SYRASKOLA del 6: Kombinera syror!

 • | Annica

Produkter med exfolierande syror för huden

Syraskola del 6

Ja, dessa fantastiska syror!! 🙂 När vi nu ser de positiva effekterna utav en syra i vår hudvårdsrutin så vill vi gärna addera in fler? Tänk om vi skulle kunna kombinera dessa syror, så att de jobbar samtidigt med sina specifika områden: en rengör porer, medan en annan återfuktar huden hela vägen ner på djupet och var och en har sin specialuppgift vad gäller städning av gamla, trista hudceller. En passar bra till acne och en annan är perfekt till rosacea. Wow! Vilket resultat det skulle kunna bli om det här funkar! Så vad gäller nu med att kombinera syror?

Som ni vet så testar jag otroligt mycket produkter för att kunna tipsa er om de absolut bästa. Jag har själv en ganska så tålig hy och vet hur jag ska mixa och matcha för att det ska funka. Varje hud är unik, det som funkar för den ena, passar kanske inte för andra. Resultatet blir så mycket bättre om vi använder syrorna rätt. När vi nu kommer till detta spännande avsnitt, ska jag guida er lite vidare. Att blanda syror, märken och syraprodukter är komplext, så här kommer ett riktigt maffigt inlägg om att kombinera olika syror! 🙂

Kan man kombinera olika syror?

Ja, det går fint att blanda de här vanliga syrorna inom AHA, BHA och PHA. Hittar du rätta vägen fram så kan du verkligen få ut mycket mer av din hudvårdsrutin.  

Det som är så härligt med att använda olika typer av syror är att de jobbar på olika sätt. Den oljelösliga BHA-syran öppnar upp för AHA-syran och vise versa. Inom gruppen AHA-syror finns olika starka syror och vill du ha en riktigt mild, men ändå effektiv, ja då finns PHA-syran till vår tjänst.

Huden är lite lätt sur i naturligt tillstånd. Styrkan hos en syra beror främst på vilket PH-värde den har, alltså på surhetsgraden. Glukolsyra, som är en AHA-syra, är stark emedan mandelsyran ifrån samma grupp är mild. Det är inte alltid, som man kan läsa ut på innehållsförteckningen om syrornas PH. Procenthalten på syran spelar mindre roll och är svår att jämföra mellan olika märken.

En annan sak, som skiljer syrorna åt är deras storlek på molekylerna. Glykolsyran har de minsta molekylerna och tränger därför långt ner i huden och ger mer djupgående effekt. Den är en tuff rengörare som återfuktar rejält och på djupet, men kan i sin iver irritera huden. Mjölksyran, som är mycket vanlig och populär har större molekyler och tränger därför ner långsammare i huden är därför skonsammare. Mandelsyra är ännu mildare med ännu större molekyler, så det går långsamt att tränga in och därför passar den bättre till känsligare hud. Alla AHA-syror är ju verkligen mästare på att exfoliera, de är superladdade och alla gör ett fint jobb. De passar utmärkt till torr, mogen hud med pigmenteringar.

När det gäller BHA-syra, är det bara salicylsyra som är aktuell i vår hudvård och den har stora molekyler och jobbar ytligt och blir därför skonsam. Den passar även bra för en känslig hud. BHA-syran har också andra egenskaper. Den har sin antiinflammatoriska specialitet och passar fint till rengöring av pormaskar, acne och rosacea.

PHA-syran har även stora molekyler, som gör att den är mild och skonsam och mycket effektiv. PHA passar alla sorters hudtyper och är verkligen ett säkert kort när du ska starta upp med en syra och är också perfekt till yngre. Dessutom är den en super antioxidant och har antiinflammatoriska förmågor och kan därför rengöra huden. PHA passar också fint till roscacia.

Så finns det ytterligare en skillnad mellan syrorna AHA och PHA är vattenlösliga emedan BHA-syran är fettlöslig.

Nu är det så fiffigt att den fettlösliga BHA:n öppnar upp och banar väg för de vattenlösliga AHA-syrornas/ PHA-syrans djupverkande effekt och vise versa. Så denna kombo innebär att de når fram på olika sätt samtidigt som de förstärker varandra. Superhäftigt och vilka möjligheter! 😉

Är det något speciellt jag ska tänka på?

Du kanske redan använder någon produkt där flera syror redan finns? Vi behöver inte alltid göra hela jobbet själva utan det finns många märken, som har kombinerat syror i sina produkter. När du börjar prova syror, så tänk på att vara lite försiktig i början. Addera gärna en syra i taget och börja först med mildare syror.

Var medveten om när du själv adderar en syra till din befintliga hudvårdsrutin, så kan effekten av dem tillsammans bli så mycket större, än var och en för sig. Så ta det försiktigt i början och vänj sakta in huden! 🙂

Ju känsligare din hud är ju svagare syra bör du välja framför allt i starten och var då extra försiktig med att blandaOch med de starkare syrorna, ta det också försiktigt här, när du adderar till en syra. Och en liten reminder, starkast är inte alltid bäst, utan det handlar helt och hållet om vad som passar just dig.

När vi börjar med våra nya syror, ser kanske allt fint ut första veckan. Sedan om huden blir lite torr och irriterad, så kan det bara vara en del av själva förändringsprocessen och behöver inte vara fel valda produkter. Fortsätt i så fall, så kommer resultaten och kom ihåg att hålla huden återfuktad genom att applicera en fuktmask eller jobba med fuktserum.

Om huden plötsligt blir irriterad och röd, ja då är det dags att bromsa upp din syrabehandling.

Och tänk nu bara på att ha ett UV-skydd, det är superviktigt, särskilt när vi jobbar med syror! 🙂

Vilka syror kan man kombinera?

Alltså det finns en rad olika kombinationer som vi kan använda oss av beroende på vad vi vill åstadkomma! Hur bra ? 🙂 Vi har olika syror, olika styrkor i PH, olika molekylstorlekar och olika lösningar.  JA här är finns hur många kombinationer som helst!! 🙂 

När vi kombinerar AHA och BHA kan vi inte alltid lägga dem direkt på varandra utan det är bättre att applicera den ena på morgonen och den andra på kvällen. Men i vissa produkter så finns det både AHA och BHA redan i samma produkt. Ja, jag vet detta är komplext! 😉 När du själv kombinerar olika syror i din dagliga hudvårdsrutin så är det klokt att välja syror ifrån samma hudvårdsmärke. Då vet vi med säkerhet att de fungerar tillsammans och vilket resultat vi kan vänta oss. Ett tips är P50W ifrån Biologique Recherche den innehåller både AHA & PHA och passar alla hudtyper, även en känslig.

Det kan dock gå bra att kombinera syror ifrån olika märken. I så fall handlar det om en peeling eller en mask som du bara har någon gång i veckan. Tänk bara på att vara försiktig med att lägga lager på lager från olika märken, vid appliceringstillfället. Varför undrar ni säkert få? Jo kanske en tålig hud kan men en känslig inte.


Paula's Choice BHA och AHA-syror

Paula’s Choice 2% BHA Liquid & Paula’s Choice Weekly 10% AHA – En riktig superkombo för en mogen/oren hud BHA+AHA!

 

Exuviance SkinRise Bionic Tonic & Evening Restorative Complex med PHA
Lysterns & återfuktarens favvo PHA-syran!!
 Biologique RechercheAktiv kombo för orenheter & acne AHA+BHA+PHA! 
Biologique Recherche Lotion P50 & Biologique Recherche Complexe Iribiol
Om du vill veta vilken kombination som passar just din hud bäst så hör gärna av dig till någon hudis på Skincity. Eller så är det bara att skriva i kommentarsfältet nedan till mig! 🙂

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

219 svar till “SYRASKOLA del 6: Kombinera syror!”

 • (219) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lina skriver:

  Hej! Jag skulle vilja börja använda syror och undrar om ni kan ge mig tips på vilka produkter jag skulle kunna börja med? Om ni har tid så skulle det även vara intressant om ni har tips på ändringar i min övriga hudvårdsrutin! Jag är 26 år och har känslig hud, alltid 3-15 aktiva små finnar som löser av varandra oavsett hur bra eller dåligt jag sköter hudvården (hade acne när jag var yngre men fick bort det mesta med Roaccutan när jag var 17 år). Har dessutom alltid lite rödlätt hudton i ansiktet men normal hudton på resten av kroppen, är supertorr på vintern och torr/kombinerad på sommaren.

  Har aldrig haft någon särskild hudvårdsrutin förutom rengöring och creme, tills jag märkte att jag började få allt tydligare linjer i ansiktet (speciellt runt ögon och i pannan) för några månader sedan. Har sedan dess blivit smått besatt av att försöka förhindra hudens åldrande och har läst på så gott jag kan för att se vad jag kan göra för att få bukt på linjer, finnar, stora porer, torrhet och rodnader. Trodde att en rejäl hudvårdsrutin kunde bota det mesta men märker att min hudton fortfarande efter 4 månader ofta är rödlätt (även när den varit återfuktad dygnet runt), jag får finnar i samma utsträckning som tidigare och de fina linjerna har bara minskat en aning. Min hudvårdsrutin ser ut så här just nu:

  1. Rengöring: Biotherm Biosource Eau Micellaire Water Cleanser
  2. Ögonmakeupborttagning: Biotherm Biocils Anti Chute Makeup Remover
  3. Serum: Biotherm Life Plankton Elixir
  4. Ampuller som jag använder någon gång i veckan: Biotherm Life Plankton H.A. Ampoules
  5. Ögonserum: Bioeffect Egf Eye Serum (provade först Biotherm Life Plankton Eye Cream, men blev tillslut så torr att det ständigt sved runt ögonen)
  6. Dagcreme (på sommaren): Biotherm Life Plankton Sensitive Emulsion
  7. BB-cream dagtid: Biotherm Aquasource BB Cream (med SPF 15).
  6. Nattcreme (både dag och natt på vintern): Biotherm Life Plankton Sensitive Balm
  6. Nattmask istället för creme när huden är supertorr (men som ger mig fler finnar direkt): Biotherm Aquasource Night Spa Cream

  Tack för en superbra sida att nörda ner sig i hudvård!

 2. Jessica skriver:

  Hej!

  Har känslig hud med viss yttorrhet och fetare partier i T-zon. och har ett par ggr haft milda utslag av perioral dermatit (cirka 1 år sedan sist).
  Min hud reagerar ofta med orenheter/ små finnar när jag byter hudvårdspreparat. Ren arganolja har min hud aldrig reagerat på, Maria Åkerbergs facecream sensitive funkar också bra.

  Jag har nu börjat med Oskia Renaissance mask. Kört 2 ggr, en gång per vecka. Fått oren hud efter 1 dygn båda gångerna. Nästa dygn är det bättre igen.
  I samma veva som jag började med Oskia-masken började jag med Filorga reverse cream, använder den på natten. Dagtid kör jag med Arganolja.

  Ska jag fortsätta med denna hudvårdsrutin? Är den orena huden ett naturligt inslag?

  Är 45 och känner att jag måste ge min hud mer avancerad hudvård än arganolja och tycker att, förutom orenhet efter masken, så har min hud fått ett annat glow och torra små linjer har slätats ut.

  Tack på förhand!

  med vänliga hälsningar/ Jessica

 3. Alva Falk skriver:

  Hej! Går det bra att använda Paula’s Choice 2% BHA Liquid tillsammans med the ordinary serum Niacinamide 10% + Zinc 1%? Även fast båda innehåller syror? 🙂

  • Annica skriver:

   Hej Alva, vi rekommenderar inte att man blandar syraprodukter från olika märken, då dessa produkter inte är framtagna för detta och man inte vet om de kan krocka med varandra och orsaka en reaktion på huden. Använd den ena produkten på morgonen och den andra på kvällen, det är mitt tips till dig. 🙂 Kram, Annica

 4. Sandra skriver:

  Hej jag har just börjat använda Aha & Bha syra & ser redan skillnad men tycker jag blivit lite torr & huden stramar då jag använder smink.
  Är det en del av förändringsprocessen eller ska jag ta en paus med syrorna?

  • Annica skriver:

   Hej Sandra, vad kul att du ser skillnad! BHA-syran kan göra huden lite torr, så det du kan göra är att backa bandet lite och använda den lite mer sällan en period för att sedan trappa upp om du tycker att du behöver det när huden känns mer stabil igen. Man behöver inte heller använda syror varje dag – det är olika hur ens hud reagerar och vad den behöver för att fungera optimalt. 🙂 Kram, Annica

 5. Milla skriver:

  Hej!

  En liten fundering. Jag har astma och vid astma ska man undvika Acetylsalicylsyra då detta kan orsaka astmasymtom. Jag har lite dålig koll på hur det ligger till med Salicylsyra i krämer. Vet du om Salicylsyra går bra att använda för personer med astma eller är det något man ska undvika? 🙂

  • Annica skriver:

   Hej Milla, tack för din fråga! Jag har faktiskt inte hört om att man inte skulle kunna använda produkter med salicylsyra vid astma, däremot finns det ju de som har allergi mot salicylater och då bör man undvika det. För att vara på den säkra sidan skulle jag vända mig till din läkare och höra hur du ska göra. Better safe than sorry! 🙂 Kram, Annica

 6. Jossan skriver:

  Hej!
  Jag använder just nu ansiktstvätt från aco (pure glow renewing) med the ordinarys niacinamide 10% + zink 1% samt krämen azelaic acid suspension 10% . Därefter då jag är väldigt torr brukar jag använda mig utav decubals lipid cream. Ibland om jag inte vill haså fet kräm använder jag mig av acos dag- och nattkräm i samma glowserie som tvätten. Är detta en bra kombination eller borde jag byta något? Jag har problemhy med acne och porer.

  • Annica skriver:

   Hej Jossan, tack för din fråga! Dessvärre har jag ingen erfarenhet av varken The Ordinarys , Decubals eller ACOs sortiment, så jag har svårt att ge dig produktspecifika svar där. Det jag spontant kan säga vad det gäller dina hudtillstånd är att du hellre bör satsa på fukt än fett, så om du gillar dessa varumärken skulle jag faktiskt råda dig att gå in till närmaste apotek för att få din bästa rekommendation för din hud. Om du är intresserad av något varumärke som vi har på Skincity, så hjälper jag dig mer än gärna till en passande rutin. 🙂 Kram, Annica

 7. Emilia skriver:

  Hej,

  Jag har precis köpt Paula’s Choice BHA Liquid Exfoliant, Exuviance SkinRise Bionic Tonic (PHA) + Exuviance hudvård testserie för normal/kombinerad hud via skincity. Jag tänkte inte riktigt efter med blandningen av märken utan var mest intresserad av att prova både Paula’s och Exuviance syror. Tror du att jag kan kombinera dessa ändå (+ basic hudvård från exuviance) med att exempelvis ha den ena under dagen och den andra under natten? (Syrorna alltså) Eller borde jag skippa Paula’s? Jag har haft hormonell Acne i ett års tid men det är på bättringsvägen, det är mest så att jag har pigment fläckar, ojämn hud och porer kvar på en i övrigt kombinerad hud.

  Mycket tacksam för svar 🙂

  • Annica skriver:

   Hej Emilia, ledsen för sent svar! Helt rätt tänkt av dig att tänka två gånger när det gäller att kombinera syror. Dessa produkter kan du faktist kombinera – PHA-syran är ingen starkt exfolierande syra, utan mer fuktbindande, så det går fint hop med BHA. Jag skulle välja BHA på kvällen och sedan SkinRise Bionic Tonic på morgonen. Se dock till att fasa in BHA:n, man kan bli lite torr till en början, så använd den inte varje kväll till en början. Kram, Annica

 8. Emma skriver:

  Hej!
  Jag använder just nu exuviances gentle cleansing cream, soothing lotion, evening restorative complex och sheer refining fluid. Jag undrar ifall jag kan använda The ordinarys ”niacinamide 10 + zinc” som serum?

  • Annica skriver:

   Hej Emma, som jag ser det är det inget som jag tror skulle krocka, men jag är inte själv utbildad i The Ordinary så jag vågar inte gå i god för kombinationen till 100%. Det är alltid en bra idé att testa sig fram försiktigt och se hur huden reagerar när man testar nya kombinationer. Kram, Annica

 9. Sara skriver:

  Hej Annica!

  Tack för ett superintressant och viktigt inlägg. Älskar syraskolan!
  Jag är 25 år och har en oljig hud, en stor talgproduktion, stora och synliga porer runt näsan och kinderna med massor av pormaskar. Även ett fåtal milier runt näsa och kinder har dykt upp det senaste året. Har även post-inflammatorisk hyperpigmentering sedan tidigare acne. Har en acnebenägen hud med risk för orenheter och ytliga finnar. Jag har en väldigt tålig hud, är inte känslig alls, behöver dock tänka mycket på att återfukta huden så att min fuktbalans inte sjunker – då blir huden oljig som smör.

  Jag vill framförallt jobba med:
  1. Hyperpigmentering (ljusa upp huden)
  2. Textur, milier, porer (jämna ut hudtonen, få bort tilltäpptheter på djupet)
  3. Minska risken för acne och finnar med aktiva ämnen
  4. Fukt och fyllighet (en långsiktig hälsosam hud)

  Har investerat ordentligt i en hudvårdsrutin alldeles nyligen och använder följande produkter:
  Dag:
  1. Rengöringsbalm och ansiktstvätt från Emma S
  2. Dematologica Daily Microfoliant
  3. Paula’s Choice Skin-balancing toner el. Klairs preparing toner
  4. Is Clinical Pro-heal serum (med vitamin C) el. Paula’s Choice 8% AHA Glycolic Acid (var tredje dag)
  5. Vichy 89 hydra booster
  6. Prem Safe me moisturizer (för att lugna huden och ge fukt)

  På kvällen byter jag ut Is Clinical Pro-heal serum mot något av följande:
  1. Is Clinical Active Serum el.
  2. Paula’s Choice Clear BHA 2% el.
  3. Paula’s Choice Advanced Soothing treatment 10% AHA (En gång i veckan till en början för att vänja in huden)

  På vissa kvällar lägger jag även till:
  Paula’s Choice Niacinamide Booster

  1. Undrar om du tror att jag använder en bra mix av AHA och BHA-syror i min nuvarande rutin?
  2. Tror du att det är ok för mig att växla Paula’s choice olika syror med Is Clinical Active Serum som också innehåller AHA och BHA? Lägger inte dessa samma dag utan brukar variera min kvällsrutin.
  3. Tror du att jag hade haft nytta av någon annan fuktcreme på dagen? Jag skulle gärna vilja ha en moisturizer med SPF som reglerar oljebalansen och även jobbar på yttorrhet utan att irritera eller krocka med mina andra syror och aktiva produkter. Jag är rätt nöjd med Prem Safe Me men upplever inte att den håller mig matt. Så den passar bättre till kvällen. Det viktiga för mig är framförallt att min fuktkräm inte ger mig finnar eller motverkar de andra aktiva produkterna jag använder. (Vill försöka undvika silikon då jag har hört att det i vissa fall kan täppa till porerna och öka risken för milier)
  4. Finns det en risk att några av mina produkter motverkar varandra i den ordningen jag lägger dem nu? Behöver jag lägga dem med lite tid emellan?
  5. Jag har som sagt inte en känslig hud, men mycket textur och orenheter, finns det några andra syror eller riktigt verksamma produkter (serum eller krämer) du skulle kunna rekommendera mig?

  Tusen tack!

 10. M skriver:

  Hej! Har pormaskar och förstorade porer i T-zonen som jag skulle vilja bli av med. Har provat BHA från The Ordinary, Paulas Choice och nu COSRX (BHA Blackhead Power Liquid) som jag använder morgon och kväll men upplever att det knappt haft någon effekt alls… Använder även retinol på kvällen. Finns det något jag kan prova att komplettera BHA:n med för att förstärka dess effekt? Har inte problem med finnar eller att huden blir oljig under dagen utan fettet tycks mest bara stelna och täppa igen porerna. Tror att jag har förhållandevis tålig hy så frågan är om det skulle kunna funka att smeta på någon typ av AHA (eller något annat) innan BHA:n. Undrar också om det kan vara något i mina andra produkter som bidrar till att täppa igen porerna. Har funderat på att försöka undvika produkter med silikoner men har inte provat detta fullt ut.

 11. Mel skriver:

  Ska man använda ett vanligt serum efter syrorna och sen sin hudvårdskräm ???

  Eller ska man skippa serumet?

  • Annica skriver:

   Hej Mel, det beror lite på vilken syraprodukt du använder och på din hudtyp. 🙂 Vissa produkter är också återfuktande (som Exuviance till exempel) medan andra är lite mer uttorkande och kräver återfuktning efteråt (likt 2% BHA från Paula´s Choice). Men man avslutar i alla fall som regel alltid med en skyddande creme – dagtid alltid med SPF30 minst om man använder sig av syror. 🙂 Kram, Annica

 12. Hjälp skriver:

  Kan jag använda paulas choice liquid 2%Bha och efteråt en lermask från exuviance(9% Pha) och avsluta med varm frottehandduk för att rengöra porerna?

  • annica skriver:

   Hej, Hur huden reagerar i en mix av syror från olika märken vet man inte säkert och det kan skapa en obalans och irritation. Vet du med dig att du har en tålig hud funkar detta men jag rekommenderar att använda produkterna separat. 🙂 Kram Annica

 13. Caki skriver:

  Hej! Tack för djupppp utbildning inom syror. Jag började med hudvård rutin nu-(precis innan jag fyller 35!) . Jag köpte vissa produkter enl hudtest. Jag gör hudvård endast på kvällen. Jag använder Medik8 toner pch följer med medik8 tetra C serum. Och sist avslutar jag med Maria åkerbergs nattkräm som inehåller AHA mjölksyror. Tidigare användade jag Bha exfloerimg från Paulas choice. Kan jag integrera den i min rutin igen? Alltså exflleira med BHA och använda AHA efteråt? Så komplicerad..

  • annica skriver:

   Hej Caki, Återkom gärna med vilken nattcreme det kan vara från Maria Åkerberg 🙂 Vissa AHA-syror har inte samma exfolierande effekt på huden. Berätta gärna även mer om vad du önskar att arbeta på och hur du upplever huden så att det blir lättare att hitta en rutin just för din hud. Sedan rekommenderar jag en regelbunden rutin(morgon och kväll) innan du adderar allt för många olika mer avancerande steg till din rutin.
   Kram Annica

 14. Jessica skriver:

  Hej

  Jag använder exuviance som min dagliga rutin men skulle vilja lägga till en peeling eller ansiktsmask som hjälper mot stora porer och minskar talgproduktionen. Paulas Choice verkar väldigt intressanta, kan jag använda den blandningen och vilken produktion från PC skulle du säga lär ha störst effekt?

 15. Therese skriver:

  Hej!
  Har du tips på någon säker kombination av mandelsyra och salicylsyra? Jag har stora porer och pormaskar i t-zonen, men i övrigt lätt för att bli torr. Fet t-zon men torr under. Kan jag isåfall kombinera dessa med retinol serum, c-vitamin serum och hyaluronsyra serum?

 16. Justina skriver:

  Hej

  Tryckte vidare på länken till P50W men ser att ni slutat sälja den märket. Vad finns för motsvarande produkt?

 17. Camilla skriver:

  Hej.
  I vilken ordning ska man lägga bha och aha syran från PC i inlägget?

 18. Camilla skriver:

  Hej och tack för dina fina tips!
  Jag använder medik8 rengörings mousse sedan paulas choice CALM 1% BHA LOTION EXFOLIANT och c-tetra serum från medik8. Sedan en antiage dagkräm. På kvällen har jag produkten från paulas choice efter rengöring samt en annan mild exfoaliering med bha syra i över natten. Undrar om du tror att exuviance padsen skulle passa i kombo med dessa? Tänker på bha. Aha och pha syrorna!
  Har en torr ojämn mogen hy

  Tack på förhand!!

  • annica skriver:

   Hej Camilla. Vilka effektiva produkter du, härligt! 🙂 Exuviance Skinrise Bionic Tonic Pads kan en tålig hy använda ihop med en mildare BHA syra vilket gör att dessa pads går fint för dig att använda till dagen med CALM 1% BHA LOTION. Kram Annica

 19. Becky skriver:

  Hej! Jag använder pixi glow tonic innan nattkrämen Exuviance evening restorative. Är det fel kombination av syror?
  Har även nu köpt paulas choice resist omega complex som nog också innehåller syra. Är det tokigt? Vad ska jag tänka på?
  Mvh Becky

  • Annica skriver:

   Hej Becky! Pixi Glow Tonic innehåller glykolsyra, som är en AHA och Evening Restorative från Exuviance innehåller PHA-syra, så det går bra att kombinera dem om din hud tolererar det. Skulle din hud vara lite känsligare, kan du prova att använda Glow Tonic varannan dag, eller enbart på morgonen för att varva syrorna. Resist Omega Complex innehåller inga syror, utan återuppbyggande fettsyror och ceramider, så det krockar inte med syrorna. 🙂 Kram, Annica

 20. Caki skriver:

  Hej! Tack f&#246r djupppp utbildning inom syror. Jag b&#246rjade med hudv&#229rd rutin nu-(precis innan jag fyller 35!) . Jag k&#246pte vissa produkter enl hudtest. Jag g&#246r hudv&#229rd endast p&#229 kv&#228llen. Jag anv&#228nder Medik8 toner pch f&#246ljer med medik8 tetra C serum. Och sist avslutar jag med Maria &#229kerbergs nattkr&#228m som ineh&#229ller AHA mj&#246lksyror. Tidigare anv&#228ndade jag Bha exfloerimg fr&#229n Paulas choice. Kan jag integrera den i min rutin igen? Allts&#229 exflleira med BHA och anv&#228nda AHA efter&#229t? S&#229 komplicerad..

  • annica skriver:

   Hej Caki, &#197terkom g&#228rna med vilken nattcreme det kan vara fr&#229n Maria &#197kerberg 🙂 Vissa AHA-syror har inte samma exfolierande effekt p&#229 huden. Ber&#228tta g&#228rna &#228ven mer om vad du &#246nskar att arbeta p&#229 och hur du upplever huden s&#229 att det blir l&#228ttare att hitta en rutin just f&#246r din hud. Sedan rekommenderar jag en regelbunden rutin(morgon och kv&#228ll) innan du adderar allt f&#246r m&#229nga olika mer avancerande steg till din rutin.
   Kram Annica

 21. Hjälp skriver:

  Kan jag anv&#228nda paulas choice liquid 2%Bha och efter&#229t en lermask fr&#229n exuviance(9% Pha) och avsluta med varm frottehandduk f&#246r att reng&#246ra porerna?

  • annica skriver:

   Hej, Hur huden reagerar i en mix av syror fr&#229n olika m&#228rken vet man inte s&#228kert och det kan skapa en obalans och irritation. Vet du med dig att du har en t&#229lig hud funkar detta men jag rekommenderar att anv&#228nda produkterna separat. 🙂 Kram Annica

 22. Therese skriver:

  Hej!
  Har du tips p&#229 n&#229gon s&#228ker kombination av mandelsyra och salicylsyra? Jag har stora porer och pormaskar i t-zonen, men i &#246vrigt l&#228tt f&#246r att bli torr. Fet t-zon men torr under. Kan jag is&#229fall kombinera dessa med retinol serum, c-vitamin serum och hyaluronsyra serum?

 23. Justina skriver:

  Hej

  Tryckte vidare p&#229 l&#228nken till P50W men ser att ni slutat s&#228lja den m&#228rket. Vad finns f&#246r motsvarande produkt?

 24. Hanna skriver:

  Hej! Jag anv&#228nde p50 i 6 m&#229nader men den var en gnutta kraftfull f&#246r mig och gav mig lite sm&#229plitor. Jag bytte till paulas choice bha liquid och den hj&#228lper mot tillt&#228ppta porer MEN JAG SAKNAR LYSTERN OCH UTJ&#196NNANDE EFFEKTEN AV P50. Hur ska jag g&#246ra ?? Vilken syraprodukt ska jag v&#228lja? Forts&#228tta med bha liquid fr&#229n pc, byra till p50w ? Kombinera dessa och anv&#228nda p&#229 olika veckor?? Hj&#228lp&#9829&#65039

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Jag r&#229der inte till att mixa syror fr&#229n olika varum&#228rken. Var P50 f&#246r kraftfull f&#246r dig &#228r P50W ett b&#228ttre lite mildare alternativ, anv&#228nd inte peelingen dagligen om huden inte tolererar det. Trivs du med din BHA syran fr&#229n Paulas Choice s&#229 forts&#228tt med denna och komplettera med AHA syra fr&#229n samma varum&#228rke, exempelvis till kv&#228llen och BHA syran p&#229 morgonen. Skin perfecting 8 aha lotion Kram Annica

 25. Jessica skriver:

  Hej

  Jag anv&#228nder exuviance som min dagliga rutin men skulle vilja l&#228gga till en peeling eller ansiktsmask som hj&#228lper mot stora porer och minskar talgproduktionen. Paulas Choice verkar v&#228ldigt intressanta, kan jag anv&#228nda den blandningen och vilken produktion fr&#229n PC skulle du s&#228ga l&#228r ha st&#246rst effekt?

 26. Camilla skriver:

  Hej.
  I vilken ordning ska man l&#228gga bha och aha syran fr&#229n PC i inl&#228gget?

 27. Camilla skriver:

  Hej och tack f&#246r dina fina tips!
  Jag anv&#228nder medik8 reng&#246rings mousse sedan paulas choice CALM 1% BHA LOTION EXFOLIANT och c-tetra serum fr&#229n medik8. Sedan en antiage dagkr&#228m. P&#229 kv&#228llen har jag produkten fr&#229n paulas choice efter reng&#246ring samt en annan mild exfoaliering med bha syra i &#246ver natten. Undrar om du tror att exuviance padsen skulle passa i kombo med dessa? T&#228nker p&#229 bha. Aha och pha syrorna!
  Har en torr oj&#228mn mogen hy

  Tack p&#229 f&#246rhand!!

  • annica skriver:

   Hej Camilla. Vilka effektiva produkter du, h&#228rligt! 🙂 Exuviance Skinrise Bionic Tonic Pads kan en t&#229lig hy anv&#228nda ihop med en mildare BHA syra vilket g&#246r att dessa pads g&#229r fint f&#246r dig att anv&#228nda till dagen med CALM 1% BHA LOTION. Kram Annica

 28. Therese skriver:

  Hej!
  Har du tips på någon säker kombination av mandelsyra och salicylsyra? Jag har stora porer och pormaskar i t-zonen, men i övrigt lätt för att bli torr. Fet t-zon men torr under. Kan jag isåfall kombinera dessa med retinol serum, c-vitamin serum och hyaluronsyra serum?

 29. Justina skriver:

  Hej

  Tryckte vidare på länken till P50W men ser att ni slutat sälja den märket. Vad finns för motsvarande produkt?

 30. Camilla skriver:

  Hej och tack för dina fina tips!
  Jag använder medik8 rengörings mousse sedan paulas choice CALM 1% BHA LOTION EXFOLIANT och c-tetra serum från medik8. Sedan en antiage dagkräm. På kvällen har jag produkten från paulas choice efter rengöring samt en annan mild exfoaliering med bha syra i över natten. Undrar om du tror att exuviance padsen skulle passa i kombo med dessa? Tänker på bha. Aha och pha syrorna!
  Har en torr ojämn mogen hy

  Tack på förhand!!

 31. Hanna skriver:

  Hej! Jag använde p50 i 6 månader men den var en gnutta kraftfull för mig och gav mig lite småplitor. Jag bytte till paulas choice bha liquid och den hjälper mot tilltäppta porer MEN JAG SAKNAR LYSTERN OCH UTJÄNNANDE EFFEKTEN AV P50. Hur ska jag göra ?? Vilken syraprodukt ska jag välja? Fortsätta med bha liquid från pc, byra till p50w ? Kombinera dessa och använda på olika veckor?? Hjälp♥️

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Jag råder inte till att mixa syror från olika varumärken. Var P50 för kraftfull för dig är P50W ett bättre lite mildare alternativ, använd inte peelingen dagligen om huden inte tolererar det. Trivs du med din BHA syran från Paulas Choice så fortsätt med denna och komplettera med AHA syra från samma varumärke, exempelvis till kvällen och BHA syran på morgonen. Skin perfecting 8 aha lotion Kram Annica

 32. Camilla skriver:

  Hej.
  I vilken ordning ska man lägga bha och aha syran från PC i inlägget?

 33. Jessica skriver:

  Hej

  Jag använder exuviance som min dagliga rutin men skulle vilja lägga till en peeling eller ansiktsmask som hjälper mot stora porer och minskar talgproduktionen. Paulas Choice verkar väldigt intressanta, kan jag använda den blandningen och vilken produktion från PC skulle du säga lär ha störst effekt?

 34. Caki skriver:

  Hej! Tack för djupppp utbildning inom syror. Jag började med hudvård rutin nu-(precis innan jag fyller 35!) . Jag köpte vissa produkter enl hudtest. Jag gör hudvård endast på kvällen. Jag använder Medik8 toner pch följer med medik8 tetra C serum. Och sist avslutar jag med Maria åkerbergs nattkräm som inehåller AHA mjölksyror. Tidigare användade jag Bha exfloerimg från Paulas choice. Kan jag integrera den i min rutin igen? Alltså exflleira med BHA och använda AHA efteråt? Så komplicerad..

  • annica skriver:

   Hej Caki, Återkom gärna med vilken nattcreme det kan vara från Maria Åkerberg 🙂 Vissa AHA-syror har inte samma exfolierande effekt på huden. Berätta gärna även mer om vad du önskar att arbeta på och hur du upplever huden så att det blir lättare att hitta en rutin just för din hud. Sedan rekommenderar jag en regelbunden rutin(morgon och kväll) innan du adderar allt för många olika mer avancerande steg till din rutin.
   Kram Annica

 35. Hjälp skriver:

  Kan jag använda paulas choice liquid 2%Bha och efteråt en lermask från exuviance(9% Pha) och avsluta med varm frottehandduk för att rengöra porerna?

  • annica skriver:

   Hej, Hur huden reagerar i en mix av syror från olika märken vet man inte säkert och det kan skapa en obalans och irritation. Vet du med dig att du har en tålig hud funkar detta men jag rekommenderar att använda produkterna separat. 🙂 Kram Annica

 36. Camilla skriver:

  Hej och tack för dina fina tips!
  Jag använder medik8 rengörings mousse sedan paulas choice CALM 1% BHA LOTION EXFOLIANT och c-tetra serum från medik8. Sedan en antiage dagkräm. På kvällen har jag produkten från paulas choice efter rengöring samt en annan mild exfoaliering med bha syra i över natten. Undrar om du tror att exuviance padsen skulle passa i kombo med dessa? Tänker på bha. Aha och pha syrorna!
  Har en torr ojämn mogen hy

  Tack på förhand!!

  • annica skriver:

   Hej Camilla. Vilka effektiva produkter du, härligt! 🙂 Exuviance Skinrise Bionic Tonic Pads kan en tålig hy använda ihop med en mildare BHA syra vilket gör att dessa pads går fint för dig att använda till dagen med CALM 1% BHA LOTION. Kram Annica

 37. Camilla skriver:

  Hej.
  I vilken ordning ska man lägga bha och aha syran från PC i inlägget?

 38. Justina skriver:

  Hej

  Tryckte vidare på länken till P50W men ser att ni slutat sälja den märket. Vad finns för motsvarande produkt?

 39. Therese skriver:

  Hej!
  Har du tips på någon säker kombination av mandelsyra och salicylsyra? Jag har stora porer och pormaskar i t-zonen, men i övrigt lätt för att bli torr. Fet t-zon men torr under. Kan jag isåfall kombinera dessa med retinol serum, c-vitamin serum och hyaluronsyra serum?

 40. Jessica skriver:

  Hej

  Jag använder exuviance som min dagliga rutin men skulle vilja lägga till en peeling eller ansiktsmask som hjälper mot stora porer och minskar talgproduktionen. Paulas Choice verkar väldigt intressanta, kan jag använda den blandningen och vilken produktion från PC skulle du säga lär ha störst effekt?

 41. Caki skriver:

  Hej! Tack för djupppp utbildning inom syror. Jag började med hudvård rutin nu-(precis innan jag fyller 35!) . Jag köpte vissa produkter enl hudtest. Jag gör hudvård endast på kvällen. Jag använder Medik8 toner pch följer med medik8 tetra C serum. Och sist avslutar jag med Maria åkerbergs nattkräm som inehåller AHA mjölksyror. Tidigare användade jag Bha exfloerimg från Paulas choice. Kan jag integrera den i min rutin igen? Alltså exflleira med BHA och använda AHA efteråt? Så komplicerad..

  • annica skriver:

   Hej Caki, Återkom gärna med vilken nattcreme det kan vara från Maria Åkerberg 🙂 Vissa AHA-syror har inte samma exfolierande effekt på huden. Berätta gärna även mer om vad du önskar att arbeta på och hur du upplever huden så att det blir lättare att hitta en rutin just för din hud. Sedan rekommenderar jag en regelbunden rutin(morgon och kväll) innan du adderar allt för många olika mer avancerande steg till din rutin.
   Kram Annica

 42. Hjälp skriver:

  Kan jag använda paulas choice liquid 2%Bha och efteråt en lermask från exuviance(9% Pha) och avsluta med varm frottehandduk för att rengöra porerna?

  • annica skriver:

   Hej, Hur huden reagerar i en mix av syror från olika märken vet man inte säkert och det kan skapa en obalans och irritation. Vet du med dig att du har en tålig hud funkar detta men jag rekommenderar att använda produkterna separat. 🙂 Kram Annica

 43. Hanna skriver:

  Hej! Jag använde p50 i 6 månader men den var en gnutta kraftfull för mig och gav mig lite småplitor. Jag bytte till paulas choice bha liquid och den hjälper mot tilltäppta porer MEN JAG SAKNAR LYSTERN OCH UTJÄNNANDE EFFEKTEN AV P50. Hur ska jag göra ?? Vilken syraprodukt ska jag välja? Fortsätta med bha liquid från pc, byra till p50w ? Kombinera dessa och använda på olika veckor?? Hjälp♥️

 44. Hanna skriver:

  Hej! Jag använde p50 i 6 månader men den var en gnutta kraftfull för mig och gav mig lite småplitor. Jag bytte till paulas choice bha liquid och den hjälper mot tilltäppta porer MEN JAG SAKNAR LYSTERN OCH UTJÄNNANDE EFFEKTEN AV P50. Hur ska jag göra ?? Vilken syraprodukt ska jag välja? Fortsätta med bha liquid från pc, byra till p50w ? Kombinera dessa och använda på olika veckor?? Hjälp♥️

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Jag råder inte till att mixa syror från olika varumärken. Var P50 för kraftfull för dig är P50W ett bättre lite mildare alternativ, använd inte peelingen dagligen om huden inte tolererar det. Trivs du med din BHA syran från Paulas Choice så fortsätt med denna och komplettera med AHA syra från samma varumärke, exempelvis till kvällen och BHA syran på morgonen. Skin perfecting 8 aha lotion Kram Annica

 45. Ida skriver:

  Hej Annica,

  Jag har blivit lite besatt av syror och fina produkter då jag verkligen märker skillnad. Sedan unga år (18-19 år) har jag gjort face mapping då jag haft problemhy med både bölder längs käke och finnar på bröst/rygg etc. Blev rekommenderad active moist från dermalogica då! MEN för ett år sen bytte jag till skin smoothing och oh my lord vilken skillnad. Jag är idag 29 år och har bättre hy än någonsin men får fortfarande små plitor och pormaskar såklart. PC bha är en solklar favorit som jag tar efter garniers micellära vatten. Sedan lumenes c vitamin serum med hyaleronsyra och sedan avslutar jag med skin smoothing.

  Dock har jag blivit sugen på att prova P50w eller dermaceutics syror/serum. Läst i alla kommentarer att man inte ska kombinera märken men vad kan jag byta ut för att motverka fina linjer eller binda fukt alt. arbeta mer med problemhy?

  Vet att inlägget handlar om syror men har du nått klockrent tips på ögoncreme när jag ändå har dig ”på tråden”?

  Tack för allt du gör och god bless skincity och de små söta japanska dockorna

 46. Ida skriver:

  Hej Annica,

  Jag har blivit lite besatt av syror och fina produkter då jag verkligen märker skillnad. Sedan unga år (18-19 år) har jag gjort face mapping då jag haft problemhy med både bölder längs käke och finnar på bröst/rygg etc. Blev rekommenderad active moist från dermalogica då! MEN för ett år sen bytte jag till skin smoothing och oh my lord vilken skillnad. Jag är idag 29 år och har bättre hy än någonsin men får fortfarande små plitor och pormaskar såklart. PC bha är en solklar favorit som jag tar efter garniers micellära vatten. Sedan lumenes c vitamin serum med hyaleronsyra och sedan avslutar jag med skin smoothing.

  Dock har jag blivit sugen på att prova P50w eller dermaceutics syror/serum. Läst i alla kommentarer att man inte ska kombinera märken men vad kan jag byta ut för att motverka fina linjer eller binda fukt alt. arbeta mer med problemhy?

  Vet att inlägget handlar om syror men har du nått klockrent tips på ögoncreme när jag ändå har dig ”på tråden”?

  Tack för allt du gör och god bless skincity och de små söta japanska dockorna

 47. Ida skriver:

  Hej Annica,

  Jag har blivit lite besatt av syror och fina produkter d&#229 jag verkligen m&#228rker skillnad. Sedan unga &#229r (18-19 &#229r) har jag gjort face mapping d&#229 jag haft problemhy med b&#229de b&#246lder l&#228ngs k&#228ke och finnar p&#229 br&#246st/rygg etc. Blev rekommenderad active moist fr&#229n dermalogica d&#229! MEN f&#246r ett &#229r sen bytte jag till skin smoothing och oh my lord vilken skillnad. Jag &#228r idag 29 &#229r och har b&#228ttre hy &#228n n&#229gonsin men f&#229r fortfarande sm&#229 plitor och pormaskar s&#229klart. PC bha &#228r en solklar favorit som jag tar efter garniers micell&#228ra vatten. Sedan lumenes c vitamin serum med hyaleronsyra och sedan avslutar jag med skin smoothing.

  Dock har jag blivit sugen p&#229 att prova P50w eller dermaceutics syror/serum. L&#228st i alla kommentarer att man inte ska kombinera m&#228rken men vad kan jag byta ut f&#246r att motverka fina linjer eller binda fukt alt. arbeta mer med problemhy?

  Vet att inl&#228gget handlar om syror men har du n&#229tt klockrent tips p&#229 &#246goncreme n&#228r jag &#228nd&#229 har dig ”p&#229 tr&#229den”?

  Tack f&#246r allt du g&#246r och god bless skincity och de sm&#229 s&#246ta japanska dockorna

 48. Hélin skriver:

  Hej!
  Jag har en fråga angående syror. Jag har hört att att det är dåligt att börja med syror för tidigt (jag är själv 28 år), men stämmer det? Och så har jag även hört att när man använder syror så ”sliter” man på huden och att man aldrig kan återhämta sin hy efter det? När jag började använda syror så fick jag en konstig reaktion, min hy blev otroligt torr, nästan eksem-aktigt, främst runt mun och på ögonlocken (jag använde en ansiktstvätt med AHA). Då fick jag höra att jag hade börjat med syrorna alldeles för tidigt. Jag har en produkt hemma som jag var otroligt peppad på att testa, Liquid Gold från Alpha-H som innehåller glycolic acid. Har blivit lite rädd nu för att använda denna. Jag har en torr/blandhy utan några finnproblem. Har ”bra” hy. Vågar jag använda denna? Och är det så att man ”sliter” på hyn?

  • annica skriver:

   Hej Hélin, Du ska anpassa produkterna efter din hud och dina behov 🙂 Syror är att dra alla över en kant.. högkoncentrerade exfolierande syror kanske du inte ska använda om du inte har behovet. Men som tex PHA-syra så har den många bra effekten på huden då den binder fukt, fungerar som en antioxidant och tar väl hand om din hud. Det är inte helt ovanligt att man kan få en liten försämring innan man ser förbättringen på huden och detta gäller generellt med nya produkter. Känner inte igen den produkt som du har hemma men har du en fuktfattig blandhy är AHA-syra i en anpassad koncentration passande då den binder fukt och motverkar tilltäpptheter.
   Kram Annica

 49. Hélin skriver:

  Hej!
  Jag har en fråga angående syror. Jag har hört att att det är dåligt att börja med syror för tidigt (jag är själv 28 år), men stämmer det? Och så har jag även hört att när man använder syror så ”sliter” man på huden och att man aldrig kan återhämta sin hy efter det? När jag började använda syror så fick jag en konstig reaktion, min hy blev otroligt torr, nästan eksem-aktigt, främst runt mun och på ögonlocken (jag använde en ansiktstvätt med AHA). Då fick jag höra att jag hade börjat med syrorna alldeles för tidigt. Jag har en produkt hemma som jag var otroligt peppad på att testa, Liquid Gold från Alpha-H som innehåller glycolic acid. Har blivit lite rädd nu för att använda denna. Jag har en torr/blandhy utan några finnproblem. Har ”bra” hy. Vågar jag använda denna? Och är det så att man ”sliter” på hyn?

  • annica skriver:

   Hej Hélin, Du ska anpassa produkterna efter din hud och dina behov 🙂 Syror är att dra alla över en kant.. högkoncentrerade exfolierande syror kanske du inte ska använda om du inte har behovet. Men som tex PHA-syra så har den många bra effekten på huden då den binder fukt, fungerar som en antioxidant och tar väl hand om din hud. Det är inte helt ovanligt att man kan få en liten försämring innan man ser förbättringen på huden och detta gäller generellt med nya produkter. Känner inte igen den produkt som du har hemma men har du en fuktfattig blandhy är AHA-syra i en anpassad koncentration passande då den binder fukt och motverkar tilltäpptheter.
   Kram Annica

 50. Hélin skriver:

  Hej!
  Jag har en fr&#229ga ang&#229ende syror. Jag har h&#246rt att att det &#228r d&#229ligt att b&#246rja med syror f&#246r tidigt (jag &#228r sj&#228lv 28 &#229r), men st&#228mmer det? Och s&#229 har jag &#228ven h&#246rt att n&#228r man anv&#228nder syror s&#229 ”sliter” man p&#229 huden och att man aldrig kan &#229terh&#228mta sin hy efter det? N&#228r jag b&#246rjade anv&#228nda syror s&#229 fick jag en konstig reaktion, min hy blev otroligt torr, n&#228stan eksem-aktigt, fr&#228mst runt mun och p&#229 &#246gonlocken (jag anv&#228nde en ansiktstv&#228tt med AHA). D&#229 fick jag h&#246ra att jag hade b&#246rjat med syrorna alldeles f&#246r tidigt. Jag har en produkt hemma som jag var otroligt peppad p&#229 att testa, Liquid Gold fr&#229n Alpha-H som inneh&#229ller glycolic acid. Har blivit lite r&#228dd nu f&#246r att anv&#228nda denna. Jag har en torr/blandhy utan n&#229gra finnproblem. Har ”bra” hy. V&#229gar jag anv&#228nda denna? Och &#228r det s&#229 att man ”sliter” p&#229 hyn?

  • annica skriver:

   Hej H&#233lin, Du ska anpassa produkterna efter din hud och dina behov 🙂 Syror &#228r att dra alla &#246ver en kant.. h&#246gkoncentrerade exfolierande syror kanske du inte ska anv&#228nda om du inte har behovet. Men som tex PHA-syra s&#229 har den m&#229nga bra effekten p&#229 huden d&#229 den binder fukt, fungerar som en antioxidant och tar v&#228l hand om din hud. Det &#228r inte helt ovanligt att man kan f&#229 en liten f&#246rs&#228mring innan man ser f&#246rb&#228ttringen p&#229 huden och detta g&#228ller generellt med nya produkter. K&#228nner inte igen den produkt som du har hemma men har du en fuktfattig blandhy &#228r AHA-syra i en anpassad koncentration passande d&#229 den binder fukt och motverkar tillt&#228pptheter.
   Kram Annica

 51. Hanna skriver:

  Hej,
  Jag har nyligen börjat använda paulas 2% BHA liquid därefter en glow boost med c vitamin och avslutar med en e vitamin kräm från Klairs. Upplevde mig imorse lite torr och röd. Valde då att hoppa BHA. Vänjer huden sig? Har jag möjligtvis för känslig hud?
  Tacksam för svar.

  /Hanna

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Produkten passar även en mycket känslig hud men viktigt med invänjning och att du endast använder den varannan kväll till en början. Ibland kan 1-2 gånger i veckan räcka gott och väl. C-vitamin är något som kickar igång huden och huden kan upplevas som något stram när man sätter igång. Huden som aktiveras. Försök att minimera antalet nya steg i din rutin och addera en åt gången så att huden hänger med. Återkom gärna och berätta hur det går! Håller tummarna att det vänder för dig 🙂 Kram Annica

 52. Hanna skriver:

  Hej,
  Jag har nyligen börjat använda paulas 2% BHA liquid därefter en glow boost med c vitamin och avslutar med en e vitamin kräm från Klairs. Upplevde mig imorse lite torr och röd. Valde då att hoppa BHA. Vänjer huden sig? Har jag möjligtvis för känslig hud?
  Tacksam för svar.

  /Hanna

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Produkten passar även en mycket känslig hud men viktigt med invänjning och att du endast använder den varannan kväll till en början. Ibland kan 1-2 gånger i veckan räcka gott och väl. C-vitamin är något som kickar igång huden och huden kan upplevas som något stram när man sätter igång. Huden som aktiveras. Försök att minimera antalet nya steg i din rutin och addera en åt gången så att huden hänger med. Återkom gärna och berätta hur det går! Håller tummarna att det vänder för dig 🙂 Kram Annica

 53. Hanna skriver:

  Hej,
  Jag har nyligen b&#246rjat anv&#228nda paulas 2% BHA liquid d&#228refter en glow boost med c vitamin och avslutar med en e vitamin kr&#228m fr&#229n Klairs. Upplevde mig imorse lite torr och r&#246d. Valde d&#229 att hoppa BHA. V&#228njer huden sig? Har jag m&#246jligtvis f&#246r k&#228nslig hud?
  Tacksam f&#246r svar.

  /Hanna

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Produkten passar &#228ven en mycket k&#228nslig hud men viktigt med inv&#228njning och att du endast anv&#228nder den varannan kv&#228ll till en b&#246rjan. Ibland kan 1-2 g&#229nger i veckan r&#228cka gott och v&#228l. C-vitamin &#228r n&#229got som kickar ig&#229ng huden och huden kan upplevas som n&#229got stram n&#228r man s&#228tter ig&#229ng. Huden som aktiveras. F&#246rs&#246k att minimera antalet nya steg i din rutin och addera en &#229t g&#229ngen s&#229 att huden h&#228nger med. &#197terkom g&#228rna och ber&#228tta hur det g&#229r! H&#229ller tummarna att det v&#228nder f&#246r dig 🙂 Kram Annica

 54. Diana skriver:

  Hej

  Jag använder mig just nu av en bioline serie. Rengöring, återfuktning och serum (exfoliate illuminate 15%). Det är den serie som fungerat bäst på mig hitintills men känner inte att jag är helt nöjd. Jag har väldigt oren hy främst under käkben, haka och hals. Sällan att jag får stora finnar men har väldigt mycket ”vita porer” och porer, och huden är allmänt ojämn. Fick den här serien rekommenderad av en hudspecialist på akademienkliniken. Mitt serum håller på att ta slut så jag funderar på att testa något nytt, gärna något att kombinera. Min hy är tålig, fet och mycket vita och svarta porer. Och man kan trycka hur mycket som helst men allt kommer tillbaka inom någon dag. Gått på säkert 50 ansiktsbehandlingar och mitt ansikte blir nästan alltid värre efter en behandling. Brukar få portömning och syrabrhandling på klinikerna. Brukar inte bli någon märkbar skillnad.. Så trött på detta, vill gärna hitta något jag är nöjd med.

  (Jag är 25)

  Vad tycker du att jag ska köra på?

  • annica skriver:

   Hej Diana, Jag är glad att du har hittat rätt och det känns som att du är på helt rätt väg. Det är viktigt att använda ansiktsvatten, Primaluce tonic, innan detta serum för att du ska kunna få så bra effekt som möjligt av ditt serum. Önskar du dessutom boosta huden kan jag varmt rekommendera dig denna fantastiska DUO:
   Peeling: Exfo daily ritual exfoliating mask
   Mask: Primaluce mask

   Stort lycka till och tänk även på att meddela din hudterapeut att du använder syra i din hudvårdsrutin idag!

   Kram Annica

 55. Diana skriver:

  Hej

  Jag använder mig just nu av en bioline serie. Rengöring, återfuktning och serum (exfoliate illuminate 15%). Det är den serie som fungerat bäst på mig hitintills men känner inte att jag är helt nöjd. Jag har väldigt oren hy främst under käkben, haka och hals. Sällan att jag får stora finnar men har väldigt mycket ”vita porer” och porer, och huden är allmänt ojämn. Fick den här serien rekommenderad av en hudspecialist på akademienkliniken. Mitt serum håller på att ta slut så jag funderar på att testa något nytt, gärna något att kombinera. Min hy är tålig, fet och mycket vita och svarta porer. Och man kan trycka hur mycket som helst men allt kommer tillbaka inom någon dag. Gått på säkert 50 ansiktsbehandlingar och mitt ansikte blir nästan alltid värre efter en behandling. Brukar få portömning och syrabrhandling på klinikerna. Brukar inte bli någon märkbar skillnad.. Så trött på detta, vill gärna hitta något jag är nöjd med.

  (Jag är 25)

  Vad tycker du att jag ska köra på?

  • annica skriver:

   Hej Diana, Jag är glad att du har hittat rätt och det känns som att du är på helt rätt väg. Det är viktigt att använda ansiktsvatten, Primaluce tonic, innan detta serum för att du ska kunna få så bra effekt som möjligt av ditt serum. Önskar du dessutom boosta huden kan jag varmt rekommendera dig denna fantastiska DUO:
   Peeling: Exfo daily ritual exfoliating mask
   Mask: Primaluce mask

   Stort lycka till och tänk även på att meddela din hudterapeut att du använder syra i din hudvårdsrutin idag!

   Kram Annica

 56. Diana skriver:

  Hej

  Jag anv&#228nder mig just nu av en bioline serie. Reng&#246ring, &#229terfuktning och serum (exfoliate illuminate 15%). Det &#228r den serie som fungerat b&#228st p&#229 mig hitintills men k&#228nner inte att jag &#228r helt n&#246jd. Jag har v&#228ldigt oren hy fr&#228mst under k&#228kben, haka och hals. S&#228llan att jag f&#229r stora finnar men har v&#228ldigt mycket ”vita porer” och porer, och huden &#228r allm&#228nt oj&#228mn. Fick den h&#228r serien rekommenderad av en hudspecialist p&#229 akademienkliniken. Mitt serum h&#229ller p&#229 att ta slut s&#229 jag funderar p&#229 att testa n&#229got nytt, g&#228rna n&#229got att kombinera. Min hy &#228r t&#229lig, fet och mycket vita och svarta porer. Och man kan trycka hur mycket som helst men allt kommer tillbaka inom n&#229gon dag. G&#229tt p&#229 s&#228kert 50 ansiktsbehandlingar och mitt ansikte blir n&#228stan alltid v&#228rre efter en behandling. Brukar f&#229 port&#246mning och syrabrhandling p&#229 klinikerna. Brukar inte bli n&#229gon m&#228rkbar skillnad.. S&#229 tr&#246tt p&#229 detta, vill g&#228rna hitta n&#229got jag &#228r n&#246jd med.

  (Jag &#228r 25)

  Vad tycker du att jag ska k&#246ra p&#229?

  • annica skriver:

   Hej Diana, Jag &#228r glad att du har hittat r&#228tt och det k&#228nns som att du &#228r p&#229 helt r&#228tt v&#228g. Det &#228r viktigt att anv&#228nda ansiktsvatten, Primaluce tonic, innan detta serum f&#246r att du ska kunna f&#229 s&#229 bra effekt som m&#246jligt av ditt serum. &#214nskar du dessutom boosta huden kan jag varmt rekommendera dig denna fantastiska DUO:
   Peeling: Exfo daily ritual exfoliating mask
   Mask: Primaluce mask

   Stort lycka till och t&#228nk &#228ven p&#229 att meddela din hudterapeut att du anv&#228nder syra i din hudv&#229rdsrutin idag!

   Kram Annica

 57. Matilda skriver:

  Tycker du att man kan kombinera Codage Micropeeling (använder 1-2 ggr/veckan) med By Wishtrends ansiktsvatten? 🙂

 58. Matilda skriver:

  Tycker du att man kan kombinera Codage Micropeeling (använder 1-2 ggr/veckan) med By Wishtrends ansiktsvatten? 🙂

 59. Matilda skriver:

  Tycker du att man kan kombinera Codage Micropeeling (anv&#228nder 1-2 ggr/veckan) med By Wishtrends ansiktsvatten? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Matilda, Eftersom du hittar AHA-syra i b&#229da produkterna ska du g&#228rna f&#246rs&#246ka v&#228lja ett m&#228rke med syror 🙂 Codage har ett ansiktsvatten med AHA-syra som jag ist&#228llet tycker att du kan titta n&#228rmare p&#229. Pre-treatment toning lotion Kram Annica

 60. Johanna skriver:

  Hej Annica!
  Köpte och fick hem superkombon du rekomenderade från Paulas Choice. AHA och BHA. Hur ska jag kombinera dem? Jag födde barn för en månad sedan och har fått jättetorr och fnasig hud i ansiktet, brukar annars ha normalhud.
  Mvh Johanna

  • annica skriver:

   Hej Johanna, ÅHH, vad spännande! 🙂 du kommer verkligen att gilla dessa.
   Om produkterna är nya för din hud är det bara att börja med Skin Perfecting 2% BHA Liquid varannan kväll under en vecka. Känns det bra i huden efter en vecka kan du börja använda den varje kväll. efter ytterligare en vecka kan du sedan använda den både morgon och kväll och fortsätta ytterligare en vecka. När huden sedan har vant in sig med produkten kan du välja att lägga till RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% AHA en kväll i veckan(den kvällen applicerar du inte BHA-syra) 🙂 återkom gärna hur det går eller om du har funderingar under tiden.

   Kram Annica

   • Johanna skriver:

    Hej!
    Har nu använt de två produkterna från PC ett tag och är jättenöjd. Fnaset är borta. Nu har jag köpt ett nytt serum Tri Vita C30 från Dermaceutic. Jag undrar om jag kan använda den efter jag använt mina syror från PC och innan krämen? Funkar den kombon?
    Mvh Johanna

 61. Sandra skriver:

  Hej,

  Jag har yttorr hud och fuktfatig. Vad för syror och produkter rekommenderar du?

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Då kan AHA-syra men även PHA-syra passa dig väl 🙂 Utifrån tidigare hudtest och beställningar för dig kan jag rekommendera dig att titta närmare på Intense hydrating cream, den innehåller AHA-syra/mjölksyra som är otroligt bra på att binda fukten i huden. Kram Annica

 62. Hej, det går inte att avprenumerera, servern hittas inte. Var snäll och ta bort mig från sidan.
  Mvh Berith Freidenfelt

  • annica skriver:

   Hej Berith Freidenfelt, Vad synd att tekniken inte vill vara med när du försöker avregistrera dig. Jag ser till att kolla på detta på en gång och hoppas detta ska vara löst inom kort 🙂 Kram Annica

 63. Johanna skriver:

  Hej Annica!
  Köpte och fick hem superkombon du rekomenderade från Paulas Choice. AHA och BHA. Hur ska jag kombinera dem? Jag födde barn för en månad sedan och har fått jättetorr och fnasig hud i ansiktet, brukar annars ha normalhud.
  Mvh Johanna

  • annica skriver:

   Hej Johanna, ÅHH, vad spännande! 🙂 du kommer verkligen att gilla dessa.
   Om produkterna är nya för din hud är det bara att börja med Skin Perfecting 2% BHA Liquid varannan kväll under en vecka. Känns det bra i huden efter en vecka kan du börja använda den varje kväll. efter ytterligare en vecka kan du sedan använda den både morgon och kväll och fortsätta ytterligare en vecka. När huden sedan har vant in sig med produkten kan du välja att lägga till RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% AHA en kväll i veckan(den kvällen applicerar du inte BHA-syra) 🙂 återkom gärna hur det går eller om du har funderingar under tiden.

   Kram Annica

   • Johanna skriver:

    Hej!
    Har nu använt de två produkterna från PC ett tag och är jättenöjd. Fnaset är borta. Nu har jag köpt ett nytt serum Tri Vita C30 från Dermaceutic. Jag undrar om jag kan använda den efter jag använt mina syror från PC och innan krämen? Funkar den kombon?
    Mvh Johanna

 64. Sandra skriver:

  Hej,

  Jag har yttorr hud och fuktfatig. Vad för syror och produkter rekommenderar du?

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Då kan AHA-syra men även PHA-syra passa dig väl 🙂 Utifrån tidigare hudtest och beställningar för dig kan jag rekommendera dig att titta närmare på Intense hydrating cream, den innehåller AHA-syra/mjölksyra som är otroligt bra på att binda fukten i huden. Kram Annica

 65. Hej, det går inte att avprenumerera, servern hittas inte. Var snäll och ta bort mig från sidan.
  Mvh Berith Freidenfelt

  • annica skriver:

   Hej Berith Freidenfelt, Vad synd att tekniken inte vill vara med när du försöker avregistrera dig. Jag ser till att kolla på detta på en gång och hoppas detta ska vara löst inom kort 🙂 Kram Annica

 66. Johanna skriver:

  Hej Annica!
  K&#246pte och fick hem superkombon du rekomenderade fr&#229n Paulas Choice. AHA och BHA. Hur ska jag kombinera dem? Jag f&#246dde barn f&#246r en m&#229nad sedan och har f&#229tt j&#228ttetorr och fnasig hud i ansiktet, brukar annars ha normalhud.
  Mvh Johanna

 67. Sandra skriver:

  Hej,

  Jag har yttorr hud och fuktfatig. Vad f&#246r syror och produkter rekommenderar du?

  • annica skriver:

   Hej Sandra, D&#229 kan AHA-syra men &#228ven PHA-syra passa dig v&#228l 🙂 Utifr&#229n tidigare hudtest och best&#228llningar f&#246r dig kan jag rekommendera dig att titta n&#228rmare p&#229 Intense hydrating cream, den inneh&#229ller AHA-syra/mj&#246lksyra som &#228r otroligt bra p&#229 att binda fukten i huden. Kram Annica

 68. Hej, det g&#229r inte att avprenumerera, servern hittas inte. Var sn&#228ll och ta bort mig fr&#229n sidan.
  Mvh Berith Freidenfelt

 69. Madeleine skriver:

  Hej Annica!
  Underbara syror!
  Min rutin ser i dag ut så här:
  Dag:
  Exuviance: Clarifying cleanser, Vespera:n (och ibland även padsen), Age reverse Day Repair

  Natt:
  Jan Marini Bioglycolic Face cleanser
  BP clinical super 3 booster

  Versos super eye serum dag & natt

  Sen kör jag lite ansiktsmasker: Fuktmasker från BP o Dermalogica o testar lite sheetmask’s.

  Är det ok att kombinera BP:s clinical super 3 booster med Exuviance? Tycker att det är mer krut i den än i Exuviance Age reverse nattkräm. Kan jag lägga en fuktmask över den (BP) ibland för mer fukt eller förstörs effekten av boostern då?

  Jag älskar Jan Marinis rengöring med glycolsyra o tycker att den funkar så bra före BP på kvällen. Glycolsyra är det som funkar bäst på hormonella finnar o orenheter upplever jag. Man ska ju inte kombinera syrorna, men eftersom jag har Exuviancesyrorna på dagen tycker jag att det funkar så här. Eller är det big no no att göra så här?

  Tack för din fantastiska blogg & Skincity!

  Madeleine

  • annica skriver:

   Hej Madeleine, Det kan fungera att addera Clinical Super 3 booster, men just när det kommer till aktiva produkter tycker jag att du ska försöka hålla dig till samma märke. Speciellt med tanke på att du hittar likvärdiga produkter i exuviance, som du använder till största del idag. Age reverese Night lift och Super retinol concentrate kan verkligen bli en superduo! Tror även att detta kan lugna stressen i huden som du ibland upplever. När det kommer till rengöringen så tycker jag nog att du kan fortsätta med den om du upplever att den fungerar så pass bra för huden, men annars tycker jag att du kan titta på Bioactive wash. Den är det power i! Så vänj in den med huden, börja några kvällar i veckan. Kram Annica

 70. Madeleine skriver:

  Hej Annica!
  Underbara syror!
  Min rutin ser i dag ut så här:
  Dag:
  Exuviance: Clarifying cleanser, Vespera:n (och ibland även padsen), Age reverse Day Repair

  Natt:
  Jan Marini Bioglycolic Face cleanser
  BP clinical super 3 booster

  Versos super eye serum dag & natt

  Sen kör jag lite ansiktsmasker: Fuktmasker från BP o Dermalogica o testar lite sheetmask’s.

  Är det ok att kombinera BP:s clinical super 3 booster med Exuviance? Tycker att det är mer krut i den än i Exuviance Age reverse nattkräm. Kan jag lägga en fuktmask över den (BP) ibland för mer fukt eller förstörs effekten av boostern då?

  Jag älskar Jan Marinis rengöring med glycolsyra o tycker att den funkar så bra före BP på kvällen. Glycolsyra är det som funkar bäst på hormonella finnar o orenheter upplever jag. Man ska ju inte kombinera syrorna, men eftersom jag har Exuviancesyrorna på dagen tycker jag att det funkar så här. Eller är det big no no att göra så här?

  Tack för din fantastiska blogg & Skincity!

  Madeleine

  • annica skriver:

   Hej Madeleine, Det kan fungera att addera Clinical Super 3 booster, men just när det kommer till aktiva produkter tycker jag att du ska försöka hålla dig till samma märke. Speciellt med tanke på att du hittar likvärdiga produkter i exuviance, som du använder till största del idag. Age reverese Night lift och Super retinol concentrate kan verkligen bli en superduo! Tror även att detta kan lugna stressen i huden som du ibland upplever. När det kommer till rengöringen så tycker jag nog att du kan fortsätta med den om du upplever att den fungerar så pass bra för huden, men annars tycker jag att du kan titta på Bioactive wash. Den är det power i! Så vänj in den med huden, börja några kvällar i veckan. Kram Annica

 71. Cakan skriver:

  Alltså älskar alla tips o din blogg!! Jag älskar även syror men kan känna att det är ganska krångligt att hitta rätt, trots dina ”skolor”. Jag duttar på lite men vette 17 om jag väljer rätt. Har en ganska bra rutin med rengöring, micelärt vatten, *syra, serum, dag/nattkräm. Varierar syran mellan PC 2% bha, PC 10% aha och BR lotion P50. Sedan självklart lite mjukgörande masker, PTR pumpkin enzym mask o lite annat gott.

  Är det ngn annan syra jag borde använda? Jag är snart 40 o har börjat få en hel del rynkor men min hud är väldigt tålig. Tack för en grym blogg!!

  • annica skriver:

   Hej Cakan, Jättebra att du säger till när du känner dig osäker, jag hjälper dig gärna 🙂 Eftersom huden är tålig kan du blanda syror mellan olika märken så länge du känner att det fungerar för dig. Men ett tips kan annars vara att använda PC 2% BHA till dagen och sedan addera någon av Paula’s Choice dagliga exfolieringar till kvällen med AHA-syra, RESIST Daily smoothing treatment 2% AHA. Kram Annica

 72. Madeleine skriver:

  Hej Annica!
  Underbara syror!
  Min rutin ser i dag ut s&#229 h&#228r:
  Dag:
  Exuviance: Clarifying cleanser, Vespera:n (och ibland &#228ven padsen), Age reverse Day Repair

  Natt:
  Jan Marini Bioglycolic Face cleanser
  BP clinical super 3 booster

  Versos super eye serum dag &#38 natt

  Sen k&#246r jag lite ansiktsmasker: Fuktmasker fr&#229n BP o Dermalogica o testar lite sheetmask’s.

  &#196r det ok att kombinera BP:s clinical super 3 booster med Exuviance? Tycker att det &#228r mer krut i den &#228n i Exuviance Age reverse nattkr&#228m. Kan jag l&#228gga en fuktmask &#246ver den (BP) ibland f&#246r mer fukt eller f&#246rst&#246rs effekten av boostern d&#229?

  Jag &#228lskar Jan Marinis reng&#246ring med glycolsyra o tycker att den funkar s&#229 bra f&#246re BP p&#229 kv&#228llen. Glycolsyra &#228r det som funkar b&#228st p&#229 hormonella finnar o orenheter upplever jag. Man ska ju inte kombinera syrorna, men eftersom jag har Exuviancesyrorna p&#229 dagen tycker jag att det funkar s&#229 h&#228r. Eller &#228r det big no no att g&#246ra s&#229 h&#228r?

  Tack f&#246r din fantastiska blogg &#38 Skincity!

  Madeleine

  • annica skriver:

   Hej Madeleine, Det kan fungera att addera Clinical Super 3 booster, men just n&#228r det kommer till aktiva produkter tycker jag att du ska f&#246rs&#246ka h&#229lla dig till samma m&#228rke. Speciellt med tanke p&#229 att du hittar likv&#228rdiga produkter i exuviance, som du anv&#228nder till st&#246rsta del idag. Age reverese Night lift och Super retinol concentrate kan verkligen bli en superduo! Tror &#228ven att detta kan lugna stressen i huden som du ibland upplever. N&#228r det kommer till reng&#246ringen s&#229 tycker jag nog att du kan forts&#228tta med den om du upplever att den fungerar s&#229 pass bra f&#246r huden, men annars tycker jag att du kan titta p&#229 Bioactive wash. Den &#228r det power i! S&#229 v&#228nj in den med huden, b&#246rja n&#229gra kv&#228llar i veckan. Kram Annica

 73. Cakan skriver:

  Alltså älskar alla tips o din blogg!! Jag älskar även syror men kan känna att det är ganska krångligt att hitta rätt, trots dina ”skolor”. Jag duttar på lite men vette 17 om jag väljer rätt. Har en ganska bra rutin med rengöring, micelärt vatten, *syra, serum, dag/nattkräm. Varierar syran mellan PC 2% bha, PC 10% aha och BR lotion P50. Sedan självklart lite mjukgörande masker, PTR pumpkin enzym mask o lite annat gott.

  Är det ngn annan syra jag borde använda? Jag är snart 40 o har börjat få en hel del rynkor men min hud är väldigt tålig. Tack för en grym blogg!!

  • annica skriver:

   Hej Cakan, Jättebra att du säger till när du känner dig osäker, jag hjälper dig gärna 🙂 Eftersom huden är tålig kan du blanda syror mellan olika märken så länge du känner att det fungerar för dig. Men ett tips kan annars vara att använda PC 2% BHA till dagen och sedan addera någon av Paula’s Choice dagliga exfolieringar till kvällen med AHA-syra, RESIST Daily smoothing treatment 2% AHA. Kram Annica

 74. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Jag använder dagligen daily microfoliant från Dermalogica. Går det att fortsätta med denna om man använder dagligen produkter med aha-syra? Eller funkar det ihop med någon aha-mask i veckan? Jag funderar även på att börja med ett nattserum med A-vitamin, går detta ihop med daily microfoliant eller Aha-syraprodukter?
  Mvh Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Du ska försöka hålla dig till ett och samma märke när det kommer till syror, just för att vara på den säkra sidan. Dermalogica har många bra alternativ på AHA-syra. Skin renewal booster innehåller båda AHA-syra och en liten del reitnol. Du kan börja att ta några droppar i din nattcreme för att få en riktigt bra start med din nya produkt! Kram Annica

 75. Jennie skriver:

  Jag använder både AHA och BHA från Cosrx. Jobbar mig upp i antal gånger/vecka och målet är att köra en på morgonen och en på kvällen, har tålig hud. Men finns det något att föredra när det kommer till val av syra på morgon eller kväll? Tex att det passar bättre att ha bha på morgonen och aha på kvällen?

  • annica skriver:

   Hej Jennie, vilken syra du väljer när är ofta lite beroende på märke. Men oftast är det AHA-syra som gör huden lite mer solkänslig och det kan därför vara bra att använda BHA till dagen och AHA till kvällen 🙂 Detta kan dock variera och bero på styrka. Plus att så länge du alltid har SPF i din dagsrutin spelar det inte alltid så jättestor roll. Kram Annica

 76. Cakan skriver:

  Allts&#229 &#228lskar alla tips o din blogg!! Jag &#228lskar &#228ven syror men kan k&#228nna att det &#228r ganska kr&#229ngligt att hitta r&#228tt, trots dina ”skolor”. Jag duttar p&#229 lite men vette 17 om jag v&#228ljer r&#228tt. Har en ganska bra rutin med reng&#246ring, micel&#228rt vatten, *syra, serum, dag/nattkr&#228m. Varierar syran mellan PC 2% bha, PC 10% aha och BR lotion P50. Sedan sj&#228lvklart lite mjukg&#246rande masker, PTR pumpkin enzym mask o lite annat gott.

  &#196r det ngn annan syra jag borde anv&#228nda? Jag &#228r snart 40 o har b&#246rjat f&#229 en hel del rynkor men min hud &#228r v&#228ldigt t&#229lig. Tack f&#246r en grym blogg!!

 77. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Jag använder dagligen daily microfoliant från Dermalogica. Går det att fortsätta med denna om man använder dagligen produkter med aha-syra? Eller funkar det ihop med någon aha-mask i veckan? Jag funderar även på att börja med ett nattserum med A-vitamin, går detta ihop med daily microfoliant eller Aha-syraprodukter?
  Mvh Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Du ska försöka hålla dig till ett och samma märke när det kommer till syror, just för att vara på den säkra sidan. Dermalogica har många bra alternativ på AHA-syra. Skin renewal booster innehåller båda AHA-syra och en liten del reitnol. Du kan börja att ta några droppar i din nattcreme för att få en riktigt bra start med din nya produkt! Kram Annica

 78. Jennie skriver:

  Jag använder både AHA och BHA från Cosrx. Jobbar mig upp i antal gånger/vecka och målet är att köra en på morgonen och en på kvällen, har tålig hud. Men finns det något att föredra när det kommer till val av syra på morgon eller kväll? Tex att det passar bättre att ha bha på morgonen och aha på kvällen?

  • annica skriver:

   Hej Jennie, vilken syra du väljer när är ofta lite beroende på märke. Men oftast är det AHA-syra som gör huden lite mer solkänslig och det kan därför vara bra att använda BHA till dagen och AHA till kvällen 🙂 Detta kan dock variera och bero på styrka. Plus att så länge du alltid har SPF i din dagsrutin spelar det inte alltid så jättestor roll. Kram Annica

 79. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Jag anv&#228nder dagligen daily microfoliant fr&#229n Dermalogica. G&#229r det att forts&#228tta med denna om man anv&#228nder dagligen produkter med aha-syra? Eller funkar det ihop med n&#229gon aha-mask i veckan? Jag funderar &#228ven p&#229 att b&#246rja med ett nattserum med A-vitamin, g&#229r detta ihop med daily microfoliant eller Aha-syraprodukter?
  Mvh Anna

 80. Jennie skriver:

  Jag anv&#228nder b&#229de AHA och BHA fr&#229n Cosrx. Jobbar mig upp i antal g&#229nger/vecka och m&#229let &#228r att k&#246ra en p&#229 morgonen och en p&#229 kv&#228llen, har t&#229lig hud. Men finns det n&#229got att f&#246redra n&#228r det kommer till val av syra p&#229 morgon eller kv&#228ll? Tex att det passar b&#228ttre att ha bha p&#229 morgonen och aha p&#229 kv&#228llen?

 81. Emilia skriver:

  Hej!

  Jag använder PC 2% BHA i princip varje kväll (och 10% aha nån gång i veckan) innan serum från beaute pacifique och hydrating treatment mask från PC som nattkräm i brist på annat. Därför är jag ute efter nattkräm och har tänkt att det vore härligt med en aktiv men återfuktande, har funderat på just den du visar på bilden från exuviance evening restorative, men är den då dum att kombinera med PC bha? Har du bättre förslag eller ska jag kanske köra på en utan aktiva ingredienser? TACK för allt du lär mig!

  • annica skriver:

   Hej Emilia, Du ska försöka att inte blanda syror mellan märken, ibland kan detta så lätt krocka. Ett tips kan därför vara att välja en syrafri produkt för att vara på den säkra sidan. En produkt som Paula’s Choice RESIST Barrier repair moisturizer tror jag skulle passa dig utmärkt 🙂 Kram Annica

 82. Emma Joneby skriver:

  Hej, i kombon ovan från PC. De kan man alltså med fördel ha på efter varandra? Vilken kommer först?

 83. Elisia skriver:

  Hej Annica!
  Jag älskar din blogg och har funderat på en sak som du kanske kan svara på. Jag har en tendens att få mycket milier runt ögonen och har under flera år hållt dem någorlunda i schack genom Clarisonic, dock hjälper den inte till helt och hållet med besvären.
  Nu har jag börjar med Paulas Choice BHA liquid runt ögonpartiet för att försöka få bukt med detta jobbiga problem. Jag använder den en gång per dag och även Clarisonic en gång per dag – blir detta för mycket? Kan man exfoliera för mycket?
  Vill verkligen bli av med milierna och det känns som jag provat ALLT, tar en hudterapeut bort dem kommer de snabbt tillbaka.
  Tack och kram!

  • annica skriver:

   Hej Elisia, Det kan vara svårt att säga exakt vad milier beror på då anledningarna kan vara många. Ärftlighet, kost, produkter, torrhet. etc. Men en sak som dessa ofta brukar ha gemensamt är yttorrhet. Så ett bra sätt blir därför att behandla huden som yttorr för att få en bra start. Milier har inte någon egen utförselutgång och därför är det bra att huden behandlas som torr så att porerna inte blir igentäppta så att talget inte täpps till i porerna. Ibland kan man behöva gå till en hudterapeut får att få dessa tömda. Att exfoliera är bra men tänk på att återfukta huden väl för att hitta en bra balans. Så gå till en hudterapeut och sedan behandlar du huden väl med fukt och ett bra tips är då Codage Serum No1 Intentense moisturising 🙂 Kram Annica

 84. Emilia skriver:

  Hej!

  Jag använder PC 2% BHA i princip varje kväll (och 10% aha nån gång i veckan) innan serum från beaute pacifique och hydrating treatment mask från PC som nattkräm i brist på annat. Därför är jag ute efter nattkräm och har tänkt att det vore härligt med en aktiv men återfuktande, har funderat på just den du visar på bilden från exuviance evening restorative, men är den då dum att kombinera med PC bha? Har du bättre förslag eller ska jag kanske köra på en utan aktiva ingredienser? TACK för allt du lär mig!

  • annica skriver:

   Hej Emilia, Du ska försöka att inte blanda syror mellan märken, ibland kan detta så lätt krocka. Ett tips kan därför vara att välja en syrafri produkt för att vara på den säkra sidan. En produkt som Paula’s Choice RESIST Barrier repair moisturizer tror jag skulle passa dig utmärkt 🙂 Kram Annica

 85. Emma Joneby skriver:

  Hej, i kombon ovan från PC. De kan man alltså med fördel ha på efter varandra? Vilken kommer först?

 86. Elisia skriver:

  Hej Annica!
  Jag älskar din blogg och har funderat på en sak som du kanske kan svara på. Jag har en tendens att få mycket milier runt ögonen och har under flera år hållt dem någorlunda i schack genom Clarisonic, dock hjälper den inte till helt och hållet med besvären.
  Nu har jag börjar med Paulas Choice BHA liquid runt ögonpartiet för att försöka få bukt med detta jobbiga problem. Jag använder den en gång per dag och även Clarisonic en gång per dag – blir detta för mycket? Kan man exfoliera för mycket?
  Vill verkligen bli av med milierna och det känns som jag provat ALLT, tar en hudterapeut bort dem kommer de snabbt tillbaka.
  Tack och kram!

  • annica skriver:

   Hej Elisia, Det kan vara svårt att säga exakt vad milier beror på då anledningarna kan vara många. Ärftlighet, kost, produkter, torrhet. etc. Men en sak som dessa ofta brukar ha gemensamt är yttorrhet. Så ett bra sätt blir därför att behandla huden som yttorr för att få en bra start. Milier har inte någon egen utförselutgång och därför är det bra att huden behandlas som torr så att porerna inte blir igentäppta så att talget inte täpps till i porerna. Ibland kan man behöva gå till en hudterapeut får att få dessa tömda. Att exfoliera är bra men tänk på att återfukta huden väl för att hitta en bra balans. Så gå till en hudterapeut och sedan behandlar du huden väl med fukt och ett bra tips är då Codage Serum No1 Intentense moisturising 🙂 Kram Annica

 87. Emilia skriver:

  Hej!

  Jag anv&#228nder PC 2% BHA i princip varje kv&#228ll (och 10% aha n&#229n g&#229ng i veckan) innan serum fr&#229n beaute pacifique och hydrating treatment mask fr&#229n PC som nattkr&#228m i brist p&#229 annat. D&#228rf&#246r &#228r jag ute efter nattkr&#228m och har t&#228nkt att det vore h&#228rligt med en aktiv men &#229terfuktande, har funderat p&#229 just den du visar p&#229 bilden fr&#229n exuviance evening restorative, men &#228r den d&#229 dum att kombinera med PC bha? Har du b&#228ttre f&#246rslag eller ska jag kanske k&#246ra p&#229 en utan aktiva ingredienser? TACK f&#246r allt du l&#228r mig!

 88. Emma Joneby skriver:

  Hej, i kombon ovan fr&#229n PC. De kan man allts&#229 med f&#246rdel ha p&#229 efter varandra? Vilken kommer f&#246rst?

 89. Ebba skriver:

  Hej! Så bra inlägg! Tack för att du tar dig tiden och skriver detta, det är jätteintressant och roligt att läsa 😀

  Jag använder dagligen BHA från Paulas Choice. Men vill addera PHA eller AHA. Hur kan jag göra detta? Jag har en ung hud (20 år) som kan vara lite känslig ibland så kanske PHA kan vara ngt? Men hur får jag in det i min rutin om jag använder BHA från PC?

  Och sen ytterligare en fråga: Kan jag exempelvis använda clarifying cleanser från exuviance med syror i som jag tvättar bort och sen följa upp med BHA från PC och krämer som inte innehåller syra?

  Stort tack på förhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ebba, Du ska försöka att hålla dig till samma märke när det kommer till syra, iallafall så gott det går och speciellt om du är känslig i huden. RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA kan adderas till din rutin för att du ska få in AHA-syra i din rutin 🙂 Du använder den en kväll i veckan istället för din BHA-syra en kväll i veckan, övriga tillfällen använder du BHA-syra som vanligt. Du ska helst inte addera Exuviance rengöring till din rutin då du helst inte ska plocka in syror från annat märke. Kram Annica

  • Solveig skriver:

   Hej Annica!
   Jag har BR lotion P50 V men känner att jag blir röd och flammig när jag använder den. Fick PC bha 2% och Medic 8 ce-tetra med julkalendern men vet inte hur jag skall kombinera dessa tre. Har slut på mitt gamla serum från Klairs.
   Hjälp!

   • annica skriver:

    Hej Solveig, Superbra fråga!
    Lotion P50V är en av de lite kraftfullare exfolieringarna från BR. Tänk på att endast använda den ett fåtal kvällar i veckan så att det inte blir för mycket för huden i börjar. Då hinner huden vänja in sig med den nya produkten. Paula’s Choice 2% BHA liquid kan du avvakta något med eftersom den innehåller BHA-syra, precis som Lotion P50V. CE-tetra använder du efter din exfoliering och kan använda morgon och kväll 🙂 Kram Annica

 90. Maja skriver:

  Hej! Jag har sedan tonåren haft en bråkig hy, vilket på senare tid blivit lite bättre. Har märkt att min hy blir bättre och lugnare av enkla och snälla produkter än avancerade med syror t.ex. Dock så har jag som små ”hål” i hyn, det är inte enbart porer utan lite mer åt ärr hållet. Och även inkapslade porer djupt ”under” huden som vägrar komma upp till ytan. Jag vet inte vad jag ska göra åt detta? Kanske någon kraftigare behandling? Har varit på en vanlig peelande ansiktsbehandling med en mildare syra men gav knappt någon effekt då min hy är väldigt tålig. Hoppas på tips. Tack!

  • annica skriver:

   Hej Maja, Retinol kan vara en fantastisk ingrediens att ta till till din hudvård för att arbeta mer stärkande och utjämnande på både hudton och hudstruktur. Återkom gärna vad du använder idag så hjälper jag dig att hitta en passande rutin 🙂 Du kan även återkomma till info@skincity.se med din rutin och även bilder på din hud så att du får så skräddarsydd rekommendation möjligt! Kram Annica

 91. Elisia skriver:

  Hej Annica!
  Jag &#228lskar din blogg och har funderat p&#229 en sak som du kanske kan svara p&#229. Jag har en tendens att f&#229 mycket milier runt &#246gonen och har under flera &#229r h&#229llt dem n&#229gorlunda i schack genom Clarisonic, dock hj&#228lper den inte till helt och h&#229llet med besv&#228ren.
  Nu har jag b&#246rjar med Paulas Choice BHA liquid runt &#246gonpartiet f&#246r att f&#246rs&#246ka f&#229 bukt med detta jobbiga problem. Jag anv&#228nder den en g&#229ng per dag och &#228ven Clarisonic en g&#229ng per dag – blir detta f&#246r mycket? Kan man exfoliera f&#246r mycket?
  Vill verkligen bli av med milierna och det k&#228nns som jag provat ALLT, tar en hudterapeut bort dem kommer de snabbt tillbaka.
  Tack och kram!

  • annica skriver:

   Hej Elisia, Det kan vara sv&#229rt att s&#228ga exakt vad milier beror p&#229 d&#229 anledningarna kan vara m&#229nga. &#196rftlighet, kost, produkter, torrhet. etc. Men en sak som dessa ofta brukar ha gemensamt &#228r yttorrhet. S&#229 ett bra s&#228tt blir d&#228rf&#246r att behandla huden som yttorr f&#246r att f&#229 en bra start. Milier har inte n&#229gon egen utf&#246rselutg&#229ng och d&#228rf&#246r &#228r det bra att huden behandlas som torr s&#229 att porerna inte blir igent&#228ppta s&#229 att talget inte t&#228pps till i porerna. Ibland kan man beh&#246va g&#229 till en hudterapeut f&#229r att f&#229 dessa t&#246mda. Att exfoliera &#228r bra men t&#228nk p&#229 att &#229terfukta huden v&#228l f&#246r att hitta en bra balans. S&#229 g&#229 till en hudterapeut och sedan behandlar du huden v&#228l med fukt och ett bra tips &#228r d&#229 Codage Serum No1 Intentense moisturising 🙂 Kram Annica

 92. Alexandra skriver:

  Hej,
  Jag är intresserad av att höra vad du tycker om dermapen. Du är ju grym på detta område, så kände att jag bara var tvungen att fråga digÄr det verkligen bra för huden? Ger det verkligen sådan bra resultat ?

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Dermapen kan vara fantastiskt om du har ett mindre område som du önskar att behandla 🙂 Men först rekommenderar jag ofta att ge riktigt bra hudvård en ärlig chans. Men är det tex äldre ärr kan Dermapen vara ett bra alternativ! Tänk bara på att arbeta med bra återfuktande, lugnade och stärkande produkter i samband med denna behandling. Kram Annica

 93. Veronica skriver:

  Åh tack Annica för syraskolan (och solskolan jag blev rekommenderad)! Har lärt mig så mycket! Jag använder PC Redness Relief-serien för torr hy, RESIST skin transforming och BHA, jag tycker det har hjälpt mig oerhört mycket med mina envisa pormaskar, svarta som vita, men mitt största problem just nu är att jag är yttorr! Skulle man kunna använda AHA på kvällen? Och vilket serum rekommenderas för att bli ännu mer återfuktad? Och ansiktsmasker? Tack för en grym o lärorik blogg! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Veronica, Så glad att du följer med och gillar inläggen 🙂
   Tycker att du har en otroligt fin rutin med många bra produkter och ingredienser. Du kan addera RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA en kväll i veckan istället för dina BHA-produkter (övriga kvällar/dagar fortsätter du med dessa som vanligt) för att även få in AHA i din rutin 🙂 Superbra för yttorrheten! Rehydrating moisture mask är helt fantastisk att använda som en boost i 20 minuter till kvällen för att verkligen behandla yttorrhet. Kram Annica

 94. Hanna skriver:

  Hej,

  Jag använder idag Filorga Skin Perfecting Solution. Den innehåller ju en PHA syra. Går det att kombinera med AHA/BHA syra? Jag har mogen, torr hy (mkt torr just mu) med enstaka stängda pormaskar.

  Tack för en jättebra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Du ska försöka att hålla dig till samma märke 🙂 Är det pormaskar och porer kan jag rekommendera dig BD-balance serum som innehåller BHA-syra. Kan även användas partiellt när huden stressar och får plitor. Den är även lugnande eftersom den innehåller zink. Även växtextrakt som fungerar som en skyddande antioxidant! Kram Annica

 95. Susanne Jansson skriver:

  Hej Annica.
  Åh jag älskar att använda syror!! Har idag CODAGE peeling mask 2 ggr/vecka och Exuviance Bioactive wash på kvällen. Vill ha något dagligen som passar en 56 åring med mycket tålig hud. Har inga problem med min hud, den åldras bara inga egentliga orenheter eller finnar men någon pornasj kan väl dyka upp ibland. Små rynkor, sämre elasticitet och torr hud är det jag vill jobba med. Har testat BR P50 för mogen hud och den vanliga P50 men tyckte inte dom gav något.
  Har du någon bra kombination med syror att rekommendera mig.
  Kram.

  • annica skriver:

   Hej Susanne Jansson, SYROR IS amazing! 🙂 Pre-treatment toning lotion innehåller en cocktail av massa olika syror och användas dagligen. Kan även användas morgon och kväll men börja använda den varannan kväll så att huden får vänja in dig 🙂 är hittar du flera syror som BHA och AHA. Kram Annica

 96. Lydia Rosén skriver:

  Hej Annica! Galet bra inlägg ☺️

  Jag använder lotion p50w, blev rekommenderad den hos er. Jag vill att den ska jobba på mina orenheter, har mycket hormonellt på hakan. Vita komedoner som sen blir pustler. Trodde att den innehöll bha?? Men om den nu inte gör de så kanske jag borde byta? P50 är ändå slut snart. Vad kan jag köra för kombo? Mål ett är att bli kvitt hak-kaoset. (Lite pannan också), men sen vill jag ju också ha lystern och återfuktningen.

  Stor kram! / Lydia

  • annica skriver:

   Hej Lydia, Roligt att du gillar inlägget 🙂
   Hur pass känslig upplever du att huden är?! Är huden känslig tycker jag att Lotion P50W är helt rätt väg att gå. Känslighet kan ofta trigga huden och gör att huden blir tilltäppt. Blir huden lugnare finns det därför en stor chans att även plitorna drar sig tillbaka. Produkten innehåller ett derivat av BHA-syra och önskar du en mer exfolierande effekt på huden och inte är så känslig kan du välja att gå upp till Lotion P50. Annars fokus känslig och håll kvar vid Lotion P50W! Kram Annica

 97. Karin skriver:

  Åh älskar dina ”skolor”. Jag använder just de produkterna från Exuviance du har med på bild, ihop med rengöring (clarifying), vespers serum och sheer fluid dagkräm och ibland deep hydration treatment. Just nu upplever jag mig SUPERTORR som leder till glansigt och fler pormaskar (antar att det är yttorrhet?), viket aldrig har varit problemet innan. Vill du rekommendera mig någon förändring i min rutin eller en addering av produkt? Tilläggas bör att jag använder en peeling från Clarins istället för enzympeelingen från exuvianvce då jag upplever den som väldigt stark.

  KRAM och TACK för er alltid så fina service och din härliga blogg!!

  • annica skriver:

   Hej Karin, Du har en fin rutin och tack för otroligt fina ord! Till denna årstid tror jag att det är bra om du byter över till Gentle cleansing creme som rengöring eftersom du fortfarande upplever huden som torr. Sov även gärna med Deep hydration mask och applicera Evening restorative complex över denna och glöm så klart inte Vesperan innan dessa. Detta är en riktigt bra boost! Jag tycker inte att du behöver peela huden mer än vad du gör med din grundrutin. Utan börja med dessa få justeringar och jag hoppas på en klar förbättring. Ett annat alternativ kan även vara att byta över till Ultra restorative creme när huden verkligen behöver det lilla extra! Kram Annica

 98. Ebba skriver:

  Hej! Så bra inlägg! Tack för att du tar dig tiden och skriver detta, det är jätteintressant och roligt att läsa 😀

  Jag använder dagligen BHA från Paulas Choice. Men vill addera PHA eller AHA. Hur kan jag göra detta? Jag har en ung hud (20 år) som kan vara lite känslig ibland så kanske PHA kan vara ngt? Men hur får jag in det i min rutin om jag använder BHA från PC?

  Och sen ytterligare en fråga: Kan jag exempelvis använda clarifying cleanser från exuviance med syror i som jag tvättar bort och sen följa upp med BHA från PC och krämer som inte innehåller syra?

  Stort tack på förhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ebba, Du ska försöka att hålla dig till samma märke när det kommer till syra, iallafall så gott det går och speciellt om du är känslig i huden. RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA kan adderas till din rutin för att du ska få in AHA-syra i din rutin 🙂 Du använder den en kväll i veckan istället för din BHA-syra en kväll i veckan, övriga tillfällen använder du BHA-syra som vanligt. Du ska helst inte addera Exuviance rengöring till din rutin då du helst inte ska plocka in syror från annat märke. Kram Annica

  • Solveig skriver:

   Hej Annica!
   Jag har BR lotion P50 V men känner att jag blir röd och flammig när jag använder den. Fick PC bha 2% och Medic 8 ce-tetra med julkalendern men vet inte hur jag skall kombinera dessa tre. Har slut på mitt gamla serum från Klairs.
   Hjälp!

   • annica skriver:

    Hej Solveig, Superbra fråga!
    Lotion P50V är en av de lite kraftfullare exfolieringarna från BR. Tänk på att endast använda den ett fåtal kvällar i veckan så att det inte blir för mycket för huden i börjar. Då hinner huden vänja in sig med den nya produkten. Paula’s Choice 2% BHA liquid kan du avvakta något med eftersom den innehåller BHA-syra, precis som Lotion P50V. CE-tetra använder du efter din exfoliering och kan använda morgon och kväll 🙂 Kram Annica

 99. Maja skriver:

  Hej! Jag har sedan tonåren haft en bråkig hy, vilket på senare tid blivit lite bättre. Har märkt att min hy blir bättre och lugnare av enkla och snälla produkter än avancerade med syror t.ex. Dock så har jag som små ”hål” i hyn, det är inte enbart porer utan lite mer åt ärr hållet. Och även inkapslade porer djupt ”under” huden som vägrar komma upp till ytan. Jag vet inte vad jag ska göra åt detta? Kanske någon kraftigare behandling? Har varit på en vanlig peelande ansiktsbehandling med en mildare syra men gav knappt någon effekt då min hy är väldigt tålig. Hoppas på tips. Tack!

  • annica skriver:

   Hej Maja, Retinol kan vara en fantastisk ingrediens att ta till till din hudvård för att arbeta mer stärkande och utjämnande på både hudton och hudstruktur. Återkom gärna vad du använder idag så hjälper jag dig att hitta en passande rutin 🙂 Du kan även återkomma till info@skincity.se med din rutin och även bilder på din hud så att du får så skräddarsydd rekommendation möjligt! Kram Annica

 100. Alexandra skriver:

  Hej,
  Jag är intresserad av att höra vad du tycker om dermapen. Du är ju grym på detta område, så kände att jag bara var tvungen att fråga digÄr det verkligen bra för huden? Ger det verkligen sådan bra resultat ?

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Dermapen kan vara fantastiskt om du har ett mindre område som du önskar att behandla 🙂 Men först rekommenderar jag ofta att ge riktigt bra hudvård en ärlig chans. Men är det tex äldre ärr kan Dermapen vara ett bra alternativ! Tänk bara på att arbeta med bra återfuktande, lugnade och stärkande produkter i samband med denna behandling. Kram Annica

 101. Veronica skriver:

  Åh tack Annica för syraskolan (och solskolan jag blev rekommenderad)! Har lärt mig så mycket! Jag använder PC Redness Relief-serien för torr hy, RESIST skin transforming och BHA, jag tycker det har hjälpt mig oerhört mycket med mina envisa pormaskar, svarta som vita, men mitt största problem just nu är att jag är yttorr! Skulle man kunna använda AHA på kvällen? Och vilket serum rekommenderas för att bli ännu mer återfuktad? Och ansiktsmasker? Tack för en grym o lärorik blogg! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Veronica, Så glad att du följer med och gillar inläggen 🙂
   Tycker att du har en otroligt fin rutin med många bra produkter och ingredienser. Du kan addera RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA en kväll i veckan istället för dina BHA-produkter (övriga kvällar/dagar fortsätter du med dessa som vanligt) för att även få in AHA i din rutin 🙂 Superbra för yttorrheten! Rehydrating moisture mask är helt fantastisk att använda som en boost i 20 minuter till kvällen för att verkligen behandla yttorrhet. Kram Annica

 102. Hanna skriver:

  Hej,

  Jag använder idag Filorga Skin Perfecting Solution. Den innehåller ju en PHA syra. Går det att kombinera med AHA/BHA syra? Jag har mogen, torr hy (mkt torr just mu) med enstaka stängda pormaskar.

  Tack för en jättebra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Du ska försöka att hålla dig till samma märke 🙂 Är det pormaskar och porer kan jag rekommendera dig BD-balance serum som innehåller BHA-syra. Kan även användas partiellt när huden stressar och får plitor. Den är även lugnande eftersom den innehåller zink. Även växtextrakt som fungerar som en skyddande antioxidant! Kram Annica

 103. Susanne Jansson skriver:

  Hej Annica.
  Åh jag älskar att använda syror!! Har idag CODAGE peeling mask 2 ggr/vecka och Exuviance Bioactive wash på kvällen. Vill ha något dagligen som passar en 56 åring med mycket tålig hud. Har inga problem med min hud, den åldras bara inga egentliga orenheter eller finnar men någon pornasj kan väl dyka upp ibland. Små rynkor, sämre elasticitet och torr hud är det jag vill jobba med. Har testat BR P50 för mogen hud och den vanliga P50 men tyckte inte dom gav något.
  Har du någon bra kombination med syror att rekommendera mig.
  Kram.

  • annica skriver:

   Hej Susanne Jansson, SYROR IS amazing! 🙂 Pre-treatment toning lotion innehåller en cocktail av massa olika syror och användas dagligen. Kan även användas morgon och kväll men börja använda den varannan kväll så att huden får vänja in dig 🙂 är hittar du flera syror som BHA och AHA. Kram Annica

 104. Lydia Rosén skriver:

  Hej Annica! Galet bra inlägg ☺️

  Jag använder lotion p50w, blev rekommenderad den hos er. Jag vill att den ska jobba på mina orenheter, har mycket hormonellt på hakan. Vita komedoner som sen blir pustler. Trodde att den innehöll bha?? Men om den nu inte gör de så kanske jag borde byta? P50 är ändå slut snart. Vad kan jag köra för kombo? Mål ett är att bli kvitt hak-kaoset. (Lite pannan också), men sen vill jag ju också ha lystern och återfuktningen.

  Stor kram! / Lydia

  • annica skriver:

   Hej Lydia, Roligt att du gillar inlägget 🙂
   Hur pass känslig upplever du att huden är?! Är huden känslig tycker jag att Lotion P50W är helt rätt väg att gå. Känslighet kan ofta trigga huden och gör att huden blir tilltäppt. Blir huden lugnare finns det därför en stor chans att även plitorna drar sig tillbaka. Produkten innehåller ett derivat av BHA-syra och önskar du en mer exfolierande effekt på huden och inte är så känslig kan du välja att gå upp till Lotion P50. Annars fokus känslig och håll kvar vid Lotion P50W! Kram Annica

 105. Karin skriver:

  Åh älskar dina ”skolor”. Jag använder just de produkterna från Exuviance du har med på bild, ihop med rengöring (clarifying), vespers serum och sheer fluid dagkräm och ibland deep hydration treatment. Just nu upplever jag mig SUPERTORR som leder till glansigt och fler pormaskar (antar att det är yttorrhet?), viket aldrig har varit problemet innan. Vill du rekommendera mig någon förändring i min rutin eller en addering av produkt? Tilläggas bör att jag använder en peeling från Clarins istället för enzympeelingen från exuvianvce då jag upplever den som väldigt stark.

  KRAM och TACK för er alltid så fina service och din härliga blogg!!

  • annica skriver:

   Hej Karin, Du har en fin rutin och tack för otroligt fina ord! Till denna årstid tror jag att det är bra om du byter över till Gentle cleansing creme som rengöring eftersom du fortfarande upplever huden som torr. Sov även gärna med Deep hydration mask och applicera Evening restorative complex över denna och glöm så klart inte Vesperan innan dessa. Detta är en riktigt bra boost! Jag tycker inte att du behöver peela huden mer än vad du gör med din grundrutin. Utan börja med dessa få justeringar och jag hoppas på en klar förbättring. Ett annat alternativ kan även vara att byta över till Ultra restorative creme när huden verkligen behöver det lilla extra! Kram Annica

 106. Ebba skriver:

  Hej! S&#229 bra inl&#228gg! Tack f&#246r att du tar dig tiden och skriver detta, det &#228r j&#228tteintressant och roligt att l&#228sa 😀

  Jag anv&#228nder dagligen BHA fr&#229n Paulas Choice. Men vill addera PHA eller AHA. Hur kan jag g&#246ra detta? Jag har en ung hud (20 &#229r) som kan vara lite k&#228nslig ibland s&#229 kanske PHA kan vara ngt? Men hur f&#229r jag in det i min rutin om jag anv&#228nder BHA fr&#229n PC?

  Och sen ytterligare en fr&#229ga: Kan jag exempelvis anv&#228nda clarifying cleanser fr&#229n exuviance med syror i som jag tv&#228ttar bort och sen f&#246lja upp med BHA fr&#229n PC och kr&#228mer som inte inneh&#229ller syra?

  Stort tack p&#229 f&#246rhand! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ebba, Du ska f&#246rs&#246ka att h&#229lla dig till samma m&#228rke n&#228r det kommer till syra, iallafall s&#229 gott det g&#229r och speciellt om du &#228r k&#228nslig i huden. RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA kan adderas till din rutin f&#246r att du ska f&#229 in AHA-syra i din rutin 🙂 Du anv&#228nder den en kv&#228ll i veckan ist&#228llet f&#246r din BHA-syra en kv&#228ll i veckan, &#246vriga tillf&#228llen anv&#228nder du BHA-syra som vanligt. Du ska helst inte addera Exuviance reng&#246ring till din rutin d&#229 du helst inte ska plocka in syror fr&#229n annat m&#228rke. Kram Annica

 107. Maja skriver:

  Hej! Jag har sedan ton&#229ren haft en br&#229kig hy, vilket p&#229 senare tid blivit lite b&#228ttre. Har m&#228rkt att min hy blir b&#228ttre och lugnare av enkla och sn&#228lla produkter &#228n avancerade med syror t.ex. Dock s&#229 har jag som sm&#229 ”h&#229l” i hyn, det &#228r inte enbart porer utan lite mer &#229t &#228rr h&#229llet. Och &#228ven inkapslade porer djupt ”under” huden som v&#228grar komma upp till ytan. Jag vet inte vad jag ska g&#246ra &#229t detta? Kanske n&#229gon kraftigare behandling? Har varit p&#229 en vanlig peelande ansiktsbehandling med en mildare syra men gav knappt n&#229gon effekt d&#229 min hy &#228r v&#228ldigt t&#229lig. Hoppas p&#229 tips. Tack!

 108. Alexandra skriver:

  Hej,
  Jag &#228r intresserad av att h&#246ra vad du tycker om dermapen. Du &#228r ju grym p&#229 detta omr&#229de, s&#229 k&#228nde att jag bara var tvungen att fr&#229ga dig&#196r det verkligen bra f&#246r huden? Ger det verkligen s&#229dan bra resultat ?

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Dermapen kan vara fantastiskt om du har ett mindre omr&#229de som du &#246nskar att behandla 🙂 Men f&#246rst rekommenderar jag ofta att ge riktigt bra hudv&#229rd en &#228rlig chans. Men &#228r det tex &#228ldre &#228rr kan Dermapen vara ett bra alternativ! T&#228nk bara p&#229 att arbeta med bra &#229terfuktande, lugnade och st&#228rkande produkter i samband med denna behandling. Kram Annica

 109. Veronica skriver:

  &#197h tack Annica f&#246r syraskolan (och solskolan jag blev rekommenderad)! Har l&#228rt mig s&#229 mycket! Jag anv&#228nder PC Redness Relief-serien f&#246r torr hy, RESIST skin transforming och BHA, jag tycker det har hj&#228lpt mig oerh&#246rt mycket med mina envisa pormaskar, svarta som vita, men mitt st&#246rsta problem just nu &#228r att jag &#228r yttorr! Skulle man kunna anv&#228nda AHA p&#229 kv&#228llen? Och vilket serum rekommenderas f&#246r att bli &#228nnu mer &#229terfuktad? Och ansiktsmasker? Tack f&#246r en grym o l&#228rorik blogg! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Veronica, S&#229 glad att du f&#246ljer med och gillar inl&#228ggen 🙂
   Tycker att du har en otroligt fin rutin med m&#229nga bra produkter och ingredienser. Du kan addera RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA en kv&#228ll i veckan ist&#228llet f&#246r dina BHA-produkter (&#246vriga kv&#228llar/dagar forts&#228tter du med dessa som vanligt) f&#246r att &#228ven f&#229 in AHA i din rutin 🙂 Superbra f&#246r yttorrheten! Rehydrating moisture mask &#228r helt fantastisk att anv&#228nda som en boost i 20 minuter till kv&#228llen f&#246r att verkligen behandla yttorrhet. Kram Annica

 110. Hanna skriver:

  Hej,

  Jag anv&#228nder idag Filorga Skin Perfecting Solution. Den inneh&#229ller ju en PHA syra. G&#229r det att kombinera med AHA/BHA syra? Jag har mogen, torr hy (mkt torr just mu) med enstaka st&#228ngda pormaskar.

  Tack f&#246r en j&#228ttebra blogg!

 111. Susanne Jansson skriver:

  Hej Annica.
  &#197h jag &#228lskar att anv&#228nda syror!! Har idag CODAGE peeling mask 2 ggr/vecka och Exuviance Bioactive wash p&#229 kv&#228llen. Vill ha n&#229got dagligen som passar en 56 &#229ring med mycket t&#229lig hud. Har inga problem med min hud, den &#229ldras bara inga egentliga orenheter eller finnar men n&#229gon pornasj kan v&#228l dyka upp ibland. Sm&#229 rynkor, s&#228mre elasticitet och torr hud &#228r det jag vill jobba med. Har testat BR P50 f&#246r mogen hud och den vanliga P50 men tyckte inte dom gav n&#229got.
  Har du n&#229gon bra kombination med syror att rekommendera mig.
  Kram.

  • annica skriver:

   Hej Susanne Jansson, SYROR IS amazing! 🙂 Pre-treatment toning lotion inneh&#229ller en cocktail av massa olika syror och anv&#228ndas dagligen. Kan &#228ven anv&#228ndas morgon och kv&#228ll men b&#246rja anv&#228nda den varannan kv&#228ll s&#229 att huden f&#229r v&#228nja in dig 🙂 &#228r hittar du flera syror som BHA och AHA. Kram Annica

 112. Lydia Rosén skriver:

  Hej Annica! Galet bra inl&#228gg &#9786&#65039

  Jag anv&#228nder lotion p50w, blev rekommenderad den hos er. Jag vill att den ska jobba p&#229 mina orenheter, har mycket hormonellt p&#229 hakan. Vita komedoner som sen blir pustler. Trodde att den inneh&#246ll bha?? Men om den nu inte g&#246r de s&#229 kanske jag borde byta? P50 &#228r &#228nd&#229 slut snart. Vad kan jag k&#246ra f&#246r kombo? M&#229l ett &#228r att bli kvitt hak-kaoset. (Lite pannan ocks&#229), men sen vill jag ju ocks&#229 ha lystern och &#229terfuktningen.

  Stor kram! / Lydia

  • annica skriver:

   Hej Lydia, Roligt att du gillar inl&#228gget 🙂
   Hur pass k&#228nslig upplever du att huden &#228r?! &#196r huden k&#228nslig tycker jag att Lotion P50W &#228r helt r&#228tt v&#228g att g&#229. K&#228nslighet kan ofta trigga huden och g&#246r att huden blir tillt&#228ppt. Blir huden lugnare finns det d&#228rf&#246r en stor chans att &#228ven plitorna drar sig tillbaka. Produkten inneh&#229ller ett derivat av BHA-syra och &#246nskar du en mer exfolierande effekt p&#229 huden och inte &#228r s&#229 k&#228nslig kan du v&#228lja att g&#229 upp till Lotion P50. Annars fokus k&#228nslig och h&#229ll kvar vid Lotion P50W! Kram Annica

 113. Karin skriver:

  &#197h &#228lskar dina ”skolor”. Jag anv&#228nder just de produkterna fr&#229n Exuviance du har med p&#229 bild, ihop med reng&#246ring (clarifying), vespers serum och sheer fluid dagkr&#228m och ibland deep hydration treatment. Just nu upplever jag mig SUPERTORR som leder till glansigt och fler pormaskar (antar att det &#228r yttorrhet?), viket aldrig har varit problemet innan. Vill du rekommendera mig n&#229gon f&#246r&#228ndring i min rutin eller en addering av produkt? Till&#228ggas b&#246r att jag anv&#228nder en peeling fr&#229n Clarins ist&#228llet f&#246r enzympeelingen fr&#229n exuvianvce d&#229 jag upplever den som v&#228ldigt stark.

  KRAM och TACK f&#246r er alltid s&#229 fina service och din h&#228rliga blogg!!