Decleors nylansering – Antidote serum

 • | Frida

För mig är fukten i hudvårdsrutinen viktig för att mota bort yttorrheten som lätt infinner sig, speciellt denna tiden på året. Att då komplettera med ett serum under min återfuktande creme jag använder är mer eller mindre ett måste för min huds balans, nu har jag fått testa ett serum som passar min huds behov perfekt – Decleors nya Antidote serum. Inte nog med att det är härligt med ett mjukgörande & återfuktande serum i sin rutin så är denna doften så frisk och uppiggande en trött morgon!

antidote serum

Antidote serum

Är ett fuktgivande gelserum med ett naturligt patenterat komplex (bestående av gel, vax & pulver) som arbetar stärkande för hudbarriären. Det är en perfekt tajming på lanseringen nu när temperaturen kryper sig närmare nollsträcket. Tillsammans med Blomstervatten av pepparmint & silverlind, (som är ett träd) ges serumet den fylliga och mjuka texturen. Hyaluronsyran finner vi också i serumet, superheron som arbetar fuktbindare och hjälper till som barriärstärkare. Med detta serumet får du inte bara ett bra återfuktande och stärkande serum, formulan är och känns mjuk och behaglig på huden, lite som känslan av när man lägger huvudet på en stor fluffig dunkudde bäddat med det mjukaste av textilier. Doften & det fina de eteriska oljorna gör för huden och sinnena är spot on vad huden faktiskt alltid är i behov av. Ett serum för alla!

De eteriska oljornas egenskaper i Antidote serum

Eteriska oljor är högkoncentrerande essencer som är tagna ur blommor, frukt, blad, frön eller bark exempelvis. Förutom doften en eterisk olja utsöndrar har också varje enskild olja sin unika egenskap och välgörande effekt på både vår hud, i vår kropp och stimulerande för våra sinnen. Antidote innehåller 3 eteriska oljor som tillsammans ger den friska doften, uppiggande för våra sinnen men lugnande & mjukgörande för huden.

 • Pepparmynta: uppfriskande, uppstramande & mjukgörande
 • Sandelträ: Lugnande & mjukgörare på huden
 • Patchouli: Stimulerar blodcirkulation & verkar läkande

Egenskaper & effekt

Huden är lugnar, i bättre balans & återfuktad! Patchoulis stimulerande egenskap ger så fin klarhet och huden får en frisk lyster. Jag använder produkten på morgonen i och med de uppiggande dofterna i serumet, den antioxidativa egenskapen gör sig bäst som skydd mot luftföroreningar på dagen.

antidote serum

Decleor

Varumärket är ledande inom aromaterapi, det vill säga användandet av koncentrerade aromatiska växtessenser. De vet hur dom på bästa sätt får ihop en väldoftande produkt som arbetar i synergi med huden. I och med de aromatiska växtessenserna är produkterna naturligt väldoftande också på egen hand konserverande. Antidote serumet är hela 97% naturligt.

Decleors Micellar oil

En annan produkt jag gillar från märket är Micellar Oil. Blir du som jag lätt yttorr? Byt ut din rengör till en olja som denna, ett tips jag gav i Tackla hudens humör i väderväxligen. De flesta rengöringar passar bäst som en precleanser, att man då måste följa upp med en vattenbaserad rengöring men vad jag gillar med Decleors Micellar oil är att den kan användas som ensam rengöring, likaväl som en precleanser om man önskar det. En väldigt lätt olja, lätt att applicera & massera på huden och tillsammans med vatten förvandlas oljan till en lätt mjölk. Jag älskar också att det är just micellärer i denna produkten som rengör huden grundligt utan att störa barriären.

Sun Kissed Cream Green Mandarine

Jag var inte helt såld på Sun Kissed Cream Green Mandarine till en början. Jag fick liksom inte riktigt till det med cremen ensam på huden, men så har jag nu testat Antidote serumet mixat med cremen vilket skapar en mycket bättre ton och finish för min hy! Serumet ger sin fina fukt och cremen en så fin lyster och solkysst touch, en perfect match. (Tips tips till er som söker en BUS-enkel solkysst hud, enklare än brun utan sol!) Just nu befinner jag mig i Spanien och denna duon används flitigt.

antidote serum

Vad är prio för er i hudvårdsväg nu i höst & vinter?

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Decleors nylansering – Antidote serum”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Hanna skriver:

  Hej,
  Blir lite fundersam det här med eteriska oljor.
  Har läst och hört (av dermateloger på nätet såklart…) att eteriska oljor kan påverka huden negativt genom irritation och att man på lång sikt utvecklar allergi mot parfym. Stämmer detta? Varför är det så att många hudvårdsprodukter ändå använder sig av dessa oljor om de inte är bra för huden?
  Är det skillnad på eteriska oljor och eteriska oljor (är vissa bättre än andra) ?
  Är en låg koncentration av eteriska oljor okej?

  Jag själv använder mig av:
  MÅ: Cleansing clay
  MÅ: Lemon freshener
  MÅ: Face lotion clearing
  Esse: Clay Mask
  Esse: Repair Oil
  Esse: Microderm Exfoliator

  Esse innehåller eteriska oljor så som Linalool, Citronellol, Geraniol, Limonene. Inte alla på en gång såklart och ligger sist i ingredienslistan. Esse har jag infört sen 6 veckor tillbaka, har aldrig känt nån sveda eller obehag! Endast fler finnar precis i början vid inkörningsprocessen. Maria Åkerberg har jag haft sen 5 år tillbaka likaså ingen sveda eller obehag, deras eteriska oljor ligger också sist i ingredienslistan.

  Jag har rosacea enl diagnos, då ska man ha de mest skonsamma produkterna. Får väl utbrott då och då men känns mer som de är stress och hormonrelaterat än vad jag lägger på huden.
  Borde jag se över mina produkter eller kan jag fortsätta med dem?

  Tack för en bra blogg!

  Mvh
  Hanna

  • Frida skriver:

   Hej Hanna, Vad kul att du gillar min blogg! Eteriska oljor har olika egenskaper på huden beroende på vad det är för typ av eterisk olja, så de har absolut sitt syfte. Men de kan också verka irritativa på huden, detta också beroende på sin egen huds tolerans – om man har allergier för ett visst ämne exempelvis. Detta är då såklart väldigt individuellt. 🙂 Eteriska oljor har också en naturlig konserverande egenskap för produkten som helhet vilket också kan vara syftet av eteriska oljor i en produkt.
   Vad kul att du hittat produkter som du trivs så bra med, då tycker jag inte du ska byta ut dina produkter – det finns det inget behov utav då. Kram Frida

 2. Maria skriver:

  Skulle vara intressant med ett inlägg om din höstrutin då vi verkar ha rätt lik hy och är i samma ålder 🙂

 3. Anna skriver:

  Hej! Jag gillar verkligen dina blogginlägg. Har du en egen instagram med mer tips på hudvård? ☺️