Så skyddar du dig mot bluffsminket

 • | Annica

 

Detta är ett ämne som jag får anledning att återkomma till lite då och då. Jag brinner för professionell hudvård och makeup och jag brinner för att informera och utbilda varje enskild individ om hur man på bästa sätt ska ta hand om sin hy och hur man med enkla medel tips och tricks kan få fina resultat med bra produkter.

Jag brinner också för att guida er alla om hur och var man hittar äkta och bra produkter. Jag får dagligen samtal från personer som handlat på oseriösa beauty siter och fått problem i form av utslag och reaktioner på huden. En av anledningarna till att jag startade Skincity.se var just för att jag ville skapa en seriös hudvårdssite med endast äkta produkter och bara riktigt bra märken.

Härom dagen lyfte Tidningen Metro ämnet och publicerade följande artikel. Jag har skrivit om det förut men jag tycker det är värt att belysa igen.

—————————————————————————————————————————————

Pirat-kopierat smink är ett allt mer utbrett problem. Enligt beräkningar handlar 10–20 procent av omsättningen på dyrare smink om varor som inte är äkta och svenska tullen beslagtar varje år tusentals oäkta varor som har beställts på nätet.

Sminket du köper på nätet kan innehålla urin, eller andra okontrollerade ämnen. Att det tillverkas kopior på dyra märkeskläder och -accessoarer är många medvetna om. Men även när det gäller smink och skönhetsprodukter blir den icke-auktoriserade handeln allt mer ut-bredd.

Ungefär 10–20 procent av omsättningen på dyrare kosmetik i Sverige i dag är inte äkta vara, enligt Kemisk-tekniska leverantörsförbundet, KTF. Och de senaste åren har Tullverket beslagtagit tusentals smink- och skönhetsprodukter som visat sig vara kopior.

– Vi stoppar naturligtvis inte allt, men en del av det som kommer in. Hur mycket som finns på nätet är svårt att säga. Sådant här har blivit mycket vanligare nu än vad det var för ett par år sedan, säger Per Holgersson, Tullverkets nationella specialist på immaterialrätt och produktsäkerhet.

Om en oäkta vara stoppas i tullen så kontaktas rättighetsinnehavaren. Det är sedan upp till denna att driva ärendet vidare mot importören.

Enligt Holgersson kommer ungefär 70–90 procent av alla oäkta skönhetsprodukter från Kina, men svenskar som beställer från exempelvis en engelsk sajt bör också vara uppmärksamma eftersom produkterna kan ha importerats dit.

– De här kopiorna kan innehålla i princip vad som helst. De har hittat urin i vissa parfymer, men det var ganska länge sedan. Men varorna kan säkert innehålla andra saker som inte är bra, säger Per Holgersson.

FYRA STEG ATT AVSLÖJA PIRATSMINK PÅ NÄTET

Väldigt billigt – En grundregel är: om produkterna är så billiga att det verkar för bra för att vara sant, så är det oftast det.

Storlek på sortimentet – Finns enbart toppsäljarprodukterna från ett märke, eller bara ett par färger av en produkt, så kan det vara en icke-auktoriserad återförsäljare. Stora varumärken säljer bara till återförsäljare som säljer deras fulla sortiment.

Logotyper på sajten -Det lättaste sättet för leverantörerna att komma åt falska återförsäljare är genom varumärkesintrång när sajterna publicerar deras logotyper. Om en sajt skriver varumärken i text i stället för att använda logotyper är det en varningsklocka.

Kolla med leverantören – Om du vill vara helt säker på att alltid köper äkta varor ska du kolla med varumärket vilka som är auktoriserade återförsäljare av deras produkter. (Detta tycker jag personligen är den säkraste vägen att gå! )

Läs artikeln i sin helhet här på Metro.se

 

Fakta om Fejkprodukter på nätet

Så här mycket säljs det förfalskade produkter för varje månad på internet:

• Skönhet. 4 miljarder kronor

• Klockor. 2,5 miljarder kronor

• Mode. 2,2 miljarder kronor

KÄLLA: Metro.se /YELLOW BRAND PROTECTION

————————————————————————————————————————————–

Falska hudcremer säljs på nätet, kopior av hudcremer, oäkta hudcremer och mink

Detta är helt otroliga siffror tycker jag.. tänk er 4 miljarder på 1 månad…….Det är verkligen fruktansvärt oroväckande vad många människor som köper kopior.. enda anledningen är förmodligen för att det är billigt. I min värld så blir priset högt då produkterna antingen inte levererar något resultat alls eller levererar utslag och allergiska reaktioner.

Berätta, vad tycker ni om allt detta? Känner ni många som handlar från tvivelaktiga butiker och fått dåliga produkter?

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

85 svar till “Så skyddar du dig mot bluffsminket”

 • (85) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Charlotte skriver:

  Hej! Har fått hem ett schampo och balsam från Headcare.com, men det är nåt som inte stämmer både doft och flaskorna känns lite lite off om jag jämför med de Matrixprodukerna jag använt tidigare. Även maimat företaget men inget svar.
  Dumt av mig att tro jag skulle komma billigt undan med en sån oseriös hemsida men jag hade aldrig innan ens tänkt tanken att det skulle fejkas skönhetsprodukter på det här viset. Tack för ett bra inlägg och information, ska alltid handla av seriösa butiker från och med nu. De produkter jag köpt åker i papperskorgen gud vet vad de innehåller…

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Jättebra att du hörde av dig till företaget och jättesynd att du inte fick något svar. Alltid bra att kolla upp en leverantör. Synd att man kanske inte förstår detta innan. Men jättebra att du nu vet hur du kan göra framöver 🙂 Kram Annica

 2. Elisabeth Stenhammar skriver:

  Hur blir jag av med bluffsminket?
  Auralei och Elysan! Efter testprover bara fortsätter det.
  Hjälp!

 3. Sassa skriver:

  Hej luxplus är en sida som verkar vara för bra och billig för att vara sann…dock har de ett slags abonemang man har där som kostar 89 kr i månaden MEN ingen bindningstid, och du kan säga upp det när som helst OCH man får rabaterat pris på produkterna där…
  Vet du något om den sidan?

  Tacksam för svar!

  Bra att du återkoppar på gamla inlägg för detta är ju fortfarande ett problem 2017!

 4. Sofie skriver:

  Hej!
  Vet att detta är ett gammalt inlägg.
  Men har en fråga om du vet något om hemsidan dermastore.se? De har jättemycket hudvård och parfym. Säljer med klarna osv. Men blir ändå orolig över att varorna inte är äkta. Vet du något om dem?
  Jag skulle vilja köpa parfymer från Armani o escada!

  • annica skriver:

   Hej Sofie, Jag svarar även på tidigare inlägg 🙂 kolla med leverantör inom Sverige och se om de skickar dit. Det är ofta ett bra steg att börja där. Gör dom det inte kan man börja fundera på var de köper varorna ifrån då. Kram Annica

 5. Cornelia skriver:

  Hej! Jag undrar bara om du vet något om lookfantastic.se? Jag vill beställa produkter från REN skincare och det är nästan 400 kronor billigare där än exempelvis apotea! På hemsidan fick jag även 17% rabatt då jag blev en ny medlem. Jag har hört både negativt men även väldigt mycket positivt! Vet du något om den hemsidan? 🙂 jag tror att företaget är från England!
  Kram!

  • annica skriver:

   Hej Cornelia, Alltid bra att kolla med återförsäljaren först och se avd det säger 🙂 Så kan vara lika bra så att du lättare kan avgöra hur du vill göra. Kram Annica

   • Suchi Olofsson skriver:

    Hej Annica!
    Tusen Tack för din helt fantastiska blogg och underbar personal på skincity! Jag handlar allt på skincity, finns ingen bättre sida! Er personal har kompetens utöver det vanliga. Sen era underbara paket, värt varenda krona! Jag har dock upptäckt produkter från både Jurlique och Elemis samt PTR som inte finns på Skincity. Googlade och hittade att de fanns på LookFantastic.se
    Jag är så anti att handla från utländska sidor!! Men vill verkligen ha speciellt ett av dessa kit. Försökt kolla på de olika leverantörernas hemsidor kring deras rekommendationer och vilka återförsäljare som är godkända, men får inget direkt svar! PTR har en märklig lista, tex. står inte skincity med. Så jag vet inte hur uppdaterad dera listor är.

    Tackar ödmjukast på förhand!

    Mvh, S

    • annica skriver:

     Hej Suchi, Dina ord värmer verkligen och jag är så glad att du gör av dig med dina fina ord. Dessa sprids med glädje runt till alla på Skincity. Det är jättebra att söka runt på leverantörernas sidor för att hitta vilka som är godkända. Vi köper Peter Thomas Roth från den svenska leverantören Landström och där finns vi med 🙂 Kram annica

 6. Karolina skriver:

  Vet att det här är ett gammalt inlägg men tänkte ändå fråga; vet du om tex parfym.se är en okej sida att beställa ifrån? De har tex Lancome och Elisabeth Arden parfymer som jag gärna skulle vilja ha.

  Aldrig tänkt tanken innan att NordicFeel kunde ha fejkprodukter så bra att det kom upp. Känns konstigt att de får göra reklam på tvn?

  Jättebra inlägg för övrigt!

  • annica skriver:

   Hej Karolina, Som du själv nämner så var NodicFeel i blåsvädret tidigare och parfym.se är nog tyvärr inte att lite på alls heller. Men som jag brukar säga så har jag inte insyn i andras företag så kan inte lämna garantier åt något håll. : ) kram och trevlig sommar! Annica

 7. Anna Grandin skriver:

  Hej! Jag har förgäves sökt efter ysl foundation encre le peau i färgen BD20. Verkar inte finnas i Sverige, men har hittat den på utländska hemsidor och ebay. Hur ska jag få tag i den och vara säker på att det inte är en kopia?
  Mvh /Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Fråga var ifrån produkten kommer och sedan kollar du om om det är den agentur som finns i det landet. Så kan du kolla om de säljer produtker dit 🙂 En bra grund regel iallafall. Kram Annica

 8. Emelie skriver:

  Hej Annica, bet att det är ett gammalt inlägg men chansar. Vet du om Xlash som http://www.xbeauty.se/ säljer är äkta? Finns på nordicfeel men blev osäker på att köpa där då allt fy jag hört om deras parfymer.

  • annica skriver:

   Hej Emelie, Detta är inget som jag vet och kan säga säkert. Men kontakta gärna leverantören av produkten och fråga om det säljer till butiken där du önskar att handla ifrån. Det är mitt tips 🙂 Jan Marini Marini Lash Eyelash Conditioner kan rekommendera dig denna från Skincity där jag kan garantera äkta produkter. Kram Annica

 9. Selma skriver:

  Hej Annica,

  Jag har kollat in din blogg och hemsida från och till. Har tänkt att mejla angående min hudproblem, men har inte fått tummen loss.

  Tycker att jag hamnar på din blogg rätt ofta när jag söker på nätet om hudvård, smink och parfymer. Du är så äkta, omtänksam, personlig och ger mycket bra tips och råd.

  Kommer defenitivt höra av mig senare för att köpa hudvårdsprodukter av er.

  Använder nu Neostrata som jag köper från min hudläkare, men det är så himla dyrt samt min arbetstid ger mig sämre möjlighet att åka dit. Har använt M.D Formulation men den säljs inte längre i Sverige. Jag har mycket känslig hy och har mycket finnar.
  Har köpt Dermatologica för att min Neostrata rengöring tog snabbt slut, dels för att den är dyr.

  Vill gärna byta ut Neostrata till något likvärdigt. Kanske du kan rekommendera?

  Hur som helst, hamnade jag på din blogg för att jag skulle kolla upp om parfym.se var äkta. Funderar nämligen att köpa därifrån, men sen jag har läst om falska parfymer och smink blir jag lite orolig.

  Skall lyda ditt råd med att kolla batchnummer. Men vad är det för något och vart brukar det stå? På själva foliet, kartongen eller produkten?

  Vill avsluta med att tacka för en fin blogg samt hemsida.

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg !

  Mvh,
  Selma

  • annica skriver:

   Hej Selma, Tack för dina fina ord! Exuviance är likvärdiga med Neostrata och ger likvärdiga effekter på huden då det är samma grundare. Gör gärna mitt hudtest som finns på skincity.se. Du brukar hitta batchnummer under produkten. Kram Annica

 10. Karin skriver:

  Hej Vackra du! Jag undrar om du kanske känner till någon säker sajt som säljer retina A?! Obs! Har läst att det ska kunna ge cancer påverka levern osv och annat hemskt! Vet du mer och känner till något om detta?

  Väldigt tacksam för svar!

 11. Jes skriver:

  Hej,
  Vet du om man kan handla K-Pak från lyko.se?

  Mvh jes

 12. Ninni skriver:

  Hej! Tänkte bara kolla med dig om du har någon uppfattning eller information om parfym.se är en seriös sida?

  Med vänlig hälsning, Ninni

  • annica skriver:

   Hej Ninni, tyvärr är de nog inte att lite på als.. men svarar helst bara för mitt eget företag då det är det som jag har full insyn i : ) kram Annica

 13. Gii skriver:

  Hej! Ja skulle vilja veta om bangerhead och eleven är säkra sidor att handla ifrån?vill veta om Anastasia beverlyhills säljer sina produkter till dessa sidor?

  • annica skriver:

   Hej Gli, Tyvärr vet jag inte svaret på det eftersom jag inte har någon insyn i företagen. Kontakta agenturen för det märke du vill köpa och fråga dem direkt om de är kunder mm. kram och lycka till! Annica

 14. nina skriver:

  Hej sorry det ska skriva en polsk polsk sidan som heter …Dolce.pl nere kan du läsa swierzomierz sen under stor det Marka som du skriver vilken marka parfym sen till häger serie nummer…då ska du veta om det är äkta parfym eller inte alla bra att veta. Nordickfeel-beautystore-parfym.se handlade där …inte alla varor var äkta /vissa mycket gamla /3-4 år / men äkta, man ska vara försiktigt du kan bli lurad där och där öven av kända kanske bolaget .Lycka till.

 15. Sophie skriver:

  Hej! Jag vet att det här inlägget är så gammalt men måste ändå testa att fråga! Vet du något om sidan ”headcare.se” jag har beställt hårprodukter därifrån i flera år och blev så orolig att dom inte säljer äkta produkter nu när jag började fundera.. Dom har ju väldigt låga priser 🙁 hoppas du kan svara! Kram

  • annica skriver:

   Hej Sophie, Det går alldeles utmärkt att ställa frågor på gamla inlägg. Önskar att jag kunde ge dig ett svar men jag har inte hört någonting om dom : ) Kolla om det är lätta att få kontakt med dvs om de bryr sig om du som kunden ställer frågor kring vart de köper produkterna osv. kram Annica

 16. Ninni skriver:

  Hittade svaret på mina frågor sen. Kan man använda nåt mer skimrande invid näsroten, eller ska man hålla sig till matta nyanser?
  Mvh Ninni

  • annica skriver:

   Hej Ninni, smaksak skulle jag säga. Jag kör på matt om jag vill ha en naturlig look men lite shimmer är också fint om man makar mig mer. Nu pratar vi lite shimmer inga glitterkorn, det kan om något lägga sig i linjer efter några timmar och inte se fräscht ut. kram Annica

 17. Ninni skriver:

  Hej,
  Kanske inte hör till din text men såg ”pigga ögon tricken” på TV4 i morse, såg inköpslistan men saknar specifikt vilka produkter Du använde vid inslaget. Hemsidan räknar ju upp 18 olika. Exempelvis vilken concealer använde du, vilket skimmer-dust användes? Så intresserad här 🙂
  M v h Ninni

 18. malin skriver:

  vill varna alla köpare för baresso bluffen! dom säljer fejk varor i sina butiker! min dotter fick utslag i hela ansiktet och hårbotten efter att ha köpt Kerastase shampoo på Salong baresso. har varit inne i butiken och låtsats vilja köpa varor fast jag kollar på produkterna. många av produkter är felstavad som ingen lägger märke till, även datumen på vissa är 3-4 år gamla!!! vill att alla ska veta detta så ingen råkar ut för samma problem!

  • annica skriver:

   Hej Malin!

   Tack för ditt inlägg. Jag säger ingenting för jag känner inte till deras verksamhet. Låter inte så trevligt om det stämmer, fy stackars din dotter!

   kram Annica

 19. Anna skriver:

  Hej!
  Blir smått oroad när jag läser ditt inlägg om falska produkter som säljs på nätet. Har handlat Exuviance både på en engelsk sida vid namn effortlessskin och Donnabeuty. Båda hävdar (såklart) att deras produkter är äkta… Vet inte om du kan uttala dig om äktheten på deras produkter. Ditt råd är att kolla ett så kallat batch-nummer och uppge detta för Exuviance i Sverige som kan styrka om produkten är en kopia eller original. Var kan jag hitta detta batchnummer?

  Hälsningar Anna

 20. carina skriver:

  Hej Annika!
  Tack för en bra infosida 🙂
  Jag har precis beställt och fått hem en Lancome ögonpenna (Le crayon khol waterproof) från Nordicfeel. Den penna som de säljer skiljer sig avsevärt från den i original som jag har sedan tidigare. Texten på deras är skriven från själva pennuddens håll medan den på min är skriven från ’sudden’ håll. Färgen ’Chataigne’ har ett typiskt franskt sk taktecken över ’i:et’ på min medan den på deras är skrivet ovanför ’a:et’. Dessutom är det bubbel/ringmönster på min men ej på deras. Har nu mailat dem om att jag vill returnera deras produkt och få pengarna tillb. Fortsättning följer.
  Mvh Carina

  • annica skriver:

   Hej Carina, Tack, kul att du tycker det. Ja, det låter ju lite märkligt. Det bästa är att kontakta lancome sverige och ge dem batchnummret på produkten och tala om var du köpt den så kan de tala om ifall den kommer från ett EU land eller ej…samt om den är äkta eller ej,. Vill inte uttala mig direkt kom nordicfeel än att jag tror det kan variera var sakerna kommer ifrån.. men det är bara mi tro och jag tycker du ska kolla upp fakta. Kram annica

 21. mimi skriver:

  Hej undrar om kicks har bara original det kan ju hända att de kanske också lurar folk eller blir varorna de säljer kontrollerat av nån? Och hur många gångef utför de tester om deras varor

  • annica skriver:

   Hej Mimi, Ja det tror jag. Men bäst är alltid att kolla med varje märke, dvs återförsäljaren vad som gäller. kram annica

 22. Malin skriver:

  Hej Annica! Kom in på det här inlägget när jag sökte runt lite ang auktoriserade återförsäljare. Jag tänkte höra om du hört/vet något om feelunique.com? Det känns som en ”äkta” hemsida (i Storbritannien) men svårt att veta. Märket jag försöker få tag på är Darphin vilket inte är det lättaste.. kanske ett märke att ta in på Skincity!? 😉 verkligen ett toppenmärke men så svårt att få tag på i Sverige! Kram Malin

  • annica skriver:

   Hej Malin, känner till dem jätte bra och du kan nog vara lugn. Dom är jättestora så det är nog helt lugnt. Jag vet, älskar Darphin. Vem vet i framtiden! I dagsläget säljer den svenska agenten inte till nätet. Men världen förändras även om inte alla vill förstå det… så vi får se vad som händer framöver. 😉 kram annica

   • Malin skriver:

    Tack för ditt svar! Åh vad dumt, får hålla tummarna att de ändrar sig ang försäljning på nätet! de skulle ju nå ut till så många fler på det sättet 🙂 Kram Malin

 23. […] Här är en läsvärd artikel riktad till dig som vill köpa kvalitetssmink online. […]

 24. Alexandra skriver:

  Hej! Vet du om lyko.se och bangerhead.se är säkra sidor? De har väl fysiska butiker också?
  Mvh Alexandra

 25. lina skriver:

  hej, är Beautyplanet en säker sida? Jag brukar köpa Cliniques hudvård därifrån!

  • annica skriver:

   Hej Linda, Svaret på denna fråga blir nog tyvärr ett generellt nej. Sen kan jag inte säga vad som gäller för enskilda artiklar. Kram Annica

 26. Martina skriver:

  Hej Annica!
  har du någon koll på onlynature.co.uk? Jag har beställt Mene&Moy och Excuviance från dem….men blir tveksam nu! Du som har lite koll kanske kan hjälpa mig…=)

  • annica skriver:

   Hej Martina, Väldigt svårt att säga, finns en miljard engelska sidor och jag har inte koll på denna, tyvärr:( Vi har både mene & Exuviance hos oss på Skincity om du vill handla hos oss;) KRam annica

 27. Elin skriver:

  Hej! Tack för en bra och informativ blogg! Jag använder dermalogicas produkter och har köpt dem främst på Åhlens city. Vid några tillfällen handlade jag dock hos hudvardsbutik.se. Jag kände direkt att hudkrämen kändes annorlunda och jag köpte då produkten på Åhlens också och jämförde dem. Krämen active moist från hudvardsbutik.se var tunnare i konsistensen och luktade annorlunda. Jag följde inte upp det på något sätt men handlar bara hos Åhlens city och skincity fom nu. Nu undrar jag, är hudvardsbutik.se osäker att handla ifrån? Med vänlig hälsning, Elin

  • annica skriver:

   Hej Elin,Tack, kul att du tycker det! För att säkerställa butiken så kontakta Dermalogica så ger de dig svar på om det är en auktoriserad Återförsäljare. DOCK, bör du känna förtroende för butiken i sin helhet. Det finns de som köper vissa delar från den auktoriserade svenska återförsäljaren för att bli certifierad som just auktoriserad ÅF och sen köper in vissa delar till billigare pris från annat håll så de kan rea ut vissa produkter eller öka på sina egna marginaler! Så det gäller att vara vaksam på hela butiken att den känns trovärdig. Kram Annica

 28. Therese skriver:

  Hej,

  Känner du till en internetsida som heter ByBloom? Dom har även ett parfymeri som heter söderfin. Vågar inte riktigt handla på nätet längre…

  Mvh Therese

  • annica skriver:

   Hej Therese, Jag känner till dem. Helt ärligt vill jag varken säga bu eller bä då jag inte vet hur de handlar från samtliga av sina varumärken. Det jag kan garantera är att i min butik Skicnity.se så säljer vi endast äkta produkter från svenska generalagenter.Kram Annica

 29. Anette skriver:

  Hej igen! Tack för ett snabbt svar! 🙂 Ja och dessutom så har man som kund ca 20% billigare på varje produkt.
  En annan fråga , vad tycker du är det bästa märket när det gäller mogen hy? Jag har både provat Jan Marini och Babor och Exuviance. Har generellt inga problem med acne utan har mer en torr hy. Tycker hyn har blivit mer torr numera, beror säkert på åldern 🙁 Det jag vill komma till att när man använder samma märken länge så är det precis som hyn blir ”immun”. Är det bra att byta lite då och då? kram

  • annica skriver:

   Hej Anette, Eftersom jag själv har en webbsida och vet hur många som jobbar oseriöst skulle jag vara försiktigt men du avgör ju själv var du handlar, hoppas du får bra grejer:). Huden blir inte immun och man behöver inte byta bara för att byta. Däremot förändras huden med åren och i och med detta så är det bra att i takt med det förändra hudvården. Det finns många bra märken och lite individuellt vilket som funkar bäst på vem. Alla de du nämner är riktigt bra tycker jag. Även Priori Idebenone som är kanon! Kram Annica

 30. Anette skriver:

  Hej Annica! Jag köper ibland på en amerikansk sida
  skin-etc.com. Känner du till något om den sidan? De säljer många kända professionella hudvårdsmärken som du också säljer. Som sagt det är ganska billigt jämfört med här i Sverige, det kan ju klart också ha att göra med hur dollarn står.
  Man vill ju ha äkta varor och man blir såklart lockad med tanke på att det är dyrt här. Men man blir ju lite misstänksam. Tack för en mycket bra blogg! 🙂 kram

  • annica skriver:

   Hej Anette, Jag kikade in på sidan och svårt att säga. Det jag reagerade på är att de hade en hel del ”gamla” produkter från vissa märken. DÅ blir man alltid lite orolig om de köper upp ”gamla” partier osv…Dollarn gör ju att det rent generellt sett är billigt att handla i USA nu, det stämmer. Roligt att höra att du gillar min blogg! KRam annica

 31. Elvira skriver:

  Hej! Vet du om Nordicfeel är en seriös sida? Har funderat på att köpa en VS body mist därifrån, men nu är jag lite osäker efter att jag har läst ditt inlägg osv..
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Elvira, Skulle inte rekommendera dem. Vet inte om de har kopior men vet att de inte köper allt från de svenska leverantörerna utan köper upp en hel del partier vad det ser ut som.. Kram Annica

 32. Charlotte skriver:

  Hej Annica!
  Jag fick just hem Dermalogica-produkter från visageonline.se och misstänker att de kan vara falska. Det står visserligen på Dermalogicas hemsida att de är auktoriserade återförsäljare men när jag jämför Skin Smooting Cream förpackningen så är de inte identiska. Texten på den nya tuben är tunnare och foliebiten som förseglar tuben är lite knölig.
  Jag har inte vågat öppna något än då jag kanske kommer att skicka tillbaka allt så jag har inte kunnat testa själva innehållet.
  Vet du/någon något om den site? Det är första gången jag beställt något därifrån.
  Tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Vad gäller den butiken så vet jag ej. Dock om det står på Dermalogicas hemsida att de säljer så borde det vara ok. Men du kan alltid ringa Dermalogica och ange ett batch nummer, då kan de dubbelkolla produkten var den kommer ifrån. Kram Annica

 33. Johanna skriver:

  Hej!
  Jag köpte Dermalogica-produkter på Jerseybeatutycompany.co.uk och det var det sämsta jag någonsin köpt. Fick massor av finnar och blev helt torr i hyn. När jag senare var i New York och köpte Dermalogica-produkter i deras egna butik, kände jag att produkterna doftade helt annorlunda och hade en annan konsistens än de jag köpte på nätet. Nu undviker jag Dermalogica eftersom jag fick en så dålig första upplevelse av det märket 🙁
  Råder alla att undvika att köpa produkter över huvud taget på Jersey Beauty Company:s hemsida!
  MVH Johanna

  • Anna skriver:

   Jag har kontaktat dermalogica och de säljer äkta grejer på jersey beauty

  • Therese Cedergren skriver:

   Hej

   Jag planerar att göra ett reportage om piratkopierat smink. Är intresserad av att komma i kontakt med dig.

   MVH Therése Cedergren
   TV4Nyheterna

   Mobil: 0708698001

  • Micca skriver:

   Fast då har du nog inbillat dig eftersom Jersey beauty company är äkta, dom finns med som återförsäljare på dermalogicas hemsida.

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Trist att höra att du fått lägga ut massa pengar för produkter som inte är bra och som dessutom gav dig problem på huden. Lovar dig dock att Dermalogica är toppen om du får bra grejer! Kram Annica

 34. Emmeline skriver:

  Hej!

  Vad är det som är oseriöst med Strawberrynet? Jag har själv beställt därifrån många gånger och alltid varit väldigt nöjd. Produkterna har hållt samma standard som de jag köpt i butik men varit billigare. Dock inte billigare än vad de är i t.ex. USA eller Asien. Så jag lyssnar gärna om det är något mer konkret än att ”de är Hong Kong-baserade”.

  Är anledningen helt enkelt att Strawberrynet är så stort och faktiskt har fått sig ett rätt bra rykte (bland lekmän åtminstone) de senaste åren, och ni som säljer produkterna till högre priser inte vill ha konkurrensen? 😉 Tycker det är väldigt intressant nämligen att alla produkter är så pass mycket dyrare i Sverige än i USA och Asien… Ni som säljer dyrt tjänar nog en hel del på att folk är rädda för att beställa från de billigare sidorna.

  • annica skriver:

   Hej Emmeline, Strawberrnet säljer en hel del gott och blandat skulle jag säga. Om du frågar respektive märkes huvudmän, dvs de som tillverkar produkterna så finns det ingen som har strawberrynet som kund. Så var får de produkterna i från? Dels så kan de köpa partier i andra, tredje och fjärde hand från olika länder. Partierna de köper är ibland flera år gamla, jag har många exempel på detta från kunder som mailat mig att de fått utslag av sina produkter som de handlat där och när de sedan visat de för agenten i tex Sverige så har det visat sig vara fler år gamla produkter från bla Asien. Datumstämplingar om det finns kan man se till att ta bort eller som jag själv sett på vissa tuber där det står datum och batchnummer högst upp på perforeringen så har man smält ner det så att det är helt blankt. Dvs man kan varken spåra var produkten kommer ifrån eller hur gammal den är. Jag vet att det även förekommer rena plagiat och de kan vara i princip omöjligt att se även för ett tränat öga. Både vad gäller förpackningar och själva produktens doft och konsistens. Det kan tom krävas kemist som analyserar innehållet för att verkligen kunna urskilja om det är kopia och fake. Som du såg i mitt inlägg har man tom hittat spår av urin i vissa plagierade produkter….Nu vet jag dock ej var dessa produkter var köpta. Mitt syfte att skriva om detta och upplysa konsumenten har helt och hållet med mitt brinnande intresse för hudvård och mitt intresse att informera och utbilda konsumenter i vad som är bra och inte bra. Det är liksom lite av mitt misson i mitt liv. Därav oxå att jag driver min blogg. Att skrämma upp folk för att ragga kunder till Skincity är inget jag håller på med. Däremot vill jag upplysa om hur verkligheten ser ut. Sen är det ju upp till var och en. Men 99,9% av de som läser min blogg är är riktigt intresserade av hudvård och make, BRA hudvård och make. Med de erfarenheter som jag har från kunder som lagt ut mkt pengar på gamla/fake produkter som de trott var äkta samt all den information jag får via branschen om detta samt mina egna erfarenheter vid prov köp så är det för mig en självklarhet att blogga och upplysa mina läsare om detta. Sen om man väljer att handla där ändå, handla på Skincity eller handla på någon annan butik så är det helt och hållet upp till var och en. Jag informerar bara om läget. Konkurrens slipper man inte genom denna typ av inlägg. Konkurrens kommer alltid finnas och det är bra och nyttigt med konkurrens. För att öka försäljningen så har vi på skincity helt andra strategier och de handlar om vår verksamhet.. inte andras och så tror jag de flesta jobbar. Jag brinner för hudvård och jag brinner för att dela med mig om allt jag vet. Thats it 😉 Kram Annica

 35. Emma skriver:

  Jag har handlat hudvård på lite billigare sidor innan. Både när jag var föräldraledig och nu som student så har det känts ”bra” att kunna fortsätta köpa lite dyrare hudvård till ett billigare pris. Men efter ditt förra inlägg om fejkprodukter så bestämde jag mig för att sluta med det! Ska jag ändå lägga pengar på det, så kan jag lika gärna betala lite extra så är jag säker på att jag verkligen får äkta grejer… Så nu handlar jag här på Skincity istället 🙂

  • annica skriver:

   Hej Emma, Ja, visst är det så. De fejkade produkterna kostar ju ändå en hel del när man slår ihop det.Då är det värt att lägga lite extra och få original produkterna som faktiskt är verksamma och säkra! Kram till dig! Annica

 36. Sara skriver:

  Hej!

  Tänkte på sidor som till exempel NordicFeel, där kan man ju köpa smink mycket billigare än i vanliga fall. Men är det såna sidor man ska passa sig för eller är dom ”okej”?

  • annica skriver:

   Hej Sara, Jag rekommenderar dig att kontakta den svenska agenten för just det märke du är intresserad av och fråga dem om de säljer till den butiken/webbplatsen. Då får du svaret direkt. En del siter arbetar seriöst med vissa märken och inte seriöst med andra märken så därför måste man alltid kolla upp vad som gäller för just det märket.

   • H skriver:

    Hej du säger att man ska kontakta den svenska agenten gör att fråga om deras produkt tex säljs på nordicfeel, jag skulle vilja kontakta girgio Armanis agent i Sverige men hittar inget nummer?

 37. Karina skriver:

  Har du exempel på kända oseriösa siter?

  • annica skriver:

   Hej Katarina, Tex så är Strawberrynet och Vivamondo två stycken oseriösa sidor. Vivamondo har en stämning på dig från KTF, Kemisk tekniska leverantörsförbundet. Du kan googla på det så kommer du få upp mer information om det. Strawberrynet är ett Hong Kong baserat företag och förser även en heldel andra webbhandlare och andra butiker med produkter. I övrigt så rekommenderar jag dig att kontakta den svenska agenten för just det märke du är intresserad av och fråga dem om de säljer till den butiken/webbplatsen. Då får du svaret direkt. En del siter arbetar seriöst med vissa märken och inte seriöst med andra märken så därför måste man alltid kolla upp vad som gäller för just det märket. Siter som säljer stora Cabin förpackningar (förpackningar avsedda för hudterapeuter), finns någon svensk som gör det, det är inte tillåtet så där kan det ringa en varningsklocka. Kram Annica

 38. Jenny skriver:

  Hurra! Återigen ett bra inlägg! Blir galen på personer som ”fyndar” på tradera, blocket och i Kina, då kan man lika gärna köpa ngt från apoteket, då vet man iaf vad man får…… Jag har tidigare frågat om PTR un-wrinkle illuminator – använder du den innan/efter din vanliga ansiktskärm och/eller serum?
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Tack! Kul att du tyckte om inlägget:)! Jag använder den blandat med min foundation om jag har flytande. Har jag minseral foundation i puder form har jag den efter ansiktscremen och innan primern! Kram Annica