Vilken leave-on exfoliering ska jag välja?

 • | Annica

Pauals choice Idag tänkte jag ge er en avhandling om Paulas Choice sk. Leave-on exolieringar. För er som inte hört talas om denna typ av peeling/exfoliering så ska jag gå igenom det samt reda ut vilken av alla Paula´s exfolieringar som gör vad och passar till vem. Ska även ge er lite extra tips å trix på hur ni kan intensifiera era hemma behandlingar med Paulas exfolieringar.

Vad är en Leave-on exfoliering?

I Paula´s Choice finns inga klassiska peelingar. Systemet bygger istället på en daglig exfoliering, som ett naturligt steg i hudvårdsrutinen, s.k. Leave-on exolieringar.

Exfolieringarna finns i flera olika varianter med AHA respektive BHA-syra samt i olika konsistenser för att möta alla hudtillstånds olika behov. En exfoliering är en peelande produkt men man jobbar inte med korn utan en vätska med syror som läggs på huden och får verka under dagen. Tvättas alltså ej av.

(Även Jan Marini jobbar med leave-on exfolieringar i sina dagliga hudvårsprogram, de produkterna heter BioClear lotion/cream.)

 

Vad är fördelarna med Leave-on exfoliering?

 • Anti-aging fördelar (hjälper till att främja produktionen av kollagen).
 • Hjälper till att behandla problem såsom akne, solskador, rosacea, ålderstecken och pigment utan att irritera huden med korn som en klassisk peeling.
 • Hjälper till att minska storleken på porerna och lösa upp tilltäppta porer.
 • Skonsam nog för alla hudtyper och hudproblem. Även den mest känsliga. (BHA- är den som passar den mest känsliga huden)
 • Ger lyster till huden.

När du sen ska välja vilken exfoliering som passar din hud följer du dessa 3 steg som jag ska guida dig igenom.

 1. Välj om du ska ha AHA eller BHA-exfoliering
 2. Välj styrka 1, 2, 5%
 3. Välj konsistens

Paula´s Choice använder sig av två olika syror i sina exfolieringar; AHA-Syra och BHA-Syra. Jag börjar med att förklara skillnaderna med dessa. Därefter går vi närmare på vilken typ av AHA/BHA exfoliering man ska välja som oxå är steg 1 i ditt val.

Exfoliating

Vad är BHA-Exfoliering och vem passar det bäst till?

 • BHA betyder Beta Hydroxi Syra (d.vs salicyl syra).
 • Exfolierar hudytan (behandlar textur & lyster)
 • Löser upp fett I porerna och öppnar upp porer för effektiv behandling av acne, pormaskar)
 • Antiinflammatoriska egenskaper & tar ner rodnad (rosacea, eksem)
 • Paula´s Choice har 9 olika BHA-Exfolieringar

“If you have clogged pores (or sensitive skin), BHA is for you!”

Vad är AHA-Exfoliering och vem passar det bäst till?

 • AHA betyder Alfa Hydroxi Syra (Glykolsyra & Mjölksyra)
 • Exfolierar på hudytan (behandlar textur & lyster)
 • Perfekt för torr hud då den ger god återfuktning ( AHA binder fukt på hudytan)
 • Behandlar pigmentering och solskador, ålerstecken
 • Tackvara förmågan att binda fikt ger den huden vacker glow och plumping effekt.
 • Paula´s Choice har 2 olika AHA-Exfolieringar

“If your only concerns are sun damage, dryness, AHA is for you!”

Välj styrka & konsistens

När du valt typ av syra är det dags att välja styrka & konsistens. Se nedan hur du ska tänka när du gör dina val.

Alla exfolieringar har ett pH värde på 3-4.

Så väljer du styrka

Lägre % lämpar sig bäst till de som inte har så mycket problem på huden och högre % till mer problem och tillstånd som man önskar behandla. De dagliga exfolierarna finns i 1%, 2% och 5%. Det finns även en veckobehandling på 10%.

Så väljer du konsistens

När du bestämt dig för om din hud ska ha AHA eller BHA peeling samt vilken styrka (1, 5 eller 5 %) så är det dags att välja konsistens. Val av konsistens styrs efter om du har torr/fet hud samt om du är känslig i huden eller ej. Liquid är den som absorberas snabbast och därmed också mest effektiv och kraftfull. Tänk på att starkast betyder inte alltid bäst resultat. Det beror helt på din hud, för stark produkt kan leda till ökade besvär men huden. Så var försiktig och ta hjälp om du är osäker.

Guide över de olika konsistenserna

 • Lotion passar en normal till torr hud
 • Gel passar en blandad till fetare hud
 • Liquid passar den som har mycket utbrott. Detta är den tunnaste och den som absorberas snabbast. Den mest verksam för igenkloggade porer.  Lite å välja på som du ser och det är därför man kan få sånna sjukt bra skräddarsydda rekommendationer:)

2% liquid är bestsellern av PC´s exfolieringar!!

TIPS! Alla liquids appliceras lättast med en bomullsrondell. Övriga kan hällas ut i handen och klappa in på huden.

Okej, är ni redo att bena ut de olika produkterna? Härligt då kör vi:)!


1% BHA

Dessa produkter passar för dig som ej har så mkt problem med huden. Lite pormaskar och lite finnar då och då. Passar alla hudtyper även känslig hud.

SKIN PERFECTING 1% BHA LOTION – Lotion passar en normal till torr hud

SKIN PERFECTING 1% BHA GEL – Gel passar en blandad till fetare hud

Exfoliating 2% BHA

Dessa produkter passar för dig med mer problem på huden som acne, stora vidgade porer samt eksem och rosacea.

SKIN PERECTING 2% BHA LOTION – Lotion passar en normal till torr hud

SKIN PERFECTING 2% BHA GEL – Gel passar en blandad till fetare hud

SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID – Liquid passar den som har mycket utbrott.

2% BHA Liquid  är den tunnaste och den som absorberas snabbast och bäst. Den mest verksamma för igenkloggade porer och även den mest kraftfulla av alla Paula´s exfolieringar.

OBS! BHA 2% Liguid är för kraftig för känslig hud med eksem och rosacea. pH värde: 3,5. BHA 2% Liquid är den bäst säljande exfolieringen av Paulas Choice exfolieringar. (Kan i vissa fall användas även till en rosacea hud dock endast efter noggrann konsultation med hudterapeut.)

(2% BHA Liquid är samma produkt som Clear Anti Redness Exfoliating Solution 2% EXTRA STENGHT.)

IMG_9223 CLEAR 2% BHA

2 produkter från serien CLEAR som behandlar tillstånd som förstorade porer, pormaskar, acne, finnar, rosacea. Idealisk för tonårshud.

CLEAR REGULAR STENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% BHA  – Passar för problem med pormaskar och måttlig acne. Mycket bra om rodnad och inflammerad hud. Denna har något högre pH värde (3,9) än Extra Strength och där av något mildare. Denna är i effektivitets mässigt mitt emellan 2% BHA gel och 2% BHA liquid.

IMG_9225

CLEAR EXTRA STRENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% BHA – Detta är en ”liquid ” och passar den som har mycket utbrott. Detta är den tunnaste och den som absorberas snabbast och bäst. Den mest verksamma för igenkloggade porer och även den mest kraftfulla av alla Paula´s exfolieringar.

OBS! CLEAR Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Extra Strength är för kraftig för känslig hud med eksem och rosacea. pH värde: 3,2-3,8.  (Kan i vissa fall användas även till en rosacea hud dock endast efter noggrann konsultation med hudterapeut.)

(Clear Anti Redness Exfoliating Solution 2% EXTRA STENGHT är samma produkt som2% BHA Liquid)

Paulas choice

RESIST 2% BHA

RESIST DAILY PORE REFINING TREATMENT 2% BHA – Passar en fet och/eller blandhud. Finnar, mogen hud, känslig hud.

Lättas av alla PC´s exfolierare i konsistensen. Perfekt om man vill ha en superlätt exfolierare. Denna innehåller mer anti-age ingredienser som t.ex. peptider än de andra BHA- exfolieringarna. Har lugnande egenskaper och lindrar irriterad hud bra. Löser upp pormaskar och drar ihop porerna.

(Detta är samma produkt som PC4 MEN Soothe + Smooth. Perfekt efter rakning även efter intim rakning.)

IMG_9222 PC4 MEN ( PAULAS HERRPRODUKTER)

PC FOR MEN SOOTHE & SMOOTH ( 2% BHA)

Passar en fet och/eller blandhud. Finnar, mogen hud, känslig hud.

Lättas av alla PC´s exfolierare i konsistensen. Perfekt om man vill ha en superlätt exfolierare. Denna innehåller mer anti-age ingredienser som t.ex. peptider än de andra BHA- exfolieringarna. Har lugnande egenskaper och lindrar irriterad hud bra. Perfekt efter rakning ansikte och kropp även efter intimrakning för att lugna och motverka inåtväxta hårstrån. Löser upp pormaskar och drar ihop porerna.

(Detta är samma produkt som Resist Pore Refining Treatment 2% BHA.)

 IMG_9224

5% AHA

RESIST DAILY SMOOTH TREATMENT 5% AHA (Lotion) – Passar för Normal till torr hud.

En lätt exfolierare som innehåller mycket antioxidanter som verkar anti-age, reducerar pigmentering och även utmärkt vid finnar då och då. Innehåller även 0,5% BHA för att ge en antiinflammatorisk effekt och förmågan att reducera rodnad på huden. Passar därför även perfekt på en känslig hud. Ger huden en jämnare hudton.

Denna är laddad med avancerade anti-aging ingredienser, inklusive cellkommunicerande peptider och antioxidanter med bevisad effekt. pH-intervall av 3,5 till 3,8 för att säkerställa effektiv exfoliering.

IMG_9221

RESIST WEEKLY RESURFACING TREATMENT 10% AHA  – Passar för alla hudtyper. Anti-aging; acne, förstorade porer, rynkor, pigment

En lätt liquid och den starkaste AHA´n i PC´s sortiment. Detta är en veckobehandling och inte något man använder varje dag utan som ett komplement och som en katalysator för att förstärka effekten av din dagliga hudvård. Denna absorberas snabbt tack vare den lätta konsistensen. Perfekt även på torra armbågar, hälar och knän.

Denna går utmärkt att kombinera med även om man kör någon av BHA:erna till vardags men vill öka upp fukten och jobba lie med AHA med som komplement. Viktigt är dock att man inte använder sin BHA-exfolierare samma dag som man gjort AHA 10%.

Används en eller två gånger i veckan under natten eller om du har känslig hud låt den bara verka i 10 minuter och tvätta av.

 

Så där jag! Lite å bita i eller hur;). Om ni undrar varför PC har  några samma produkter fast i olika förpackningar så är det så enkelt att det ska passa den målgruppen bättre i badrumshyllan och psykologiskt. Tex RESIST 2% BHA  som är samma som PC4 MEN. Produkten är ypperlig för killar men Paula uppräckte att killar inte ville ha en produkt som det stod Paula  på  i sitt badrumsskåp. Därför packade hon om denna produkt i PC4 men.

Lycka till nu med ert exfolieringsval och har ni frågor så ställ dem!

11 annica forsgren skincity.se

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

112 svar till “Vilken leave-on exfoliering ska jag välja?”

 • (112) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Farida skriver:

  Hej Annica, jag har haft massor porer i min ansikte. Jag har börjat med retinol 0,3% för en månad sedan och använder oxå Exuviance Triple Microdermabrasion som peeling två gånger i veckan. Jag tvättar min ansikte med Aroma Cleanse (Decleor). Vad kan du rekommendera för att kan det vara bra för mitt problem?

  Tacksam för svaret

  • Annica skriver:

   Hej Farida, retinol jobbar fint på porerna, men det kan ta ett lite tag att se resultat – så håll ut! Du skulle även kunna komplettera med en produkt med BHA-syra och Niacinamid för att verkligen ge porerna en match. Kika gärna på detta blogginlägg som handlar om precis just det. 🙂 Kram, Annica

 2. Linn skriver:

  Hej! Jag har noll rutin just nu. Tvättar ansiktet med tvål och vatten. Smörjer med en billig nattkräm. Jag är helt nybörjare och fattar ingenting av det här. Jag är 34 år och har inte fått så många rynkor, har fet hy i pannan och ögonbrynen. Lite torr ibland på hakan. Jag har stora porer på näsan och en del pormaskar och finnar ibland. Vad ska jag köpa? I vilken ordning ska man ta allt? Jag vill få mindre porer och motverka linjer. Få renare hy och mindre rödhet.

  • Annica skriver:

   Hej Linn och tack för din kommentar. Jag förstår att det kan vara en djungel! Jag skulle råda dig till att börja med att göra ett Hudtest på Skincity (https://skincity.se/sv/hudtest). Det är en bra grund och våra hudterapeuter är så duktiga på att ge personliga rekommendationer baserat på svaren i ditt test. Börja med Hudvårdsrutin Bas – sen kan du bygga vidare på din rutin, men bra att börja i lite mindre skala. 🙂 Hör av dig om du har fler funderingar! Kram, Annica

  • Linn skriver:

   Jag har köpt resist 2 %, liquid

 3. Erika skriver:

  Hej Annica! Jag har under vintern haft mer problem än vanligt med tilltäppta porer och finnar. Jag har blandhy och upplever att den varierar mellan en något fet och ganska torr hy. För att försöka göra något åt saken lade jag till PC 2% bha liquid till min rutin. Samtidigt bytte jag ut mina dag- och nattkrämer från Exuviance till PC calm redness relief och som nattkräm PC skin recovery treatment mask för att jag kännt att jag behövt extra fukt i kylan.
  Efter två månader har jag inte upplevt att det blivit bättre. Jag använder fortfarande en tvätt och toner från Exuviance – är det en dålig kombo till PC? Jag läste även någonstans om niaciamid? Är det det (eller vad är det?) som man bör ta precis efter exfolieringen? Eller funkar det att bara använda en kräm efter exfoliering? Hur ofta bör jag köra bha?

  Vilka är alla steg om man använder bha?
  Tack!!! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Erika, Det kan vara till stor fördel att försöka använda så mycket från samma märke som möjligt för att huden lättare ska hitta en balans och för att produkterna ska bli mer samspelta. Mer om att blanda syra mellan olika märken, https://hudspecialisten.se/2015/12/kan-man-blanda-marken-med-syra/
   Jag tycker att du ska börja med denna justering och återkom gärna hur det går. Du kan även maila hela din rutin och bilder på din hud till info@skincity.se så ser mina fantastiska kollegor till att ta en titt 🙂

   Niacinamid är en otroligt bra booster för att du ska kunna arbeta lite extra på minimiera porernas storlek och arbeta för att få en jämnare hudton. Men viktigt att hitta en bra grundrutin som först passar dig väl. Kram Annica

 4. Emmy skriver:

  Hej, jag skulle vilja ha lite hjälp med att välja mellan SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID eller SKIN PERFECTING 2% BHA LOTION. Har problem med inflammerande porer och finnar på hakan och är generellt torr i hyn. Du har skrivit att liquid kan vara för stark mot känslig hud. Jag har inte eksem eller rosacea men däremot haft problem med perioral dermatit runt näsan och på hakan.
  Ska jag då hellre välja lotion över liquid?

  Vill såklart få ett så bra resultat som möjligt men vill inte välja fel. 🙂
  Tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Emmy, Om du är ny med BHA-syra och samtidigt har en torrhet kan det vara en bra start att börja med BHA-lotion 🙂 Kram Annica

 5. Emma skriver:

  Hej,

  Tack för bra inlägg!

  Av vad du skriver låter det som AHA skulle funka bäst på mig. Fått en del pigmentfläckar /ålderstecken och en del torrhetslinjer i pannan. Har också några mindre Porer på näsa. Kan få någon finne i pannan ibland. Rätt normal hy i övrigt, lite extra torr under kalla månader.

  Tror du resist Daily smooth treatment aha 5 skulle passa till mig? Och passar den med special cleansing gel från dermalogica och sen deras skin smoothing cream?

  • Emma skriver:

   Vill också tillägga att jag inte använt Anti age produkter tidigare. Rekommenderar du att även köpa någon av krämerna från samma serie?
   Kan det vara för tidigt att använda krämer för ”mogen hy”. Är 28 år och har som sagt en hud som jag beskrev ovan 🙂

   • annica skriver:

    Hej Emma, Jag tycker att du tänker helt rätt 🙂 Denna produkt går alldeles utmärkt att kombinera tillsammans med de produkter du har idag från Dermalogica. Produkten fungerar även för yngre hud eftersom du även har behovet att binda fukt och jämna ut hudton och struktur.
    Kram Annica

    • Emma skriver:

     Tack för så snabbt svar! Skulle du rekommendera att man använder en toner innan eller kan man köra Direkt efter dermalogica special cleansing gel?

     Tack 🙂

     • annica skriver:

      Hej Emma, Om du har en torrare hud rekommenderar jag dig ansiktsvatten innan annars är ansiktsvatten inte alltid ett måste efter Dermalogicas Special cleansing gel. Kram Annica

 6. Sandra Thulin skriver:

  Hej Annica,
  Jag har ett stort problem med min hy som jag mer än allt vill bli av med.
  Jag har under de senaste 6 åren ätit samma sorts p-piller.
  I grunden har jag en hud som lätt blir fet och med lite finnar men under de senaste åren har jag knappt haft något problem alls, inte mer än lite blemmor vid mens. Jag tror att p-pillerna höll min hy bra.

  I februari slutade jag med dessa och har sedan dess successivt fått sämre hy.
  Jag blir ofta glansig/fet i hyn när jag har smink och jag har fått massor av finnar, som ofta är vita och mogna. Framförallt på pannan vid hårfästet och runt munnen. Även enstaka på kinderna.

  Min hudvårdsrutin ser ut som så att jag tvättar av sminket med ACOs sminkborttagning. Därefter rengör jag ansiktet med dermalogicas ”special cleansing gel” och sedan använder jag deras dag/nattcreme ”skin smoothing cream”.
  Dessa syror är något jag verkligen skulle vilja prova men är osäker på vilken jag ska välja, vilken skulle du rekommendera min hudtyp utifrån min beskrivning? Och kan jag använda den i kombination med dermalogica eller kan du hjälpa mig att hitta en ny hudvårdsrutin som fungerar?
  Dermalogica har alltid funkat bra men inte nu längre och jag verkar vara resistent nu för det blir aldrig bättre.

  Stort tack på förhand!

  Vänliga hälsningar,
  Sandra

  • annica skriver:

   Hej Sandra Thulin, Det är lätt att huden spökar till vid en inre hormonell förändring. Det vore jättebra om du adderar någon form av exfoliering till din rutin som Daily microfoliant från Dermalogica. När en hormonell förändring spökar ökar ofta hudens talgproduktion och detta tillsammans med en torr yta gör att huden lätt blir tilltäppt och du inte får samma behandling av dina övriga produkter i din rutin. Addera därför denna exfoliering 2-3 kvällar i veckan till en början för att minska yttorrhet. Produkten innehåller även lite BHA-syra som hjälper till att lugna en tilltäppt hud och lösa upp överflödigt talg. Kram Annica

   • Sandra skriver:

    Hej Annica,

    Tack för svar!

    Tror du att någon av Paulas Choice som du skrivit om kan fungera?
    Funderar på att göra en stor ändring i hudvårdsrutinen men det kanske är dumt att fortsätta med dermalogia och blanda med Paulas?

    Mvh Sandra

    • annica skriver:

     Hej Sandra, Du kan addera Skin perfecting 2% BHA lotion som en bra start 🙂 Tänk på att använda solskydd och en separat återfuktande creme till natten. Viktigt även med invänjning när du börjar med exfoliering, börja varannan kväll första veckan! Kram Annica

     • Sandra Thulin skriver:

      Hej Annika,
      Tack snälla!
      En sista fråga bara, visst ska jag väl använda exfolieringen under natten? Och då har man väl inte nattcreme på sig samtidigt?
      Mvh Sandra

     • annica skriver:

      Hej Sandra Thulin, Du använder den med fördel varannan kväll under invänjningen(minst en vecka) och du avslutar alltid med nattcreme. Kram Annica

 7. Joanna skriver:

  Hej! Jag använder PC bha 2% liquid och den funkar bra för mig men börjar få diskreta små fina linjer och är därför nyfiken på AHA oxå, kan man kombinera dem på nåt sätt och hur då. Jag har känslig hud men har aldrig reagerat på BHAn förutom om jag lägger PC Resist daily lotion 50spf direkt efter då blir jag lite varm och rödflammig som lägger sig efter en stund.

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Du kan börja med att använda 2 BHA liquid och tänk på att vänja in den med huden. Börja varannan kväll under minst en vecka. Du kan sedan addera RESIST Weekly resurfacing treatment 10% AHA för att arbeta med AHA-syra för att exfoliera bort gamla hudceller, så att talget lättare hittar ut och inte lika lätt blir tilltäppt. Du byter då ut din BHA-exfoliering mot denna en kväll i veckan 🙂 Kram Annica

 8. Maria skriver:

  Paula’s Choice BHA Resist har jag använt i ett år nu och ser definitivt ingen skillnad, jo lite grövre rynkor. Porerna är minst lika stora som innan och pormaskar har jag gott om. Använder den dagligen under Resist dagcream.

  Rekomenderar EJ

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ser att du har den dagliga exfolieringen och sedan den lättaste cremen, Skin Hydrator. Misstänker att huden får alldeles för lite fukt och då kan den absolut se mer rynkig ut. Viktigt att fylla på med fukt och antioxidanter till huden. En bra rengöring och serum under cremen är också viktigt samt solskydd eftersom du använder syror. Du kanske har andra kompletterande produkter hemma som täcker upp detta, det vet jag förstås inte. Jag eller mina hudterapeuter på Skincity hjälper dig gärna vidare. Skriv ett mail till info@skincity.se eller chatta eller ring dem och de kan berätta mer om hur du ska få resultat. Är det något man får med Paulas Choice så är det nämligen resultat. Rådgivningen är öppen all dagar 9-17 hela sommaren : ))

   Ge inte upp helt enkelt utan ta mer hjälp för att uppnå bättre effekt. Vill inget hellre än att du får uppleva det motsatta : ) Trevlig helg! Kram Annica

   • Maria skriver:

    Ok, tack för ditt svar. Dagkrämen heter Resist barrier repair moiststurizer, ni marknadsför den som en fuktgivande kräm som passar blandad till torr hy. Menar du att den inte är fuktgivande nog?

    • Maria skriver:

     Ursäkta, Resist anti age skin hydrator heter den, det va nog den du menade. Har ett serum från clarin under, hydraquench. Hade hoppats på en förändring men som jag skrev så har jag grövre rynkor och huden är varken fet eller torr men saknar elasticitet

     • annica skriver:

      Hej Maria, Låter toppen att du har ett så bra fuktserum under cremen. Cremen passar alla beroende på vad man lägger för serum under. Har man den enbart så arbetar den lite talgreglerande och är man inte lite fetare i huden så räcker inte fukten och huden kan se rynkig ut. Som sagt toppen med fukt under, det kan hjälpa din hud mycket! Kram Annica

 9. Åsa skriver:

  Hej,

  Jätterbra och intressant läsning!

  Jag blev mycket intesserad av dessa produkter och undrar om någon av produkterna kan bleka/utjämna fräknar, medfödda sådana?

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Har man solat och att de aktiverats så kan man bleka lite men att få bort dem helt blir som sagt svårt. En bha till morgonen och en aha till natten kan jämna ut hudtonen något. Dessutom får du massor av bonuseffekter så som supermjuk och en mer klar och slät hud. Inte illa : ))) Välj efter hudtyp. Liquid till fet/bland hud, gel till bland/normal hud och Lotion till en hud som upplevs som mer torr. Jag älskar fräknar tycker att det är så fint : ) kram Annica

 10. malin N skriver:

  hej!

  jag har ej riktigt förstått om man kan använda BHA syra ihop med AHA syra. Använder PC BHA 2% Gel, men skulle vilja börja med PC daily smooth AHA 5%. Går det att använda dessa produkter i samma ansiktsrutin?

  Uppskattar svar 🙂 Tack för en toppenblogg! <3

  • annica skriver:

   Hej Malin N, Tack för dina fina ord! Det går bra att kombinera dessa 🙂 Vanligt att man använda tex BHA-exfolieringen i morgonrutinen och AHA-exfoliering i kvällsrutinen. Kram Annica

 11. Ulrica skriver:

  Jag undrar vad det är för skillnad på Paulas choise resist daily pore refining treatment 2% bha och Paulas choise skin perfecting 2% bha? Vilken av dem har bäst peeling effekt? Ha en fin helg❤

 12. Anna skriver:

  Hej, jag undrar om man ska lägga på bha 2 procent direkt efter rengöring (på torr hud) eller om man ska ta toner först? Hört lite olina åsikter.. 🙂

  • annica skriver:

   Hej Anna, Du behöver ett ansiktsvatten för att neutralisera hudens pH värde efter regöring. Men inte alla rengöringar som kräver ett ansiktsvatten 🙂 Men samtliga rengöringar från Paula’s Choice ska följas upp med ett antsiksvatten. Kram Annica

   • Anna skriver:

    Tack för så snabbt svar! Jag använde i dagsläget inte PC’s rengöring och toner. Hur vet man om ansiktsvattnet som man har återställer ph värdet?

    Mvh

    • annica skriver:

     Hej Anna, Detta skiljer sig från olika märken men de flesta ansiktsvatten har denna effekt. Men samtliga av Paula’s Choice ansiktsvatten neutraliserar hudens pH-värde. Ett ansiktsvatten som neutraliserar pH-värdet ska ligga så nära hudens egna ph-värde som möjligt för att huden lättare ska kunna ta upp kommande steg i din hudvårdsrutin som serum och creme. Återkom om det är någon specifik du tänker på 🙂 Kram Annica

 13. sofia skriver:

  Wow! Tack för hjälpen!

 14. Sara W skriver:

  Hej, har använt denna blogg inlägg som vägledning till mitt köp av PC bha leave in. Jag har en lång historia av hudproblem men har mer eller mindre fått det lite under kontroll senaste 2-3 åren men användning av dermologics hudvårdserie. Dock har har jag återkommande små finnar pch väldigt mycket igentäpporn och hårda porrmaskar. Tror att jag till grunden har fett hy (hade det för) men upplever min hy som ganska ” normal” förutom att jag har och har alltid haft en massa porrmaskar som inte försvinner och lite då och då blir de finnar! Så jag har problem med mycket porrmaskar! Jag köpte BHA 2% liqued från PC och upplever efter andra användningen (använde den innan läggdags och sedan även morgonen efter) att min hud stramar en hel del, speciellt efter ju längre dagen går. Har jag tagit fel BHA eller bör jag vänja huden först?

  Tack för en bra blogg 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sara W, Så glad att du känner att din hud har hittat en bättre balans. BHA/salicyl syra är mycket effektivt på just tilltäpptheter som pormaskar. Denna typ av daglig exfoliering kräver invänjning och det är viktigt att du använder den varannan kväll första veckan. Så att huden får vänja in sig, ananrs kan huden lätt upplevas stram. Så backa bandet och lägg den åt sidan i 3 dagar och börja sedan invänjningen på nytt. Tänk även på att heller inte blanda syror mellan olika märken så vänder du syror från dermalogica idag så försök att välja att använda syror från endast ett av dessa. Kram Annica

 15. Emelie skriver:

  Hej!
  Har fått problem med förstorade porer och plitor och blivit rekommenderad Elisabeth Arden PRO. Har använt deras clarifying foaming cleanser ca 1 månad och upplever en förbättring men problemet kvarstår ändå. Läste ditt inlägg och blev väldigt sugen på att testa PC’s BHA. Går dessa två märken att kombinera?

  • annica skriver:

   Hej Emelie, EA PRO har många bra produkter för att få plitorna i balans och arbeta på strukturen. Rengöringen är ett bra steg men minst lika viktigt att använda serum och creme från samma märke under en längre period för att produkterna ska kunna ge bra effekt. Du kan tyvärr inte kombinera syraprodutker fårn olika märken. Detta kan lätt krocka och ge motsatt effekt på huden. Återkom gärna med din rutin till info@skincity.se så hjälper vi dig vidare med din rutin och ser efter vad vi kan göra för ändringar 🙂 Kram Annica

 16. Sofia skriver:

  TACK för detta inlägg! Ska precis köpa min första PC produkt men kände mig lite vilsen, superbra inlägg som redde ut alla mina funderingar. Tack för en bra sida! Guldstjärnor till dig 😉

 17. Rosi skriver:

  Hej!

  Jag har hört att syror ska verka ca. 20 min. på huden innan nästa steg appliceras, stämmer detta? Anledningen ska vara att syran neutraliseras så fort något annat läggs på huden. Jag har bara låtit exfolieringen torka och sedan gått vidare med nästa steg, bör jag vänta ännu längre för att få maximal effekt?

  Jag använder bha 1% lotion samt AHA 10% från PC.

  • annica skriver:

   Hej Rosi, den infon stämmer inte. Med PC går du bara vidare till nästa steg så snart du applicerat tex din syra. Infon om 20 min kanske gäller någon specifik syrabehandling eller något specifikt märke. Dock inte PC och de flesta andra. kram Annica

 18. Dijana skriver:

  Hej! Jag har fått 4 pigmentfläckar i ansiktet (hemskt!). Två under näsan (under varje näsborre), en på nästippen och en på ena kinden. Märkte av dom under näsan lite förra året och i år när jag solade för första gången kom dom tillbaka och jag fick panik. Beställde Yellow cream men det blev värre av den och nu är dom ännu mörkare.. Har beställt från paulas choice men ingen exfoliering utan bara resist spot treatment. Vad mer behöver jag förutom den? Tacksam för all hjälp jag kan få! Har slösat så mycket pengar hittills och dessa fläckar ger mig panik när det är i ansiktet och så synligt :/.

 19. Louise skriver:

  Hej!

  Super tack för en bra guide!

  Har ingen acne men kan få finnar då och då men vill få bort mina pormaskar på näsan och på hakan asap (de är inte super stora och troligtvis bara jag som ser dem men vill verkligen få bort de rackarna). Vad tycker du jag ska använda då? Har en känslig hy för övrigt.

  MVH,
  Louise

  • annica skriver:

   Hej Louise, Det kan vara lite beroende på vilka övriga produtker du börjar med. Men liquid är den som brukar ta bäst på pormaskar och tilltäpptheter, men då gäller det att du kanske har en mer återfuktande nattcreme och tänker på att vänja in din exfoliering. Kram Annica

 20. Sandra skriver:

  Hej
  Jag har läst om dessa exfolieringar & blev sugen på att prova. Jag har fet underhud, långt ner som gör att jag får små bulor av tilltäppta porer men är torr på ytan. Jag är dessutom 40 år så jag vill ha nåt som passar det oxå. Har du något förslag? Hade först tänkt 2% BHA Liquid men vet inte ifall den är för stark?
  Mvh Sandra

  • annica skriver:

   Hej Sandra, jag rekommenderar dig att börja med gelen för att inte överaktivera huden, 2 % går bra om du även känner att du är tålig. Gör gärna mitt hudtestet för en fullständig hudvårdsrutin 🙂 Kram Annica

 21. Malin skriver:

  Hej Annica!

  Tack för en superbra blogg och alltid lika fin hjälp från er på Skincity!

  Jag använder idag MÅ produkter Foaming Wash Gentle, Neroli Freshener, Face Protection samt mask Blueberry seed och känner mig nöjd med dessa. Jag får någon finne då och då och har lite fetare T-zoner, små pormaskar på näsan och ibland lite rodnad på kinderna men i övrigt inga problem med hyn. Jag skulle nu vilja boosta min hudvård ytterligare och undrar om det finns någon produkt som dessa du skriver om ovan som skulle passa mig? Eller har du något annat tips för nästa steg för mig?

  Med vänlig hälsning, Malin

  • annica skriver:

   Hej Malin, ett serum är oftast den produkt i hudvårdsrutinen som arbetar mest resultatinriktat. Om du önskar att få ut mer av din hudvårdsrutin rekommenderar jag dig att lägga till Maria Åkerbergs Serum C som arbetar på flera olika plan som skulle gynna de du önskar att arbeta på:
   http://skincity.se/sv/product/2324/maria-akerberg-serum-c

   Vad roliggt att du tycker om bloggen och får den hjälp du söker :))
   kram Annica

 22. nathalie skriver:

  Hej Annica! Jag är ny användare av PC sen 2 mån tillbaka och har använt BHA lotion 1% dag och kväll men dom små knottrorna i pannan tycks inte försvinna. Jag har en känslig hy som är yttorr och finnarna samlas i pannan och framförallt runt mun/käken, vilket jag inte haft problem med annars. Kan det vara så att peelingen är för svag? eller är det något annat fel? Har PC’s skin recovery som rengöring och nattkräm, sen mouisture boost som dagkräm och även resist super antioxidant som serum.

  TACK FÖR EN SUPERBLOGG!

  • annica skriver:

   Hej Nathalie, jätteroligt att du följer bloggen!!! Din hud kan behöva den något starkare bha´n. Är du ordentligt känslig, blossar etc så ska du dock inte byta upp dig. Känslig kan man vara och ändå ha 2% men inte om du är väldigt reaktiv. Hade även testat att lägga till Transforming Multi corrector Serum under din creme för att komma åt bakterierna. Testa den en tid och återuppta användningen av Antioxidant serumet senare.

   kram Annica

 23. Lollo skriver:

  Vet att jag inte är Annica, men hon tipsade för ett tag sedan om BUS-droppar, som man bara tillsätter i sin vanliga ansiktskräm. Använder själv Exuviance och tänkte prova på detta! http://skincity.se/sv/product/4449/paulas-choice-sun-365-self-tanning-concentrate

  • annica skriver:

   Hej Lollo och Frida, Busdropparna är toppen absolut och du kan använda din dag Fluid. Tänk på att återapplicera den för att den ska skydda huden hela dagen. Bäst mår förstås huden av att inte sola aktivt, så skydda gärna ansiktet med en keps eller intag skuggan mellan varven. Kram Annica

 24. Karin skriver:

  Hej!
  Du glömde nämna denna produkt, som jag har köpt och blivit rekommenderad:
  Paula’s Choice Skin Perfecting 8% AHA Gel
  Den verkar inte säljas längre, varför?
  Hälsningar, Karin

  • annica skriver:

   Hej Karin, Produkten du söker får inte säljas i Sverige längre. Det pga av nya regler kring innehåll just i vårt land. Kram Annica

 25. Frida skriver:

  Hej Annica!
  Jag har en blandhy med hormonell acne som kommer och går i perioder. Jag har problem med röda märken och ojämn hudton efter tidigare acne, jag har när jag var yngre solat mycket under somrarna eftersom jag tyckte att brunfärgen dolde detta. Jag har även varit dålig på att använda solskydd då det bara förvärrat min acne, men peppar peppar så verkar jag nu ha hittat ett solskydd som fungerar på min hy (exuviance sheer refining fluid spf35) och undrar om den fungerar även då man är t.ex. på stranden eller om man måste komplettera med något annat? Sen undrar jag om du kan tipsa om någon bra brun-utan-sol produkt som passar acnebenägen hy och som går att kombinera med mina dagliga hudvårdsprodukter från exuviance. Jag är egentligen livrädd för BUS produkter då många blir orangea, och jag är rädd för att det ska täppa till huden och orsaka acne, men vill gärna ge det en ny chans. Kram från Frida

 26. Diana skriver:

  Hej!
  Jag använder Dermalogicas produkter i min dagliga hudvårdsrutin, bla toner, multivitamin power serum, essentialistisk cleansing lotion och skin smoothing cream. Kör även multivitamin power renovera masque. Jag har torr hd som flagar och flikar sig på pannan och hakan.

  Vilken av ovanstående exfolieringar kan jag ha? Kan väl nämnas att jag är snart 38år med blivande små söta rynkor och pigmentfläckar 😉
  Tack på förhand.

 27. sanna skriver:

  Hej Annica! jag är sugen på att köpa en bra och skonsam ögonfranserum som verkligen ger resultat! Har kikat på PRIORI Lash Recovery Serum, men ser att ni inte säljer den längre…varför då? är den ingen bra? Kan du rekommendera en riktigt bra 🙂

 28. Eva skriver:

  Jag har har använt PC sen nån månad drygt och gillar mycket tex Resist dagkräm och serum! Även börjat med multicorrecting krämen nyligen och tänkte nu passa på köpa 10% weekly. Har clear regular strength peeling och rengöring och toner från deras hydralight. Jag tycker rengöringen är ok men kanske inte super. Gillade cesta mer! Utan toner nu blir jag yttorr. Jag funderar på Resist rengöring m Resist tonern till, men såg att just rengöringen inte verkar vara för blandhud m en del acneutbrott som också är aning känslig? Eller tror du jag kan ha den ändå? Hur mycket skillnad är det på dessa?! Jag känner att huden varit extremt acne och pormask benägen ett tag, började under period m BP och fått flera röda märken nu. Men PC verkar inte förvärra utan känns som ”lugnare” hud nu. Men jag får många små bulor under huden, som små pormaskar som sedan blir acne om jag klämmer särskilt. Undrar även om jag skulle bli mer hjälpt av Resist exfoliator eller clear extra strength? Iaf på partier runt t-zon och käke? Såg att någon frågade om att behandla mer partiellt. Jag tänkte också på om bodylotion m 10 % aha går använda nu i sommar och om den passar för dekolletaget eller om den 2% är bättre?

  • annica skriver:

   Hej Eva, Weekely peel är absolut att rekommendera för dig och sedan hade jag testat den här cleansern. Den passar även om man är lite känslig: http://skincity.se/sv/product/4465/paulas-choice-clear-pore-normalizing-cleanser

   I övrigt tycker jag att du fortsätter med Regular strength och att du lagt till Tranformation Multi Correction är toppen, så många som fått fint resultat med den. Solar du aktivt så skippa 10% aha till kroppen. Vet att en del lägger den på dekolletaget men är man känslig så välj istället en snällare bha 2% : )

   kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Eva, Jag hade gjort en liten korrigering i rutinen dvs stått kvar vid Hydralight men testat ett ansiktsvatten som återfuktar mer. Hydra boost toner kan vara någonting. Resist foaming kan bli för tuff så möjligen om du vill ha en mildare cleanser att du väljer Hydrating cleanser. Använder du Weekeley peel så hade jag stannat kvar med Clear regular strengt också för att se vad Multicorrecting kommer ge dig. Går man på för hårt på huden så kan den lätt bli stressad och då uteblir resultatet. Aha 10% är inte att rekommendera om du kommer sola, inte heller Bha 2%. Är du flitig med spf och inte solar aktivt så kan du välja 2% : ) kram Anncia

  • Gos skriver:

   Jag har testat lite olika från PC. Hade själv hydralight rengöring och jag upplevde att den inte tog bort makeup bra och jag kände mig lite torr av den. Gick över till PAULA’S CHOICE RESIST PERFECTLY BALANCED FOAMING CLEANSER som är väldigt bra. Körde även tonern från den serien. Tonerflaskan är dock mindre än hydralights toner men väldigt bra. Sist nu bytte jag till skinbalancing toner dom är lika stor som hydralights. Och denna toner känns snarlik PAULA’S CHOICE RESIST WEIGHTLESS ADVANCED REPAIRING TONER men vad jag Resists är mer anti-age.

   Hoppas detta är tillbyggnad hjälp. Har själv hormonell acne,röda/bruna ärr och blandhy.

 29. Louise skriver:

  Jag har samma fundering som Moa, hur vet man om man har för stark BHA exfoliering? Vad händer med huden? Jag blev rekommenderad BHA 2% lotion men tyckte inte den hjälpte min hud. Provade BHA 2% liquid istället och då såg jag resultat på en gång. Blir lite orolig när du skriver att den är för stark för känslig hy 🙁 Om lotion är för mesig och liquid är för stark, finns det någon där emellan?

  • annica skriver:

   Hej Louise, Lösningen för dig tror jag blir Liquid 1%, ett mellanting. Det såvida du blivit röd eller ihållande torr. Har du inte blivit det så fungerar 2% fint för dig. Man kan vara olika känslig och det som också spelar in är vilka produkter man lägger före och efter. Där kan du lägga extra fokus på din känslighet. kram Annica

   • Louise skriver:

    Tack för svar!:) Var hittar jag Liquid 1%? Kan inte hitta den i din butik eller på PC’s hemsida 🙁

    • annica skriver:

     Hej Louise, Har precis fått veta att den utgår ur PC´s sortimentet. Gel och Lotion 1% kommer dock att finnas kvar : ) kram Annica

 30. Linda skriver:

  Kan jag använda BHA då jag är gravid?

  • annica skriver:

   Hej Linda, Det fungerar. Det du ska undvika är retinol. Återkom om du behöver vidare guidning om vilka produkter det är. kram Annica

 31. åsa skriver:

  Jag stör mig lite på att den 2 procentiga bha-liquiden inte går in i huden på mig? (har den för partiell behandling enligt råd från er) Den behöver ligga på en bra stund innan den feta, lite fuktiga hinnan lägger sig och det hinns inte riktigt med till vardags. Att vänta fem minuter som med transderma räcker inte alls. Ska jag helt enkelt smörja på min kräm fast liquiden ligger kvar på huden (känns lite som att man blandar runt allt?) eller är något fel?

  • Camilla skriver:

   Precis så är det för mig med och allra första gången jag provade BHA-liquid (hade BHA-lotion tidigare) blev jag besviken och trodde att liquid inte var ngt för mig. Men jag gör precis som Annica skriver, applicerar nästkommande produkter fast jag känns lite klibbig efter liquiden. Funkar kanon! 🙂

   • annica skriver:

    Hej Camilla, En produkt kan kräva ett par användningar innan de faller en i smaken. Kul att du fått den att fungera! kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Åsa, det är absolut ingenting fel utan den känns så för alla mer eller mindre. Så snart den är applicerad så lägger du bara på nästa steg och då brukar känslan ge med dig. Känns det för snabbt inpå så vänta möjligen 2 min. kram Annica

 32. peter skriver:

  Hur ofta ska man använda BHA lotion tex?
  Mvh Peter

 33. Terese skriver:

  Tack för bra information! Jag använder Maria Åkersbergs produkter (facial wash clearing, neuroli freshener, Face lotion, papaya peeling å refining mask) som förbättrat mkt, men har fortfarande endel problem kvar med acne på kinderna å haka + panna. Skulle denna produkt med BHA kunna vara ett komplement och isåfall vilken styrka? Eller har du annat tips? Förutom acne kan min hud va torr å lite känslig.

  • annica skriver:

   Hej Terese, Det kan vara värt ett försök men man vet aldrig hur det blir när man blandar olika märken. Kanske någon här inne som testat MÅ och PC ihop? Om du testar så hade jag valt Bha Lotion 2% om huden känns torr. En annan sak jag tänker är att du nog borde varva din clearing wash med Olive cleanser om du blir torr. Att torka ut huden är det sista man ska göra om man får plitor. Bakterierna trivs nämligen otroligt bra i en fuktfattig miljö. Alternera med en mildare cleanser och så testar du Moisture mask 2ggr/v. Det kan hjälpa dig! kram Annica

 34. Johanna skriver:

  Jag har väntat och väntat tills idag då ni lanserar BP’s solskydd 🙂 är supernyfiken på om jag kan ha det till Exuviance? Torkar det matt eller blir man blank i huden? Provade förresten Bliss city-solskyddet och vilket jädra kickass-solskydd! Helt fantastiskt.

  • annica skriver:

   Hej Johanna, BP´s spfer är sååååå efterlängtade och jag gillar dem skarpt. Ger fukt och helmatt skulle jag inte säga att man blir men inte heller kladdig, usch det är det värsta som finns. Håller samma fina innehåll som övrig serie så att säga : ) Bliss spf är magic!!! kram Annica

 35. Moa skriver:

  Hur vet man om man har en för stark bha exfolierare? Får man utslag eller vad händer?
  // moa

  • annica skriver:

   Hej Moa, Utslag absolut, rodnad och torrhet kan tyda på fel bha. Att minska användningen till en gång per dag eller en gång varannan dag kan hjälpa, eller så behöver man byta till en mer passande/mildare. kram Annica

 36. Sara skriver:

  Hej Annica!
  Tänkte bara säga att det går inte att ladda fler av dina gamla inlägg när man trycker på knappen där nere på sidan. Har provat både på dator och mobil. Vet att det varit lite tekniska problem på sidan, men ifall du inte visste så =) Trevlig helg på dig! Kram

  • annica skriver:

   Hej Sara, Håller på att se över olika funktioner och mellan varven kan det tyvärr strula lite. Hoppas att det ska komma att fungera snart. Blir gaaalen av teknik som inte gör som man vill. Tackar för tålamodet : ) kram Annica

 37. Tack för ett bra och informativt inlägg. Lärt mig mycket och är å nöjd med mina Paula’s Choice produkter. 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ann-Sofie, vad underbart att höra! Så underbart att höra om när man hittat en rutin som ger huden en fin balans. kram och fortsatt lycka till! Annica

 38. Carro skriver:

  Fantastiskt vilken tydlig och bra genomgång, tack snälla!

  Jag har en besvärlig yttorr blandhud med fet t-zon och torra kinder och partier runt munnen. Får inte till det och är så trött på den blanka känslan trots en stramande hud. Tänkte prova PC nu med er fantastiska rabatt. Tror du hydralight-serien med ett fukthivande serum (vilket?) under är bättre för mig eller ska jag köra på Moisture Boost tycker du? Kram och tack!

  • annica skriver:

   Hej Carro, utefter den info som du lämnat så hade jag kört på Bha gel, Antioxidantserum för att få fukt och sedan Hydralight till dagen och Moisture boost till natten. Tänker lite av det bästa från båda världar : ) kram Annica

 39. Annika skriver:

  Gud vad bra med förklaringar till alla exfolieringar av PC 😀
  Är riktigt nöjd med mina PC produkter som jag började med för 1 månad sen!

  Varma hälsningar
  Annika

 40. Cecilia skriver:

  Men du är ju en gudinna. Tack för din ypperliga guide. Det här är sådant som gör att jag aldrig handlar utanför Skincity.

 41. Åsa skriver:

  5% aha på kinder ska det såklart vara:)

  Åsa

 42. Åsa skriver:

  hej!

  Jag har ganska torr hud men även en del
  förstorade porer med pormaskar på näsa och
  haka. Men blir även ofta stram och torr på kinderna. Kan jag använda 5%aha på kunder och 2%bha på näsa och samt 10% aha över hela ansiktet 2 ggr/vecka?

  Hälsningar
  Åsa

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Det kan man faktiskt göra, dvs behandla partiellt. Eller så lägger du den ena på kvälle och den andra på dagen för att sedan köra Weekley 2ggr/v. Kram Annica

 43. Maria skriver:

  Kan samtliga kombineras med Exuviance?!

  • annica skriver:

   Hej Maria, då Exuviances serie innehåller syror så skulle jag inte blanda in dem i en Exuviance rutin tyvärr. Som tur är så har Exuviance sina egna godingar : )
   kram Annica

   • Anna skriver:

    Hej

    Och vilka är dom godingarna? Dom verkar ju inte ha nåt som är detsamma som tex weekly 10%

    • annica skriver:

     Hej Anna, då tycker jag att du börja med Exuviance Tripel microdermabrasio för att få lite extra tryck i din hudvårdsrutin 🙂 den tycker jag är mest likvärdig! Kram Annica

     • anna skriver:

      men om man vill komma åt en produt med så hög halt syra som pc måste man då snällt byta tilll detta märke då? vill åt en kraftfull exfoliering

     • annica skriver:

      Hej Anna, Triple Micro dermabrasio innehåller samma procenthalt glykolsyra, AHA, som Weekly treatment 10%. Så där får du också en aktiv exfoliering på huden då den även innehåller papyaenzymer och mikrokristallet. Kram Annica

 44. Hildes Closet skriver:

  Jag har RESIST DAILY PORE REFINING TREATMENT 2% BHA nu, men skulle vilja ha en med mer effekt. Skulle CLEAR EXTRA STRENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% BHA funka bättre på pormaskar?

  Eller skulle jag helt enkelt testa att använda RESIST WEEKLY RESURFACING TREATMENT 10% AHA två gånger per vecka i stället. Denna ger verkligen resultat på min hy.
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Hilde, Jag hade stannat vid den du har och absolut kört på Weekly twice-den är så grym på alla sätt : )))) kram Annica

 45. Camilla skriver:

  Åh så bra! Det finns ju inget bättre än att få lära sig såhär djupgående om de olika produkterna! Jag chansade för någon månad sedan (efter noggrann läsning om produkten på Skincity och Paula’s hemsida) och köpte hem CLEAR Extra Strength 2 % BHA och började använda denna istället för min 2 % BHA-lotion jag redan hade och jag har fått helt fantastiska resultat! Massor med fula pormaskar tycktes försvinna över en natt!
  Jag gillar verkligen Paula’s Choice!! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Camilla, men vad roligt att höra : ))))) Önskar dig fortsatt lycka till och tveka inte att fråga om råd ifall du behöver! kram Annica