.

För att få upp fukten ordentligt sprayar jag rikligt och ofta under dagen Thermasomi spray. Phyris var det första riktiga salongsmärke jag lärde mig i hudvårdsskolan. När man arbetar med produkter i behandling lär man verkligen känna produkterna och märker snabbt om kvalitén är bra eller ej. Phyris har många produkter som blev riktiga favoriter. Maila mig gärna om du är sugen på andra produkter från Phyris så tipsar jag! Eller gör hudvårdstestet på Skincity och skriv att du önskar tips från Phyris!

 

Ole Henriksen African Red Tea Serum

Ett just lovely serum proppat med antioxidanter från just afrikanskt rött te samt havstång som är rikt på mineraler och aminosyror och slutligen Ginko Biloba, som är antiinflammatorisk och även den rik på antioxidanter. Ett ultralätt serum som stärker huden och skyddar mot yttre påfrestningar

 

Mitt sista tips är för den som vill ha det den maximala kuren, en riktig återställare när huden ställt sig helt på tvären.  Sensai by Kanebos Recovery Concentrate Ampoule Treatment är en 14 dagars kur är livräddaren för en hud som varken vet ut eller in.  14st superkoncentrerade ampuller i en rymdskeppslikanande förpackning. Vill du ha det allra bästa, bästa, ja då har du det här. Tycker dock att det räcker dubbelt så länge då det är mycket i ampullerna. Man kan köra en omgång på 14 dagar på hösten och spara hälften av ampullerna till våren om man använder halva ampullen åt gången!

Så låt oss trotsa vädret och behålla huden i B A L A N S.

With love,

Annica

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Hudvård efter årstid”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lulillan skriver:

  Jag märker det där tydligt på min hud när det blir höst eller vår. Då jag har kombinerad hud så blir den mer normal/torr på vintern och mer fet på vår och sommar. Det betyder ju helt olika behov. Jag har nu bara ändrat lite produkter av de från MD Formulations som jag använder och det gjorde susen direkt! Min hud är inte alls lika torr och stram längre och det känns toppen!

  • annica skriver:

   Ja det är verkligen skillnad på huden! Det är bra med md som finns i olika ”tjocklekar” Så borde alla märken ha…enkelt !! 🙂 kram annica

 2. Ja ghåller med, Phyris borde vara större, med tanke på att det är en bra serie. Men förpackningarna vill man ju helst gömma 😉