Din holistiska hudvårdsrutin

 • | Frida

Att ha ett holistiskt synsätt innebär att se till helheten, utöver våra 5 sinnen – syn, hörsel, lukt, känsel och smak. Vårt sjätte sinne sammankopplar det fysiska och mentala, även kallat interoception – ta hjälp av hudvården för att sammankoppla dina 6 sinnen.

Selfcare för det sjätte sinnet

Holistiskt innebär att känna in sin kropp och sitt sinne från insidan och ut och runt omkring oss, vår livsstil och vår miljö vi lever och befinner oss i. Hur vi mår både psykiskt, fysiskt och socialt. Är vardagen obalanserad och stressig kan hudvården vara en faktor som hjälper till att återställa balansen och koppla på vårt sjätte sinne. Läs mer om hur stress påverkar huden av min bloggkollega Sara, HÄR!

En holistisk hudvårdsrutin betyder inte att du ska byta ut din hudvårdsrutin. Det kan innebära att byta ut ett steg mot något som inte bara passar din hud. Utan även bidrar med en känsla som kopplar på fler av dina sinnen. Kanske något så enkelt som att lägga till musik till din hudvårdsrutin? Ett bland flera tips i Poddavnsitt 87: Hudvård för alla sinnen. Det kan alltså också innebära att komplettera din hudvårdsrutin med faktorer i livet som gör gott för både din hud, kropp och sinne. Vad får dig att må bra?

 • Att ha rutiner ger en må-bra känsla hos de flesta människor. En av de bästa rutiner att starta med, en hudvårdsrutin att följa morgon och kväll. Har du redan en hudvårdsrutin, komplettera med ett hudvårdande steg som sätter energin för dagen eller lugnet för kvällen.

Att kombinera doft med beröring som i vår hudvårdsrutin maximerar effekterna hos dofterna för våra sinnen.

 • Strech, yoga & träning – Att röra kroppen frisätter endorfiner, vi får energi och kroppen fylls av må-bra hormoner och huden blir klarare. Läs mer om träningens fördelar i ett tidigare blogginlägg HÄR!
 • Texturer kan få oss att fly tankarna och fokusera på känslan av produkten och att vara i nuet. Exempelvis en kroppspeeling med lyxig textur och doft att se fram emot någon gång i veckan. En stund för selfcare för både kropp och sinne, ett vinnande koncept!
 • Dofter kan medföra så mycket, en aromalampa eller diffuser i ditt hem bidrar till harmoni i både kropp och själ. En diffuser står högt på min önskelista!

Väldoftande ingredienser från Decleor

Aromessencer ger effekt såväl på huden som för våra sinnen. Decleors aromessencer är torroljor vilket innebär att de inte lämnar en blank finish eller en tung känsla på huden.

Aromaessencer

Placera 2-3 droppar i handen, massera upp en värme och andas in som första steg innan du i lätt tryck, pressar in oljan över ansiktet som ett steg innan avslutande creme.

holistikt

Dofter hjälper till att sätta energin och känslan för dagen och/eller kvällen.

 • Aromessence Green Mandarin Essential Oil Glow Serum, sötma och lyster från mandarin, apelsin, citron och grapefrukt. Betakaroten ger ett naturligt pigment till huden. En sådan energiboost både för huden och sinnena!
 • White Magnolia Aromessence, ökar hudens elasticitet och cellförnyelse med geranium, en söt & varm doft liknande citrus, härlig tillsammans med ingefärans antiinflammatosrika och cirkulationsökande egenskap tillsammans med magnolia.
 • Aromessence Rose D´orient Serum med eteriska oljor från Damaskusros. Rodnadsdämpande och antibakteriell för den känsliga och obalanserade huden, romersk kamomill, geranium, bergamott lugnar och mjukgör.
 • Néroli Bigarade Aromessence Serum återfuktar & lugnar med frisk doft från eteriska oljorna neroli petitgrain, pomerans och sandelträ. Frisk och upplyftande doft helt i min smak! Neroli är också väldigt fint balanserande på huden.
 • Lavander Fine Aromessence Serum lavendula och lavandin lugnar och rensar, har också uppstramande effekt tillsammans med eteriska iris.

För er som söker ett vattenbaserat serum, Antidote med uppfriskande pepparmint, lugnande sandelträ och patchouli. En produkt jag använde under tiden jag bodde i Spanien, läs mer om produkten i ett tidigare blogginlägg HÄR!

Landa med båda fötterna på jorden mellan varven och lyssna in hur kroppen mår. Lättare sagt än gjort? Hitta ditt sätt och ta hjälp av dofter, texturer och ingredienser i din hudvård för att få kontakt med ditt sjätte sinne.

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Din holistiska hudvårdsrutin”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Helene Sandberg skriver:

  Det finns inget jag älskar så mycket som doften av jasmin! Har du tips på någon go’ produkt med den så mottages den tacksamt, oavsett om det är för kroppen eller fejjan 🙂 Tack för ett mycket bra inlägg som vanligt!!