Maria Åkerberg/Dermanord – Ekologisk hudvård!

 • | Annica

Annica Forsgren på Skicnity och Maria Åkerberg - Dermanrord Naturlig hudvård

 

Jag hintade ju förra veckan om att vi skulle lansera ett nytt ekologiskt märke. En del av er lyckades snabbt lista ut vilket märke det kunde vara. Märket vi har lanserat är Maria Åkerberg – Dermanord. Första mötet med Maria var på en mässa för snart ett år sen! Komiskt nog hade jag samma tröja på mig som nu på kursen. 🙂

Maria Åkerbergs produkter är det självklara valet för dig som letar efter ett svenskt ekologiskt märke. Vetskapen om hur innehållet i hudvårdsprodukter påverkar oss och vår miljö är grunden och drivkraften bakom DERMANORD. Målet är helt naturliga produkter med 100% ekologiskt innehåll. Alla produkter tillverkas i Sverige men råvarorna kan vara hämtade från hela världen.

Detta är hudvård späckad med naturens godsaker.  Produkterna är uppbyggda på aromaterapi och fytoterapi – Växternas inneboende kraft.phoca_thumb_l_dermanord rya industrivg 33 ver1_1280x853

Dermanords kontor och fabrik i Frillesås. Här tillverkas alla härliga produkter!

Ekologisk hudvård från sverige DermanordElin utanför det stora moderna kontoret/Lagret/ fabriken/ kurslokalen!

Dermanords fabrik- Maria Åkerberg - Ekologisk hudvårdJag just innan för entrén. Snart startar kursen!

Jag och min kollega Elin var nere i Frillesås i Halland där produkterna tillverkas i två dagar på kurs förra veckan. Det var två otroligt lärorika dagar då ett gäng på 15 hudterapeuter pratade ingredienser från morgon till kväll. Galet roligt och lärorikt.

Dermanords produkter är helt naturliga och tillverkas i sverige. Ekologisk hudvård

Tänkte ge er lite korta fakta om märket i sin helhet, dela med mig av bilder från kursen samt skvallra om mina bästa produkttips från Maria Åkerbergs produkter.

 

Snabba fakta om märket

 • Märket grundades 1995 och är ett svenskt familjeföretag. All tillverkning sker i Sverige men råvarorna hämtas från hela världen. Alla råvaror är ekologiska

Miljövänliga förpackningar och miljövänlig hudvård

Här står Olive Cleansern i sina miljövänliga förpackningar och väntar på att den ska få ett hem 🙂

 • Miljövänliga förpackningar och miljövänliga innehåll. All plast kan komposteras men även återvinnas och förbrännas. Vid förbränning av förpackningarna bildas enbart koldioxid och vatten, som när vi andas.
  Majoriteten av förpackningar tillverkas 5 mil från fabrik. Då flaskorna levereras till tas samtidigt tomma kartonger tillbaka och återanvänds. Själva flaskorna tillverkas av återvinningsbar plast. Så glöm inte att lämna dina flaskor till återvinning när de är slut!
 • Allt Dermanords packmaterial består i första hand av återvunnet material, som skall skydda produkterna under transport.

Jag tycker även det är beundransvärt och imponerande att de bara använder miljömärkta kontorsvaror, bara serverar ekologiskt kaffe, te och frukt på våra kurser samt till våra anställda, har en bank som är miljöcertifierad och har en egen kompost! Känns  inte det väldigt äkta och fint?!

Jag måste säga att det var fantastiskt roligt att besöka Dermanord (som företaget som märket Maria Åkerberg heter) och se produktionen av produkterna och allt runt om kring live.

Men nu mina vänner..lite snabba fakta om produkterna som ni inte kan hitta i de klassiska produkttexterna!

Dermanord Body Balm

Alla balmer, både till kropp och ansikte behövs alltså ingen spatel som det är på bilden. Fingret går utmärkt!

 • Alla Maria Åkerbergs balmer är helt ok att stoppa fingrarna i vid användning. Det finns inget vatten i produkterna och bakterier kan ej överleva en längre tid. Därför är det helt ok att de är i burk
 • Alla ansiktsprodukter är ok att använda även för gravida och ammande. Barn under 7 år skall inte använda aroma oljor då de ej kan bryta ner det i kroppen. Dock kan vissa produkter med Ros och lavendel vara ok på mindre barn.
 • Alla ingrediens listor finns översatta från det de latinska/internationella namnen till svenska inom parentes. Översättningen är mer en förklaring än en direkt översättning av namnet, som i många fall hade blivit ett lika krångligt namn på svenska. Du hittar alla ingredienslistor på Skincity.se
 • Eftersom man jobbar med råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något beroende på skörd. Detta beror på att växterna har haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. I andra fall kan det bero det på att blommorna har olika färger. Om man vill få exakt samma färg från gång till gång, krävs det kemiskt/syntetiskt framställda ingredienser. Produkterna ändras något i doft efter hand som förpackningen har varit öppnad.
 • Alla ingredienser kontrolleras på laboratorium innan de får lov att användas i produkter. Slutprodukterna testas på laboratorium och människor.
 • Förtjockningsmedel -man använder Xantangum och man använder endast vegetabiliska oljor.
 • Konserveringsmedel – Man använder helst naturliga alternativ såsom vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på produkterna.

 

Nu vet ni allt om detta ekologiska koncept 🙂 Här kommer lite mer konkreta produkttips på några produkter som jag föll för pladdask!

Utslätande ögoncreme - Askungecreme för ögonen Kolla in den här godingen.. den skulle man ju vilja ha!!

Världens bästa ögoncreme? HUdterapeuten tipsar Annica Forsgren

Men kommer den verkligen att fungera och ge mina ögon en utvilad look på morgonen?? hmm

En ögoncreme med utslätande effekt på rynkor och linjer

Jag sluter ögonen och tänker känslan med den runt ögonen i en ljuvlig sömn…mmmm… Jo, ja Jag måste ha den 🙂

ÖgonkrämMariaÅkerberg

Detra är faktiskt en  helt ljuvligt och riktigt utslätande nattbalm för ögonen Ni vet känslan av att vakna så där skönt utvilad kring ögonområdet, huden är alldeles mjuk och det känns som man sovit en riktig skönhetssömn. Här har ni en helt fenomenal natt behandling med lite askunge effektKolla denna fasta ljuvliga rikliga och mastiga kroppspeeling!

Kolla denna fasta ljuvliga rikliga och mastiga kroppspeeling!

En saltscrub som är en av de ljuvligaste jag testat! Från Dermanord

 Saltscrub Energy är en av de ljuvligaste jag testat! Den dagen vi var i fabriken tillverkade man dessutom denna wunderbara peeling för kroppen! Jag skulle helst vilja äta upp den. Doftar magiskt gott av citronmeliss! Gör huden mega mjuk och ger mkt näring till huden.

Maria Åkerberg HUdvård, Dermanord Papaya Peeling, Keratosis PilarisEn utsökt enzympeeling med papain från Papayan som ger en mild och skonsam exfolierande effekt på huden. Den innehåller även små korn som samtidigt ger en mjuk mekanisk peeling. Bra kombo! De små kornen smälter långsamt i kontakt med vatten. Denna blev direkt en favorit till både mig och Elin. Doften, konsistensen och resultatet av denna, ja allt var är riktigt riktigt nöjda med. 5 stjärnor av 5 möjliga! Denna är lika bra för ansiktet som jag tycker Energizing peelingen är för kroppen. Om din hud är superkänslig, så låt den bara ligga och verka utan att massera så blir den en klassisk enzympeeling. Man kan tom lägga den lite försiktigt runt ögonen tänk ögonbenen) för en mild exfoliering. Jag kommer få anledning att återkomma till denna då den är riktigt bra mot bl.a Keratosis Pilaris. Denna + Maria Å´s Handcreme är rena dynamiten!

Dermanord Maria Åkerberg Neroli Freshener AnsiktsvattenEtt härligt friskt ansiktsvatten som kan sprayas när som helst  på ansiktet, även på makeup! Rent växtextrakt som ger fukt och näring och passar bäst för en normal/torr och känslighy. Jag gillar verkligen doften av Neroli… den doftar mer så att säga.. jag vill bara spraya och dofta hela tiden. Tror neroli är bra för mitt sinne blir liksom harmonisk!

Auktoriserad hudterapeut - Naturlig miljövänlis hudvård

Grattis! Elin får sitt diplom efter genomförd kurs! Bra jobbat! 🙂 Vill du läsa mer om vem Elin är som jobbar på Skincity så kan du göra det här!

Hudterapeuten rekommenderar Ekologisk hudvård

Lite trött men mycket  glad efter två fullmatade kursdagar.

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

15 svar till “Maria Åkerberg/Dermanord – Ekologisk hudvård!”

 • (15) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. caroline skriver:

  Du har skrivit fel.

  ”Konserveringsmedel – Man använder helst naturliga alternativ såsom vitaminer och eteriska oljor för att förlänga hållbarheten på produkterna.”

  Stämmer inte.

  De använder i första hand inga konserveringsmedel alls eftersom maria kommit på en självkonserverande metod med vegetabilisk mjölksyra. I de produkter de inte finns mjölsyra i används enbart 100% naturliga konserveringsmedel.

  Hon har även en klimatkompenserad fabrik som tom är klimatpositiv!

  Det är viktigt att du ändrar detta oavsett om det är ett gammalt inlägg för det syns fort online och när man söker på maria åkerberg. Folk får fel info.

 2. angelica skriver:

  Hej,
  var finns en bra butik centralt i Stockholm med Maria Åkerberg hudvård?
  PUB är ju nedlagt, tyvärr.

 3. Spamamman skriver:

  Hej Annica!

  Här kommer ett Maria Åkerberg tips:
  Papaya enzym peelingen är grym på skorv. Det hjälpte min dotters hårbotten jättemycket. Applicera på torr botten, massera, låt verka och sedan ta bort det döda försiktigt med en kam. Superb! Lycka till.
  /Spamamman

  • annica skriver:

   Hej Spamamman! Åhh grymt tips! Ska jag testa på mina kids som båda fått tillbaka lite, lite trots 6 och 3 år! Känn som papaya peelingen är en måste ha produkt att ha hemma. Bra till sjukt mycket! Kram till dig! Annica

 4. Hej! Vilken härlig blogg och e-store! Tittar in för mer inspiration och kanske hittar något att skriva om!
  Caroline

 5. Ann Sköld skriver:

  Välkommen i gänget!
  Bättre hudvård och tillverkare finns bara inte.
  Hoppas vi ses på något event eller kurs i framtiden.
  Lycka till med din nysatsning, kommer gå kanon!
  KramAnn

 6. åsa skriver:

  Det här var lite kul. Min syrra är en stor Maria Åkerberg-fan, produkterna har fungerat väldigt bra både för hennes hudtyp och csn-budget – de verkar väldigt dryga och prisvärda. Papayapeelingen älskar hon, liksom ansiktskrämen More som även funkar kring ögonen. Fick testa några av produkterna när vi var iväg ihop i somras och gillade spontant känslan. Ska tipsa henne om er, och blir lite nyfiken själv också 🙂

 7. Vad roligt med MÅ Dermanord! Papayapeelingen är en stor favorit bland kunderna och säljer som smör!