md formulations VS Jan Marini

 • | Annica

 

md formulations VS Jan Marini

Jag får många frågor om vilket av dessa som är bäst samt om man har en produkt från den ena serien och vill byta till den andra, hur ska man tänka?

Nu är frågorna mer än någonsin då, (som en del av er redan vet) md formulations kommer försvinna helt från den europeiska marknaden under våren/sommaren. Jättetråkigt tycker jag och många med mig då md är ett supermärke och har så många nöjda användare. Vad jag förstått kommer det endast finnas kvar i liten, liten skala i USA.

För er som använt md så blir ett givet alternativ att gå över till Jan Marini om ni frågar mig.

VARFÖR JM istället för MD?

Det finns många likheter dessa märken emellan. En god nyhet är att det finns en naturlig samverkan mellan md formulations och Jan Marini. Jan Marini (her self, ja det är en tjej) var med och banade väg för utvecklingen av många md formulations produkter innan hon lämnade md formulations för att starta sitt eget märke, d.v.s. Jan Marini Skin Research.

Det finns alltså många likheter mellan flera av produkterna och jag samt mina kollegor på skincity hjälper dig gärna med lämpliga alternativ från Jan Marini. Du kan ställa frågor till mig här i kommentarsfältet, maila mina duktiga kollegor på skincity info@skincity.se eller ringa mån-fre 9-16 08-684 001 00, så hjälper vi dig om du vill byta dina md produkter till motsvarande i Jan Marini eller om du bara är sugen på att testa Jan Marini. Vårt kostnadsfria hudtest är det bästa att göra om du är helt ny på märket då får du en komplett rekommendation. Har du haft md så ange gärna vilka produkter då så kan vi hjälpa dig ännu bättre. När du gör vårt hudtest så får vi ordentligt med information för att ge dig en riktigt bra rekommendation.

Jan Marini VS md formuations

Lite kort om Jan Marini..

Jan Marini är känd för att skapa banbrytande produktlösningar och stora tekniska framsteg.
Under årens lopp har företaget etablerat en portfölj av egna formler som speglar dess pågående engagemang för att vara den mest framstående utvecklare av hudvårdsprodukter på den professionella marknaden.

Mer resultatinriktade produkter för hemmabruk är svårt att hitta, jag och många med mig som provat dem är kära!

Serien baserar sig på ett 5 stegs behandlinssystem. Inte så krångligt som det låter. Det är egentligen en extra produkt om man jämför med ”vanliga märken”. Detta för att behandla huden maximalt på alla nivåer och hudproblem och just nå extremt fina resultat.

Se lite exempel på fint resultat i ett tidigare blogginlägg HÄR från en kund.

De 5 stegen kalla för SKIN MANAGEMENT SYSTEM och är dessa:

Skin Management System – Jan Marinis 5- stegs system

Steg 1: Rengör/Cleanse

Produkter för rengöring helt enkelt. Vi tar bort makeup och rengör och förbereder huden för kommande produkter.

Steg 2: Behandlande Serum /Förnya (Rejuvenate)

Här arbetar vi med serum som på djupet behandlar pigmentering, ålderstecken, arbetar på collagenet och förbättrar hudenskvalitet på en djup nivå.

Steg 3: Förbättra hudytansstruktur (Resurface)

Produkter som arbetar med hudens struktur. Behandla acne, acne ärr, synliga tecken på åldrande, förtjockad hy, ojämn hy, solskador som pigmenteringar etc.

Steg 4: Återfuktande Creme (Hydrate)

Produkter för intensiv återfuktning av huden även anti-age vård.

Steg 5: Skydd (Protect) SPF 30 skyddar huden dagtid.

Systemet är väldigt logiskt. Jan Marini säger gärna att det är en inledande rengöring, 3 behandlande serum och ett avslutande skydd för huden. Det blir inte tjocka lager av creme då produkt 2-4 penetrerar snabbt ner i huden och arbetar djupare ner än just bara hudytan. Produkterna arbetar i dermis (den egentliga huden) för att stärka och behandla.

Vill man ha så många steg så kan man självklart anpassa detta och plocka bort och använda som vilket märke som helst. Det går utmärkt.

Här kommer en snabb översättning mellan några av produkterna. md formulations vs Jan Marini.

Jan Marini VS Md formulations

Rengöring & Peeling

md Facial Cleanser  –  Jan Marini Bioglycolic Facial Cleanser

md Facial Cleanser Sensitive – Jan Marini C-esta Cleanser

md Face & Body Scrub – Jan MariniBioglycolicResurfacing Body Scrub (endast kropp)

Daily Peel Pads – Dessa ersätts i JM´s sortiment av Bioglycolic Bioclear Lotion/Cream & Bioclear Cream. De är produkter som används varje dag innan creme och ger dig en daglig förbättring av hudstrukturen precis som peel padsen gör. Som alternativ om man vill ha en extra effekt i själva rengöringsprocessen kan man låta Bioglycolic Cleanser verka någon minut på torrhy innan den masseras upp. Alternativt använda Jan Marinis två stegs peeling system 2-3 ggr i veckan.

Jan marini vs md formulations

Serum

Continuas Renewal Serum – BioGlycolic BioClear Lotion

Continuas Renewal Complex – BioGlycolic Cream

Continuous Renewal Complex Sensitive – BioGlycolic BioClear Cream

Continuous Renewal Serum Sensitive – BioGlycolic BioClear Lotion

Critical Care Skin Repair Complex – Age Intervention Peptide Extreme

Jan Marini vs Md formulations

Fukt

Moisture Defense Lotion/Gel – Transformation Serum

Moisture Defense Cream – Transformation Cream

Moisture Defense Eye Cream – Transformation Eye Cream

Hand and Body Cream – BioGlycolic Hand and Body Lotion

 Jan Marini VS Md formulations

Anti-Age & Pigment

Vit-A-Plus Anti-Ageing Eye Complex – Age Intervention Eye Cream

Vit-A-Plus Firming Treatment Masque – Age Intervention Regeneration Mask

Vit-A-Plus Illuminating Serum – Age Intervention Enlighten Plus

Vit-A-Plus Night Recovery – Age Intervention Retinol Plus

Acne

Vit-A-Plus Clearing Complex Masque – Retinol Plus Mask

Vit-A-Plus Clearing Complex – Age Intervention Retinol Plus

 

Har du mer frågor, ring, maila, skriv i kommentarsfältet så hjälper jag och/eller tjejerna på Skincity dig!

Psst. Just nu ger vi dig en prova på rabatt på Jan Marini på Skincity. 25% ändå till den 9/3 kl. 24.00. Don´t miss this:)

11 annica forsgren skincity.se

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

111 svar till “md formulations VS Jan Marini”

 • (111) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. madeleine skriver:

  Hej!! Googlade fram detta inlägg då jag blev nyfiken på märket som verkar ha slutat säljas i Sverige. Såg sv en händelse att campadre o members o dylika sidor säljer något som heter md formula phd… Känns något lurt med detta? Verkar ju ha varit en fantastisk produkt som folk älskar så om någon försöker luras känns det ju illa.

  Tänkte att en expert som du har koll. Ville bara veta då jag personligen blir tokig på lurendrejerier.

  Älskar er sida skincity och din blogg. Är en stammis och njuter för tillfället av Leejeham och massa Klairs

  Önskar dig och er en fantastisk helg. Tack för att du startade skincity

  • annica skriver:

   Hej Madeleine, Det finns fortfarande kvar i USA så kan vara ett märke som finns tillgängligt där. Men något att kolla upp 🙂 Blev så glad när jag läste dina otroligt fina ord! Leejiham och Klairs är verkligen toppen märken som verkligen har visat vad de går för. Tack för att du är kund hos Skincity! Kram Annica

 2. Samantha skriver:

  Hej! Jag har Keratosis Pilaris på mina över armar och lite på kinderna. Vilka produkter skulle du rekommendera för att detta ska försvinna så mycket som möjligt? Tacksam för svar. Mvh Samantha

 3. Jo skriver:

  Hej, tack för bra blogg. Har använt MD i minst 12 år och varit väldigt nöjd. Har haft lite panik nu när de inte ens går att beställa deras produkter på nätet från USA längre. Jag har mycket torr och känslig hy och blev för många år sedan rekommenderad att använda MD Formulations Moisture Defense Antioxidant Treatment Masque som nattcreme och har gjort det i alla år. Finns det någon motsvarighet i Jan Marini-serien?

  • annica skriver:

   Hej Jo, Det finns inte någon mask som motsvarar just denna hos Jan Marinis. Men tycker att Repelnishing masque från Elizabeth Arden PRO är nästan en kopia av denna. SÅ den tycker jag absolut att du ska ge ett försök. En daglig rutin från Jan Marini går däremot att hitta 🙂 återkom gärna till info@skincity.se med information om din hud och vad du har haft tidigare från MD formulations så skräddarsyr vi en rutin för din hud. Kram Annica

 4. Joa skriver:

  Varning! Har fått svåra 2a gradens brännskador utav den här produkten av endast 2 gånger. La den på ansiktet på kvällen innan läggdags och morgonen därpå så har jag blivit helt svart i ansiktet där jag la produkten! Enligt läkaren så har jag fått en svår brännskada som kan läkas inom 2 månader. Vi får se hur ärren blir efter eftersom de har bränt mer än bara första hudlagret. Tänk till en extra gång innan ni köper den här produkten!!!

  • annica skriver:

   Hej Joa, Jag och mina kollegor ser jätte allvarligt på detta och jag har förstått ni har kontakt för att utreda detta. Mina kollegor kommer ta detta vidare med dig omgående och se till att hjälpa dig vidare på bästa möjliga sätt. Jättebra att du hör avd ig till oss så att vi kan få en chans att ta reda på vad det är som har hänt då vi aldrig har varit med om något likande. Kram Annica

 5. Gabriela Baptista skriver:

  Hej
  Jag har använd MD formulations i nästan 12 år, jag har nu gett upp hoppet på att hitta det i marknaden. Jag har sett att ni har en ersättaren jag skulle vilja hitta något som har liknande effekt som MD formulations clearing complex (clears, smoothes and retexturizes problem-prone skin)samt MD formulations facial cleansing gel eftersom jag har problem med acne

 6. D.S skriver:

  Hej,
  Har använt MD så länge jag kan minnas..
  Innan jag läste om Jan Marini MD trodde jag att Elizabeth Arden PRO var mest lik MD. Har jag fel eller är det så?

  Tack

  • annica skriver:

   Hej D.S, Det är många likheter mellan dessa olika märken 🙂 Men Elizabeth Arden PRO är skapat av samma grundare som MD Formulations. Några av produkterna är väldigt lika och eftersom tänket bakom är detsamma så är det många av md-kunderna som känner igen sig i EA PRO. Rengöringen, peelingen och masken är väldigt lik skulle jag säga. Jag själv tycker att det är jättefina produkter men att de är aktiva och att man ska ha det i åtanke. Vill du att hitta en rutin som passar dig kan du göra hudtest som du hittar här: http://skincity.se/sv/skintest 🙂

   Kram Annica

 7. Dino skriver:

  Hej
  Har använt Jan Marini i över 4 mån (använder alla 5steg) ist för MD och är väldigt nöjd! Jag använde mds antioxidant lotion på våren och sommaren och cremen under höst/vinter. Har övergått nu sen förra veckan från transformation créme till serumet. Så det jag undrar är om transformations serum är lika lätt och fin som mds lotion? Befinner mig i Barcelona just nu och så undrar jag ska hoppa över transformations serum under dagen och bara använda det på kvällen eller ska det gå bra att använda det både morgon och kväll? Tänkte att det kanske inte behövs återfuktning när det är 23 grader ute och att de blir för mycket helt enkelt! Vill inte att det ska bli för mycket produkter så jag känner mig tung/oljig i ansiktet och få någon finne.
  Är en kille på 24 som har blandhy och kan bli yttorr.

  Tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Dino, Så glad att du är nöjd och har hittat en bra ersättare till dina tidigare produkter. Du kan använda Transforamtion serum som creme det är precis vad den är till för. Men komplettera med med Antioxidant solskyddet över för bästa effekt och såklart cesta serum och Bioglycolic biocelar under 🙂 Kram Annica

 8. Elin skriver:

  Hej Annica!

  Har först nu insett att det inte går att få tag på md formulations produkter längre, så tråkigt. Har använt deras face & body scrub länge och det är den bästa jag haft men vilken ska jag nu ersätta den med? Det jag gillar med den är konsistensen, tycker ofta att andra är för krämiga och det känns inte som de gör någon skillnad. Hjälp!;)
  //Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin, Jan Marinis scrub är en bra ersättare som jag vet att många är nöjda med. Så absolut värd att ge ett försök 🙂 Kram Annica

 9. Elvira skriver:

  Hej, Annica! Jag fortsätter med Md formulations ett tag till tänkte jag dock undrar jag hur man ska tänka kring spf eftersom dagkrämen jag använder inte har någon. Använder mig dock utav bareminerals redness remedy efter jag smörjer in mig. Har den produkten någon spf i sig eftersom jag läst någonstans att bareminerals produkter automatiskt har spf i sig, iom att det är mineraler. Eller något sådant:S Tacksam för svar. Kram / Elvira

  • annica skriver:

   Hej Elvira, jag lägger alltid ett separat spf, extra viktigt när man använder syror då de gör huden mer solkänslig. Remedy har inte spf sig så jag föreslår att du adderar tee Elemis Liquid Layer ovan din creme. kram Annica

 10. Louise skriver:

  Hejje, en kort fråga!
  Får man använda Critical vare sheilding creme när man ammar?

  Tusen tack för svar!:)

 11. Nina skriver:

  Hej!

  Hur funkar det under övergångstiden från MD till JM? Jag har vissa produkter kvar av MD som jag använder och vissa börjar nu att ta slut. Och då funderar jag på att övergå till JM. Men måste jag sluta att använda MD helt eller kan jag blanda MD och JM?

  Tex rengöring från JM och fuktkräm från MD osv.

  Tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Nina, För att minimera en ev risk för reaktion så skulle jag inte blanda märkena. I princip samtliga produkter innehåller syror och det blir trist om du får ett negativt resultat. Det du kan börja med om rengöringen är på väg att ta slut är att du väljer en cleanser utan syra så som den här, i övrigt så hade jag gjort slut på det ena innan jag börjar med det andra:

   http://skincity.se/sv/product/1415/jan-marini-c-esta-cleansing-gel

   Jan Marini är i övrigt ett riktigt bra val, resultat, resultat, resultat!

   kram Annica

   • Nina skriver:

    Tack för ditt svar. En fråga till 🙂 Finns det några risker med att använda Jan Marinis produkter under graviditet och amning?

 12. gona skriver:

  Hej jag har fått massa bristningar efter en lyckosam graviditet/ kan du rekommendera något som tar bort dem kanske? Inte alls glad över bristningarna dock glad över dottern

 13. Maria skriver:

  Hej Annica!
  Jag har använt Jan Marini från och till under några år och tycker mkt om märket. Dock är jag fortfarande osäker vad gäller serum i denna serie (har alltid använt mig av ett annat serum). Jag startade med produkterna efter hudtestet hos er och fick då tips om c-esta rengöring och c-esta serum. Detta för att jag lätt blir röd i huden. Jag har för mig att C-vitamin kan skapa reaktioner i huden och blir därför osäker på om dessa produkter verkligen passar mig. Vad tror du?

  Och en till fråga. Jag har älskat MDs Face and Body scrub som jag främst använt i ansiktet. Vilken produkt liknar denna mest?

  Tack för en toppen blogg och butik!
  Hälsningar,
  Maria

 14. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan denna brukas under dagkrämen Vespera Bionic Serum eller skal den bare brukas på natten?
  MVH May-Britt

  • annica skriver:

   Hej May-Britt, Vespera serum kan användas under både dagcreme och nattcreme. Verkligen ett superbra serum så rekommenderas varmt!

   kram Annica

 15. Irma skriver:

  Hej Annica! Jag har länge använt md formulations glycare lotion, dag och natt. Har en väldigt ojlig hy och får lätt finnar och porrer. Har du tips på någon produkt som kanske motsvarar denna? Mvh Irma

 16. Hannas änglar skriver:

  Riktigt bra beskrivning av produkterna nu när man måste hitta alternativ till MD, tack!

 17. Amanda skriver:

  Hej! Jag läste ett tidigare inlägg du skrev om MD formations produkter mot Keratosis pilars och undrar nu vilka motsvarigheter det finns i JM och om de funkar lika bra samt hur man bör använda dem?
  Tacksam för svar!

 18. may-britt skriver:

  hej.
  Tack 🙂

 19. may-britt skriver:

  Hej. i Evening serien kan jag bruke serumet Vespera Bionic Serum under Essential Daily Defense Fluid spf 15 och på natten under Evening Restorative Complex ?
  MVH May-Britt

 20. may-britt skriver:

  Hej
  Kan du fåreslå ett serum som är bra.
  MVH May-Britt

  • annica skriver:

   Hej May-Britt!

   Vespera Serumet är toppen såg att du frågat om det vid ett annat tillfälle. Ett lite allt i ett serum som gör allt och huden blir så fiiin.

   kram Annica

 21. may-britt skriver:

  Hej.
  kan du fåreslå et UV-skydd jag kan ha över min dag kräm nett nu brukar jag Maria Åkerberg sin more.
  MVH May-Britt

 22. may-britt skriver:

  Hej.
  ok det är hvarför jag inte kunne finne det på nettet.
  Tack för svaret 🙂
  MVH May-Britt

 23. may-britt skriver:

  Hej
  kan jag fråga hva hente med Elisabeth Arden PRO Age Defying serum ? leste et sted at det var tatt av marknaden ? eller at det skulle fornyes?
  MVH May-Britt

  • annica skriver:

   Hej May-Britt!

   Serumet är tillfälligt slut och samtidigt så håller man på att uppdatera produkten med ett par ingredienser. Produkten beräknas komma in igen om ett par veckor!

   kram Annica

 24. Niklas skriver:

  Hej! Har hört från annan hudspecialist att det är Elisabeth Arden Pro (EA PRO) som ersätter MD Formulations bäst. Du har även det märket men rekommenderar Jan Marini? Vad gäller? EA torde ha ett större lab och bättre resurser?
  Söker MD Formulations ersättare/motsvarighet för:
  Critical care shielding cream
  Critical care skin repair complex
  Continious renewal serum (sensitive skin formula)
  Facial cleanser (sensitive skin formula)
  Tack på förhand! /Niklas

 25. May-Britt skriver:

  När jag tänkar på Maria Åkerberg sine krämar. Borde inte dag krämer vi använder har UVA-skydd? eller det är inte nödvändigt i en kräm? När man läser om UVA-strålar är det även skadliga på vintern inte bara solen på sommaren. Kan du skriva lite om det?

  • annica skriver:

   Hej May-Britt!

   Olika serier ser olika på det här med UV-skydd. Maria Å väljer att inte ha det i cremen. Vill man så kan man addera det i hennes serie. Att skydda huden mot solen är ett kärt ämne för mig. Sök på sol och uv-skydd i sökfältet på bloggen så får du upp ALLA inlägg. Som du ser det är ett ämnen jag gärna pratar om och olika märken ser som sagt var på det på olika sätt. Jag har alltid UV-skydd sommar som vinter.

   kram Annica

 26. May-Britt skriver:

  Hej.
  Vet du hva jag tok på serumet i går kveld och fikk tvätta det av mig innen 2 min sen jag ble svulen runt munnen och ned mot hakan.
  Fikk panikk 🙁 ennu jätte svulent och det svider.
  Det ble inte rödt men helt vit och jag kunne se at det svulnad opp
  Jätte problemer och finne noe som passar mig efter jag sluta med MD. Skulle ha satt mig och kolla vilket krem som han noe av samma innhold som MD. Det hadde kansje varit det bäste 🙁
  MVH May-Britt

 27. may-britt skriver:

  Hej
  Jag undrar om nu i vinter när solen inte är oppe kan jag bruka PETER THOMAS ROTH
  RETINOL FUSION PM på dagen under en dag krem som har 30 i beskyttelse?
  Jag fråga min hudvårder när jag kjöpte den och hon sa jag kunne bruka den om dagen men sen läste jag at den skulle var på natten.
  Tänkte kansje hon hadde tatt fel?
  MVH may-Britt

  • annica skriver:

   Hej May-Britt!

   För mig är Fusion PM en solklar nattprodukt med sitt retinol. Det stämmer att solen är svagare på vintern, men man ska inte underskatta de strålar som är. Jag hade följt produktens rekommendation att enbart applicerat den till natten : )

   kram Annica

   • may-britt skriver:

    Hej.
    Tack för svaret.
    Jag undrar åxå jag brukar Peter Thomas Roth ultimate creme om natten kan jag bruka det till samman med serumet?
    MVH May-Britt

    • annica skriver:

     Hej May-Britt!

     Det låter som en jättebra nattrutin för din hud. Ultimate Creme är en fantastiskt bra fuktgivare som de flesta hudar brukar älska.

     kram Annica

 28. may-britt skriver:

  Hej.
  Jag undrar är det JM som tar över för MD ? Sen jag fråga i afären der jag kjöpar mine kremar och de sa at det kom en serie som tar över som var nästen det samma inholdet för md är det JM.
  MVH May-Britt

 29. Jen skriver:

  Hej, har använt mds facial cleanser
  Sen dagkräm hydra life, créme sorbet PRO-jeunesse och nattkräm lancome hydra zen nuit.

  Även md Face snd body scrubs en gång i veckan.

  Aldrig kört serum och så många steg. Men nu när md ska sluta sälja tänkte jag testa på jan marini.
  Men vilket ska jag ha?
  Har normal/blandhy när jag gjorde hudtest.
  Men jag tycker jag blir fet i huden efter ett tag när jsg är sminkad.
  Kan d har med krämerna att göra el sminket?
  Använder även smashbox photo finish innan jag lägger sminket.

  Får gärna tipsa vilket jag ska köpa i alla steg. Har problem med finnar i bland men oftast i samband med mens.
  Å någon Face scrubs äen ansiktsmask om något tips på någon bra som kan hjälpa för hur min hud låter.
  Å vilken ordning jag ska ta det 🙂

 30. Andrea skriver:

  Tack för svar. Ok jag kommer göra som jag tänkt och sluta med vitaplus. Men jag kan alltså vara ute i solen med minst spf 30 och utan keps vissa stunder under dagen, och använda continous renewal serum och skin perfektion gel? Jag spelar nämligen volleyboll, och det är omöjligt att ha keps så då kommer jag va i solen en tid…

  • annica skriver:

   Hej Andrea, Japp det kan du! Välj en SPF som är vattenresistent så den inte rinner av då du svettas. Jag gillar mkt dermalogicas nya protection 50 sport. Kramar anncia

 31. Andrea skriver:

  Hej Annica! Jag har skrivit till dig måååånga gånger, och nu är det dags igen! Jag har behandlat min acne med md formulations, och har fått positiva resultat. Nu är läget såhär. Jag kommer att jobba ute under sommaren och då ofrånkomligt vara i solen. (jag är även en soldyrkare, men vet att man ska va försiktig med solen för att inte de röda märkena efter acnen ska bli till pigmenteringar osv)Jag kommer fr.o.m idag sluta med mina vitaplus produkter från md. Nu till min fråga: Finns det någon behandlande produkt för acnen som du kan rekommendera mig nu under sommaren? Jag kommer använda spf 30 och såklart inte pressa i solen, men jag kommer som sagt vara ute mkt. Ha det bra!

  • annica skriver:

   Hej Andrea, Så kul att du har skrivit många gånger. Du kan ha alla produkterna så länge du har SPF 30-50 ovanpå och återapplicerar ofta. Om du är ute mega mkt så är det klokt som du gör att sluta med avitaminprodukterna. Stor kram annica

 32. Lulillan skriver:

  Nu har jag använt Jan Marini sen mitten av februari och jag har under de senaste veckorna fått mer och mer finnar/små bölder i ansiktet och på halsen. Min hy är värre än den varit på många år. Jag vill gärna ge ny hudvård en chans innan jag ger upp men det har nu gått ca 7 veckor. I början var min hud jätte fin och jag var så nöjd!
  Jag vet inte vad det är för fel? Min hud känns inte torr som den brukar kunna göra när vi byter årstid. Då brukar min hud kunna bråka lite med mig men det är inte på det här sättet. Det är som små bölder under huden och i pannan är min hud alldeles knottrig (inte gul akne man vill klämma på utan mer djupt under huden). Jag har även flera finnar ner på halsen och fula röda märken. Jag brukar kunna ha nån enstaka finne då och då men nu har jag lätt runt 15-20 st i ansiktet. Vad ska jag göra?
  Jag använder Bioglycolic facial cleanser, C-esta serum, BioClear Face Lotion och Transformation serum.
  Tidigare använde jag MD Formulations Cleansing gel (oily skin), Glycare Lotion på dagen och Night recovery el. Clearing complex på natten och sen Moisture defense Lotion. Om MD fortfarande skulle säljas skulle jag gå tillbaks och använda det men det går ju inte nu.
  Jag har inte ändrat något annat i mina rutiner med make up och liknande. Jag har även tagit det lite lugnt med masker och annat under den här tiden när jag provat Jan Marini.

  • annica skriver:

   Hej Lulillan, Det första jag skulle rekommendera dig är att lägga bioclear åt sidan i 2 veckor å avvakta och se om huden lugnar sig. Även om det verkar konstigt så är det inte alls ovanligt just som du skriver att det först funkar jättebra och sen kommer en utrensning, liten eller stor. Om du upplever att huden lugnar sig utan bioclear så när det är helt lugnt och stabilt så kan du smyga igång med den 2-3 gånger i veckan och känna hur det känns. Alla kan inte a den varje dag. Den är superbra men för en del blir den för mkt och man får ha den bara någon ag i veckan. Worst Case om det är något din hud är reaktiv på so den innehåller så skipar man det steget. Det är dock rätt ovanlig men det händer. Kramar Annica

   • Lulillan skriver:

    Nu har det gått ytterligare ca 6-7 veckor och min hud vill inte alls lugna ner sig. Jag har gått tillbaka till MD Formulations de senaste ca två veckorna. Jag fick nästan panik och visste inte vad jag skulle göra. MD har ju ändå alltid funkat bra för mig. Och första veckan blev min hy snabbt jätte fin men sen bestämde jag mig för att testa Jan Marini solskyddet. Och direkt ploppade det upp finnar på kinderna och hakan. Nu vet jag ju inte säkert att det var just solskyddet som orsakade detta men jag blir galen när huden bråkar med mig. Nu kör jag fuktmask på kvällarna för att lugna huden och ligger lite lågt med starkare medel (använder inte Clearing complex varje kväll). Får hoppas det gör susen.

    Jag tycker det är jätte jobbigt med finnarna och speciellt nu när man närmar sig 40 år. Det känns på något sätt mer ”ok” när man är tonåring.

    Men nu då, eftersom MD ska sluta säljas i Sverige, så vill jag ju ändå försöka byta märke. Jag såg att du skrev om Synchroline vilket gjorde mig lite nyfiken. Är det något du tror skulle kunna passa mig eller finns det något annat som är bättre? Det lät väldigt bra när jag läste om det och det är ju precis de problem jag har med fet hud, pormaskar, finnar.

    • annica skriver:

     Hej Lulillan, Låter som det är något i produkterna som din hud inte gillar. Förstår.. det är sjukt jobbigt.. Syncroline kan vara ett alt. för dig. Prova någon produkt först för att se om det funkar på din hud.
     Kram annica

 33. Åsa skriver:

  Hej!
  Tack för fin guide! Jag använder Skin perfecting gel varje kväll och som punktbehandlning under dagtid. Vad skulle motsvarigheten hos JM vara? Jag är nästan helt nöjd med hur min hy blivit efter att jag började med skin perfecting, hållit på i två månader nu men det är inte helt bra så kanske jag ska försöka avancera ytterligare ett steg för att råda bot på mina plitor. Jag får en del finnar och har blandhy. Använder Md idag, vanliga cleansern, cont renewal complex på morgonen/perfecting gel på kvällen och moist defense antiox cream (skulle ege ha comfort cream men det blev så fastlig dyrt!)

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Så lite! Alltså Bioclear är utmärkt punktbehandling också. En multitasking produkt. Har du den morgon och kväll istället för continuas serumet så kan du dessutom dutta på den 1-2 gånger extra partiellt Vill du extra behandla ytterligare så kan du köra JMs mest kraftfulla mask Retinol Mask antingen i hela ansiktet eller bara partiellt på plitor. Kram Annica

 34. Jennie skriver:

  Hej

  Jag undrar om JM har några produkter som inte innehåller syra, och i så fall vilka?

  • annica skriver:

   Hej! Yes, bla Cesta rengöring, C-esta serum, Intervention Booster, Cleanzyme/skinzyme, solskydden bla 🙂 Kram Anica

 35. Linda skriver:

  Jag har använt JM för några år sedan och beställde nu startkitet då jag blandat olika närken senaste tiden och huden är lite i obalans. Minns att rengöringen och c-estaserumet hade lite märkliga dofter då,(va nog kring 2008) och nu va de absolut mycket trevligare i doften, särskilt rengöringen. Har använt systemet två ggr bara men märker redan skillnad. Min fråga är nu, jag brukar på kvällen använda Transderma A, hur lägger jag inte det i detta? Kan jag byta det mot c-esta serumet? Kram linda

 36. Nina skriver:

  Hej Annica!

  Jag undrar om det är sant att Jan Marini bioglycolic face cream ska sluta säljas? Skulle vara jättetråkigt om detta är sant för jag älskar kombinationen av den och bioglycolic bioclear.

  Med vänlig hälsning,
  Nina

 37. Marie skriver:

  Hej! Jättebra inlägg. Beställde ”startpaketet” från Jan Marini nu för att testa. Har haft md formulations och varit nöjd, men nu senast Priori AHA och varit nöjd med det också. Dock varit nyfiken på JM så länge att det känns som ett måste att testa.

  Två frågor:
  Jag har något reaktiv hy och har använt md Facial Cleanser Sensitive. Det står här ovan att man då ska köra på Jan Marini C-esta Cleanser som JM-alternativ. Jag avgudar dock MD:s med glykolsyra och undrar då om det är jättedumt att testa Jan Marini Bioglycolic Facial Cleanser i stället för C-esta?

  Och när jag byter till JM, kan jag byta genom att fortsätta min nuvarande rutin och succesivt byta till JM (en produkt i taget), eller blir det fel att i ”bytes-tiden” blanda märken? Är det bättre att byta helt från nuvarande till JM direkt med samtliga produkter på en gång? Eller bör jag skippa syraprodukterna, köra ett tag på icke syra-prudukter och sen börja invänjning med JM?

  Tack för bästa bloggen och hudvårdsbutiken! Kram Marie

  • annica skriver:

   Hej Marie, Tack! Hör av dig sen och berätta vad du tycker! Om du inte har jättekänslig så kan du absolut testa den. Den funkar faktiskt jätattebra på många med lite känslig hy! Speciellt om du vill ha en med syra i. Bättre att byta helt och inte blanda dem. Du kan köra igång direkt men steg 3 på JM kan du avvakta en vecka med. sen smyger du i gång med den varannan dag. Tack för finaste orden!!! Kramar annica

 38. Sara skriver:

  Hej! Jag använder en flytande foundation från lancome vilket jag är nöjd med men skulle ändå vilja ha ett transparent puder för att fixera foundationen & kunna göra touch ups under dagen.
  Har glo minerals pressed base hemmma också som jag också gillar. Dom har väl något? Sedan har jag för mig att Bare också har nått. Vilket föreslår du?

  Har ganska oljig hy då.

  Kram

 39. Jenny skriver:

  Hej
  Har JM c-esta masken och JM factor A + masken utgått? Vilka är bra ersättningsmasker till dessa?
  Undrar också hur det går med att få in PTR sulfur masken till Sverige? Något nytt kring detta? Finns det en risk att den plockas från det svenska sortimentet? Har prövat flera alternativ men ingen ger samma resultat de perioder som huden krånglar.
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Jaaaaa så trist! Men nu har man istället dessa:
   Retinol Plus Mask 1% retinol
   High concentration Retinol, anti-aging peptides & antioxidants penetrate the skin for improvement in the appearance of sun damage, fine lines & wrinkles.
   Factor A Plus Mask 0.02% Retinol
   This is a potent home care resurfacing product. It contains a blend of topical agents including azelaic acid, salicylic acid and kojic acid along with all-trans-retinol, antioxidants and moisturizers. Great for targeting acne, pigmention and scaring.Du fick ett bra urdrag jag hade om de båda på engelska. Hoppas det går bra!. C-esta har precis utgått, vet inget mer där om det kommer någon ny. Kram Annica

 40. Lulillan skriver:

  En sista fråga, finns det något supereffektivt fuktserum som man kan ha även under ögonen? Jag får jätte mycket fina linjer och rynkor vintertid som blir värre just för att huden blir torrare. Jag har provat många ögonkrämer genom åren men jag tycker inte riktigt jag får några speciella resultat. Utan mer att jag ser en viss förbättring på sommaren när huden inte är lika torr. En del ögonkrämer är ju också lite för starka och jag kan lätt bli lite röd och att det svider under ögonen. Jag bär även linser och kan ibland uppleva att det svider i ögonen och att jag blir irriterad.

  Just nu testar jag C-Esta Eye Repair concentrate men jag vill ha något som även ger massor med fukt! Jag har alltid gillat Dermalogicas Intensive eye repair för att den känns så skön och återfuktande men det är ändå bara tillfälligt känner jag. Det ger ingen långvarig effekt.

  • annica skriver:

   Hej Lulillan, Testa kombon av Dermaligicas Ultra smoothing Eye Serum som ger dig mer fukt än C-estan. Jag gillar den jätte mkt. Super på linjer, torrhet och bra på känslig ögon. PÅ det tar du transformation Eye om du vill ha maximal fukt och för känsliga ögon eller Age intervention Eye för en mer riklig och antiage ögoncreme. 🙂 Kram Annica

 41. Lulillan skriver:

  Jag har ju precis upptäckt Jan Marini efter års användning av MD. Jag är nöjd med båda men tråkigt ändå att MD ska försvinna från marknaden.

  Jag använder nu C-esta serum, BioClear Face Lotion och som återfuktare varierar jag lite mellan Transformation Cream och serum. De återfuktar bra båda men till natten föredrar jag cream vintertid trots att jag har fet hud. Den ger fukt men ger mig ändå inte finnar eller utslag vilket är toppen!

  Det jag undrar över är till sommaren när min hud blir mer fet. MD:s moisture defense antioxidant gel är ju väldigt lätt och funkar bra på min feta hud. Hur funkar t ex C-esta serum med oil control? Skulle den passa mig bättre sommartid än vanliga C-esta serum eller bör jag kanske använda någon helt annan produkt för att bli mindre blank?

  Jag har både vanliga Bioglycolic facial cleanser och Oily skin cleansing gel. Jag tror den för fet hud kommer bli perfekt för mig sommartid. Just nu torkar den ut mig lite för mycket om jag använder den varje dag både morgon och kväll.

  Jag har ju fet hud som lätt får finnar, pormaskar m.m. Men jag har även pigmentfläckar, fina linjer och närmar mig ju 40 år så jag behöver ju något anti-age också och det gillar jag med både MD och Jan Marini att man inte behöver välja antingen eller.

  • annica skriver:

   Hej Lulillan, Kul att du är nöjd. Ja det är verkligen trist att md försvinner:(. Om du har haft Antioxidant gel på sommaren så föreslår jag som du skriver C-esta oil Control och Transformation serum. Man kan även ha C-esta oil Control och dutta på ovanpå Transformation under dagen för att matta ner. Ja den rengöringen för fet är kraftig och jag rekommenderar nästan aldrig den till varje dag utan ett par dagar i veckan brukar vara lagom. Eller hur. Det är faktiskt grymt att båda serierna har de egenskaperna. Hör av dig om fler frågor! KRam annica

  • Lulillan skriver:

   Förresten om jag skulle vilja lägga till Age Intervention Retinol Plus. Hur använder jag det? I vilken ordning?
   Vit-A-Plus Clearing complex var/är en favorit hos mig och fungerade alltid extra bra när jag fick ”utbrott” av finnar. Men då bytte jag ju ut mitt vanliga Night recovery serum mot det.
   Jag tänkte att man kanske kan kombinera C-esta, BioClear face lotion och Age intervenstion Retinol plus?

   • annica skriver:

    Hej Igen Lulillan, REtinol Plus använder du istället för transformation serum /creme, som steg 4. Den är ju motsvarande effekt mässigt till Vita A Plus Clearing Complex. Kombinationen du skriver är HELT korrekt:) Kram Annica

 42. J skriver:

  Finns det något som funkar mot rynkor eller linjer eller vad det nu kallas?
  Jag är 30 år och så fort jag är osminkad syns inte mina två rynkor. Så fort jag sminkar mig lägger sig sminket aaalltid i mina två rynkor vid munnen och helt plötsligt ser jag typ 15 år äldre ut bara för att jag sminkat mig…

  Jag använder fuktmask från rodial men antar att jag behöver någon slags plumpande produkt, eller är det bara botox som kan råda bot på dessa två fula rynkor?

  Finns det något särskilt sätt att sminka sig på för att rynkorna inte ska bli så framträdande? Jag använder flytande foundation, INGET puder över. Som det är nu känns det som att jag måste sluta sminka mig för rynkorna syns inte när jag inte har foundation.

  Skulle alltså gärna vilja ha typs på nån plumpade produkt så att rynkorna kring munnen försvinner (gärna för en känslig hud som får finnar och pormaskar lätt men ändå är torr) och gärna tips på hur man på bästa sätt kan sminka sig utan att rynkorna framträder.

  • annica skriver:

   Hej J, Det låter som du behöver fukt fukt fukt och lite fukt till! Bra med rodials mask den är super. Även ett fuktserum tycker jag du ska ha. tex Transderma M! Lägg den gärna någon gång i veckan även under fuktmasken. Vill du punktbehandla kan jag även varmt tipsa om denna:http://skincity.se/sv/product/2059/carita-supreme-wrinkle-solution-filler-pro3w. Innehåller bla: Bio-Vegetal Complex – Sammansatt av två sockerarter med 12-facetterad struktur som snabbt penetrerar epidermis. Verkar där rynkorna bildas genom att stimulera och öka produktionen av kollagenfibrer. Slätar effektivt ut linjer. Mikropärlor av veteprotein – Veteproteinet har en fuktgivande effekt och fyller ut torrhetslinjer. Huden får en jämn och slät struktur. Kram Annica

 43. Linda skriver:

  Skulle också önska mer info och tankar om Mene & Moy. Använder några av dess produkter nu och gillar dem starkt, vilken serie rek. du om du skulle välja mellan JM och mene & Moy? Använt JM tidigare men de va flera år sedan. Är mest ute efter anti-age, klar ren jämn hy utan blemmor och mycket lyster.

  • annica skriver:

   Hej Linda, Yes, ska kolla på det, promise:)Alltså båda är bra. Md, Mene, JM, Murad, Exuviance etc are all good!!! Sen är det lite från person till person vilken som passar bäst. Min personliga favvo är i många lägen JM. Med C-estan och bioclear och Age intervention cremen så har du jämnhy, lyster, och antiage på högnivå! Kram Annica

 44. rebecka skriver:

  hej annica, tack för en superbra blogg! jag har dock en önskan om ett inlägg om mene&moys produkter om det skulle gå för sig 🙂 tycker det står så lite om deras produkter på olika sidor på nätet

  • annica skriver:

   Hejsan Rebecka! Tack, vad kul att du gillar:) Håller med det var länge sen jag skrev om dem! Ska göra den inom kort! Kram Annica

 45. Pernilla skriver:

  Hejsan! Jag har följt dig väldigt länge och du är en stor insperation för mig! Jag pluggar till hudteraput nu och vi skall skriva ett special arbete med fördjupning inom hudvård tex så som detox hälsa kost osv osv. Jag undrar om du har något bra tips till mig vad jag ska skriva om? Med vänlig hälsning, pernilla

  • annica skriver:

   Hej Pernilla, Så roligt att du följer mig och att jag är en inspiration för dig! Det gör mig jätteglad att höra! Jag tycker ju solen dess effekter (good and bad) och solskydd, vad finns för olika och hur ska man tänka är ett extremt intressant ämne. Dessutom super nyttigt för dig som nyexad hudterapeut att vara extra kunnig i. Så det hade jag satsat på om jag var du! Kram Annica

 46. Matilda skriver:

  Jag började använda JM fullt ut i januari och är mycket nöjd än så länge. Jag använde tidigare md men tycker att JM funkar bättre för mig, att det blir ett tydligare resultat på huden.

  Tack för det fina helgerbjudandet med rabatt, jag har redan skickat min beställning och kompletterat med fler produkter!

  Trevlig helg!

 47. Kristina Olson skriver:

  Vad är motsvarigheten till mds shieldingcreme?

  • annica skriver:

   Hej Kristina, Det blir Transformation Cream som är en suverän återfuktare samt extremt reparerande och återuppbygande på skadad hud. Under den istället för Critical Care Complex så har du Age intervention Peptide Extreme. Kram annica

 48. Camilla skriver:

  Hej!
  I ett tidigare svar på en kommentar ang solskydd för ansiktet tipsade du om Jan Marini Physical Protectant SPF 45 och Babor Protecting Balm SPF 50. Hur skiljer sig dessa åt? Vilken ska jag välja? 😉
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Camilla, Ja då ska vi se! För det första så är båda mkt bra skydd. JMs är lättare i konsistensen även om babors är superlätt men babors är ändå lite mer återfuktande. Jms är lätt tonad och ger en lite utjämnande effekt på hudytan. JMs är bara fysikaliskt skydd. Jag hade båda med mig på min resa och gillade dem. Har man en ferare hud gillar man spontant JM bättre har man en torrare så Babor om man nu inte har en annan återfuktare under. Enda med babor, inte för nära ögonen då svider den. Men det gäller alla med kemiskt SPF. Kram Annica

   • Karin skriver:

    Hej, jag undrar hur är JM och Babor solskydd jämfört med Decleor? Jag har Decleor Protective Anti-Wrinkle Cream Face SPF 30 hemma och ska nu köpa nytt inför denna säsong. Kram

 49. Hilde skriver:

  Vilket bra inlägg för alla som är oroliga över att md formulations blir borta från marknaden. Nu är det verkligen lätt att se vilka produkter som ersätter de från md.
  Kram

  • annica skriver:

   Hejsan Hilde, Tack! Ja, vi får in så mycket frågor till Skincity så du anar inte. Vill försöka guida alla som känner sig oroliga vad de ska göra när md tyvärr försvinner. Hoppas att det hjälpt med min lilla guide. Jag vet att md kunden kommer bli nöjd med JM eftersom de håller samma höga standard och många produkter som sagt är mkt lika! Kramar Annica

 50. Sandra skriver:

  Hej! Jag blev rekommenderad både Bioglycolic bioclear lotion och C-esta serum och jag tolkade det som att båda dom är serum? Ska man använda två? 🙂

  Med vänlig hälsning, S

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Till konsistensen är de båda serum men de har helt olika funktioner på huden. vill du ha max effekt av jan marini kör du deras 5 stegs program med alla steg.
   Steg 2:C-ESTA SERUM Behandla/Förnya (Rejuvenate)
   Här arbetar vi med serum som på djupet behandlar pigmentering, ålderstecken, arbetar på collagenet och förbättrar hudenskvalitet på en djup nivå.
   Steg 3: BIOCLEAR Förbättra hudytansstruktur (Resurface)
   Produkter som arbetar med hudens struktur. Behandla acne, acne ärr, synliga tecken på åldrande, förtjockad hy, ojämn hy, solskador som pigmenteringar etc.

   För maximal effekt kör båda eller välj ett av dem beroende på vad di har för behov till din hud. Kram Anncia