Nyhet från Jan Marini Coming Up!

 • | Annica

Nyhet Jan Marini Physical protectant SPF45

 Jan Marini är ju inte ett av de märken som dundrar ut nyheter. Är imponerad av att de kommit med en helt ny peeling nu till jul! Någon av er som hunnit testa den? Jag tänkte blogga om den inom kort för er som är sugna att veta lite mer om den.

Men i dagarna lanserades en helt ny produkt från Jan Marini. En efterlängtad nyhet och jag tänkte ge er en liten sneak peak! Den kommer finnas att köpa på Skincity.se om några dagar!!  Nyheten är ett helt nytt solskydd/ UV-skydd med ENBART fysikalisks skydd i och med SPF 45! JIIPPPIIE! De flesta solskydd innehåller en blandning av kemiskt solskydd (d.v.s. solskydd där strålarna absorberas i huden) och fysikaliskt (dvs dom gör att strålarna studsar bort från huden).

Trots helt fysikaliskt filter har JM lyckats skapa ett viktlöst solskydd! Fysikaliska skydd är ju annars de som har en tendens att göra en kritvit!

Produkten innehåller mikroskopiska svampar som absorberar överskottsfett och håller huden matt. Perfekt för alla och speciellt för de som gjort laserbehandlingar eller syra behandlingar på salong osv som kräver ett helt fysikaliskt skydd som tidigare varit svårt att hitta.

Jag längtar, om några dagar landar den på Skincity och då ska jag testa den mer (har bara känt på den som test ännu) och berätta allt, allt allt om den för er!!

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Nyhet från Jan Marini Coming Up!”

 • (24) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Frida skriver:

  Hejsan.

  Jag är i valen och kvalet gällande SPF ansikte. Jag vill ha ett bra ansiktsskydd för känslig och pigmenterad hud. har fått tips att Jan Marini SPF 33 och 45 ska vara väldigt bra för solskydd.
  Såg att du skrev att du skulle testa SPF 45 och återkomma med svar. Hur var 45:an? blev man vit aktig i ansiktet? Det är ju faran att bli vitaktig/vitdassig. Hur funkar emd med smink över den?

  Vänligen Frida

  • annica skriver:

   Hej Frida, 45 är superb!! Love it! Inte det minsta vit den är ultra lätt och lätt tonad bara eg. att den ger lite utslätande effekt. Funkar topp med makeup på! En favvis! KRAM Annica

 2. Kalle skriver:

  Hej undrar om ni fått in denna än?

 3. Jose skriver:

  Hej Annica!

  Har du fått något svar angående zinkoxiden än?

  • annica skriver:

   Hej Jose, Har avvaktat lite ihopp om mer info. Det verkar tyvärr som det fram till och med i sommar då en ny lag kommer komma att vi inte får sälja den i sverige.. SÅÅÅÅÅ tråkigt så jag vill gråta floder..Men det kommer en ny lag i Jun/juli och efter det tror jag att vi kan komma att kunna sälja denna! kram Annica

 4. Maria skriver:

  Hej,
  denna sortens skydd måste vara det bästa om man har melasma i ansiktet tänker jag? Letar febrilt efter det bästa att skydda huden med för att förhindra melasman. Eller har du någon rekommendation på någona nnan ännu bättre produkt just för detta ändamål?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ja det skulle jag absolut säga. Håll ut och se om vi får in detta… Så knasigt det är i Sverige ibland.. Ämnet är godkänt som innehåll men får inte som om det är som solskydd i produkten. I hela övriga världen och Europa är det dock godkänt. Men vi får se om det är så att EU´s regler ”supersede” de svenska…Annars är det skydd JM har idag och som vi säljer på Skicnity.se oxå fenomenalt bra. ett alternativ kan även vara sunceutic fån Dermaceutic. Kram Annica

   • Jose skriver:

    Jag minns att det tros reagera på ett visst sätt i samband med sol och att det är därför det drogs in. (Fick förklarat för mig att om det används som färgämne är det okej men inte om anledningen till att zinkoxiden finns som ingrediens är för att skydda mot strålning)

    Jag har iallafall funderat en hel del på vad dom anser om zinkoxidens verkan i mineralfoundations. Med den mängden som är i borde det vara tillsatt i SPF-syfte.

   • Eva Johnson skriver:

    Det låter ju jättebra med ett solskydd som även gör huden matt!! (annars tycker ju jag PTR´s solpuder är toppen) Det att man ännu inte vet om zinkoxiden kan leta sig in i blodkärlen som jag läste om på någon sida låter ju lite sisådär. Men man kan ju undra varför man isf fortfarande tillåter ämnet i andra produkter?? Det är ju ämnen i kemiska filter som man också tänker skulle kunna orsaka cancer tex. Verkar svårt veta eg vad som är bra eller inte eller hur tänker du? De kemiska filtren är ju inte förbjudna. Väntar och ser då hur läkemedelsverket säger! Apropå acnebenägen känslig hy m en del röda kärl, fet t-zon och dessvärre även pigmentförändringar.. jag tänkte att för att förstärka effekten på kärl och pigment, skulle man kunna testa ha transdermas R serum också tillsammans med MD´s s continue serum under fuktkrämen dagtid?? eller med vitalightserumet på natte? Eller vore Prioris serum recovery bättre? Som extra stärkande nu under vintern tex!

    • annica skriver:

     Hej Eva, Ibland vet man inte vad man ska tro när det gäller ingredienser. Men det är godkänt som sagt om det inte är i produkten som solskydd. Tex på apoteket säljs cremer till små små barn tex Inotyol med Zinkoxid som ingrediens nr två och titanium dioxid som ingrediens nr3. Tror 99,9% av alla Sveriges små barnsföräldrar köper denna (inklusive jag själv) och smörjer in röda rumpor etc. Förbudet borde ha med halten av ämnet att göra men efter som det är 2:a ingrediens i denna salva borde det vara tämligen högt. Men ämnet är inte i cremen som ett solskydd och därför tillåtet. Frågar du mig så tycker jag detta är helgalet… men jag ska ta reda på mer innan jag säger för mycket. Men som sagt JM`s solskydd är godkänt i HELA övriga Europa och USA. Som du skriver.. kemiska går in i huden och absorberar strålarna där.. jag vad är egentligen bäst? Jag är osäker men jag ska forska vidare och återkommer!

     Vad gäller serum så väljer du antingen Transderma eller MD´s serum, inte båda samtidigt. Prioris är med bra. Vad är viktigaste för dig? Stärka pp och reparera huden: Priori, Daglig förbättring av hudföryelsen: MD, Pigment: Transderma R Transderma C är bra på pigment och stärker kärl. Kram Annica

     • Eva Johnson skriver:

      vad svårt behöva bestämma sig…:-) har börjat få mer acne i pannan, hårfästet just nu men det kan ha att göra med bytet jag gjort! Jag brukar ha Jan Marinis cesta rengöring innan än så länge eftersom jag hade kvar av den. Jag fortsätter med MDs serum mot pigment eftersom jag köpte det, så kanske jag får bort acnen först och huden hinner anpassa sig. Så får jag se om jag provar något annat sen! Transdermas verkar ju väldigt bra och Prioris med ifall det känns som huden blivit överansträngd. Tack för jättebra hjälp!!

     • annica skriver:

      Hej Eva, ja eller hur 😉 Låter som en bra plan.. skynda långsamt och en sak i taget. SÅ lite … hoppas du blir nöjd med produkterna! Kram Annica

 5. Jose skriver:

  Ja det var samma med Bel Col som jag använder.. fick en liten förhoppning att det var okej igen.

 6. madde skriver:

  Hej.det är förbjudet i sverige i just solskyddsmedel vad jag vet.Dermarome fick tex sluta med några produkter.

  • annica skriver:

   Hej Madde, VI håller just nu på att undersöker detta. Jag vet om detta kring dessa ämnen. Dock är den HELT godkänd för hela EU så huruvida Sveriges lag/rekommendation står över det eller ej håller vi just nu på att undersöka. Jag återkommer:) Kram Annica

 7. Pssion Emelie skriver:

  Det vore ju toppen om den inte är sådär vit som fysiska solskydd brukar vara. Ser fram emot att höra vad du tycker om den sen.