Multimasking 2.0 med Dermalogica

  • | Frida

Jag är alltid så pepp på när varumärken släpper nyheter. Jag är aldrig sen att testa det som intresserar mig! Senaste nyheten som jag fastnat för är Dermalogicas Hydro Masque Exfoliant. Väl passande efter en varm sommar. Huden behöver absolut sin exfoliering efter all sol, bad och lata dagar. Än mer fukten efter en härlig sommarsäsong. En perfekt kombination!

dermalogica hydro masque exfoliant

Exfoliering och fukt i ett

Detta är en såkallad 2 i 1 produkt. Multimasking 2.0, jag bara älskar en produkt som multiarbetar på huden! Med Dermalogicas nykomling Hydro Masque Exfoliant, exfolieras alltså huden samtidigt som huden förser med fukt, en kombination som jag ständigt tjatar om, för mig är kombinationen optimal! På bara 5 minuter blir huden skonsamt exfolierad, hudens barriär stärks och fukthalten återställs. Tre fördelar för en stark och hälsosam hud.

Kapslar med kraft

I maskens cremiga formula ligger även små kapslar. Det har jag inte sett eller använt tidigare, så kul och innovativt! Det ska vara kul att maska!! 🙂 Dessa små kapslar är av vegetabiliskt glycerin, ni vet fuktgivarens fuktgivare. Det är i kapslarna som kraften sitter, bambuextrakt exfolierar skonsamt men effektivt också rik på hudvårdande mineraler. Vid applicering och när masken masseras på huden smälter dessa kapslar och huden exfolieras. Fuktgivare förutom glycerin är tremellasvamp (snow mushroom) som kan binda fukt 450 gånger sin vikt och sockerbetan som återfuktar och stärker hudens barriär. Tillsammans med färgtistel och phytolipider från jojoba & solros som också arbetar barriärstärkande.

dermalogica hydro masque exfoliant

5-minutersmask

Applicera ett generöst lager av masken och massera. (huden ska vara rengjord, men det vet jag att ni vet 😊 ) Här kan du ta kommando, vid applicering kan du påverka hur mycket du önskar huden exfolierad eller helt enkelt i vilka partier. Du bestämmer. Låt masken verka i 5 minuter, grukextraktet i masken kommer lugna och svalka så härligt dessa minuter. Skölj av masken och följ upp med din övriga rutin som vanligt.

En mask att använda 1-2 gånger i veckan som en återställare efter sommaren och barriärboost inför hösten. 😊

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.