SOLSKOLAN 9: HEV-Ljus

 • | Annica

Ok.. denna fråga återkommer om och om igen.. Annica jag har högt UV-skydd året runt.. undviker direkt sol mitt på dagen, införskaffat solhatt, tar hand om min hud bra men ändå får jag pigmenteringar. Någon som känner igen sig?

Min fråga tillbaka brukar då vara  -jobbar du mycket framför datorn och det sista du gör på kvällen innan du somnar är att skrolla igenom din mobil? Några fler som känner igen sig kanske?

Många känner till att man ska skydda sig mot UVA och UVB strålar men tänker inte alls på HEV (high-energy visible light )-ljus som släpps ut från enheter som mobiltelefoner, bärbara datorer, surfplattor. Det pratas alldeles för lite om detta skadliga men osynliga ljus som tränger ner, långt ner i hudens djupaste lager.

Självklart kan ens pigmenteringar kopplas ihop med gamla synder av solande och slarv med solskydd.  Men HEV-ljuset är nämligen minst lika skadligt, som UVA och UVB-strålar, visar studier på. Det blåa ljuset kan också påverka och orsaka pigmentering i huden, skador på DNAt och andra allvarliga skador. Det transporteras över till huden av mineraler in och ut ur cellerna, vilket orsakar oregelbunden cellfunktion och leder till för tidigt åldrande hud.

Den skärmtid vi utsätter vår hud och ögon för varje dag blir en lång kronisk exponering. Ja jag kan minst sagt prata för egen del hur mycket tid jag utsätter min hud genom att sitter framför datorn och jobbar från mobilen…. Realistiskt sett kan vi inte kan minska skärmtiden, men tack och lov så börjar allt fler hudvårdsmärken uppmärksamma problematiken och forskningen går framåt inom området.

Så hur skyddar man sig mot just HEV-ljus då?

Ett enkelt första knep är att stänga av det blå HEV-ljuset på mobilen, som är skadligt för huden. Här kommer en instruktion hur ni går tillväga för att stänga av det blåa ljuset på er Iphone:

Gå in på Inställningar -Visning & Ljusstyrka – Välj Night Shift och ställ in tid för när ni vill ha night shift på= Telefonen får ett GULT Ljus istället för ett blått. Jag själv har alltid min mobil på Night Shift.

Ett annat tips är att hellre prata i mobilen med hörlurar istället för att ha luren direkt mot kinden.

Två antioxidant favoriter, SkinCeuticals C E Ferulic & By Wishtrend Pure Vitamin C

När det kommer till hudvård så rekommenderar jag alltid en antioxidant på morgonen och följt av ett solskydd. Antioxidanter som C-vitamin hjälper till att skydda och förhindra skador från fria radikaler, följt av ett speciellt utformad UV-skydd för att bekämpa HEV-ljuset.

Elemis senaste nyhet Daily Defence SPF 30 som är en lätt återfuktande creme, skyddar huden mot mikropartiklar, HEV samt UVA och UVB.

Medik8s Total Protect ett bredspekrum skydd som också skyddar huden just mot HEV och återfuktar huden.

Det finns fortfarande relativt få produkter på marknaden som skyddar mot HEV men vi kommer att se en jätte förändring på marknaden inom kort, det kan jag lova.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

98 svar till “SOLSKOLAN 9: HEV-Ljus”

 • (98) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Laura skriver:

  Hejsan
  Jag vill också läsa studierna ni hänvisar till i texten ovan. Hur hittar jag dem?

  Mvh laura

 2. Alexander skriver:

  Hej!
  Jag skulle villja läsa studierna du hänvisar till, hur hittar jag dem?

  Mvh Alex

 3. Sissela skriver:

  Hej! &#196r det verkligen s&#229 att alla mobiler s&#228nder ut ett s&#229dant ljus? Jag hade f&#246r mig att de nya mobiler och datorer inte har ett s&#229dant farligt ljus.

  Jag anv&#228nder spf 45 – 50 r&#228cker det?

 4. Sissela skriver:

  Hej! Är det verkligen så att alla mobiler sänder ut ett sådant ljus? Jag hade för mig att de nya mobiler och datorer inte har ett sådant farligt ljus.

  Jag använder spf 45 – 50 räcker det?

  • annica skriver:

   Hej Sissela, du skyddar din hud superbra med ett antioxidantserum på morgonen och följt av ett solskydd, spf 45-50 är toppen. Genom att kombinera C-vitamin och solskydd förstärker du solskyddet. Inte på så sätt att du får ett högre spf i din solkräm, men c-vitamin säkrar upp den antioxidantiska effekten och skyddar huden från skador 🙂

   De flesta telefoner har förinställt de blå ljuset, bytt gärna detta till de gula för att minska HEV-ljuset. Kram Annica

 5. Linn skriver:

  Hej Annika! Fick n&#229gra fina g&#229vor n&#228r jag handlade och undrar nu hur de ska anv&#228ndas med de diskutera jag redan har 🙂 Kan jag tex anv&#228nda hydro peptide produkterna tillsammans med n&#229gra av de koreanska produkterna fr&#229n er ”glass skin” tutorial? Tex Hyggee all in one essence och Grow vita propolis ampoule?

  Tack p&#229 f&#246rhand och ha en fin sommar

 6. Kristin skriver:

  Hej Annica!
  Jag brukar anv&#228nda ett ”vanligt” solskydd &#229ret runt, och t&#228nker att detta ska hj&#228lpa &#228ven mot str&#229lningen som kommer fr&#229n datorn. Men om jag tolkar det r&#228tt s&#229 m&#229ste det vara ett solskydd som s&#228rskilt skyddar mot hev-str&#229lning, st&#228mmer det?
  Kram fr&#229n Kristin

  • annica skriver:

   Hej Kristin, Beror lite p&#229 vilken produkt du anv&#228nder, ett tillr&#228ckligt h&#246gt och brett skydd tillsammans med en riktig cocktail av antioxidanter kan ge ett mycket bra skydd 🙂
   Kram Annica

 7. Caroline skriver:

  Hej Annica! 🙂

  Skyddar exuviance spf 50 sheer daily protection mot hev-ljus? Gillar verkligen denna ju! 🙂 kram

 8. Eva-Marie Senning skriver:

  Hej. Paulas choice har ju en dagkr&#228m Resist skin restpring moisturizer. Skyddar den mot HEV?
  Mvh
  Eva-Marie Senning

  • annica skriver:

   Hej Eva-Marie Senning, Det viktigaste s&#228ttet f&#246r att skydda huden mot HEV &#228r att anv&#228nda dagligt solskydd med ’broad spectrum’, skydd mot b&#229de UVA och UVB, eftersom solen uts&#246ndrar en stor del av det bl&#229 ljuset s&#229 hj&#228lper solskyddet till att skydda oss mot stora delar. Det ska vara SPF30 eller h&#246gre och inneh&#229lla mycket antioxidanter, det finns en forskningsbevisad kombination anv&#228nder Paula’s Choice i alla sina solskyddsprodukter. S&#229 ja, detta &#228r en bra produkt som skyddar mot HEV!
   Kram Annica

 9. Eva-Marie Senning skriver:

  Funkar Paulas Choice Resist skin restoring moisturizer spf 50 mot HEV?

 10. Cilla skriver:

  Hej!
  Skyddar TAP med spf 50 från EA pro mot HEV?
  Vill helst inte byta ut TAP, söker ett fysikaliskt solskydd som inkluderar skydd mot HEV-har ni något sådant i sortimentet?
  Fortsatt trevlig sommar! ☀️

  • annica skriver:

   Hej Cilla, Visst är den produkten så härlig! Denna produkten innehåller ett skydd mot detta blå ljus så du kan gott och väl fortsätta med din favoritcreme i sommar! 🙂 Kram Annica

 11. Sissela skriver:

  Hej! Är det verkligen så att alla mobiler sänder ut ett sådant ljus? Jag hade för mig att de nya mobiler och datorer inte har ett sådant farligt ljus.

  Jag använder spf 45 – 50 räcker det?

  • annica skriver:

   Hej Sissela, du skyddar din hud superbra med ett antioxidantserum på morgonen och följt av ett solskydd, spf 45-50 är toppen. Genom att kombinera C-vitamin och solskydd förstärker du solskyddet. Inte på så sätt att du får ett högre spf i din solkräm, men c-vitamin säkrar upp den antioxidantiska effekten och skyddar huden från skador 🙂

   De flesta telefoner har förinställt de blå ljuset, bytt gärna detta till de gula för att minska HEV-ljuset. Kram Annica

 12. Maria Gunnäs skriver:

  Åh vad bra att du skriver om detta! Har precis samma uppfattning, sköter mig exemplariskt men ändå är de hemska fläckarna där. Har dermaceutic hev-skydd i några av sina produkter?

 13. Linn skriver:

  Hej Annika! Fick några fina gåvor när jag handlade och undrar nu hur de ska användas med de diskutera jag redan har 🙂 Kan jag tex använda hydro peptide produkterna tillsammans med några av de koreanska produkterna från er ”glass skin” tutorial? Tex Hyggee all in one essence och Grow vita propolis ampoule?

  Tack på förhand och ha en fin sommar

 14. Erika skriver:

  Hej! Är by Widstrands c-vitamin lika bra som Medik8 och motsvarar denna c-tetra eller ce-tetra? Är Jan Marinis c-esta liks bra den också eller inte ett separat serum i rätt bemärkelse?

  Från vilken ålder kan man ha JM Age Intervention Cream ? Kan man ha den från 31 år om man har en f.d acnehud som tagit mycket stryk av detta och därför blivit rätt hängig och sliten med ärr? Yttorr blandhy.

  • annica skriver:

   Hej Erika, Den är mer likvärdig med CE-Tetra(nytt namn och uppdaterad formula C-tetra Intense serum). Annars fungerar C-esta minst lika bra! Men har du Jan Marini till största del i din rutin tycker jag absolut att du ska välja fantastiska C-esta. Det kan vara svårt att sätta en ålder på en creme men utifrån din beskrivning kan du använda den ett par kvällar i veckan. Bra för ärr, anti-age, fukt, pigmentförändringar.. tänk på att den är lite rikare i sin konsistens men inget som täpper till din hud.
   Kram Annica

 15. Julia skriver:

  Hej! Jag är lite förvirrad angående en grej, det finns en creme vid namn ”dna protection cream”, nu är detta inte ett märke ni säljer (Tromborg) men jag har sett flertalet liknade produkter. Det står att att den ger ett brett spektrum av uv-skydd, och att den ska smörjas på som en spf, men den innehåller ingen spf, så hur funkar det?
  Tack

  • annica skriver:

   Hej Julia, Kan ju alltid spekulera lite.. vissa ingredienser har ett naturligt SPF och antioxidanter har otroligt fin effekt på att tex. skydda hudens DNA. Men detta räcker sällan som ensamt skydd utan mer en booster till dagligt skydd. Kolla med leverantör för ett mer exakt svar 🙂 Kram Annica

 16. Anna skriver:

  Hej 🙂 Jag är ett stort fan av brun utan sol, dock inte lyckats hitta min favorit än. Vill gärna applicera på kvällen och sen gå och lägga mig för att vakna med en fin färg. Provat en del olika men tycker många ger en klen färg. Har du något tips på en ofärgad produkt som ger ganska bra med färg efter en applicering? Med vänlig hälsning Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Sleep mask go darker body från VL, låter precis som något du söker. Underbar produkt! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Anna skriver:

    Har kollat på den innan men fått höra att man blir orange av den 🙁 Men får kanske ge det en chans…

   • Anna skriver:

    Kollat på den men blev osäker då jag hörde av nån att man blir typ orange av den Men får kanske ge det en chans

    • annica skriver:

     Hej Anna, Orange? nej, nej, nej! Gyllenbrun oooooja! 🙂 Alla upplever vi nyanserna olika och självklart avgör även vår egen huds ton resultatet. Testa dig fram tidsmässigt vilken nyans som du trivs bäst med. 🙂 Kram Annica

     • Anna skriver:

      Ok 😉 Då ska jag testa den… Blir lite osäker då du skrev att det var märket VL men det är väl James Read? och hur menar du prova sig fram tidsmässigt? Tack för dina svar 🙂 Mvh Anna

     • annica skriver:

      Hej Anna, Oj! Semesterhjärnan!! Jag menar såklart James Read och tänkte på deras Express bronzing mousse face body. Denna blir mörkare på huden ju längre den sitter på innan du hoppar in i duschen och sköljer av den. 🙂 Kram Annica

 17. Angelica skriver:

  Hej! Jag är 26år och undrar om det finns någon återhämtning efter att ha överanvänt kortisonsalva? (inte hydrokortison utan riktig kortison)

  Vi pratar om ca 5 år, från och till.

 18. Jenny skriver:

  Hej Annica! Har lite frågor angående produkterna från Hyggee. Har all in one Essence nu och är nöjd med denna men undrar vad som är skillnaden mellan denna och balance one step facial Essence? Är torr och känslig i huden. Sen undrar jag även om all in one Cream funkar som make up underlag? Blir man blank av denna creme eller mattar den ner. Kram fr Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Stora skillnaden är att All-in-one essence innehåller toner, essens, serum och fuktcreme i ett! Det är denna produkten ensam om. Balance one step facial Essence är också anpassad en torr hud med innefattar då inte fuktcreme utan toner, essence och serum + att denna är mer lättflytande i en tvåfas formula som kan lager på lager kan återfukta huden med eller som ett steg innan övriga serum och återfuktare. I detta fallet funkar då all-in-one Cream utmärkt efteråt. Cremen är lite rikare men fortfarande lätt på huden men som verkar mer stärkande på hudens barriär än de tidigare produkterna och lämnar huden med en fin daggig lyster!! Kram Annica

 19. Jill skriver:

  Nu förstår jag. Äntligen. Tack! Hade ingen tanke på att även padda o telefon strålar och kan ge pigmentskador. Kanske dags att lägga av med gonattsurfningen

 20. Caroline skriver:

  Hej Annica! 🙂

  Skyddar exuviance spf 50 sheer daily protection mot hev-ljus? Gillar verkligen denna ju! 🙂 kram

 21. Kristin skriver:

  Hej Annica!
  Jag brukar använda ett ”vanligt” solskydd året runt, och tänker att detta ska hjälpa även mot strålningen som kommer från datorn. Men om jag tolkar det rätt så måste det vara ett solskydd som särskilt skyddar mot hev-strålning, stämmer det?
  Kram från Kristin

  • annica skriver:

   Hej Kristin, Beror lite på vilken produkt du använder, ett tillräckligt högt och brett skydd tillsammans med en riktig cocktail av antioxidanter kan ge ett mycket bra skydd 🙂
   Kram Annica

 22. Eva-Marie Senning skriver:

  Hej. Paulas choice har ju en dagkräm Resist skin restpring moisturizer. Skyddar den mot HEV?
  Mvh
  Eva-Marie Senning

  • annica skriver:

   Hej Eva-Marie Senning, Det viktigaste sättet för att skydda huden mot HEV är att använda dagligt solskydd med ’broad spectrum’, skydd mot både UVA och UVB, eftersom solen utsöndrar en stor del av det blå ljuset så hjälper solskyddet till att skydda oss mot stora delar. Det ska vara SPF30 eller högre och innehålla mycket antioxidanter, det finns en forskningsbevisad kombination använder Paula’s Choice i alla sina solskyddsprodukter. Så ja, detta är en bra produkt som skyddar mot HEV!
   Kram Annica

 23. Eva-Marie Senning skriver:

  Funkar Paulas Choice Resist skin restoring moisturizer spf 50 mot HEV?

 24. Sissela skriver:

  Hej! Är det verkligen så att alla mobiler sänder ut ett sådant ljus? Jag hade för mig att de nya mobiler och datorer inte har ett sådant farligt ljus.

  Jag använder spf 45 – 50 räcker det?

  • annica skriver:

   Hej Sissela, du skyddar din hud superbra med ett antioxidantserum på morgonen och följt av ett solskydd, spf 45-50 är toppen. Genom att kombinera C-vitamin och solskydd förstärker du solskyddet. Inte på så sätt att du får ett högre spf i din solkräm, men c-vitamin säkrar upp den antioxidantiska effekten och skyddar huden från skador 🙂

   De flesta telefoner har förinställt de blå ljuset, bytt gärna detta till de gula för att minska HEV-ljuset. Kram Annica

 25. Cilla skriver:

  Hej!
  Skyddar TAP med spf 50 från EA pro mot HEV?
  Vill helst inte byta ut TAP, söker ett fysikaliskt solskydd som inkluderar skydd mot HEV-har ni något sådant i sortimentet?
  Fortsatt trevlig sommar! ☀️

 26. Cilla skriver:

  Hej!
  Skyddar TAP med spf 50 från EA pro mot HEV?
  Vill helst inte byta ut TAP, söker ett fysikaliskt solskydd som inkluderar skydd mot HEV-har ni något sådant i sortimentet?
  Fortsatt trevlig sommar! ☀️

  • annica skriver:

   Hej Cilla, Visst är den produkten så härlig! Denna produkten innehåller ett skydd mot detta blå ljus så du kan gott och väl fortsätta med din favoritcreme i sommar! 🙂 Kram Annica

 27. Cilla skriver:

  Hej!
  Skyddar TAP med spf 50 fr&#229n EA pro mot HEV?
  Vill helst inte byta ut TAP, s&#246ker ett fysikaliskt solskydd som inkluderar skydd mot HEV-har ni n&#229got s&#229dant i sortimentet?
  Fortsatt trevlig sommar! &#9728&#65039

 28. Caroline skriver:

  Hej Annica! 🙂

  Skyddar exuviance spf 50 sheer daily protection mot hev-ljus? Gillar verkligen denna ju! 🙂 kram

 29. Caroline skriver:

  Hej Annica! 🙂

  Skyddar exuviance spf 50 sheer daily protection mot hev-ljus? Gillar verkligen denna ju! 🙂 kram

 30. Jill skriver:

  Nu förstår jag. Äntligen. Tack! Hade ingen tanke på att även padda o telefon strålar och kan ge pigmentskador. Kanske dags att lägga av med gonattsurfningen

 31. Jill skriver:

  Nu förstår jag. Äntligen. Tack! Hade ingen tanke på att även padda o telefon strålar och kan ge pigmentskador. Kanske dags att lägga av med gonattsurfningen

 32. Jenny skriver:

  Hej Annica! Har lite frågor angående produkterna från Hyggee. Har all in one Essence nu och är nöjd med denna men undrar vad som är skillnaden mellan denna och balance one step facial Essence? Är torr och känslig i huden. Sen undrar jag även om all in one Cream funkar som make up underlag? Blir man blank av denna creme eller mattar den ner. Kram fr Jenny

 33. Jenny skriver:

  Hej Annica! Har lite frågor angående produkterna från Hyggee. Har all in one Essence nu och är nöjd med denna men undrar vad som är skillnaden mellan denna och balance one step facial Essence? Är torr och känslig i huden. Sen undrar jag även om all in one Cream funkar som make up underlag? Blir man blank av denna creme eller mattar den ner. Kram fr Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Stora skillnaden är att All-in-one essence innehåller toner, essens, serum och fuktcreme i ett! Det är denna produkten ensam om. Balance one step facial Essence är också anpassad en torr hud med innefattar då inte fuktcreme utan toner, essence och serum + att denna är mer lättflytande i en tvåfas formula som kan lager på lager kan återfukta huden med eller som ett steg innan övriga serum och återfuktare. I detta fallet funkar då all-in-one Cream utmärkt efteråt. Cremen är lite rikare men fortfarande lätt på huden men som verkar mer stärkande på hudens barriär än de tidigare produkterna och lämnar huden med en fin daggig lyster!! Kram Annica

 34. Maria Gunnäs skriver:

  Åh vad bra att du skriver om detta! Har precis samma uppfattning, sköter mig exemplariskt men ändå är de hemska fläckarna där. Har dermaceutic hev-skydd i några av sina produkter?

 35. Maria Gunnäs skriver:

  Åh vad bra att du skriver om detta! Har precis samma uppfattning, sköter mig exemplariskt men ändå är de hemska fläckarna där. Har dermaceutic hev-skydd i några av sina produkter?

 36. Jill skriver:

  Nu f&#246rst&#229r jag. &#196ntligen. Tack! Hade ingen tanke p&#229 att &#228ven padda o telefon str&#229lar och kan ge pigmentskador. Kanske dags att l&#228gga av med gonattsurfningen

 37. Jenny skriver:

  Hej Annica! Har lite fr&#229gor ang&#229ende produkterna fr&#229n Hyggee. Har all in one Essence nu och &#228r n&#246jd med denna men undrar vad som &#228r skillnaden mellan denna och balance one step facial Essence? &#196r torr och k&#228nslig i huden. Sen undrar jag &#228ven om all in one Cream funkar som make up underlag? Blir man blank av denna creme eller mattar den ner. Kram fr Jenny

 38. Kristin skriver:

  Hej Annica!
  Jag brukar använda ett ”vanligt” solskydd året runt, och tänker att detta ska hjälpa även mot strålningen som kommer från datorn. Men om jag tolkar det rätt så måste det vara ett solskydd som särskilt skyddar mot hev-strålning, stämmer det?
  Kram från Kristin

 39. Kristin skriver:

  Hej Annica!
  Jag brukar använda ett ”vanligt” solskydd året runt, och tänker att detta ska hjälpa även mot strålningen som kommer från datorn. Men om jag tolkar det rätt så måste det vara ett solskydd som särskilt skyddar mot hev-strålning, stämmer det?
  Kram från Kristin

  • annica skriver:

   Hej Kristin, Beror lite på vilken produkt du använder, ett tillräckligt högt och brett skydd tillsammans med en riktig cocktail av antioxidanter kan ge ett mycket bra skydd 🙂
   Kram Annica

 40. Maria Gunnäs skriver:

  &#197h vad bra att du skriver om detta! Har precis samma uppfattning, sk&#246ter mig exemplariskt men &#228nd&#229 &#228r de hemska fl&#228ckarna d&#228r. Har dermaceutic hev-skydd i n&#229gra av sina produkter?

 41. Anna skriver:

  Hej 🙂 Jag är ett stort fan av brun utan sol, dock inte lyckats hitta min favorit än. Vill gärna applicera på kvällen och sen gå och lägga mig för att vakna med en fin färg. Provat en del olika men tycker många ger en klen färg. Har du något tips på en ofärgad produkt som ger ganska bra med färg efter en applicering? Med vänlig hälsning Anna

 42. Anna skriver:

  Hej 🙂 Jag är ett stort fan av brun utan sol, dock inte lyckats hitta min favorit än. Vill gärna applicera på kvällen och sen gå och lägga mig för att vakna med en fin färg. Provat en del olika men tycker många ger en klen färg. Har du något tips på en ofärgad produkt som ger ganska bra med färg efter en applicering? Med vänlig hälsning Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Sleep mask go darker body från VL, låter precis som något du söker. Underbar produkt! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Anna skriver:

    Har kollat på den innan men fått höra att man blir orange av den 🙁 Men får kanske ge det en chans…

   • Anna skriver:

    Kollat på den men blev osäker då jag hörde av nån att man blir typ orange av den Men får kanske ge det en chans

    • annica skriver:

     Hej Anna, Orange? nej, nej, nej! Gyllenbrun oooooja! 🙂 Alla upplever vi nyanserna olika och självklart avgör även vår egen huds ton resultatet. Testa dig fram tidsmässigt vilken nyans som du trivs bäst med. 🙂 Kram Annica

     • Anna skriver:

      Ok 😉 Då ska jag testa den… Blir lite osäker då du skrev att det var märket VL men det är väl James Read? och hur menar du prova sig fram tidsmässigt? Tack för dina svar 🙂 Mvh Anna

     • annica skriver:

      Hej Anna, Oj! Semesterhjärnan!! Jag menar såklart James Read och tänkte på deras Express bronzing mousse face body. Denna blir mörkare på huden ju längre den sitter på innan du hoppar in i duschen och sköljer av den. 🙂 Kram Annica

 43. Julia skriver:

  Hej! Jag är lite förvirrad angående en grej, det finns en creme vid namn ”dna protection cream”, nu är detta inte ett märke ni säljer (Tromborg) men jag har sett flertalet liknade produkter. Det står att att den ger ett brett spektrum av uv-skydd, och att den ska smörjas på som en spf, men den innehåller ingen spf, så hur funkar det?
  Tack

 44. Julia skriver:

  Hej! Jag är lite förvirrad angående en grej, det finns en creme vid namn ”dna protection cream”, nu är detta inte ett märke ni säljer (Tromborg) men jag har sett flertalet liknade produkter. Det står att att den ger ett brett spektrum av uv-skydd, och att den ska smörjas på som en spf, men den innehåller ingen spf, så hur funkar det?
  Tack

  • annica skriver:

   Hej Julia, Kan ju alltid spekulera lite.. vissa ingredienser har ett naturligt SPF och antioxidanter har otroligt fin effekt på att tex. skydda hudens DNA. Men detta räcker sällan som ensamt skydd utan mer en booster till dagligt skydd. Kolla med leverantör för ett mer exakt svar 🙂 Kram Annica

 45. Erika skriver:

  Hej! Är by Widstrands c-vitamin lika bra som Medik8 och motsvarar denna c-tetra eller ce-tetra? Är Jan Marinis c-esta liks bra den också eller inte ett separat serum i rätt bemärkelse?

  Från vilken ålder kan man ha JM Age Intervention Cream ? Kan man ha den från 31 år om man har en f.d acnehud som tagit mycket stryk av detta och därför blivit rätt hängig och sliten med ärr? Yttorr blandhy.

 46. Erika skriver:

  Hej! Är by Widstrands c-vitamin lika bra som Medik8 och motsvarar denna c-tetra eller ce-tetra? Är Jan Marinis c-esta liks bra den också eller inte ett separat serum i rätt bemärkelse?

  Från vilken ålder kan man ha JM Age Intervention Cream ? Kan man ha den från 31 år om man har en f.d acnehud som tagit mycket stryk av detta och därför blivit rätt hängig och sliten med ärr? Yttorr blandhy.

  • annica skriver:

   Hej Erika, Den är mer likvärdig med CE-Tetra(nytt namn och uppdaterad formula C-tetra Intense serum). Annars fungerar C-esta minst lika bra! Men har du Jan Marini till största del i din rutin tycker jag absolut att du ska välja fantastiska C-esta. Det kan vara svårt att sätta en ålder på en creme men utifrån din beskrivning kan du använda den ett par kvällar i veckan. Bra för ärr, anti-age, fukt, pigmentförändringar.. tänk på att den är lite rikare i sin konsistens men inget som täpper till din hud.
   Kram Annica

 47. Eva-Marie Senning skriver:

  Funkar Paulas Choice Resist skin restoring moisturizer spf 50 mot HEV?

 48. Eva-Marie Senning skriver:

  Funkar Paulas Choice Resist skin restoring moisturizer spf 50 mot HEV?

 49. Eva-Marie Senning skriver:

  Hej. Paulas choice har ju en dagkräm Resist skin restpring moisturizer. Skyddar den mot HEV?
  Mvh
  Eva-Marie Senning

 50. Eva-Marie Senning skriver:

  Hej. Paulas choice har ju en dagkräm Resist skin restpring moisturizer. Skyddar den mot HEV?
  Mvh
  Eva-Marie Senning

  • annica skriver:

   Hej Eva-Marie Senning, Det viktigaste sättet för att skydda huden mot HEV är att använda dagligt solskydd med ’broad spectrum’, skydd mot både UVA och UVB, eftersom solen utsöndrar en stor del av det blå ljuset så hjälper solskyddet till att skydda oss mot stora delar. Det ska vara SPF30 eller högre och innehålla mycket antioxidanter, det finns en forskningsbevisad kombination använder Paula’s Choice i alla sina solskyddsprodukter. Så ja, detta är en bra produkt som skyddar mot HEV!
   Kram Annica

 51. Anna skriver:

  Hej 🙂 Jag &#228r ett stort fan av brun utan sol, dock inte lyckats hitta min favorit &#228n. Vill g&#228rna applicera p&#229 kv&#228llen och sen g&#229 och l&#228gga mig f&#246r att vakna med en fin f&#228rg. Provat en del olika men tycker m&#229nga ger en klen f&#228rg. Har du n&#229got tips p&#229 en of&#228rgad produkt som ger ganska bra med f&#228rg efter en applicering? Med v&#228nlig h&#228lsning Anna

 52. Julia skriver:

  Hej! Jag &#228r lite f&#246rvirrad ang&#229ende en grej, det finns en creme vid namn ”dna protection cream”, nu &#228r detta inte ett m&#228rke ni s&#228ljer (Tromborg) men jag har sett flertalet liknade produkter. Det st&#229r att att den ger ett brett spektrum av uv-skydd, och att den ska sm&#246rjas p&#229 som en spf, men den inneh&#229ller ingen spf, s&#229 hur funkar det?
  Tack

 53. Angelica skriver:

  Hej! Jag är 26år och undrar om det finns någon återhämtning efter att ha överanvänt kortisonsalva? (inte hydrokortison utan riktig kortison)

  Vi pratar om ca 5 år, från och till.

 54. Angelica skriver:

  Hej! Jag är 26år och undrar om det finns någon återhämtning efter att ha överanvänt kortisonsalva? (inte hydrokortison utan riktig kortison)

  Vi pratar om ca 5 år, från och till.

 55. Linn skriver:

  Hej Annika! Fick några fina gåvor när jag handlade och undrar nu hur de ska användas med de diskutera jag redan har 🙂 Kan jag tex använda hydro peptide produkterna tillsammans med några av de koreanska produkterna från er ”glass skin” tutorial? Tex Hyggee all in one essence och Grow vita propolis ampoule?

  Tack på förhand och ha en fin sommar

 56. Linn skriver:

  Hej Annika! Fick några fina gåvor när jag handlade och undrar nu hur de ska användas med de diskutera jag redan har 🙂 Kan jag tex använda hydro peptide produkterna tillsammans med några av de koreanska produkterna från er ”glass skin” tutorial? Tex Hyggee all in one essence och Grow vita propolis ampoule?

  Tack på förhand och ha en fin sommar

 57. Erika skriver:

  Hej! &#196r by Widstrands c-vitamin lika bra som Medik8 och motsvarar denna c-tetra eller ce-tetra? &#196r Jan Marinis c-esta liks bra den ocks&#229 eller inte ett separat serum i r&#228tt bem&#228rkelse?

  Fr&#229n vilken &#229lder kan man ha JM Age Intervention Cream ? Kan man ha den fr&#229n 31 &#229r om man har en f.d acnehud som tagit mycket stryk av detta och d&#228rf&#246r blivit r&#228tt h&#228ngig och sliten med &#228rr? Yttorr blandhy.

 58. Angelica skriver:

  Hej! Jag &#228r 26&#229r och undrar om det finns n&#229gon &#229terh&#228mtning efter att ha &#246veranv&#228nt kortisonsalva? (inte hydrokortison utan riktig kortison)

  Vi pratar om ca 5 &#229r, fr&#229n och till.