Så förebygger du ”solfläckar” i sommar

 • | Annica

Nu kompisar är sommaren här! Så himla härligt och man vill ju utnyttja varje fin dag till max men här får man vara försiktig så man inte får med sig mindre kul minnen från sommaren i form av pigmenteringar. Hur du maximerar skyddet mot solen ska vi kika på idag!

Var solsmart

Solens strålar är både härliga men kan också vara farliga om man inte är solsmart 😉 Generöst med solskydd är ju A och O som ni vet vid det här laget för att förebygga pigmenteringar och minst spf30 i och med att solen är som starkast under sommaren. För du blir inte brunare om du snålar med solskyddet utan risken är då istället stor för att tomat-looken för sig påmind lagom till middagstid!

Förutom solskydd så skydda gärna huden i from av kläder, hatt och gärna ett par solglasögon. Sedan är de även smart att hålla sig undan solen mellan 11-15 för då är solen som allra starkast. Har du mot all fördomen blivit röd av solen eller känner att huden känns stram håll dig bort solen helt för att låta den återhämta sig.

Drömtrion

En drömtrio för att förebygga men även vårda och jämna ut hudens struktur är 360° Capsules från Heliocare, Resist Brightening Essence från Paulas Chocie och 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50, även denna från Heliocare.

Skyddande kapslar

Kapslarna är ett kosttillskott som stärker upp huden mot solens stålar inifrån och ihop med ett antioxidantserum och solskydd på hudens yta får du ett komplett skydd. Boostade med vitamin -B3, -C och -E, prebiotika och den unika ingrediensen Fernblock+, som är den mest avancerade formen av Fernblock(extrakt från en ormbunksväxt som har ett naturligt skydd mot solens strålar). Kapslarna ger direkt effekt så du tar en om dagen varje morgon, ca 30 minuter innan solexponering. Kan användas regelbundet eller perioder du vet att du kommer vistas mycket i solen, hur bra! 🙂

Serumet som gör jobbet

Serumet Resist Brightening Essence är en given favorit hos många och speciellt nu på sommaren då den innehåller den effektiva ingrediensen arbutin. Ingrediensen har en pigmentutjämnande effekt, behandlar åldersfläckar, ärr och kan även reducera den negativa effekten av UV-strålning. Ämnet fungerar genom att bromsa aktiviteten hos tyrosinas – den process som bildar vårt melanin när det stimuleras av UV-ljus. På så sätt hindras bildandet av melanin redan från början så att pigmenteringar både förebyggs och minimeras.

Solskyddet

Har någon hunnit pröva 360° Mineral Tolerance Fluid SPF 50? Det jag gillar med denna är att det är fysikaliskt solskydd men snabbt smälter in i huden och lämnar huden mjuk. Sedan är den även boostad med massa antioxidanter och Heliocares stjärningrediens Fernblock likt kapslarna.

Vilka är era bästa tricks för att vara solsmarta, del gärna med er i kommentarerna 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 svar till “Så förebygger du ”solfläckar” i sommar”

 • (3) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan HELIOCARE

  360° MINERAL TOLERANCE FLUID SPF 50 tas på uten noen annan kräm under eller borde man ha en dagkräm under?
  Kram

 2. Julia skriver:

  Rekommenderar du att PC-essencen används dag eller kvällstid ? Kan den kombineras med andra serum?

  • Annica skriver:

   Hej Julia! Du kan använda Resist Brightening Essence både dag och kvällstid och den går fint att kombinera med andra serum. Se bara till att du applicerar den närmast huden efter rengöring och toner, så innan dina eventuella andra serum. 🙂 Kram, Annica