Så tar du hand om din sommarhud!

 • | Annica

Från torr, flagig, stram & yttorr hud vintertid till blank, obalanserad & tilltäppt hud sommartid. Årstidernas kontraster! I ett fuktigare & varmare klimat mår huden ofta mycket bättre vad det gäller fukten – huden kan lättare behålla fukten än under de kalla vintermånaderna med torr luft som drar fukten ur huden. Men mycket sol, bad och värme kan ge huden en knuff i andra riktningen med obalanserad talgproduktion, pormaskar och finnar istället. Därför kan man behöva se över sin rutin och anpassa produkterna man använder till rådande omständigheter!

Ta hand om din sommarhud

Ökad talgproduktion under sommaren

När det blir varmare och fuktigare så bibehålls inte bara fukten bättre i huden, talgproduktionen ökar också vilket resulterar i blanka & glansiga partier i hela ansiktet eller i den berömda T-zonen, dvs panna, haka och näsa. Switcha över till lättare konsistenser och matterande – men fortfarande återfuktande – produkter för huden. Under sommaren upplever vi inte känslan av yttorrhet på samma sätt som på vintern, men långa dagar på stranden med mycket salta bad kan ändå skapa brist på fukt i huden och obalansen resulterar i tilltäpptheter och pormaskar som även kan leda till finnar.

Knepen att ta till

 • En mild exfoliering 1-2 gånger i veckan: motverkar tilltäpptheterna och resulterar också i en klarare och jämnare hudyta. En riktigt mumsig nyhet från Paula´s Choice –  The Unscrub rengör skonsamt samt mjukgör och polerar huden med små, små jojobapärlor. Jag är egentligen ingen fantast av kornpeelings men i denna rengöring & peeling i ett löser de fina peelingpärlorna upp sig när produkten masseras och blir till en härlig creme på huden. Grundlig rengöring utan en rispad barriär! Paula upphör aldrig att förvåna en med sin smarthet… 🙂
Ta hand om din sommarhud

Paula´s Choices nya peelingrengöring The Unscrub. Se så fint jojobapärlorna löses upp på huden!

 • Städa rent porerna dagligen: med ett lätt exfolierande ansiktsvatten morgon och kväll. Epionces Purifying Toner djuprengör i porerna samtidigt som den stärker och balanserar hudbarriären med kombon vit pilbark (naturens egen BHA-syra), lugnande mentol & lavendel. Denna toner är toppen att addera till din rutin om huden känns tilltäppt under sommarmånaderna.
Ta hand om din sommarhud

Djuprengörande ansiktsvatten från Epionce – en storfavorit under sommaren för tilltäppta porer.

 • Balansera med serum: När denna produkt lanserades applåderade vi alla på Skincity! Akademiklinikens Pure Clarifying Moist är en riktig power treatment för sommarhuden med kombon Zink och BHA! Viktigt att inte utesluta fukten från sin rutin även om huden bibehåller den bättre under sommaren, samtidigt som man vill balansera talgproduktionen och motverka finnarna. Använd som ett serum under din creme eller som enda produkt morgon och kväll för att balansera huden.

 

 • Oljefri SPF: ni får bara inte missa denna stjärnprodukt från Heliocare som trollar bort alla blanka t-zoner i sommar! 360 Oil-free Gel SPF50 kombinerar högt SPF och superpotenta antioxidanter i en helt viktlös & oljefri formula som garanterar noll tilltäppta porer! som vår kund Amina så fint har skrivit i en produktrecension på Skincity: ”Solskyddets solskydd!! Lämnar ingen jobbig hinna och går otroligt fint in i huden. Passar dessutom perfekt under make up – en nyfunnen kärlek och kommer köpas om!”. Kunde inte ha sagt det bättre själv. 😀

 

 • Matta ner under dagen: En quick-fix för de blanka partierna är dessa nylanserade Oil Absorbing Sheets från MAKTHEMAKE. De tar minimal plats i fickan och eliminerar snabbt blanka partier i ett ”dab”! Så smarta små papper som enbart absorberar överskottstalget från huden – inte fukten – och lämnar en fräsch, lätt matterad yta. De förstör inte heller makeupen, så den sitter snyggt kvar på huden!

ta hand som sommarhuden

 • SOS: Om olyckan skulle vara framme och näsan lyser röd efter en dag på stranden, sår rekommenderar jag en SOS-produkt i badrumsskåpet. SkinCeuticals Phyto Corrective Masque återfuktar, svalkar skönt och dämpar direkt rodnad & irriterad hud. Den doftar också så fräscht av gurka och timjan! 🙂 Ger huden en energikick och fuktboost – denna goding måste ni bara ha i badrumsskåpet!

 

Hoppas ni njuter av en skön sommar! 🙂

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Så tar du hand om din sommarhud!”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig skriver:

  Hei! Jeg letar etter Babor Glowing Summer, men finner den ikke, er den utsolgt? Mvh Ranveig

 2. Känslig hy skriver:

  Hej, jag undrar vilken färg du använder i makethemake VITAMIN C TINTED MOISTURISER SPF 30? Jag ska utomlands och tänkte använda denna som solkräm för ansiktet istället för PTR som jag haft alla andra år. Vill även beställa samma vitamin c bronser som du använder, vilken färg har du i den? jag brukar alltid beställa samma färger på foundations du tipsar om i bloggen och hittills har alla passat mig 🙂