Nyårslöftet

 • | Annica

Jag brukar ju inte avslöja mina nyårslöften för någon, så stressande när man får frågan sen hur det går och man ofta måste skruva lite på sanningen. Men om jag ska säga något så är det att att ha långsiktiga mål med allt. (det där med beach 2020 eller nytt glow på 5 dagar känns så ointressant för mig.)

Här står jag med sanden mellan tårna…

Jag tränar inte inte längre för att bli ”snygg” till sommaren NEJ! Jag tränar för att skapa ett kropp som håller hela livet, som är stark och funktionell. Mitt mål… fattar inte att jag säger det här, kommer väl få äta upp det sen… är att jag (läs alla) bör kunna klämma in någon typ av fysisk aktivitet varje dag. Räcker med 30 min. Det har man tid med, men ofta bortprioriterar. Jag ska försöka prioritera det 2020 för jag VET att jag mår bättre då, blir en trevligare å smartare människa, varmare å mysigare mamma å fru etc etc. Dessutom förlänger jag livet.

Samma sak med kosten, försöker inte bli extrem (har lätt å gå all in eller inte göra nåt) målet blir att hitta den där berömda balansen för det man gör varje dag det är det som påverkar en på sikt. Äter redan mycket vegetariskt å ekologiskt men kanske mål att utöka med lite mer variation å nya saker här.

Huden, samma sak (trist va)… långsiktig hudhälsa i fokus. Ni vet det där med maximalt är inte alltid optimalt. Det är nog i för sig så jag tänker idag med, men hålla i det då. Ska också gå och färga fransarna lite oftare, känner mig så mycket fräschare när jag gjort det.

Ska bli duktigare på nagelbandsolja, har så torra nagelband och är en hopplös slarver med det, så fult med torra nagelband åoch ändå har jag det. Urk! Nu ska här bli ändring.

Sista tankar hörrni jag fortsatt vill bära med mig in i 2020…

 • Alltid lyssna på människor inte bara höra vad de säger
 • Verkligen se min omgivning å världen vi lever i inte bara titta på den (stor skillnad)
 • Fortsätta låta min magkänsla vara det starkaste beslutande elementet… den har i  i 99 fall av hundra haft rätt hittills i livet.
 • Fortsätta utvecklas i allt jag gör…det hållet mig inspirerad.

Haha typ så..Sådär ja 2020 here i come!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Nyårslöftet”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lisa skriver:

  Hej Annica,
  Jag heter Lisa Stenson och följer din blogg dagligen och har sedan i höstas börjat köpa produkter från Skincity skincare och är supernöjd! Har precis fått leverans från skincity på produkter som jag fyllt på men också lagt till och är lite frågvis kring när och i vilken ordning jag ska använda produkterna exakt. Vill använda dom på rätt sätt så att jag får ut så mycket som möjligt av produkterna. De produkter jag har och som jag använder morgon/ kvälls-rutin är:

  Morgonrutin:

  1. Cleanse
  Jan Marini C-esta Cleanser
  2. Toner
  Skincity Luminous Licorice Toner
  3. Exfoliering/Peeling
  By wishtrend Mandelic Acid 5 % Skin Prep Water
  4. Booster/Serum
  Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule
  5. Serum
  Skincity Enlightening Second Concentrate Serum
  Skincity Rich Moisture Second Concentrate Serum

  6. Fuktcreme
  Skincity 24H Light eller Rich daily face moisturizer

  Kvällsrutin
  1. Pre-Cleanse
  Skincity Mellow Balm Cleanser

  2. Cleanse
  Jan Marini C-esta Cleanser
  3. Toner
  Skincity Luminous Licorice Toner
  4. Exfoliering/Peeling
  Paulas Choice Skin Perfecting 2 % BHA Liquid
  5. Booster/Serum
  Dr. Ceuracle Royal Vita Propolis 33 Ampoule
  6. Serum
  Skincity Correcting Second Concentrate Serum
  Skincity Rich Moisture Second Concentrate Serum

  7. Fuktcreme
  Skincity 24H Light eller Rich daily face moisturizer

  8. Ansiktsmask

  Skincity Total Repair Retinoate Treatment
  Paulas Choice Radiance Renewal Mask
  Peter Thomas Roth 24K Gold Mask
  Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

  Jag undrar i vilken ordning jag ska ta respective mask?

  Jag förstår att om jag en kväll väljer skincity tar jag endast den som sista steg på kvällen. Gör jag samma nästa kväll om jag vill använda Paulas Choice Radiance Mask? Står att man rekommenderas peela/ exfoliera huden innan mask för bättre resultat, ska jag använda pumpkin enzyme mask som exfoliering steg 3 i kvällsrutin (strunta i Paulas Choice BHA exfolieringen) och använda renewal mask direkt efter pumpkin enzyme mask eller fortfarande som sista steg? (vill helst sova med masken).
  Vissa säger att man ska ta pumpkin enzyme masken som nummer 3 i kvällsrutinen och direkt efter använda Paulas Choice renewal mask, en annan säger att man ska använda pumpkin enzyme mask som nummer 3 i kvällsrutinen men använda Paulas Choice Renewal mask som sista steget medan en tredje säger något helt annat.
  Undrar om du kan hjälpa mig att reda ut hur, när och i vilken ordning jag ska använda maskerna ( och exfoliering/ peeeling) samt om jag behöver ta bort någon del i rutinen?
  Vore oerhört tacksam om jag kan få svar, känner mig rätt så förvirrad.

  Vänligaste hälsningar,
  Lisa

  • Annica skriver:

   Hej Lisa och tack för att du följer bloggen! 🙂 Det är inte så att det finns ”en sanning” hur man bör använda sina produkter, utan allt beror på din hudtyp och dina hudtillstånd. Du har ju redan exfoliering i din rutin både morgon och kväll, så det kan räcka som exfoliering innan din mask. Om du någon gång vill ha lite extra drag så kan du absolut ta Pumpkinmasken från PTR innan en återfuktande mask. Då bör du dock skippa annan exfoliering i rutinen. Viktigt att inte överexfoliera huden så att den blir känslig! Renewalmasken kan du applicera som sista steg i din rutin och sova med den, vilket även gäller för Total Repair Retinoate Treatment. Guldmasken sköljer du av och sedan följer du upp med fuktcreme efter den. 🙂 Jag tycker din rutin ser fin ut i övrigt, men jag ser ingen spf i dagrutinen? 🙂 Addera gärna det för att skydda de fina resultaten som du får av din aktiva rutin. Ha ett fint nyår! Kram, Annica

 2. Ranveig Lie skriver:

  Så sant Annica 🙂 Viktig å se lenger enn noen uker ut i 2020. Dette er som du sier et helårsprosjekt, livet ut. Ha en skjønn nyttårsfeiring, der du er..varmare strøk? Klem! 🙂

  • Annica skriver:

   Hej Ranveig och stort tack för att du följer våra bloggar och ger så fin feedback- det uppskattar jag och mina bloggkollegor mycket! 🙂 Ja, vis av erfarenhet så bör man sätta mer långsiktiga mål tycker jag i alla fall. 🙂 Ha ett fint nyår! kram, Annica