En vintrig morgonrutin

 • | Frida

Det var längesen jag berättade om vad jag använder i min ruin. En höst har passerat och vi är mitt i vintern. Jag satsar på mycket fukt, i flera lager och ger huden en glowig touch med lystergivande ingredienser!

min rutin

Min morgonrutin

 • Synchroline Sensicure PWS Micellar Water  – Jag startar alltid morgonen med ett micellärt vatten. Jag kan inte tänka med en annan rengöring som skulle passa mig och min hud bättre. Mild och vårdande med fuktbevarande och reparerande egenskaper. Perfekt för min hud denna årstiden.
 • By wishtrend Mandelic Acid 5% Skin Prep Water – Varsamt har jag introducerat mer regelbunden användning av syror i min rutin. Mandelsyran gillar jag! Städar rent, ger lyster, binder fukten, minimerar porer och är samtidigt mild på huden – Allt jag önskar i en produkt

min rutin

 • Filorga NCEF-EssenceFilorgas signaturdoft, jag blir tokig – den är så god! Bergamott, ros, jasmin & mysk. Märket inspireras av den estetiska medicinen och hudens åldrande, därifrån har NCEF tagits fram. En unik sammansättning av hyaluronsyra tillsammans med vitaminer, aminosyror, mineraler, koenzymer och antioxidanter som är genomgående i varumärkets alla produkter. Essence kallas många gånger pre-serum eller fuktsluss. Det finns absolut dagar denna produkt användas som ända serum. Fukt, skydd och lyster!
 • Oskia Isotonic Hydra-Serum – Detta fuktserum liksom förstärker effekten av efterföljande produkter, absorptionen av efterföljande produkter underlättas för huden och hudens naturliga produktion av hyaluronsyra stimuleras. Förutom de härliga egenskaperna stärker ceramider hudens barriär och havre lugnar huden. Inte vilket fuktserum som helst.
 • Obagi Medical Professional-C Serum 20% – Hello glow och en magisk koncentration C-vitamin i en lätt oljig textur som snabbt absorberas av huden, diskret söt doft. 10 poäng!

min rutin

 • Ultrasun Face Fluid Brightening & Anti-Pollution SPF50+ – Många men lätta lager av olika produkter avslutas med en annan lättsam produkt, dock allvarligt bra skydd!
 • Oskia Citylife I-Zone Balm – jag har omedvetet letat efter just denna typ av produkt. Maxad näring, smälter liksom in i huden. Ger direkt klarhet – supersnygg under concealer och skyddar extra omkring ett ömtåligt och utsatt område som kring ögonen. Tar alltid lite runt näsvingar och på mina läppar som avslut för de partierna är också alltid torra och mer utsatta.
min rutin

Min skyddande duo framför skärmen under dagarna

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “En vintrig morgonrutin”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Obagi 20% är det den starkaste C-vitaminen Skincity säljer? Är sugen på en starkare variant av min Paulas Choice C15 booster. När placerar man Obagi i rutinen tänkte eftersom den är en olja? Är den återfuktande då också så kanske bör hoppa över sitt fuktserum (PC Omega+ serum)?

  • Frida skriver:

   Hej Maria, Medik8 har en variant som innehåller 30% c-vitamin, Super C30 Intense. Obagis variant rekommenderar jag som första serum, den har en väldigt lätt oljebas men som inte ersätter annat fuktgivande serum. 🙂

 2. Lova skriver:

  Har du ett tips på ett serum för en blandhy/yttorr??

 3. Lisa skriver:

  Bra rutin! Inspireras, då jag kör lite liknande men har tagit mitt c-vitamin (lite oljig textur) fr sunday Riley först, sen kör jag Dr Ceracule ampule 33 någonting 🙂 och (sen mitt fukt serum från Verso om jag vill ha extra fukt dagtid) – vad skulle du säga? Bra ordning eller vända på något? Tack!

  • Frida skriver:

   Hej Lisa, Så roligt att du bli inspirerad! Du gör helt rätt, Jag tycker du ska fortsätta i den ordningen. Man kan tänka lite utifrån hur aktivt sitt serum är och vilken ordning man då vill applicera dom. C-vitaminet vill man såklart ha närmast huden och fukten gör sig ju fin längst ifrån, som en boost till sin avslutande creme. 🙂 Kram

 4. Anki skriver:

  Hej,
  Så bra inlägg!
  Funderar kring användningen av toner och essence. För tillfället har jag både och men är det en för mycket? Jag har mogen hy och är en torris. Vilken av de båda produkttyperna är bäst? Eller vinner jag på att ha både toner och essence efter rengöring men innan serum och kräm?
  Hälsningar Anki

  • Frida skriver:

   Hej Anki, Vad kul att du gillar mitt inlägg. Om det känns bra, Fortsätt, inte alls fel. 🙂 Ett essence är oftast lite fylligare och ”ger” lite mer till huden. Det kallas ju inte pre-serum för intet 😀 En toner har ju den reglerande och ytterligare rengörande egenskapen när den används på en bomullsrondell. Essencen klappas ju gärna in med bara händerna. De har sina likheter men också olikheter. Jag tycker inte det är kaka på kaka att använda båda produkterna som du gör idag. 🙂 Kram

   • Anonym skriver:

    Tack för svar 🙂 Jag klappar faktiskt in båda produkterna, använder SCSC Milky Moisture Toner och ska precis börja använda Filorgas Global-Repair Essence (tips från er kundtjänst). Ska jag använda tonern på en bomullsrondell i stället för att klappa in den?
    Kram Anki

    • Frida skriver:

     Hej Anki, En essence kan man klappa in i flera lager, så att arbeta med två essence och klappa in är inte fel alls. Din toner från SKINCITY skincare kan du absolut även använda på en bomullsrondell om du hellre önskar det, så får du en lite rengörande effekt som plus på de fint lugnande och återfuktande egenskaperna. Testa dig fram i vad du trivs bäst med. 🙂 🙂 Kram