Coffee break with Coffee Grain Exfoliator Stick

 • | Frida

Ni vet sedan tidigare att jag använder Skincity Essentials stick collection, framförallt i min träningsnecessär. Jag gillar dom mer och mer, ju mer jag använder dom desto mer tycker jag om dom. Dels för att de är så smidiga att både använda & ha med sig. Men framförallt för de funkar så fint på min hud och balanserar bra, känslan är härlig efter användning och det tycker jag är viktigt i min rutin. De är helt enkelt väldigt enkla att tycka om.

stick

New in

Nu har Stick collection fått två nya tillskott som gör lilla rutinen fulländad! Nyheterna är lilla solstrålen Sun Protection Spf 50 Stick som passar lika bra till kroppen som till ansiktet. Detta solstick med kemiska filter kommer absolut följa med mig vart jag än går i vår & sommar för smidig återapplicering av uv-skydd. Så lätt och följsamt på huden utan att kännas kladdigt, maxad med antioxidanter och polyfenoler som förstärker UV-skyddet och bibehåller hudens kollagen och elastin spänstigt och fast.  Nyhet nr två, Coffee Grain Exfoliator Stick som arbetar peelande på huden med det svarta väldoftande guldet, kaffe!

stick

Scrub it away

En scrub i hudvårdsrutinen är ett grundläggande steg och hjälper till på fler sätt beroende på hudtyp & tillstånd.

 • Avlägsnar gamla hudceller, lämnar plats åt nya, friska!
 • Motverkar tilltäpptheter & inflammationer.
 • Glåmig & trött, en scrub hjälper till att få fram hudens naturliga friska lyster.
 • Efterföljande produkter jobbar bättre & effektivare på huden.

Det allra viktigaste, det är att alltid använda en scrub, peeling, exfoliering (kärt barn har många namn, inte sant?) utefter hudtyp, tillstånd och sin egen huds tolerans. Överarbeta aldrig huden, less is more.

stick

Skincity Essentials Coffee Grain Exfoliator Stick

Bara doften får mig på fall om man som jag är svag för doften av kaffe. Morgonkaffet är för mig den bästa kopp kaffe på dagen. Jag har gärna gott om tid på morgonen och njuter av min kopp och fixar inför dagen, trots ett hemmakontor tummar jag inte på den stunden. Skincity Essentials Coffee Grain Exfoliator Stick är hudens morgonkaffe. (Eller kvällskopp om man hellre föredrar det.) 😉

stick

Produkten peelar milt med små, små korn från ekologisk kaffe, vilket lyfter fram hudens friska lyster och sveper bort gamla förbrukade hudceller från hudens yta & porer. Koffeinet som har en stimulerande och sammandragande effekt på huden ger resultat av en jämnare hudton & struktur. Glycerin & Sorbitol i produkten har en återfuktande effekt, en balanserande peeling som kan användas 1-3 gånger i veckan om man gillar en klassisk kornpeeling. Jag använder gärna en kornpeeling då och då, för mig ger det en känsla av en djupare rengöring. Arbeta med sticket direkt på huden i lätta cirkulära rörelser eller bryt av en bit och massera produkten varsamt över huden.

stick

Nu ska jag dricka min morgonkopp, ha en fantastisk påskhelg!

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Coffee break with Coffee Grain Exfoliator Stick”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Alice skriver:

  När jag såg bilden trodde jag det var en deodorant men sedan förstod jag att det inte var det. /Alice

 2. Linda skriver:

  Kan jag använda solsticket på mitt barn också?

  • Frida skriver:

   Hej Linda, Det är ett snällt solstick för kropp och ansikte som kan funka för hela familjen beroende på hur små barnen är. Annars rekommenderar jag ett fysikaliskt solfilter till mindre barn, COOLA Mineral Baby spf 50 Stick är ett fint alternativ. 🙂 Kram

 3. Mia skriver:

  Lämnar sol-sticket någon vit hinna efter sig som jag upplever att många solstick gör…? Hur blir huden efter flera återappliceringar under dagen? Passar detta för någon med melasma?

  • Frida skriver:

   Hej Mia, Ingen vit hinna alls, sticket är helt transparent – både i sig självt och på huden. 🙂 Den har en viss oljig känsla på huden när man applicerar mycket vid en och samma applicering, men produkten absorberas också fint av huden. Det går alltså utmärkt att återapplicera produkten under dagen, men det kräver ingen jätte-mängd, annars kan man uppleva en lätt oljig känsla på huden. Skyddar huden fint med spf 50 och motverkar att melasma blir framträdande! 🙂 Kram