SOS can you hear me – My skin needs Critical Care!

 • | Annica

Critical-Care-no-text

Vintern ställer till det för vår hud. Oavsett vilken hudtyp vi har fet, blandad, normal eller torr så upplever de flesta att huden blir knaster torr och extra känslig. I takt med att vi byter årstid bör vi också anpassa vår hudvård. Precis som vi anpassar vilka kläder vi har på oss så bör vi ta hänsyn till rådande säsong när vi väljer hudvårds produkter. På vintern vill många ha en rikligare och fetare creme för att skydda och ge extra fett och näring till huden. Det brukar kännas skönt att ha lite rikligare produkter som skyddar för kyla och blåst.

Men vad gör man när ingenting hjälper? Huden är torr som fnöske, obalanserad och sensitiviserad. Med sensitiviserad menar jag ökad känslighet i huden. T.ex. röd, rödflammig, blossande, orolig och allmänt oharmonisk. Man har försökt allt och inget gör huden lugn och återställer huden så att den blir balanserad.

Lugn, bara lugn det finns riktigt bra hjälp att få! Jag måste säga att något av det bästa jag provat när man är akut behov av SOS-vård för huden är Critical Care serien från md formulations. Serien består av tre grymma produkter som är likt ett bandage för torr och känslighud. Kan användas året runt om man alltid har en känslighy eller rosacea eller så tar man till dessa tre under vinterhalvåret för att stärka upp, lugna och balansera huden.

Jag får så mkt mail och telefon samtal varje dag nu om just problem med denna vinterhy. Därför har vi på Skincity för att möta era behov satt ihop ett komplett SOS-Kit till ett super pris (20% rabatt) samt för dem som inte vill ha hela kittet så har vi gjort en förmånlig rabatt på Critical Care Shielding Creme (10% rabatt)!

Köper du hela kittet får du dessutom som extra gåva 2st hjärtformade handvärmare som håller dig varm vinterns kalla dagar!

TaaDaa….Här har ni de 3 räddarna i nöden. Ett måste i badrumsskåpet om du behöver SOS- vård!


Critical Care Sheilding Creme
En vårdande creme med rik konsistens som omedelbart lugnar känslig, irriterad, reaktiv hud samtidigt som den minimerar rodnader. Jättebra för alla som har rosacea, solbränd hud samt vid kallt och torrt väder. Används varje dag för att stärka hudens naturliga skyddsbarriär som bland annat håller kvar fukten i huden och skyddar mot miljöpåfrestningar. Huden blir extremt mycket lugnare, mjukare och får ökad motståndskraft.
Den påskyndar hudens läkningsprocess efter kemisk peeling, laserbehandling och djup microdermabrasion. Det här är ett riktigt vårdande bandage för skadad, torr och känslighy!


Critical Care Skin Repair Complex

Detta koncentrat har du under din creme morgon och kväll. Den arbetar lite djupare ner i huden och återuppbygger försvagad hud. Passar alla med känslig, irriterad hud och rosacea. Helt fantastisk efter medicinska ingrepp t.ex. laser, kemisk peeling för att läka och stärka huden. Complexet absorberas i ett nafs av huden och lugnar, återfuktar samt verkar antiinflammatoriskt.


Critical Care Calming Gel

Den tredje och sista produkten i denna serie för krishantering av obalanserad hud är denna L J U V L I G A lugnande gele. Detta är som en alvedon för huden. Tänk när du har bankande huvudvärk och tar en värktablett och känner hur smärtan lättar. Det är precis vad denna lilla darling gör på huden. Lugnar, dämpar omedelbart hud i upprorstillstånd. En avancerad, anti-inflammatorisk gel som såklart passar känslig/ mycket känslig hud och rosacea. Eller en tillfälligt känslighy.  Den lugnande gelen är boostad med aktiva phyto-antioxidanter – som grönt te, lakrits och blåbär – och fuktgivande Aloe.

Nyligen så gjorde jag själv en rejäl syrabehandling som gjorde att min hud värkte, ömmade, sved och var torr som fnöske i över en vecka. Kunde knappt sova. Jag kan säga att utan dessa 3 kompisar vet jag inte vad jag hade gjort. Jag hade Calming gelen vid sängen och vaknade mitt i natten av att huden värkte, direkt på med Calming gelen och jag kunde somna om.
Så från hjärtat…. I love these three guys;)

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “SOS can you hear me – My skin needs Critical Care!”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Nina skriver:

  Hej Annica! Nina heter jag och har läst din blogg ett tag nu och älskar den. Om allt blir som tänkt utbildar jag mig till hudterapeut i höst på Elisabethskolan i Göteborg. Men nu till min undran.
  Jag har den knepigaste och värsta huden någosin. Den är kännslig mot ALLT.På vintern får jag knastertorr hy och ögon som ser ut som en 55åring och på sommaren är den fet och plitig och mitt i mellan skiftar den från dag till dag. De största problemet är att den också reagerar med en acnebomb en gång i månaden, du förstår säkert. Detta är ett problem som verkligen gnager i mitt hjärta. Jag ser katastrofal ut. Vad ska man göra när huden är SNUSTORR och har FULLT med acne och varfyllda finnar och sår runt haka och mun? Just nu använder jag Dermalogica ultacalming som funkar väldigt bra men inte mot acnebomberna. Jag har testat MD också som varit bra men inte tillräckligt. Har du några tankar?
  Kram Nina

  • annica skriver:

   Hej Nina,
   Jag förstår att det är jättejobbigt! Jag har väldigt bra erfarenhet av Jan Marini. Har du provvat dem? Gå in och läs lite om märket på skincity.se och även på produkterna och se vad du tycker. Det är väldigt effektiva! Tänker på tex Bioglycolic Bioclear Cream även Bioglycolic cleanser alternativt C-esta cleanser om du är känslig i huden. hör av dig igen när du kikat lite! Kram Annica

   • Nina skriver:

    Tack för svaret! 🙂 Jag har faktiskt prövat Jan Marini och är väldigt förtjust i bioglycolic cleanser och papaya masken. Min cleanser är slut, dax att köpa ny och masken använder jag regelbundet under sommarhalvåret. Jag tycker produkterna är riktigt bra men jag har fortfarande utbrott och har varit osäker om masken torkar ut mig och inte använt den fullt så flitigt nu det senaste, men de kanske går bra även när man är torr?
    Har läst om bioclear, låter ju riktigt bra men blir man tillräckligt återfuktat av den? Kan man lägga en fuktkräm över bioclear? Hade bioglycolic face cream varit något?
    Tack så mycket för hjälpen.
    Nina

    • annica skriver:

     Hej Nina,
     Även när man är torr är det väldigt bra med peeling (dock inte över peela) sen är det viktigt att man återfuktar mellan varven. Om du väljer BIoclear Cream så är den rikligare än Lotion, mer anpassat för en torrare hy med acne/finnar. Perfekt nu på vintern tex. DU kan även lägga till Bioglycolic cream/ Lotion under BIoclear Cream. Kram Annica