Förlansering av V-Collection

  • | Frida

Skincity lanserar en helt ny produktkategori och inte från vilket varumärke som helst, Dr. Barbara Sturm! Följer ni Barbara Sturm vet ni säkert att märket nyligen lanserat en helt ny serie och denna serie har Skincity en hel månads förlansering utav – V-Collection.

V-Collection

Barbara Strums nya produktserie är intimvård och består av två produkter som hjälper till att stötta och bibehålla en balanserad bakteriekultur för att motverka och förebygga eventuella irritationer. Upplever man obalanser i sina intimdelar är det en fint passande produktkategori att addera som stödjer och balanserar hudens naturliga pH värde. Dr. Barbara Sturm är sedan tidigare känd för sina lugnande och stärkande produkter för huden och V-Collection är inget undantag. Produkterna fokuserar på Pre- och probiotika för att bibehålla ett balanserat pH värde, plantextrakt som återfuktar, lugnar samt motverkar irritation och torrhet.

V WASH

En rengöringsgel för daglig användning som är rik på pre- och probiotika vilket stärker bakteriefloran och huden för bättre motståndskraft mot infektion och irritation. V WASH lugnar och återfuktar med panthenol och glycerin samt hyaluronsyra. Purslane som Dr.Barbara Sturms hela produktsortiment är rikt på har antioxidativa samt lugnande egenskaper på huden vilket motverkar irritation. V WASH är gynekologisk testad.

V DROPS

Huden blir väldigt mjuk och återfuktad av dessa droppar med sin unika sammansättning ingredienser. V DROPS kan användas dagligen eller oftare om man önskar – passande om man upplever torrhet, klåda eller annan irritation. Efter rakning är dropparna väldigt fint passande.

V DROPS är precis som V WASH rikt på pre -och probiotika tillsammans med bland annat mjölksyra och Ruby Stone Powder vilket har en stärkande effekt på hudens mikrobiom. Dropparna har en otroligt återfuktande förmåga, samt lugnande efter rakning. Ingrediensen Gurmar Plant Extract i produkten är lugnande men studier har även visat att denna ingrediens har en effekt på att minska hårväxt och hårstråets densitet vid en regelbunden användning. V DROPS är gynekologiskt testade.

Mikrobiom & pH balans

Både i vår kropp och på vår hud har vi oräkneligt mycket mikroorganismer, våra goda bakterier – vårt mikrobiom som skyddar vår kropp och hud från de mindre bra bakterierna.

Obalanser mellan mikrobiomet och vårt kvinnliga pH-värde varierar under livets gång av flera faktorer som stigande ålder, vår menscykel, graviditet och klimakteriet. Faktorer såsom parfymämnen & läkemedel har också en påverkan av pH-värdet. Ett normalvärde variera mellan 3,8 – 4,5. Ovannämnda faktorer kan påverka värdet att bli mycket mer basiskt, 9 – 10 på pH skalan. Vaxning och rakning innebär ytterligare utmaning för vårt mikrobiom och hud, som följd kan dessa obalanser leda till infektion och sjukdom. Har man återkommande besvär är det viktigt att man även rådgör med sin gynekolog. V-Collection är ett fint komplement till sin kroppsrutin för att förebygga och motverka lättare irritationer och infektioner.

Både V WASH & V DROPS har ett pH värde på 4.2 vilket bibehåller hudens mikrobiom och pH intakt för att lindra samt motverkar eventuella irritationer och infektioner.

Produkter & utbildning

Jag fick lära mig av Dr. Barbara Sturm att över 1 miljard kvinnor drabbas varje år av vaginala infektioner och det var anledningen till att hon ville utveckla denna serie av produkter och utbilda kvinnor i världen om den känsliga, intima huden. V WASH & V DROPS är produkter som stödjer och stärker kvinnans mikrobiom för en bättre vulvahälsa samtidigt som Barbara själv utbildar om ämnet i sina sociala kanaler.

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.