Vanligaste frågorna om NeoStrata

 • | Annica

Jag har varit så nyfiken på vad ni tänkt och tyckt om lanseringen av NeoStrata. Jag har varit lite detektiv de senaste dagarna och grottat ner mig i vad ni haft för frågetecken kring märket och tänkte lyfta era vanligaste funderingar, 10 snabba om NeoStrata!

Vad är egentligen skillnaden mellan Neostrata och Exuviance?

Dessa två är syskonmärken kan man fint kalla det, baserade på samma teknologier, men med olika sammansättningar. NeoStrata har några fler produkter med högre AHA-koncentration för tåligare hudtyper, också flera produkter utan parfym om man hellre föredrar det.

Är NeoStrata bättre än Exuviance?

NeoStrata är inte bättre än Exuviance, några produkter påminner om varandra inom märkena men att andra produkter skiljer sig helt åt. Men gillar man resultatet av det ena är sannolikheten stor att man kommer gilla det andra rent resultatmässigt.

Kan man använda NeoStrata tillsammans med Exuviance och andra märken?

Svar ja.. och nej! Eftersom NeoStrata och Exuviance är baserade på samma teknologier kan de användas tillsammans. Hur härligt att kunna kombinera de gottigaste av de gottigaste från båda märkena! Men när det kommer till syror från andra märken spelar syrahalten och pH värdet in vilket inte alltid klaffar så bra ihop på huden.

Varför 2 märken och inte ett och samma?

NeoStrata var till en början det som kliniker och läkare använde sig utav under behandlingar och som hemmavård rekommenderades man att använda Exuviance. Idag används båda märkena för hembruk. NeoStrata och Exuviance är två fristående märken även om de har många teknologier gemensamt, märkena har sina egna egenskaper och sammansättningar som skiljer dom åt och som gör dom unika.

Vilka är de olika serierna i Neostratas sortiment?

Förpackningarna hos märket avslöjar vilken serie den tillhör, namn och färg gör produktsortimentet lättöverskådligt.

 • Resurface – Den mörkblå linjen med AHA som aktiv ingrediens, åldersmotverkande produkter för förbättrad struktur och lyster.
 • Restore – Turkos linje med PHA som aktiv ingrediens, effektiva åldersmotverkande produkter utan irritation, passar den torra känsliga huden.
 • Refine – Blå serie, för en fet hudtyp med tendens till akne/pormaskar.
 • Enlighten – Orange linje, NeoGlukosamin är den aktiv ingrediensen här, för en klar och jämn hudton.
 • Targeted – Grön linje och fokus på intensivbehandling för specifika problem, används som komplement till den dagliga hudvårdsrutinen.
 • Skin Aktive – Ljusblå linje som är det senaste tillskottet hos märket! Produkterna är mycket aktiva och effektivt åldersmotverkande för en tåligare hudtyp till något känslig.

Finns det produkter för alla hudtyper och tillstånd? Ex. Gravid, acne, känslighet (rosacea)

Hos NeoStrata kan alla hitta en passande produkt. Under graviditet ska retinol gärna undvikas, produkter som innehåller retinol är: Spot treatment gel, Skin Active Matrix Support SPF 30, Pigment Controller & Skin Active Retinol + NAG Complex. Men övriga produkter kan användas.

En känslig hud ska satsa på serien Restore, mmmh så mumsiga produkter, snälla men effektiva! En acnebenägen hud ska kika närmare på Refine serien. Men produkt kan alltid kombineras mellan de olika serier för en perfekt skräddarsydd rutin just för sin egen hud och tillstånd, alla serier har definitivt sina guldkorn!

Hur länge kan man använda syror/kan man använda NeoStrata året om trots syrorna?

Syrorna har ju en så fin verkan på huden. Vem vill sluta!? Syror kan användas året om, detta tack vare vår kompis UV-skyddet. Oavsett årstid eller produkt/varumärke ska solskydd användas på huden och vi ska alltid skydda oss mot solen, mer tar jag upp i SYRASKOLA del 5: Syror året runt!

Vad är Glukonolakton?

Det är PHA syrans rätta namn. PHA syran är en förkortning för PolyHydroxiAcid och är andra generation AHA syra. Nu djupdyker vi ner i kemins värld, en Alfahydroxisyra känner vi till, snabbar på cellförnyelsen och exfoliera bort gamla celler från vår hudyta. Den har också en fuktbevarande förmåga. PHA-syra däremot har fler hydroxylgrupper än AHA-syran, en hydroxylgrupp har den fuktbindande förmågan, PHA syran ger alltså mer fukt till huden samtidigt som den skonsamt exfolierar med sin större molekylvikt, den har också en antioxiderande effekt, det bästa av det bästa.

Varför är NeoStrata så bra?

Det finns 5 anledningar. AHA, PHA, Bionic PHA, NeoGlukosamin och Aminofil! NeoStratas patent kort och gott. AHA & PHA är bokstavskombinationer vi kan, Bionic PHA är Laktobionisk och Maltobionisk syra som utvinns ur mjölksocker respektive maltsocker. Precis som PHA syran har fler hydroxylgrupper finner vi ännu fler i den bioniska syran, alltså wow vilken återfuktad och stark hudbarriär denna syran skapar. NeoGlukosamin finner vi naturligt i huden, exfolierar skonsamt och gynnar nybildningen av våra celler, har en fantastisk effekt på pigmenteringar och linjer. Ämnet är en byggsten till hyaluronsyran vilket återfuktar, huden blir fyllig och utslätad inifrån, blir ni lika exciting som jag av dethär!? Aminofil ökar också hudens fyllighet men framförallt fastheten hos vår stödvävnad, vår dermis. Det resulterar i volym och fasthet vilket minimerar rynkor och linjer.

Dessa patenten hos märket är magi på huden, genialiskt!

Varför har NeoStrata syror i alla sina produkter?

Syror stimulerar cellförnyelse, i och med cellförnyelse når nya friska celler upp till vår hudyta snabbare och vår cellförnyelse normaliseras. Glöm trött, grå hud, ojämn hudton och orenheter. Huden får sig en djuprengöring skonsamt men effektivt tillsammans med djupgående återfuktning som stärker huden inifrån och ut. Huden håller sig städad, fräsch och ren på djupet under dygnets alla timmar och produkternas gottiga innehåll kan verka på djupet och ge oss de fantastiska resultaten som vi önskar och vill ha!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

151 svar till “Vanligaste frågorna om NeoStrata”

 • (151) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Karin skriver:

  Hej.
  Jag har förstått att vissa av Neostratas produkter inte är bra att använda om man är gravid. Jag använder idag Exfoliating wash, skin active matrix support, cellular restoration, tri-therapy lifting serum och intensive eye therapy. Vilka av dessa rekommenderas inte att användas av gravida och vad kan man i så fall ersätta dem med?

  • Frida skriver:

   Hej Karin. Andra bloggaren och hudterapeuten Frida här som svarar på din kommentar.
   Det stämmer, Akin Active MAtrix Support innehåller retinol och denna avråder märket att använda under tiden som gravid och ammande. Övriga produkter kan du fortsätta använda som vanligt. Kanske du istället skulle trivas med denna dagcreme tillsvidare – https://www.skincity.com/sv/kategori/ansikte/ansiktscreme/dagcreme-med-spf/advanced-day-total-protect-50-ml

   • Karin skriver:

    Tack. Länken till dagkrämen du rekommenderade fungerar inte. Kan du tala om vilken det är så kan jag söka på den istället?
    Så om jag då tolkar dig rätt är det bara dagkrämen som man inte ska använda som gravid? Resterande Neostrata produkter som jag beskrev är OK?

    • Frida skriver:

     Vad märkligt, den fungerar när jag klickar mig vidare. 🙂 Det är Medik8 Advanced Day Total Protect jag länkade till och det stämmer, övriga produkter i din rutin går fint att fortsätta arbeta med.

 2. Faridah skriver:

  Hej!

  Jag har gjort IPL behandling förra veckan och har köpt Neoastarta produkter som pigment lightning gel ,illuminting serum och gad cream spf 25 hur rekomendarar ni att vänta två veckor eller förtsätta använda de också?

  • Annica skriver:

   Hej Faridah . Andra bloggaren och hudterapeuten Sara här som svarar på din kommentar. 🙂

   Solskydd är toppen att börja med direkt efter din behandling för att ge fukt och skydda huden. Hör gärna med kliniken där du gjort IPl, hur de rekommenderar att göra med mer aktiva produkter likt pigment lightning gel ,illuminting serum. Det kan nämligen vara lite olika från klinik till klinik.

   Hoppas på fina resultat.

   Kram Sara

 3. Kristin skriver:

  Hejsann! Jag har haft mycket problem med akne i flera år, går nu på antibiotika och tar basiron i ansiktet på kvällarna. Får enstaka finnar fortfarande men endast cirka 2-3 st. vill nu börja få bort alla hyperpigmenteringar som blivit i ansiktet efter finnarna. Har kollat på enlighten serien men undrar om man kan ta dessa med basiron? Och undrar även vilka produkter ni främst skulle rekommendera för min hud i enlighten serien som skulle ge bästa resultat? Tacksam för svar.

  • Annica skriver:

   Hej Kristin. Andra bloggaren och hudterapeuten Sara här som svarar på din kommentar.

   Vilken typ av antibiotika är det du använder dig av? Olika former är nämligen olika starka för huden vilket gör att man ska vänta olika lång tid innan man börjar med en aktiv rutin likt enlighten serien är.

   Redan nu kan du börja med deras Restore produkter, dessa går fint att använda under kur med antibiotika.

   Kram Sara

 4. Linda skriver:

  Hej!
  Jag använder Neostrata produkter sedan några år. Nu vill min man också använda dessa. Finns det särskilda för män, eller vilka produkter i serien ska han använda?

  Med vänlig hälsning,
  Linda

 5. Johanna skriver:

  Hej Annica,

  Neostrata spot treatment gel – kan jag använda denna på inkapslade pormaskar innan en finne bildats? Eller är det bara för redan utvecklade finnar? Frågar då jag är rädd för att göra huden runt munnen (där mitt problemområde är) för känsligt.

 6. Mimmi skriver:

  Hej
  Använder Neostrata Clarifying cleanser
  Kan jag använda den med Excuviance
  Skin rise pads
  Excuviance radiance serum och excuviance night creams?

 7. Isabella skriver:

  Kan man blanda hej vilt i Neostratas sortiment?

 8. Lovisa skriver:

  Hej!
  Kan man kombinera Neostrata Ultra smoothing cream nattkräm tillsammans med Niacinamide?

 9. Ebba skriver:

  Hej!
  Jag har använt mig av NeoStratas Restore Facial Cleanser och återfuktningen NeoStrata Restore Bio-Hydrating cream med 15 PHA, under 3 veckors tid och trivs jättebra med dessa. Dock tycker jag att återfuktningen är väldigt dyr sett till den lilla volymen (40 ml). Finns det någon motsvarande produkt till ett billigare pris som passar tillsammans med rengöringen?

 10. Helen skriver:

  Hej!
  Kan man använda neostrata om man har perioral dermatit?

 11. may-britt skriver:

  Hej.
  Kan man bruke Bionic Face Serum och Tri-Therapy Lifting Serum samtidig med Bionic som nr 1 och Tri- T lifting som nr 2?
  Eller skall man bruke det ene på kvälden og den andre på morgene?
  Kram

 12. may-britt skriver:

  Hej.
  Jag skall prova produktene till neostrata.
  Som serum SKIN ACTIVE TRI-THERAPY LIFTING SERUM och DAYTIME PROTECTION CREAM SPF 23 och BIONIC FACE SERUM
  och BIONIC FACE CREAM. Undrer om jag kan bruke Exuviance SOOTHING TONING LOTION och SKINRISE BIONIC TONIC, PADS som jag är avhengig av kan inte vara uten pads från Exuviance och Neostrata sine inholder AHA noe som jag inte tror min hud vill ha gott av.
  Kram

  • Annica skriver:

   Hej May-Britt, Du kan använda både Soothing Toning Lotion och Skinrise Bionic Tonic Pads tillsammans med dina produkter från Neostrata. 🙂 kram, Annica

 13. Annika skriver:

  Hej,
  Tack för bra blogg och för introduktionen till detta märke! Då jag har båda hemma undrar jag, går det att kombinera Neostrata Daytime Protection Cream med c-vitamin serum från Medik8? Går det att kombinera hyaluronsyraserum från Medik8 med produkter från Neostrata? Känner att Neostrata är väldigt lugnande på min hud, men önskar mer fukt 🙂

 14. Carina skriver:

  Hej
  Jag har tidigare använt mig av exuviance produkter och mina favoriter är rengöringen och deras peeling, som jag fortfarande använder och piritetar högt. Mened alltid redo död förändring och förbättring ochr därför intresserad av NeoStrasa som nu beskrivet här. Finns det ngr prover för en torr och pigmenterad 59 årig hud?
  Mvh cina.a-svensson

  • Annica skriver:

   Hej Carina, för en hud med ojämn pigmentering kan jag verkligen rekommendera Neostratas Enlighten-serie! Kika på detta serum som jobbar på pigment med bland annat lakritsrot, C-vitamin och Niacinamid https://skincity.se/sv/artiklar/illuminating-serum.html och som även jobbar på ålderstecken som linjer, rynkor och fasthet. Tyvärr har vi inte möjlighet att skicka specifika prover och det är inte heller alla varumärken som har prover att ge ut. 🙂 Ha en fortsatt fin dag! 🙂 Kram, Annica

 15. Anna skriver:

  Går det att kombinera BHA 2% liduid (pc) med neostrata? Använder sheer hydration på dagen och ultra smoothing cream på natten. Eller går det med någon av deras krämer?
  Gillar neostrata men saknar BHA 2% i min rutin från förr..

  • Annica skriver:

   Hej Anna, Du kan kombinera 2% BHA Liquid från Paula´s Choice med din dagcreme från Neostrata eftersom att denna inte innehåller några syror alls och har hög SPF. Däremot skulle jag inte kombinera 2% BHA med din Ultra Smoothing Cream på grund av att denna innehåller 10% glykolsyra. Tänk på att vänja in huden gradvis om du introducerar BHA. 🙂 Kram, Annica

   • Anna skriver:

    Glömde fråga om PC BHA även kan kombineras med neostratas redness neutralizing serum (6 bionic /PHA) eller eye cream (4 PHA) ?

 16. sofia eltin skriver:

  Kul med ett nytt sp&#228nnande m&#228rke! Ska bli kul att prova…

 17. Olga skriver:

  Hej Annica,
  J&#228tte bra inl&#228gg och mycket information om NeoStrata, olika syror, serien! Exuviance och NeoStrata &#228r b&#228st! B&#246rjade redan med Skin Aktiv Dermal Replenishment och min hud &#228lskar den kr&#228men och Eye Therapy &#246gonen kr&#228men best&#228llning p&#229 v&#228g.
  Kram
  Mvh Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, S&#197 kul att h&#246ra! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    G&#229r bra anv&#228nder Tre Therapy Lifting Serum tillsammans Intensive Eye Therapy? Den &#246gonen kr&#228men &#228r bra f&#246r min hud runt &#246gonen med Vespera Exuviance, fick inget d&#229ligt reaktioner.
    Kram
    Mvh Olga

 18. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jätte bra inlägg och mycket information om NeoStrata, olika syror, serien! Exuviance och NeoStrata är bäst! Började redan med Skin Aktiv Dermal Replenishment och min hud älskar den krämen och Eye Therapy ögonen krämen beställning på väg.
  Kram
  Mvh Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, SÅ kul att höra! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    Går bra använder Tre Therapy Lifting Serum tillsammans Intensive Eye Therapy? Den ögonen krämen är bra för min hud runt ögonen med Vespera Exuviance, fick inget dåligt reaktioner.
    Kram
    Mvh Olga

 19. sofia eltin skriver:

  Kul med ett nytt spännande märke! Ska bli kul att prova…

 20. Sanna skriver:

  S&#229 bra inl&#228gg! Men undrar 2 saker jag hoppas du kan svara p&#229.
  Jag har blandhy som fick utbrott fr&#229n kopparspiral som jag nu plockat ut och hyn b&#246rjar bli b&#228ttre, men l&#228mnat massa r&#246da &#228rr/m&#228rken p&#229 kinder. Jag har haft b&#229de neostratas produkter f&#246r flera &#229r sen och varit j&#228tten&#246jd. Har &#228ven haft exuviance vespera serum som jag gillar! Men undrar vilket serum som &#228r mest anpassad f&#246r mig, som l&#228ker huden mest &#38 ger fukt/lyster osv? Exuviance vespera eller neostrata Bionic? Vad &#228r skillnaden? Sen undrar jag detsamma med neostrata nattkr&#228m, ska jag v&#228lja bionic face cream eller ultra moisturizing? Vad &#228r skillnaden d&#228r? Vill att min hud &#229terg&#229r till s&#229 fin den var, utan m&#228rken, massa fukt och lyster o f&#229 porer hoppas p&#229 att neostrata utg&#246r mirakel haha, kram!

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Du kommer f&#229 lika fin &#229terfuktning utav b&#229de Vespera Bionic serum fr&#229n Exuviance som Bionic serum fr&#229n Neostrata. Men jag skulle r&#229da dig att kika p&#229 Illuminating serum f&#246r lyster och resultat p&#229 &#228rr och pigmenteringar. 🙂 Kolla &#228ven en reng&#246ringen fr&#229n samma serie, Ultra brightening cleanser. Detsamma som med serumen s&#229 kommer du trivas med vilken creme du &#228n v&#228ljer, de liknar varandra. Kram Annica

 21. Sandra skriver:

  Läste nånstans att Restoreprodukterna även är bra för en acnebenägen hud, stämmer det? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Det stämmer! Så fint lugnande och balanserande på huden. Toppen att mixa serierna restore och refine. 🙂 Kram Annica

 22. Petra skriver:

  Hej Annica! Kan du snälla tipsa om produkter som kan hjälpa mej att dölja rodnad på kinderna?Har sensais foundation som jag verkligen gillar men behöver något annat som hjälper till att täcka rodnaden. Tacksam för svar! kram

  • annica skriver:

   Hej Petra, Du har en väldigt fin rutin av produkter som arbetar lugnande och rodnadsdämpande från Skinceuticals. 🙂 En produkt med hög täckningsgrad, passar kropp som ansikte från Babor jag hade rekommenderat dig att kika in! Camouflage cream Kram Annica

   • Petra skriver:

    Tack för tipset. Den ska jag beställa. 🙂 men vilken nyans? Jag använder soft beige på min sensai creme foundation.

 23. Jessica skriver:

  Hej !! Om du fick välja mellan Neostrata eller akademiklinikens hudvårdsprodukter vilken är bäst enligt dig ? Jag använder allt ifrån Akademikliniken gjort det i 3år men jag tycker inte riktigt det gör så mycket inte det jag vill:) funderar på att byta till neostrata ??

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Båda märkena har verkligen sina guldkorn. Men trivs du inte med din nuvarande rutin och nyfiken på nytt så varför inte nosa på en två produkter för att känna på hur du trivs med märket. En låten älskling är Tri therapy lifting serum 🙂 Kram Annica

 24. Sanna skriver:

  Så bra inlägg! Men undrar 2 saker jag hoppas du kan svara på.
  Jag har blandhy som fick utbrott från kopparspiral som jag nu plockat ut och hyn börjar bli bättre, men lämnat massa röda ärr/märken på kinder. Jag har haft både neostratas produkter för flera år sen och varit jättenöjd. Har även haft exuviance vespera serum som jag gillar! Men undrar vilket serum som är mest anpassad för mig, som läker huden mest & ger fukt/lyster osv? Exuviance vespera eller neostrata Bionic? Vad är skillnaden? Sen undrar jag detsamma med neostrata nattkräm, ska jag välja bionic face cream eller ultra moisturizing? Vad är skillnaden där? Vill att min hud återgår till så fin den var, utan märken, massa fukt och lyster o få porer hoppas på att neostrata utgör mirakel haha, kram!

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Du kommer få lika fin återfuktning utav både Vespera Bionic serum från Exuviance som Bionic serum från Neostrata. Men jag skulle råda dig att kika på Illuminating serum för lyster och resultat på ärr och pigmenteringar. 🙂 Kolla även en rengöringen från samma serie, Ultra brightening cleanser. Detsamma som med serumen så kommer du trivas med vilken creme du än väljer, de liknar varandra. Kram Annica

 25. L skriver:

  Hej Annica, fick precis hem en sample av Klairs supple preparation facial toner. Läst mycket positivt om det, speciellt för de som har yttorhet, vilket jag har. Frågan är om den går ihop med min Jan marini hudvårdsrutin? Tack!

  • annica skriver:

   Hej. Helt rätt tänkt, Klairs supple preparation facial toner går utmärkt att använda tillsammans med en övrig hudvårdsrutin från Jan Marini. 🙂 Kram Annica

 26. Jenny skriver:

  Hej Annica! Hur mycket kan man blanda Neostrata med m&#228rken och produkter som ej inneh&#229ller syra? F&#229r man b&#228st effekt av att bara k&#246ra Neostrata eller &#228r det okej att blanda in epionce, skinceuticals (ej syra) och de koreanska m&#228rkena? Kram fr&#229n Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, helt r&#228tt t&#228nkt med syran. Jag rekommenderar inte att mixa syrabaserade produkter fr&#229n olika m&#228rken men har du en mer t&#229lig hy g&#229r det fint att anv&#228nda flera olika m&#228rken i din hudv&#229rdsrutin f&#246r fina resultat. H&#246r g&#228rna av dig till info@skincity.se s&#229 kikar mina kollegor p&#229 hur du kombinerar dina produkter p&#229 b&#228sta s&#228tt f&#246r optimala resultat. 🙂 Kram Annica

 27. L skriver:

  Hej Annica,
  Som jag har f&#246rst&#229tt ska man vara f&#246rsiktig eller undvika att blanda syror fr&#229n olika m&#228rken med varandra. Jag anv&#228nder enbart Jan M. produkter (hela hudv&#229rdsrutinen) men uppt&#228ckt Klairs bl.a. precleanse och som jag testade ig&#229r: Klairs Supple preparation toner (som jag fick som prov av er), gillar verkligen den och h&#246rt s&#229 mycket positivt.
  &#196r det ok att ta in den i min J.M. rutin? Det st&#229r att man ska anv&#228nda den efter reng&#246ring och innan serum (anv&#228nder C-esta serumet), eller kan den f&#246rs&#228mra effekten av ngn J-M produkt? Tusen tack f&#246r en inspirerande och informativ blogg.

  • L skriver:

   Sorry, mitt tidigare inl&#228gg syntes ej n&#228r jag skrev detta 🙂 Tack f&#246r tidigare svar.

  • annica skriver:

   Hej, Tack f&#246r dina fina ord, jag blir s&#229 glad. Det g&#229r fint att addera dessa produkter fr&#229n Klairs till din Jan Marini rutin. Klairs Supple preparation toner appliceras helt r&#228tt efter reng&#246ring men innan serum, effekten fr&#229n ditt C-esta serum kommer inte att &#228ndras 🙂 Kram Annica

 28. Carina skriver:

  Mycket bra och intressant produktinformation. Jag har anv&#228nt Skin active produkter i drygt en vecka och tycker att min hy k&#228nns lite torr. Undrar om jag ska komplettera med annan produkt. Brukar anv&#228nda Dermalogicas Super rich vid den kalla &#229rstiden. De Produkter jag nu anv&#228nt &#228r:
  Tri-Therapy serum dag o natt
  Matrix support dag
  Dermal replenishment natt
  Intensive eye therapy dag o natt.
  Vilken reng&#246ring rekommenderar du? Upplever att min hy k&#228nns stram d&#229 jag sk&#246ljer av med vatten.
  Tack p&#229 f&#246rhand f&#246r svar

  • annica skriver:

   Hej Carina. Tack, vad kul att du gillade detta inl&#228gg 🙂 N&#228r man b&#246rjar med en ny hudv&#229rd kan huden bli n&#229got yttorr, &#228ven &#229rstiden som du &#228r inne p&#229 spelar in och kan g&#246ra huden torr. Toppen d&#229 att boosta med lite extra fukt f&#246r en hud i balans. Kika g&#228rna p&#229 Bionic Face Serum som &#228r ett fuktgivande serum. G&#229r utm&#228rkt att kombinera med Tri-Therapy Lifting Serum. Tips p&#229 reng&#246ring &#228r den milda och fuktgivande Facial Cleanser Kram Annica

   • Carina skriver:

    Tack Annica! M&#229ste d&#229 fr&#229ga hur jag ska anv&#228nda de b&#229da serumen. Var och en f&#246r sig eller tillsammans och i s&#229 fall vilken ordning. Kram till dig

 29. Jenny skriver:

  Hej Annica! Hur mycket kan man blanda Neostrata med märken och produkter som ej innehåller syra? Får man bäst effekt av att bara köra Neostrata eller är det okej att blanda in epionce, skinceuticals (ej syra) och de koreanska märkena? Kram från Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, helt rätt tänkt med syran. Jag rekommenderar inte att mixa syrabaserade produkter från olika märken men har du en mer tålig hy går det fint att använda flera olika märken i din hudvårdsrutin för fina resultat. Hör gärna av dig till info@skincity.se så kikar mina kollegor på hur du kombinerar dina produkter på bästa sätt för optimala resultat. 🙂 Kram Annica

 30. Carina skriver:

  Mycket bra och intressant produktinformation. Jag har använt Skin active produkter i drygt en vecka och tycker att min hy känns lite torr. Undrar om jag ska komplettera med annan produkt. Brukar använda Dermalogicas Super rich vid den kalla årstiden. De Produkter jag nu använt är:
  Tri-Therapy serum dag o natt
  Matrix support dag
  Dermal replenishment natt
  Intensive eye therapy dag o natt.
  Vilken rengöring rekommenderar du? Upplever att min hy känns stram då jag sköljer av med vatten.
  Tack på förhand för svar

  • annica skriver:

   Hej Carina. Tack, vad kul att du gillade detta inlägg 🙂 När man börjar med en ny hudvård kan huden bli något yttorr, även årstiden som du är inne på spelar in och kan göra huden torr. Toppen då att boosta med lite extra fukt för en hud i balans. Kika gärna på Bionic Face Serum som är ett fuktgivande serum. Går utmärkt att kombinera med Tri-Therapy Lifting Serum. Tips på rengöring är den milda och fuktgivande Facial Cleanser Kram Annica

   • Carina skriver:

    Tack Annica! Måste då fråga hur jag ska använda de båda serumen. Var och en för sig eller tillsammans och i så fall vilken ordning. Kram till dig

 31. Anna skriver:

  Hej,

  Kan man blanda leegenham med neo strata?
  Fr&#228mst tonern (leegenham) jag anv&#228nder men &#228ven maskerna.

  S&#229 glad att ni tagit in neo strata.

  • annica skriver:

   Hej Anna, Vad kul att du gillar Neostrata. Det g&#229r utm&#228rkt att kombinera de med produkter fr&#229n Leegeehaam 🙂 Kram Annica

 32. L skriver:

  Hej Annica,
  Som jag har förstått ska man vara försiktig eller undvika att blanda syror från olika märken med varandra. Jag använder enbart Jan M. produkter (hela hudvårdsrutinen) men upptäckt Klairs bl.a. precleanse och som jag testade igår: Klairs Supple preparation toner (som jag fick som prov av er), gillar verkligen den och hört så mycket positivt.
  Är det ok att ta in den i min J.M. rutin? Det står att man ska använda den efter rengöring och innan serum (använder C-esta serumet), eller kan den försämra effekten av ngn J-M produkt? Tusen tack för en inspirerande och informativ blogg.

  • L skriver:

   Sorry, mitt tidigare inlägg syntes ej när jag skrev detta 🙂 Tack för tidigare svar.

  • annica skriver:

   Hej, Tack för dina fina ord, jag blir så glad. Det går fint att addera dessa produkter från Klairs till din Jan Marini rutin. Klairs Supple preparation toner appliceras helt rätt efter rengöring men innan serum, effekten från ditt C-esta serum kommer inte att ändras 🙂 Kram Annica

 33. Anna skriver:

  Hej,

  Kan man blanda leegenham med neo strata?
  Främst tonern (leegenham) jag använder men även maskerna.

  Så glad att ni tagit in neo strata.

  • annica skriver:

   Hej Anna, Vad kul att du gillar Neostrata. Det går utmärkt att kombinera de med produkter från Leegeehaam 🙂 Kram Annica

 34. Carla skriver:

  Hej! Jag anv&#228nder exuviance sheer refining fluid som dagkr&#228m, serum Paulas choice calm, bha 2% liquid p&#229 kv&#228llen innan serum/olja och nattkr&#228m.
  Skulle vilja testa kanske en enzympeeling eller

  EXUVIANCE
  TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH

  PAULA’S CHOICE
  RESIST ADVANCED SMOOTHING TREATMENT 10% AHA

  MARIA &#197KERBERG
  PAPAYA PEELING

  Kan jag anv&#228nda en nattkr&#228m fr&#229n neostrata eller exuviance med tanke p&#229 pha syran om jag har bha liquid. Den har hj&#228lpt min hy ganska bra s&#229 vet inte vad som kan ers&#228tta den?? Jag testade Emma s enzyme peeling som ska inneh&#229lla aha och bha och hade d&#229 inte bha liquid den kv&#228llen. K&#228ndes bra i hyn s&#229 t&#228nker att jag kanske beh&#246ver n&#229got liknande.

  Vad skulle passa b&#228st??
  Jag har kombinerad fet hy,porer, acne&#228rr, hormonell acne nu, hade mycket acne f&#246rr, oj&#228mn hy. 29 &#229r.

  • annica skriver:

   Hej Carla, om du inte har en k&#228nslig hy s&#229 kan jag varmt tipsa om TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH en magiskt bra trippleverkade peeling som skulle passa din hy fint. Hoppa &#246ver bha fr&#229n PC n&#228r du anv&#228nder denna peeling. Ang&#229ende nattcreme s&#229 skulle Enlighten Pigment Controller vara passande, ger fukt utan att k&#228nnas tung och minskar &#228rr och oj&#228mnheter. &#197terkom g&#228rna med hur resultat utvecklas, s&#229 kul att f&#229 f&#246lja 🙂 Kram Annica

 35. Carla skriver:

  Hej! Jag använder exuviance sheer refining fluid som dagkräm, serum Paulas choice calm, bha 2% liquid på kvällen innan serum/olja och nattkräm.
  Skulle vilja testa kanske en enzympeeling eller

  EXUVIANCE
  TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH

  PAULA’S CHOICE
  RESIST ADVANCED SMOOTHING TREATMENT 10% AHA

  MARIA ÅKERBERG
  PAPAYA PEELING

  Kan jag använda en nattkräm från neostrata eller exuviance med tanke på pha syran om jag har bha liquid. Den har hjälpt min hy ganska bra så vet inte vad som kan ersätta den?? Jag testade Emma s enzyme peeling som ska innehålla aha och bha och hade då inte bha liquid den kvällen. Kändes bra i hyn så tänker att jag kanske behöver något liknande.

  Vad skulle passa bäst??
  Jag har kombinerad fet hy,porer, acneärr, hormonell acne nu, hade mycket acne förr, ojämn hy. 29 år.

  • annica skriver:

   Hej Carla, om du inte har en känslig hy så kan jag varmt tipsa om TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH en magiskt bra trippleverkade peeling som skulle passa din hy fint. Hoppa över bha från PC när du använder denna peeling. Angående nattcreme så skulle Enlighten Pigment Controller vara passande, ger fukt utan att kännas tung och minskar ärr och ojämnheter. Återkom gärna med hur resultat utvecklas, så kul att få följa 🙂 Kram Annica

 36. Sophie skriver:

  Hej!
  Vad sp&#228nnande att l&#228sa om detta. Jag har n&#228mligen g&#229tt regelbundet till en hudterapeut som jobbar med exuviance och neostrata. Men hon sa till mig: att det &#228r samma sak, och samma inneh&#229ll. Det enda som skiljer dem &#229t &#228r anti-aging produkterna, d&#228r neostrata &#228r b&#228ttre.

  N&#228r du staplar upp det, s&#229 blir det annorlunda. Varf&#246r s&#228ger man s&#229 som hon s&#228ger? Om det inte riktigt st&#228mmer…

  Mvh, Sophie

  • annica skriver:

   Hej Sophie, M&#228rken har sina likheter och teknologierna &#228r lika men sammans&#228ttningar och ingredienser g&#246r dom &#228nd&#229 olika i sin helhet. D&#228rav d&#246per jag dom g&#228rna till syskonm&#228rken som jag tycker f&#246rklarar det ganska bra att likheter finns men att det faktiskt &#228r tv&#229 skilda m&#228rken. Men trivs man med ett av m&#228rkena &#228r det h&#246gst troligt att man ocks&#229 kommer trivas med det andra. 🙂 Kram Annica

 37. Sophie skriver:

  Hej!
  Vad spännande att läsa om detta. Jag har nämligen gått regelbundet till en hudterapeut som jobbar med exuviance och neostrata. Men hon sa till mig: att det är samma sak, och samma innehåll. Det enda som skiljer dem åt är anti-aging produkterna, där neostrata är bättre.

  När du staplar upp det, så blir det annorlunda. Varför säger man så som hon säger? Om det inte riktigt stämmer…

  Mvh, Sophie

  • annica skriver:

   Hej Sophie, Märken har sina likheter och teknologierna är lika men sammansättningar och ingredienser gör dom ändå olika i sin helhet. Därav döper jag dom gärna till syskonmärken som jag tycker förklarar det ganska bra att likheter finns men att det faktiskt är två skilda märken. Men trivs man med ett av märkena är det högst troligt att man också kommer trivas med det andra. 🙂 Kram Annica

 38. L skriver:

  Hej Annica, fick precis hem en sample av Klairs supple preparation facial toner. L&#228st mycket positivt om det, speciellt f&#246r de som har yttorhet, vilket jag har. Fr&#229gan &#228r om den g&#229r ihop med min Jan marini hudv&#229rdsrutin? Tack!

  • annica skriver:

   Hej. Helt r&#228tt t&#228nkt, Klairs supple preparation facial toner g&#229r utm&#228rkt att anv&#228nda tillsammans med en &#246vrig hudv&#229rdsrutin fr&#229n Jan Marini. 🙂 Kram Annica

 39. Sandra skriver:

  L&#228ste n&#229nstans att Restoreprodukterna &#228ven &#228r bra f&#246r en acneben&#228gen hud, st&#228mmer det? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Det st&#228mmer! S&#229 fint lugnande och balanserande p&#229 huden. Toppen att mixa serierna restore och refine. 🙂 Kram Annica

 40. Jessica skriver:

  Hej !! Om du fick v&#228lja mellan Neostrata eller akademiklinikens hudv&#229rdsprodukter vilken &#228r b&#228st enligt dig ? Jag anv&#228nder allt ifr&#229n Akademikliniken gjort det i 3&#229r men jag tycker inte riktigt det g&#246r s&#229 mycket inte det jag vill:) funderar p&#229 att byta till neostrata ??

  • annica skriver:

   Hej Jessica, B&#229da m&#228rkena har verkligen sina guldkorn. Men trivs du inte med din nuvarande rutin och nyfiken p&#229 nytt s&#229 varf&#246r inte nosa p&#229 en tv&#229 produkter f&#246r att k&#228nna p&#229 hur du trivs med m&#228rket. En l&#229ten &#228lskling &#228r Tri therapy lifting serum 🙂 Kram Annica

 41. Petra skriver:

  Hej Annica! Kan du sn&#228lla tipsa om produkter som kan hj&#228lpa mej att d&#246lja rodnad p&#229 kinderna?Har sensais foundation som jag verkligen gillar men beh&#246ver n&#229got annat som hj&#228lper till att t&#228cka rodnaden. Tacksam f&#246r svar! kram

  • annica skriver:

   Hej Petra, Du har en v&#228ldigt fin rutin av produkter som arbetar lugnande och rodnadsd&#228mpande fr&#229n Skinceuticals. 🙂 En produkt med h&#246g t&#228ckningsgrad, passar kropp som ansikte fr&#229n Babor jag hade rekommenderat dig att kika in! Camouflage cream Kram Annica

 42. Sophie skriver:

  Hej!
  Vad spännande att läsa om detta. Jag har nämligen gått regelbundet till en hudterapeut som jobbar med exuviance och neostrata. Men hon sa till mig: att det är samma sak, och samma innehåll. Det enda som skiljer dem åt är anti-aging produkterna, där neostrata är bättre.

  När du staplar upp det, så blir det annorlunda. Varför säger man så som hon säger? Om det inte riktigt stämmer…

  Mvh, Sophie

  • annica skriver:

   Hej Sophie, Märken har sina likheter och teknologierna är lika men sammansättningar och ingredienser gör dom ändå olika i sin helhet. Därav döper jag dom gärna till syskonmärken som jag tycker förklarar det ganska bra att likheter finns men att det faktiskt är två skilda märken. Men trivs man med ett av märkena är det högst troligt att man också kommer trivas med det andra. 🙂 Kram Annica

 43. Carla skriver:

  Hej! Jag använder exuviance sheer refining fluid som dagkräm, serum Paulas choice calm, bha 2% liquid på kvällen innan serum/olja och nattkräm.
  Skulle vilja testa kanske en enzympeeling eller

  EXUVIANCE
  TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH

  PAULA’S CHOICE
  RESIST ADVANCED SMOOTHING TREATMENT 10% AHA

  MARIA ÅKERBERG
  PAPAYA PEELING

  Kan jag använda en nattkräm från neostrata eller exuviance med tanke på pha syran om jag har bha liquid. Den har hjälpt min hy ganska bra så vet inte vad som kan ersätta den?? Jag testade Emma s enzyme peeling som ska innehålla aha och bha och hade då inte bha liquid den kvällen. Kändes bra i hyn så tänker att jag kanske behöver något liknande.

  Vad skulle passa bäst??
  Jag har kombinerad fet hy,porer, acneärr, hormonell acne nu, hade mycket acne förr, ojämn hy. 29 år.

  • annica skriver:

   Hej Carla, om du inte har en känslig hy så kan jag varmt tipsa om TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH en magiskt bra trippleverkade peeling som skulle passa din hy fint. Hoppa över bha från PC när du använder denna peeling. Angående nattcreme så skulle Enlighten Pigment Controller vara passande, ger fukt utan att kännas tung och minskar ärr och ojämnheter. Återkom gärna med hur resultat utvecklas, så kul att få följa 🙂 Kram Annica

 44. Anna skriver:

  Hej,

  Kan man blanda leegenham med neo strata?
  Främst tonern (leegenham) jag använder men även maskerna.

  Så glad att ni tagit in neo strata.

  • annica skriver:

   Hej Anna, Vad kul att du gillar Neostrata. Det går utmärkt att kombinera de med produkter från Leegeehaam 🙂 Kram Annica

 45. Carina skriver:

  Mycket bra och intressant produktinformation. Jag har använt Skin active produkter i drygt en vecka och tycker att min hy känns lite torr. Undrar om jag ska komplettera med annan produkt. Brukar använda Dermalogicas Super rich vid den kalla årstiden. De Produkter jag nu använt är:
  Tri-Therapy serum dag o natt
  Matrix support dag
  Dermal replenishment natt
  Intensive eye therapy dag o natt.
  Vilken rengöring rekommenderar du? Upplever att min hy känns stram då jag sköljer av med vatten.
  Tack på förhand för svar

  • annica skriver:

   Hej Carina. Tack, vad kul att du gillade detta inlägg 🙂 När man börjar med en ny hudvård kan huden bli något yttorr, även årstiden som du är inne på spelar in och kan göra huden torr. Toppen då att boosta med lite extra fukt för en hud i balans. Kika gärna på Bionic Face Serum som är ett fuktgivande serum. Går utmärkt att kombinera med Tri-Therapy Lifting Serum. Tips på rengöring är den milda och fuktgivande Facial Cleanser Kram Annica

   • Carina skriver:

    Tack Annica! Måste då fråga hur jag ska använda de båda serumen. Var och en för sig eller tillsammans och i så fall vilken ordning. Kram till dig

    • annica skriver:

     En superbra kombo är att börja med att applicera Tri-Therapy Lifting Serum och sedan följa upp med Bionic Face Serum både morgon och kväll. Hoppas och tror du kommer få fina resultat 🙂 Kram Annica

 46. L skriver:

  Hej Annica,
  Som jag har förstått ska man vara försiktig eller undvika att blanda syror från olika märken med varandra. Jag använder enbart Jan M. produkter (hela hudvårdsrutinen) men upptäckt Klairs bl.a. precleanse och som jag testade igår: Klairs Supple preparation toner (som jag fick som prov av er), gillar verkligen den och hört så mycket positivt.
  Är det ok att ta in den i min J.M. rutin? Det står att man ska använda den efter rengöring och innan serum (använder C-esta serumet), eller kan den försämra effekten av ngn J-M produkt? Tusen tack för en inspirerande och informativ blogg.

  • annica skriver:

   Hej, Tack för dina fina ord, jag blir så glad. Det går fint att addera dessa produkter från Klairs till din Jan Marini rutin. Klairs Supple preparation toner appliceras helt rätt efter rengöring men innan serum, effekten från ditt C-esta serum kommer inte att ändras 🙂 Kram Annica

  • L skriver:

   Sorry, mitt tidigare inlägg syntes ej när jag skrev detta 🙂 Tack för tidigare svar.

 47. Jenny skriver:

  Hej Annica! Hur mycket kan man blanda Neostrata med märken och produkter som ej innehåller syra? Får man bäst effekt av att bara köra Neostrata eller är det okej att blanda in epionce, skinceuticals (ej syra) och de koreanska märkena? Kram från Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, helt rätt tänkt med syran. Jag rekommenderar inte att mixa syrabaserade produkter från olika märken men har du en mer tålig hy går det fint att använda flera olika märken i din hudvårdsrutin för fina resultat. Hör gärna av dig till info@skincity.se så kikar mina kollegor på hur du kombinerar dina produkter på bästa sätt för optimala resultat. 🙂 Kram Annica

 48. Sanna skriver:

  Så bra inlägg! Men undrar 2 saker jag hoppas du kan svara på.
  Jag har blandhy som fick utbrott från kopparspiral som jag nu plockat ut och hyn börjar bli bättre, men lämnat massa röda ärr/märken på kinder. Jag har haft både neostratas produkter för flera år sen och varit jättenöjd. Har även haft exuviance vespera serum som jag gillar! Men undrar vilket serum som är mest anpassad för mig, som läker huden mest & ger fukt/lyster osv? Exuviance vespera eller neostrata Bionic? Vad är skillnaden? Sen undrar jag detsamma med neostrata nattkräm, ska jag välja bionic face cream eller ultra moisturizing? Vad är skillnaden där? Vill att min hud återgår till så fin den var, utan märken, massa fukt och lyster o få porer hoppas på att neostrata utgör mirakel haha, kram!

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Du kommer få lika fin återfuktning utav både Vespera Bionic serum från Exuviance som Bionic serum från Neostrata. Men jag skulle råda dig att kika på Illuminating serum för lyster och resultat på ärr och pigmenteringar. 🙂 Kolla även en rengöringen från samma serie, Ultra brightening cleanser. Detsamma som med serumen så kommer du trivas med vilken creme du än väljer, de liknar varandra. Kram Annica

 49. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jätte bra inlägg och mycket information om NeoStrata, olika syror, serien! Exuviance och NeoStrata är bäst! Började redan med Skin Aktiv Dermal Replenishment och min hud älskar den krämen och Eye Therapy ögonen krämen beställning på väg.
  Kram
  Mvh Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, SÅ kul att höra! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    Går bra använder Tre Therapy Lifting Serum tillsammans Intensive Eye Therapy? Den ögonen krämen är bra för min hud runt ögonen med Vespera Exuviance, fick inget dåligt reaktioner.
    Kram
    Mvh Olga

    • annica skriver:

     Hej Olga. Vad kul att Intensive Eye Therapy känns så bra, verkligen en superbra ögoncreme. Tri-Therapy Lifting Serum går fint att varsamt klappa in under ögonområdet och sedan applicera Intensive Eye Therapy över. Kram Annica

 50. L skriver:

  Hej Annica, fick precis hem en sample av Klairs supple preparation facial toner. Läst mycket positivt om det, speciellt för de som har yttorhet, vilket jag har. Frågan är om den går ihop med min Jan marini hudvårdsrutin? Tack!

  • annica skriver:

   Hej. Helt rätt tänkt, Klairs supple preparation facial toner går utmärkt att använda tillsammans med en övrig hudvårdsrutin från Jan Marini. 🙂 Kram Annica

 51. Sandra skriver:

  Läste nånstans att Restoreprodukterna även är bra för en acnebenägen hud, stämmer det? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Det stämmer! Så fint lugnande och balanserande på huden. Toppen att mixa serierna restore och refine. 🙂 Kram Annica

 52. sofia eltin skriver:

  Kul med ett nytt spännande märke! Ska bli kul att prova…

 53. Petra skriver:

  Hej Annica! Kan du snälla tipsa om produkter som kan hjälpa mej att dölja rodnad på kinderna?Har sensais foundation som jag verkligen gillar men behöver något annat som hjälper till att täcka rodnaden. Tacksam för svar! kram

  • annica skriver:

   Hej Petra, Du har en väldigt fin rutin av produkter som arbetar lugnande och rodnadsdämpande från Skinceuticals. 🙂 En produkt med hög täckningsgrad, passar kropp som ansikte från Babor jag hade rekommenderat dig att kika in! Camouflage cream Kram Annica

   • Petra skriver:

    Tack för tipset. Den ska jag beställa. 🙂 men vilken nyans? Jag använder soft beige på min sensai creme foundation.

    • annica skriver:

     Hej Petra, Grönt täcker rött så nyans #01, annars #03 men denna nyans är varmare i tonen än din nyans på foundation. 🙂 Kram Annica

 54. Jessica skriver:

  Hej !! Om du fick välja mellan Neostrata eller akademiklinikens hudvårdsprodukter vilken är bäst enligt dig ? Jag använder allt ifrån Akademikliniken gjort det i 3år men jag tycker inte riktigt det gör så mycket inte det jag vill:) funderar på att byta till neostrata ??

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Båda märkena har verkligen sina guldkorn. Men trivs du inte med din nuvarande rutin och nyfiken på nytt så varför inte nosa på en två produkter för att känna på hur du trivs med märket. En låten älskling är Tri therapy lifting serum 🙂 Kram Annica

 55. Sophie skriver:

  Hej!
  Vad spännande att läsa om detta. Jag har nämligen gått regelbundet till en hudterapeut som jobbar med exuviance och neostrata. Men hon sa till mig: att det är samma sak, och samma innehåll. Det enda som skiljer dem åt är anti-aging produkterna, där neostrata är bättre.

  När du staplar upp det, så blir det annorlunda. Varför säger man så som hon säger? Om det inte riktigt stämmer…

  Mvh, Sophie

  • annica skriver:

   Hej Sophie, Märken har sina likheter och teknologierna är lika men sammansättningar och ingredienser gör dom ändå olika i sin helhet. Därav döper jag dom gärna till syskonmärken som jag tycker förklarar det ganska bra att likheter finns men att det faktiskt är två skilda märken. Men trivs man med ett av märkena är det högst troligt att man också kommer trivas med det andra. 🙂 Kram Annica

 56. Carla skriver:

  Hej! Jag använder exuviance sheer refining fluid som dagkräm, serum Paulas choice calm, bha 2% liquid på kvällen innan serum/olja och nattkräm.
  Skulle vilja testa kanske en enzympeeling eller

  EXUVIANCE
  TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH

  PAULA’S CHOICE
  RESIST ADVANCED SMOOTHING TREATMENT 10% AHA

  MARIA ÅKERBERG
  PAPAYA PEELING

  Kan jag använda en nattkräm från neostrata eller exuviance med tanke på pha syran om jag har bha liquid. Den har hjälpt min hy ganska bra så vet inte vad som kan ersätta den?? Jag testade Emma s enzyme peeling som ska innehålla aha och bha och hade då inte bha liquid den kvällen. Kändes bra i hyn så tänker att jag kanske behöver något liknande.

  Vad skulle passa bäst??
  Jag har kombinerad fet hy,porer, acneärr, hormonell acne nu, hade mycket acne förr, ojämn hy. 29 år.

  • annica skriver:

   Hej Carla, om du inte har en känslig hy så kan jag varmt tipsa om TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH en magiskt bra trippleverkade peeling som skulle passa din hy fint. Hoppa över bha från PC när du använder denna peeling. Angående nattcreme så skulle Enlighten Pigment Controller vara passande, ger fukt utan att kännas tung och minskar ärr och ojämnheter. Återkom gärna med hur resultat utvecklas, så kul att få följa 🙂 Kram Annica

 57. Anna skriver:

  Hej,

  Kan man blanda leegenham med neo strata?
  Främst tonern (leegenham) jag använder men även maskerna.

  Så glad att ni tagit in neo strata.

 58. L skriver:

  Hej Annica,
  Som jag har förstått ska man vara försiktig eller undvika att blanda syror från olika märken med varandra. Jag använder enbart Jan M. produkter (hela hudvårdsrutinen) men upptäckt Klairs bl.a. precleanse och som jag testade igår: Klairs Supple preparation toner (som jag fick som prov av er), gillar verkligen den och hört så mycket positivt.
  Är det ok att ta in den i min J.M. rutin? Det står att man ska använda den efter rengöring och innan serum (använder C-esta serumet), eller kan den försämra effekten av ngn J-M produkt? Tusen tack för en inspirerande och informativ blogg.

  • annica skriver:

   Hej, Tack för dina fina ord, jag blir så glad. Det går fint att addera dessa produkter från Klairs till din Jan Marini rutin. Klairs Supple preparation toner appliceras helt rätt efter rengöring men innan serum, effekten från ditt C-esta serum kommer inte att ändras 🙂 Kram Annica

  • L skriver:

   Sorry, mitt tidigare inlägg syntes ej när jag skrev detta 🙂 Tack för tidigare svar.

 59. Carina skriver:

  Mycket bra och intressant produktinformation. Jag har använt Skin active produkter i drygt en vecka och tycker att min hy känns lite torr. Undrar om jag ska komplettera med annan produkt. Brukar använda Dermalogicas Super rich vid den kalla årstiden. De Produkter jag nu använt är:
  Tri-Therapy serum dag o natt
  Matrix support dag
  Dermal replenishment natt
  Intensive eye therapy dag o natt.
  Vilken rengöring rekommenderar du? Upplever att min hy känns stram då jag sköljer av med vatten.
  Tack på förhand för svar

  • annica skriver:

   Hej Carina. Tack, vad kul att du gillade detta inlägg 🙂 När man börjar med en ny hudvård kan huden bli något yttorr, även årstiden som du är inne på spelar in och kan göra huden torr. Toppen då att boosta med lite extra fukt för en hud i balans. Kika gärna på Bionic Face Serum som är ett fuktgivande serum. Går utmärkt att kombinera med Tri-Therapy Lifting Serum. Tips på rengöring är den milda och fuktgivande Facial Cleanser Kram Annica

   • Carina skriver:

    Tack Annica! Måste då fråga hur jag ska använda de båda serumen. Var och en för sig eller tillsammans och i så fall vilken ordning. Kram till dig

    • annica skriver:

     En superbra kombo är att börja med att applicera Tri-Therapy Lifting Serum och sedan följa upp med Bionic Face Serum både morgon och kväll. Hoppas och tror du kommer få fina resultat 🙂 Kram Annica

 60. Jenny skriver:

  Hej Annica! Hur mycket kan man blanda Neostrata med märken och produkter som ej innehåller syra? Får man bäst effekt av att bara köra Neostrata eller är det okej att blanda in epionce, skinceuticals (ej syra) och de koreanska märkena? Kram från Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, helt rätt tänkt med syran. Jag rekommenderar inte att mixa syrabaserade produkter från olika märken men har du en mer tålig hy går det fint att använda flera olika märken i din hudvårdsrutin för fina resultat. Hör gärna av dig till info@skincity.se så kikar mina kollegor på hur du kombinerar dina produkter på bästa sätt för optimala resultat. 🙂 Kram Annica

 61. L skriver:

  Hej Annica, fick precis hem en sample av Klairs supple preparation facial toner. Läst mycket positivt om det, speciellt för de som har yttorhet, vilket jag har. Frågan är om den går ihop med min Jan marini hudvårdsrutin? Tack!

  • annica skriver:

   Hej. Helt rätt tänkt, Klairs supple preparation facial toner går utmärkt att använda tillsammans med en övrig hudvårdsrutin från Jan Marini. 🙂 Kram Annica

 62. Sanna skriver:

  Så bra inlägg! Men undrar 2 saker jag hoppas du kan svara på.
  Jag har blandhy som fick utbrott från kopparspiral som jag nu plockat ut och hyn börjar bli bättre, men lämnat massa röda ärr/märken på kinder. Jag har haft både neostratas produkter för flera år sen och varit jättenöjd. Har även haft exuviance vespera serum som jag gillar! Men undrar vilket serum som är mest anpassad för mig, som läker huden mest & ger fukt/lyster osv? Exuviance vespera eller neostrata Bionic? Vad är skillnaden? Sen undrar jag detsamma med neostrata nattkräm, ska jag välja bionic face cream eller ultra moisturizing? Vad är skillnaden där? Vill att min hud återgår till så fin den var, utan märken, massa fukt och lyster o få porer hoppas på att neostrata utgör mirakel haha, kram!

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Du kommer få lika fin återfuktning utav både Vespera Bionic serum från Exuviance som Bionic serum från Neostrata. Men jag skulle råda dig att kika på Illuminating serum för lyster och resultat på ärr och pigmenteringar. 🙂 Kolla även en rengöringen från samma serie, Ultra brightening cleanser. Detsamma som med serumen så kommer du trivas med vilken creme du än väljer, de liknar varandra. Kram Annica

 63. Jessica skriver:

  Hej !! Om du fick välja mellan Neostrata eller akademiklinikens hudvårdsprodukter vilken är bäst enligt dig ? Jag använder allt ifrån Akademikliniken gjort det i 3år men jag tycker inte riktigt det gör så mycket inte det jag vill:) funderar på att byta till neostrata ??

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Båda märkena har verkligen sina guldkorn. Men trivs du inte med din nuvarande rutin och nyfiken på nytt så varför inte nosa på en två produkter för att känna på hur du trivs med märket. En låten älskling är Tri therapy lifting serum 🙂 Kram Annica

 64. Petra skriver:

  Hej Annica! Kan du snälla tipsa om produkter som kan hjälpa mej att dölja rodnad på kinderna?Har sensais foundation som jag verkligen gillar men behöver något annat som hjälper till att täcka rodnaden. Tacksam för svar! kram

  • annica skriver:

   Hej Petra, Du har en väldigt fin rutin av produkter som arbetar lugnande och rodnadsdämpande från Skinceuticals. 🙂 En produkt med hög täckningsgrad, passar kropp som ansikte från Babor jag hade rekommenderat dig att kika in! Camouflage cream Kram Annica

   • Petra skriver:

    Tack för tipset. Den ska jag beställa. 🙂 men vilken nyans? Jag använder soft beige på min sensai creme foundation.

    • annica skriver:

     Hej Petra, Grönt täcker rött så nyans #01, annars #03 men denna nyans är varmare i tonen än din nyans på foundation. 🙂 Kram Annica

 65. Sandra skriver:

  Läste nånstans att Restoreprodukterna även är bra för en acnebenägen hud, stämmer det? 🙂

 66. sofia eltin skriver:

  Kul med ett nytt spännande märke! Ska bli kul att prova…

 67. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jätte bra inlägg och mycket information om NeoStrata, olika syror, serien! Exuviance och NeoStrata är bäst! Började redan med Skin Aktiv Dermal Replenishment och min hud älskar den krämen och Eye Therapy ögonen krämen beställning på väg.
  Kram
  Mvh Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, SÅ kul att höra! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    Går bra använder Tre Therapy Lifting Serum tillsammans Intensive Eye Therapy? Den ögonen krämen är bra för min hud runt ögonen med Vespera Exuviance, fick inget dåligt reaktioner.
    Kram
    Mvh Olga

    • annica skriver:

     Hej Olga. Vad kul att Intensive Eye Therapy känns så bra, verkligen en superbra ögoncreme. Tri-Therapy Lifting Serum går fint att varsamt klappa in under ögonområdet och sedan applicera Intensive Eye Therapy över. Kram Annica