Bio-hacka din hudvårdsrutin

 • | Frida

Biohackning är ett begrepp som hängt med ganska länge men som blivit mer och mer uppmärksammat. Kanske för att det börjat nå vår lilla värld, hudvården. 😊 I grunden handlar bio-hackning om optimering av kroppen & prestation genom ett systematiskt synsätt på kroppen och kroppens signaler. Vad det innebär är att hacka sin egen biologi, att optimera sin hälsa, kropp & sinne för att nå ett visst resultat eller förändring.bio-hacking

Beauty bio-hackning

Att adressera sin biohackning till hudvården sker lite på automatik då en välbalanserad kropp och hälsa även är en välmående hud. Att äta utefter fördelar för huden är en typ av bio-hackning, framförallt fokus på antiinflammatorisk kost! (mycket grönt, ägg, nötter, avokado och omega fettsyror som finns gott om i olivolja & lax) Att motverka inflammation är A & O för en beauty biohacker.

Läs mina tidigare blogginlägg om kosten & huden:

Jag tycker Dr.Barbara Sturm har så många fina tillskott som jag är nyfiken på att komplettera till min kost för att boosta kroppen och huden utefter dess behov!

 • Repair Food –  Reparera hudens funktioner från insidan & hanterar oxidativ stress.
 • Skin Food – Främjar cellförnyelse inifrån, antioxidanter & porlack boostar för att skydda hudens funktioner och hjälper till att bibehålla en optimal hudhälsa.
 • Anti-Pollution Food – skyddar mot föroreningar. antioxidanter &  adaptogener hjälper huden att förbättra sitt motstånd mot fria radikaler och yttre påfrestningar.

bio-hacking

En annan intressant parantes som jag hört och läst om är att behandlingar såsom IPL & Microneedling är en typ av bio-hackning. Det stimulerar hudens återuppbyggnad och reparation.

Inflammaging  

Att vi åldras är naturligt och sker oavsett om vi vill eller inte. Ålder är, kanske med lite förskräckande ord, men med sanningens ord en låggradig inflammation. I den värld och med den livsstil många av oss har snabbas denna inflammation på vilket resulterar i tidiga åldersrelaterade tecken, det innebär inte bara de kända orden som rynkor och linjer utan även torrhet, tunn hud och framförallt känslighet – inflammation.

Hudens superhjälte resveratrol

Jag lyssnade på ett tidigare avsnitt av Skönhetspodden när Reserol gästade. De pratade om Resveratrol som är en potent växtpolyfenol, där flera studier benämner ingrediensen som antiinflammatorisk och reparerande för kroppen och huden. Superintressant att Resveratrol är en antiinflammatorisk substans och inte en antioxidant. Ingrediensen ser istället till att färre fria radikaler uppstår! Det ställer in kroppen på reparations- och återhämtnings mood. Ett läge som motverkar inflammation och skyddar kroppen & huden. Man talar även om ett Sirtuin system i kroppen vilket är en familj proteiner. Dessa reglerar cellernas hälsa och välmående och spelar in i reglering av cellens balans. Resveratrol visar sig stimulera denna familj!

Bio-hacking

Skinceuticals Resveratrol B E

MSM besegrar inflammation

Mineralen MSM (metylsulfonylmetan) är en naturlig form av organiskt svavel som ökar kollagenproduktionen, främjar cirkulationen och hjälper till att minska inflammation, vilket är en fin boost för kropp & leder. I mat finner vi svavel i bland annat mjölk, kött, fisk och flera olika frukter, grönsaker. Jag tar tillskott med mineralen för att boosta min hud och mina muskler vid träning.

Bio-hacking

OSKIA som varumärke är en stor favorit hos mig. Deras Liquid Mask toppar listan just nu med sin snälla exfoliering & klargörande egenskaper, ihop med stärkande MSM som är grundingrediensen och filosofin hos märket.

MSM finns i alla levande organismer och som är avgörande i cellernas förnyelse. Mineralen har en hel rad hälsofördelar, dels stärkande för hår, hud och naglar. Att tillföra den här mineralen som ett steg i sin hudvårdsrutin är helt klart ett biohack!

Hur kommer du biohacka din hudvårdsrutin i höst? 😊

signatur frida

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Bio-hacka din hudvårdsrutin”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jasmin skriver:

  Jag kommer HEEEELT klart biohacka min hudvårdsrutn i höst!!!

  Kram Jasmin