SkinMedica – nu på Skincity!

 • | Annica

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det är faktiskt ett av vår branschs mest ansedda varumärken inom avancerad hudvård och jag har i flera år försökt få SkinMedica till Europa. Det känns så spännande att äntligen som exklusiv återförsäljare få erbjuda detta varumärke till våra kunder!Produkter från SkinMedica

Historia

Märket grundades 1999, då föddes den banbrytande vetenskapligt baserade hudvårdslinjen SkinMedica. Medgrundaren dermatologen Dr. Richard Fitzpatrick (ja det är THE Fitzpatrick som ligger bakom The Fitzpatrick Scale som har hjälpt hudläkare och hudterapeuter världen över sedan 1975 att avgöra hur känslig en viss hudton är för UV-ljus)  hade då en vision att utveckla ett sätt att sakta ner åldringsprocessen och aktivera hudens eget sätt att läkas inifrån. Ett så fint citat från dermatologen:
”Den mest givande delen av det vi gör är att se förändringarna i patientens självkänsla och lycka.”  Ett märke som förutom resultaten bryr som om människors glädje och lycka till en friskare hud!

Vad gör SkinMedica unikt?

Man kan inte gå tillbaka i tiden såklart, men SkinMedica har som filosofi att utveckla produkter som samverkar med din hud för att korrigera skadorna från det förflutna och förbereda huden för framtiden.  De har ägnat åratal åt att forska fram och formulera produkter som ger optimala resultat på huden – allt backat av kliniska data. ”Vår vetenskap är komplex, men resultaten är enkla.”  De jobbar inte med quick-fixes, utan resultat som står sig i långa loppet och som bibehåller huden frisk och hälsosam.

Upptäck vad Din hud behöver

Märket är grundat av experter inom hudens biologi med flera års forskning och kliniska data. SkinMedicas hudbiologer och formuleringsforskare är ständigt innovativa med ett gemensamt mål att hjälpa varje individ att nå optimala resultat. SkinMedica rekommenderar något som kallas för The GRASS Regimen för att uppnå optimal hudhälsa – en filosofi de var tidiga med som är byggd på fem väsentliga komponenter:

 1. Tillväxtfaktorer för hudföryngring (Growth Factors) Obs! Finns ej i de produkter som finns på Europeiska marknaden idag
 2. Retinol för förnyelse (Retinol)
 3. Antioxidanter som försvar mot fria radikaler (Antioxidants)
 4. Specialprodukter för att behandla specifika problem, som rodnad. (Specialty products)
 5. Solskydd för UV-försvar (Sun Protection)

 

Två favvo-produkter från SkinMedica

Lytera 2.0 Pigment Correcting Serum

För att spinna vidare på specialprodukter är detta mitt nya superserum som bara sopar golvet med alla pigmenteringar. Oemotståndligt bra! Jag är personligen speciellt exalterad över detta nya serum mot riktigt envisa pigmenteringar som verkligen har fått så fina resultat på alla olika hudtoner. Den innehåller bla nyckelingredienserna Tranexamic acidPhenylethyl Resorcinol, Niacinamide och Tetrapeptide-30. Just Tranexamic acid, eller tranexamsyra som det heter på svenska, tror jag kommer bli nästa stora grej inom pigmenteringar! Det har länge använts för att stoppa blödning (tex vid riklig mens), men man har ganska nyligen upptäckt dess fina effekt vid melasma då molekylen även hämmar melaninproduktionen (hudens pigment) via enzymet tyrosinas – det är så smart!

Lytera 2.0 Pigment Correcting Serum

Ny favvo för att bekämpa envisa pigmenteringar

Ha5 Rejuvenating Hydrator

En annan nyvunnen favorit från sortimentet är Ha5 Rejuveneting Hydrator med hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en fantastisk molekyl vi har naturligt i vår hud som arbetar som återfuktare men också för att bibehålla vår barriär stärkt och välmående. Med åldern sänks den naturliga halten av hyaluronsyra i vår hud. SkinMedica arbetar med molekylen på ett unikt sätt och får ut maximalt med resultat för en hud med brist på hyaluronsyra.

5 typer av Hyaluronsyra

Ett helt nytt sätt att återfukta huden på alla plan för maximalt resultat.

 1. Time release hyaluronsyra frisätts över tid för långvarig återfuktning.
 2. Sodium hyaluronate, stor molekylvikt (HMW) för direkt återfuktning
 3. Uncross-linked hyaluronsyra (medium molekylvikt) ger en mjuk, slät och återfuktande effekt på huden.
 4. Lågmolekylär hyaluronsyra ger en lugnande effekt och djupare återfuktning.
 5. Tvärbunden hyaluronsyra ger den långvariga återfuktningen i upp till 8 timmar!

Vitisensce technology

Denna exklusiva teknologi utnyttjar potenta antioxidanter som finns i stamceller från vindruvor och algextrakt som stödjer hudens förmåga att fylla på sin egen hyaluronsyra. Typ ett sjätte sätt av tillföra hyaluronsyra till huden!

HA5 Rejuvenating Serum SkinMedica

Fem olika sorters hyaluronsyra – slurp för huden

Verkligen ett märke i framkant och helt rätt i tiden! Blir ni intresserade av att prova någon produkt eller vill ni att jag ska skriva mer om något specifikt från märket? Kommentera gärna nedan. 🙂

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

103 svar till “SkinMedica – nu på Skincity!”

 • (103) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Eveluna skriver:

  Tror du detta märke skulle va bötrre för mig än Paulas choice ? Acne finnar lite acne nu men mycker röda ärr o pormaskar

 2. Cilla skriver:

  Hej Annica!
  Undrar vilken av produkterna https://skincity.se/sv/artiklar/ha5-rejuvenating-hydrator.html alternativt https://skincity.se/sv/ha-intensifier-corrective-serum du skulle rekommendera i första hand. Önskar jobba antiage, plumpande och önskar en produkt som jobbar effektivt på fuktförlust och linjer. Strax över 40 strecket så börjar märka av en del volymförlust, sämre spänst och torrhet men är inte rynkig. Lägger gärna extra krut på hudvården.

  Ovanstående två serum förefaller jobba ganska likartade. Kommer att göra ert hudtest innan jag handlar men undrar om du på rak arm även kan rek någon riktigt bra dag/nattkräm fr Skinmedica respektive Skinceuticals som jag kan toppa med beroende på vilken av ovanstående alt som jag väljer. Skulle föredra att hålla mig till samma märke så du får gärna föreslå en produkt ur varje märke. Har kikat på https://skincity.se/sv/artiklar/rejuvenative-moisturizer.html fr Skinmedica men är lite villrådig gällande Skinceuticals fultkrämer.

  Undrar äv om
  båda de serum jag har förslagit ovan ev kan infogas i rutiner med andra märken- även
  Stort tack & trevlig sommar!

 3. Emma skriver:

  S&#229 sp&#228nnande, sugen p&#229 serumet mot pigmenteringar. G&#229r det att anv&#228nda &#229ret runt?
  Funkar den ihop med paulas bha liquid?
  S&#229 tacksam f&#246r svar.
  Med v&#228nlig h&#228lsning, Emma

  • annica skriver:

   Hej Emma, Ja och ja, den kan anv&#228ndas ihop med din &#246vriga rutin och dagligen &#229ret om. Gaaalet bra! 🙂 🙂 Kram Annica

 4. Josefina skriver:

  Kan man l&#228gga in lytera-20-pigment-correcting-serum tillsammans med neostratas produkter?

 5. Caroline skriver:

  &#196r s&#229 glad &#246ver att du lyckats ta in det h&#228r m&#228rket!

  Jag som borttas med pigmenteringar och d&#229 &#228ven melasma bara m&#229ste prova Lytera 2.0 Pigment correcting serum. Kan du hj&#228lpa mig med vart jag b&#228st l&#228gger in den in min rutin.
  Kan jag bara addera den eller ers&#228tter den n&#229gonting som jag redan anv&#228nder?

  Tack f&#246r hj&#228lpen.

  Min rutin:
  Reng&#246ring morgon och kv&#228ll:
  PC calm redness relief cleanser, PC calm soothing toner
  Dag:
  PC Resist Brightening essence, Medi8 calmwise serum, vill l&#228gga till ett c-vitaminserum men vet inte vilket, PC Defense essential glow moisturizer spf 30 (t&#228nkte byta ut mot SC Mineral Radiance UV Defense spf 50 f&#246r att &#246ka p&#229 solskyddet ytterligare)
  Kv&#228ll:
  Cool derma glycolic essence (syraprodukt med aha och bha-syra, funderar dock p&#229 att l&#228gga undan den h&#228r nu under sommaren), PC Resist Brightening essence, pc niacinamide booster, PC omega+ complex moisturizer.

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ja som jag l&#228ngtat och k&#228mpat! Jag skulle applicera Lyteria 2.0 Pigment correcting serum efter ditt PC Resist Brightening essence & Medik8 calmwise serum. Kan &#228ven varmt rekommendera iS Clinical Genexc serum som &#228r maxat med c-vitamin och antioxidanter f&#246r en starkare och j&#228mnare hud! – Detta skulle jag applicera som f&#246rsta serum efter ditt pre-serum Brightening essence. 🙂
   Kram Annica

 6. Sabina skriver:

  Blir v&#228ldigt sugen p&#229 att testa serumet mot pigmenteringar, g&#229r den att kombinera med Exuviance produkter?

 7. Anna skriver:

  Hej! F&#246r att uppn&#229 den b&#228sta resultat mot pigmenteringar, fina linjer vill jag kombinera denna hudv&#229rdsm&#228rke tillsammans med Instytutum? Kan du ge f&#246rslag p&#229 vilka produkter ska man satsa p&#229? Jag har redan b&#246rjat med c-illuminating 3D moisturizer. Hudv&#229rdsrutin skulle vara anpassat till h&#246st/vinter.
  S&#229 tacksam f&#246r svar.
  Mvh Anna

 8. Emma skriver:

  Så spännande, sugen på serumet mot pigmenteringar. Går det att använda året runt?
  Funkar den ihop med paulas bha liquid?
  Så tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning, Emma

 9. Josefina skriver:

  Kan man lägga in lytera-20-pigment-correcting-serum tillsammans med neostratas produkter?

 10. Caroline skriver:

  Är så glad över att du lyckats ta in det här märket!

  Jag som borttas med pigmenteringar och då även melasma bara måste prova Lytera 2.0 Pigment correcting serum. Kan du hjälpa mig med vart jag bäst lägger in den in min rutin.
  Kan jag bara addera den eller ersätter den någonting som jag redan använder?

  Tack för hjälpen.

  Min rutin:
  Rengöring morgon och kväll:
  PC calm redness relief cleanser, PC calm soothing toner
  Dag:
  PC Resist Brightening essence, Medi8 calmwise serum, vill lägga till ett c-vitaminserum men vet inte vilket, PC Defense essential glow moisturizer spf 30 (tänkte byta ut mot SC Mineral Radiance UV Defense spf 50 för att öka på solskyddet ytterligare)
  Kväll:
  Cool derma glycolic essence (syraprodukt med aha och bha-syra, funderar dock på att lägga undan den här nu under sommaren), PC Resist Brightening essence, pc niacinamide booster, PC omega+ complex moisturizer.

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ja som jag längtat och kämpat! Jag skulle applicera Lyteria 2.0 Pigment correcting serum efter ditt PC Resist Brightening essence & Medik8 calmwise serum. Kan även varmt rekommendera iS Clinical Genexc serum som är maxat med c-vitamin och antioxidanter för en starkare och jämnare hud! – Detta skulle jag applicera som första serum efter ditt pre-serum Brightening essence. 🙂
   Kram Annica

 11. Sabina skriver:

  Blir väldigt sugen på att testa serumet mot pigmenteringar, går den att kombinera med Exuviance produkter?

 12. Maria skriver:

  Hej!
  Undrar om du l&#228st Hudbibeln av Johanna Gillbro om inte g&#246r det.
  Alla dessa hyaluronsyror &#228r alldeles f&#246r stora molekyler f&#246r att g&#246ra n&#229gon nytta i huden.
  Och denna hudv&#229rdsrutin som ni propagerar f&#246r med lager p&#229 lager av produkter som alla inneh&#229ller en m&#228ngd av konserveringsmedel som dessutom &#228r s&#229 sm&#229 att de kan penetrera huden de har ju som enda uppgift att skydda kr&#228merna i burkarna s&#229 att de ska h&#229lla s&#229 l&#228nge som m&#246jligt p&#229 hyllorna och inte till att vara till n&#229gon nytta f&#246r huden.
  Vad t&#228nker du om detta?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ja det &#228r en bra bok 🙂 Det &#228r sant, hyaluronsyra &#228r en v&#228ldigt stor molekyl men denna finns i olika vikt f&#246r att l&#228ttare kunna penetrera djupare i huden. I sin fulla storlek g&#246r den inte detta men m&#229nga m&#228rken arbetar &#228ven med ingrediensen i sina produkter f&#246r att stimulera hudens egna produktion av hyaluronsyra.
   Det finns en liten m&#228ngd konserveringsmedel i produkten f&#246r den ska h&#229lla kvalit&#233 och inte h&#228rskna. Det &#228r givetvis inte ett m&#229ste att anv&#228nda en 13-stegs rutin, Skincity har &#228ven ett bastest d&#228r endast 4 produkter rekommenderas till den som &#246nskar en mindre hudv&#229rdsrutin 🙂 Kram Annica

 13. Anna skriver:

  Hej! För att uppnå den bästa resultat mot pigmenteringar, fina linjer vill jag kombinera denna hudvårdsmärke tillsammans med Instytutum? Kan du ge förslag på vilka produkter ska man satsa på? Jag har redan börjat med c-illuminating 3D moisturizer. Hudvårdsrutin skulle vara anpassat till höst/vinter.
  Så tacksam för svar.
  Mvh Anna

 14. Maria skriver:

  Hej!
  Undrar om du läst Hudbibeln av Johanna Gillbro om inte gör det.
  Alla dessa hyaluronsyror är alldeles för stora molekyler för att göra någon nytta i huden.
  Och denna hudvårdsrutin som ni propagerar för med lager på lager av produkter som alla innehåller en mängd av konserveringsmedel som dessutom är så små att de kan penetrera huden de har ju som enda uppgift att skydda krämerna i burkarna så att de ska hålla så länge som möjligt på hyllorna och inte till att vara till någon nytta för huden.
  Vad tänker du om detta?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ja det är en bra bok 🙂 Det är sant, hyaluronsyra är en väldigt stor molekyl men denna finns i olika vikt för att lättare kunna penetrera djupare i huden. I sin fulla storlek gör den inte detta men många märken arbetar även med ingrediensen i sina produkter för att stimulera hudens egna produktion av hyaluronsyra.
   Det finns en liten mängd konserveringsmedel i produkten för den ska hålla kvalité och inte härskna. Det är givetvis inte ett måste att använda en 13-stegs rutin, Skincity har även ett bastest där endast 4 produkter rekommenderas till den som önskar en mindre hudvårdsrutin 🙂 Kram Annica

 15. Jessica Lindgren skriver:

  Jag tycker att det st&#246rsta problemet med alla fina nyheter att man redan har en fungerande hudrutin och det &#228r klart att jag skulle vilja testa med f&#246r det f&#246rsta vet jag inte hur det passar ihop med det jag redan anv&#228nder och sen skulle jag &#246nska sm&#229 provf&#246rpackningar s&#229 man kan testa hur man reagerar utan att l&#228gga ut s&#229 mycket pengar.

  • annica skriver:

   Hej Jessica, jag kika g&#228rna p&#229 om n&#229got fr&#229n SkinMedica skulle passa till din rutin eller om du mailar mina duktiga kollegor p&#229 skincity, info@skincity.se
   Vilken hudtyp har du? Har du en k&#228nslig hy?
   Vilka produkter anv&#228nder du idag?
   N&#229got specifikt du &#246nskar jobba p&#229 med dina hudv&#229rd?

   Sedan &#228r det s&#229 att alla m&#228rken kommer inte passa just din hy vilket g&#246r att man inte ska pr&#246va allt nytt, toppen d&#229 att du h&#246r med oss innan ditt k&#246p 🙂
   Tyv&#228rr s&#229 har Skincity begr&#228nsat med prover och dessa varierar fr&#229n dag till dig. Ett tips n&#228r man pr&#246var ett nytt m&#228rke &#228r att b&#246rja med en produkt f&#246r att k&#228nna p&#229 m&#228rket. 🙂
   Kram Annica

 16. Jessica Lindgren skriver:

  Jag tycker att det största problemet med alla fina nyheter att man redan har en fungerande hudrutin och det är klart att jag skulle vilja testa med för det första vet jag inte hur det passar ihop med det jag redan använder och sen skulle jag önska små provförpackningar så man kan testa hur man reagerar utan att lägga ut så mycket pengar.

  • annica skriver:

   Hej Jessica, jag kika gärna på om något från SkinMedica skulle passa till din rutin eller om du mailar mina duktiga kollegor på skincity, info@skincity.se
   Vilken hudtyp har du? Har du en känslig hy?
   Vilka produkter använder du idag?
   Något specifikt du önskar jobba på med dina hudvård?

   Sedan är det så att alla märken kommer inte passa just din hy vilket gör att man inte ska pröva allt nytt, toppen då att du hör med oss innan ditt köp 🙂
   Tyvärr så har Skincity begränsat med prover och dessa varierar från dag till dig. Ett tips när man prövar ett nytt märke är att börja med en produkt för att känna på märket. 🙂
   Kram Annica

 17. Elin skriver:

  Hej!
  Man blir ju s&#229 sugen p&#229 detta serum!
  Jag anv&#228nder neoastrata, j&#228tten&#246jd
  men nu n&#228r solen kommit fram s&#229 ser jag att jag f&#229tt pigmenteringar i pannan och n&#229gra p&#229 kiderna.
  Men tycker du att man ska behandla sina pigmenteringar nu med detta nya serum eller v&#228nta tills h&#246sten?

  • annica skriver:

   Hej Elin, S&#229 kul att h&#246ra, Lytera &#228r ett magiskt serum! 🙂 Den g&#229r fint att kombinera med en &#246vrig rutin fr&#229n Neostrata och det b&#228sta &#228r att serumet g&#229r utm&#228rkt att anv&#228nda &#229ret om 🙂 🙂 Tror p&#229 fina resultat. Kram Annica

 18. Elin skriver:

  Hej!
  Man blir ju så sugen på detta serum!
  Jag använder neoastrata, jättenöjd
  men nu när solen kommit fram så ser jag att jag fått pigmenteringar i pannan och några på kiderna.
  Men tycker du att man ska behandla sina pigmenteringar nu med detta nya serum eller vänta tills hösten?

  • annica skriver:

   Hej Elin, Så kul att höra, Lytera är ett magiskt serum! 🙂 Den går fint att kombinera med en övrig rutin från Neostrata och det bästa är att serumet går utmärkt att använda året om 🙂 🙂 Tror på fina resultat. Kram Annica

 19. may-britt skriver:

  Hej.
  Har du några råd mot torra ögon?
  Är torr under ögonen och uppe på ögonen benet något i ögonen krok.
  Jag har känsliga ögon med det jag menar att jag har pollenallergi och kan reagera på några ögonkräm som innehåller naturliga saker.
  Jag har använt Exuvince ögonkräm som ger fukt men den fixar inte det.

  Kram.

 20. Lisa skriver:

  V&#228ntar sp&#228nt p&#229 en rabattkod p&#229 nykomlingen neostrata ocks&#229 juuu, vore trevligt med en s&#229n! Kram

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Ett k&#228rt tillskott. 🙂 🙂 H&#229ll utkik p&#229 sociala medier och nyhetsbrev s&#229 missar du inte om det dyker upp erbjudanden snart. Kram Annica

 21. Lisa skriver:

  Väntar spänt på en rabattkod på nykomlingen neostrata också juuu, vore trevligt med en sån! Kram

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Ett kärt tillskott. 🙂 🙂 Håll utkik på sociala medier och nyhetsbrev så missar du inte om det dyker upp erbjudanden snart. Kram Annica

 22. Daniele Poniridis skriver:

  Önskar att fånprova nya märket Skinmedicprova H5, hyaluronsyreprodukten

 23. Daniele Poniridis skriver:

  Önskar att fånprova nya märket Skinmedicprova H5, hyaluronsyreprodukten

 24. Daniele Poniridis skriver:

  Önskar att fånprova nya märket Skinmedicprova H5, hyaluronsyreprodukten

 25. may-britt skriver:

  Hej.
  Har du n&#229gra r&#229d mot torra &#246gon?
  &#196r torr under &#246gonen och uppe p&#229 &#246gonen benet n&#229got i &#246gonen krok.
  Jag har k&#228nsliga &#246gon med det jag menar att jag har pollenallergi och kan reagera p&#229 n&#229gra &#246gonkr&#228m som inneh&#229ller naturliga saker.
  Jag har anv&#228nt Exuvince &#246gonkr&#228m som ger fukt men den fixar inte det.

  Kram.

 26. Lisa skriver:

  Väntar spänt på en rabattkod på nykomlingen neostrata också juuu, vore trevligt med en sån! Kram

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Ett kärt tillskott. 🙂 🙂 Håll utkik på sociala medier och nyhetsbrev så missar du inte om det dyker upp erbjudanden snart. Kram Annica

 27. may-britt skriver:

  Hej.
  Har du några råd mot torra ögon?
  Är torr under ögonen och uppe på ögonen benet något i ögonen krok.
  Jag har känsliga ögon med det jag menar att jag har pollenallergi och kan reagera på några ögonkräm som innehåller naturliga saker.
  Jag har använt Exuvince ögonkräm som ger fukt men den fixar inte det.

  Kram.

 28. Elin skriver:

  Hej!
  Man blir ju så sugen på detta serum!
  Jag använder neoastrata, jättenöjd
  men nu när solen kommit fram så ser jag att jag fått pigmenteringar i pannan och några på kiderna.
  Men tycker du att man ska behandla sina pigmenteringar nu med detta nya serum eller vänta tills hösten?

  • annica skriver:

   Hej Elin, Så kul att höra, Lytera är ett magiskt serum! 🙂 Den går fint att kombinera med en övrig rutin från Neostrata och det bästa är att serumet går utmärkt att använda året om 🙂 🙂 Tror på fina resultat. Kram Annica

 29. Jessica Lindgren skriver:

  Jag tycker att det största problemet med alla fina nyheter att man redan har en fungerande hudrutin och det är klart att jag skulle vilja testa med för det första vet jag inte hur det passar ihop med det jag redan använder och sen skulle jag önska små provförpackningar så man kan testa hur man reagerar utan att lägga ut så mycket pengar.

  • annica skriver:

   Hej Jessica, jag kika gärna på om något från SkinMedica skulle passa till din rutin eller om du mailar mina duktiga kollegor på skincity, info@skincity.se
   Vilken hudtyp har du? Har du en känslig hy?
   Vilka produkter använder du idag?
   Något specifikt du önskar jobba på med dina hudvård?

   Sedan är det så att alla märken kommer inte passa just din hy vilket gör att man inte ska pröva allt nytt, toppen då att du hör med oss innan ditt köp 🙂
   Tyvärr så har Skincity begränsat med prover och dessa varierar från dag till dig. Ett tips när man prövar ett nytt märke är att börja med en produkt för att känna på märket. 🙂
   Kram Annica

 30. Maria skriver:

  Hej!
  Undrar om du läst Hudbibeln av Johanna Gillbro om inte gör det.
  Alla dessa hyaluronsyror är alldeles för stora molekyler för att göra någon nytta i huden.
  Och denna hudvårdsrutin som ni propagerar för med lager på lager av produkter som alla innehåller en mängd av konserveringsmedel som dessutom är så små att de kan penetrera huden de har ju som enda uppgift att skydda krämerna i burkarna så att de ska hålla så länge som möjligt på hyllorna och inte till att vara till någon nytta för huden.
  Vad tänker du om detta?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ja det är en bra bok 🙂 Det är sant, hyaluronsyra är en väldigt stor molekyl men denna finns i olika vikt för att lättare kunna penetrera djupare i huden. I sin fulla storlek gör den inte detta men många märken arbetar även med ingrediensen i sina produkter för att stimulera hudens egna produktion av hyaluronsyra.
   Det finns en liten mängd konserveringsmedel i produkten för den ska hålla kvalité och inte härskna. Det är givetvis inte ett måste att använda en 13-stegs rutin, Skincity har även ett bastest där endast 4 produkter rekommenderas till den som önskar en mindre hudvårdsrutin 🙂 Kram Annica

 31. Caroline skriver:

  Är så glad över att du lyckats ta in det här märket!

  Jag som borttas med pigmenteringar och då även melasma bara måste prova Lytera 2.0 Pigment correcting serum. Kan du hjälpa mig med vart jag bäst lägger in den in min rutin.
  Kan jag bara addera den eller ersätter den någonting som jag redan använder?

  Tack för hjälpen.

  Min rutin:
  Rengöring morgon och kväll:
  PC calm redness relief cleanser, PC calm soothing toner
  Dag:
  PC Resist Brightening essence, Medi8 calmwise serum, vill lägga till ett c-vitaminserum men vet inte vilket, PC Defense essential glow moisturizer spf 30 (tänkte byta ut mot SC Mineral Radiance UV Defense spf 50 för att öka på solskyddet ytterligare)
  Kväll:
  Cool derma glycolic essence (syraprodukt med aha och bha-syra, funderar dock på att lägga undan den här nu under sommaren), PC Resist Brightening essence, pc niacinamide booster, PC omega+ complex moisturizer.

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ja som jag längtat och kämpat! Jag skulle applicera Lyteria 2.0 Pigment correcting serum efter ditt PC Resist Brightening essence & Medik8 calmwise serum. Kan även varmt rekommendera iS Clinical Genexc serum som är maxat med c-vitamin och antioxidanter för en starkare och jämnare hud! – Detta skulle jag applicera som första serum efter ditt pre-serum Brightening essence. 🙂
   Kram Annica

 32. Anna skriver:

  Hej! För att uppnå den bästa resultat mot pigmenteringar, fina linjer vill jag kombinera denna hudvårdsmärke tillsammans med Instytutum? Kan du ge förslag på vilka produkter ska man satsa på? Jag har redan börjat med c-illuminating 3D moisturizer. Hudvårdsrutin skulle vara anpassat till höst/vinter.
  Så tacksam för svar.
  Mvh Anna

 33. Sabina skriver:

  Blir väldigt sugen på att testa serumet mot pigmenteringar, går den att kombinera med Exuviance produkter?

 34. Josefina skriver:

  Kan man lägga in lytera-20-pigment-correcting-serum tillsammans med neostratas produkter?

 35. Emma skriver:

  Så spännande, sugen på serumet mot pigmenteringar. Går det att använda året runt?
  Funkar den ihop med paulas bha liquid?
  Så tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning, Emma

 36. Daniele Poniridis skriver:

  Önskar att fånprova nya märket Skinmedicprova H5, hyaluronsyreprodukten

 37. Lisa skriver:

  Väntar spänt på en rabattkod på nykomlingen neostrata också juuu, vore trevligt med en sån! Kram

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Ett kärt tillskott. 🙂 🙂 Håll utkik på sociala medier och nyhetsbrev så missar du inte om det dyker upp erbjudanden snart. Kram Annica

 38. may-britt skriver:

  Hej.
  Har du några råd mot torra ögon?
  Är torr under ögonen och uppe på ögonen benet något i ögonen krok.
  Jag har känsliga ögon med det jag menar att jag har pollenallergi och kan reagera på några ögonkräm som innehåller naturliga saker.
  Jag har använt Exuvince ögonkräm som ger fukt men den fixar inte det.

  Kram.

 39. Elin skriver:

  Hej!
  Man blir ju så sugen på detta serum!
  Jag använder neoastrata, jättenöjd
  men nu när solen kommit fram så ser jag att jag fått pigmenteringar i pannan och några på kiderna.
  Men tycker du att man ska behandla sina pigmenteringar nu med detta nya serum eller vänta tills hösten?

  • annica skriver:

   Hej Elin, Så kul att höra, Lytera är ett magiskt serum! 🙂 Den går fint att kombinera med en övrig rutin från Neostrata och det bästa är att serumet går utmärkt att använda året om 🙂 🙂 Tror på fina resultat. Kram Annica

 40. Jessica Lindgren skriver:

  Jag tycker att det största problemet med alla fina nyheter att man redan har en fungerande hudrutin och det är klart att jag skulle vilja testa med för det första vet jag inte hur det passar ihop med det jag redan använder och sen skulle jag önska små provförpackningar så man kan testa hur man reagerar utan att lägga ut så mycket pengar.

  • annica skriver:

   Hej Jessica, jag kika gärna på om något från SkinMedica skulle passa till din rutin eller om du mailar mina duktiga kollegor på skincity, info@skincity.se
   Vilken hudtyp har du? Har du en känslig hy?
   Vilka produkter använder du idag?
   Något specifikt du önskar jobba på med dina hudvård?

   Sedan är det så att alla märken kommer inte passa just din hy vilket gör att man inte ska pröva allt nytt, toppen då att du hör med oss innan ditt köp 🙂
   Tyvärr så har Skincity begränsat med prover och dessa varierar från dag till dig. Ett tips när man prövar ett nytt märke är att börja med en produkt för att känna på märket. 🙂
   Kram Annica

 41. Maria skriver:

  Hej!
  Undrar om du läst Hudbibeln av Johanna Gillbro om inte gör det.
  Alla dessa hyaluronsyror är alldeles för stora molekyler för att göra någon nytta i huden.
  Och denna hudvårdsrutin som ni propagerar för med lager på lager av produkter som alla innehåller en mängd av konserveringsmedel som dessutom är så små att de kan penetrera huden de har ju som enda uppgift att skydda krämerna i burkarna så att de ska hålla så länge som möjligt på hyllorna och inte till att vara till någon nytta för huden.
  Vad tänker du om detta?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ja det är en bra bok 🙂 Det är sant, hyaluronsyra är en väldigt stor molekyl men denna finns i olika vikt för att lättare kunna penetrera djupare i huden. I sin fulla storlek gör den inte detta men många märken arbetar även med ingrediensen i sina produkter för att stimulera hudens egna produktion av hyaluronsyra.
   Det finns en liten mängd konserveringsmedel i produkten för den ska hålla kvalité och inte härskna. Det är givetvis inte ett måste att använda en 13-stegs rutin, Skincity har även ett bastest där endast 4 produkter rekommenderas till den som önskar en mindre hudvårdsrutin 🙂 Kram Annica

 42. Anna skriver:

  Hej! För att uppnå den bästa resultat mot pigmenteringar, fina linjer vill jag kombinera denna hudvårdsmärke tillsammans med Instytutum? Kan du ge förslag på vilka produkter ska man satsa på? Jag har redan börjat med c-illuminating 3D moisturizer. Hudvårdsrutin skulle vara anpassat till höst/vinter.
  Så tacksam för svar.
  Mvh Anna

 43. Sabina skriver:

  Blir väldigt sugen på att testa serumet mot pigmenteringar, går den att kombinera med Exuviance produkter?

 44. Caroline skriver:

  Är så glad över att du lyckats ta in det här märket!

  Jag som borttas med pigmenteringar och då även melasma bara måste prova Lytera 2.0 Pigment correcting serum. Kan du hjälpa mig med vart jag bäst lägger in den in min rutin.
  Kan jag bara addera den eller ersätter den någonting som jag redan använder?

  Tack för hjälpen.

  Min rutin:
  Rengöring morgon och kväll:
  PC calm redness relief cleanser, PC calm soothing toner
  Dag:
  PC Resist Brightening essence, Medi8 calmwise serum, vill lägga till ett c-vitaminserum men vet inte vilket, PC Defense essential glow moisturizer spf 30 (tänkte byta ut mot SC Mineral Radiance UV Defense spf 50 för att öka på solskyddet ytterligare)
  Kväll:
  Cool derma glycolic essence (syraprodukt med aha och bha-syra, funderar dock på att lägga undan den här nu under sommaren), PC Resist Brightening essence, pc niacinamide booster, PC omega+ complex moisturizer.

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ja som jag längtat och kämpat! Jag skulle applicera Lyteria 2.0 Pigment correcting serum efter ditt PC Resist Brightening essence & Medik8 calmwise serum. Kan även varmt rekommendera iS Clinical Genexc serum som är maxat med c-vitamin och antioxidanter för en starkare och jämnare hud! – Detta skulle jag applicera som första serum efter ditt pre-serum Brightening essence. 🙂
   Kram Annica

 45. Josefina skriver:

  Kan man lägga in lytera-20-pigment-correcting-serum tillsammans med neostratas produkter?

 46. Emma skriver:

  Så spännande, sugen på serumet mot pigmenteringar. Går det att använda året runt?
  Funkar den ihop med paulas bha liquid?
  Så tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning, Emma