Därför ska du torrborsta kroppen

 • | Frida

Även om jag är aktiv och tränar regelbundet och försöker ta dagliga promenader så är det oundvikligt att jag sitter väldigt mycket i mitt arbete. Detta har en negativ effekt på kroppens cirkulation. Jag vill kunna hjälpa min kropp och indirekt huden så mycket jag bara kan för att hålla mig frisk och kry länge, därför har jag börjat torrborsta kroppen.

Fördelar i att torrborsta kroppen

 • sätta igång blod- och lymfcirkulationen
 • Eliminering av toxiner & slaggprodukter i kroppen
 • Celluliter
 • Stimulera cellförnyelse, torrborstningen har mild exfolierande effekt

Lymfsystemet

Detta system i kroppen har en dränerande egenskap på vätska & toxiner vilket håller kroppen i topptrim. Lymfsystemet har också en viktig funktion i vårt immunförsvar. Systemet består av små lymfkärl med grenar in i kroppens vävnader precis som våra blodkärl och samlar upp den vätska som kapillärerna alltid tappar lite utav, den kallas interstitialvätskan.

Detta system rör sig väldigt långsamt i kroppen och är beroende av våra musklers rörelser. Att vara aktiv och röra på oss hjälper alltså lymfan och att då även regelbundet torrborsta huden ger en fördel i en bättre cirkulation!

Celluliter

Även kallat apelsinhud, liknar små gropar i huden oftast på lår och rumpa. Varför man får celluliter beror på en nedsatt cirkulation, det bildas vätskeansamlingar och är väldigt vanligt. Torrborstningen sätter fart på cirkulationen vilket hjälper kroppen med dräneringen av just slaggprodukter. Förutom torrborstningen är chilliextrakt, koffein, retinol och stärkande peptider fina ingredienser att kombinera med i sin kroppsvård. Inte att förglömma mer rörelse för att hjälpa lymfsystemet och sätta fart på cirkulationen.

Ta hjälp av kroppsprodukter som också har stimulerande effekt på cirkulation. Joanna Vargas Ritual Bar innehåller grönt te-extrakt och koffein som har anti-inflammatoriska egenskaper samt hjälper till att stimulera cirkulation & kollagenproduktionen.

Att torrborsta huden

För att få ut maximal effekt av din torrborstning ska du följa lymfans och kroppens cirkulation, utifrån och in mot hjärtat. Starta med dina fotsulor och jobba dig uppåt i snabba lätta drag mot hjärtat, torrborsta båda benen och börja sedan om från händerna i snabba lätta drag mot hjärtat. Skaffa en torrborste med skaft så du även kommet åt ryggen.

Torrborste från Elemis och smidig mist att rengöra sin borste med, Tea Tree S.O.S. Spray.

signatur frida

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Därför ska du torrborsta kroppen”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Johanna skriver:

  Torrborstat i 4 månader nu och ALLA mina keratosis pilaris på överarmarna (haft dessa sedan 10-15 år tillbaka) är borta!! Förr har jag köpt PC och Exuviance krämer mot dessa, men inget har hjälp förutom att torrborsta varje dag innan dusch. Helt otroligt.

  • Frida skriver:

   Hej Johanna, Menar du allvar, vilka resultat!! Vad glad jag blir för din skull! Tack för att du delar med dig. 🙂 🙂 Kram

 2. Elin skriver:

  Hej Frida,

  Vilket bra inlägg! Det var en del år sedan torrborstning var ”inne”, säkert minst 20 år sedan. Men det fungerar ju så bra om det görs regelbundet.

  Har du kanske möjlighet att lägga upp en liten video om hur man torrborstar? När på dygnet get det mest effekt?

  Ta hand om dig!

  • Frida skriver:

   Hej Elin, Ja visst – kanske får sig en uppsving. Det ger ju faktiskt resultat. Kul idé! Svårare är det egentligen inte än med snabba drag, tryck beroende på sin tålighet från fötter upp mot hjärtat och detsamma från händer in mot hjärtat. Jag torrborstar alltid kvällstid, innan dusch. Smidigast att göra det i samband med dusch tycker jag. 🙂 🙂 Kram