Från solstol till kontorsstol

  • | Frida

Under sommaren har min nacke, rygg och handleder fått slappna av och vila från kontorsstolen och tangentbordet. Även om sin arbetsplats inte är framför en datorskärm är rygg och nacke områden som många har ont i. Trots en god ergonomi är många timmar i samma position inte skönt för någons nacke eller rygg. Spänningar pga stress är olyckligt men nog sant minst lika vanligt.  Jag har några tips som bibehåller semesterlugnet i nacke och rygg ett tag till i alla fall!

Massage

En massage då och då är det mista vi kan unna vår kropp och våra muskler. Elemis Warm-up Massage Balm är en fin produkt att ha hemma i badrumsskåpet mellan besöken på massagebänken. Trötta, spända muskler slappnar av, doft av enbär, rosmarin, lavendel, eukalyptus och timjan får även sinnena att varva ner. Vid applicering har balmet en värmande effekt på huden. Hektiska dagar eller när musklerna känns extra trötta masserar jag gärna nacke och axlar med Warm-up Massage Balm.

Aktivera kroppen

Det är ingen nyhet att rörelse är viktig för kroppen och våra muskler. En promenad under dagen eller lite shakeing meditation som skakar ut musklerna kan alla hinna med ett par minuter mellan möten.

Stretcha

En god idé är att dagligen sträcka ut musklerna som lätt blir låsta i samma position under dagen. Jag tar alltid någon minut då och då och låter överkropp falla ner mot marken för att slappna av rygg och nacke. Sitter du vid en datorskärm så är bröstmuskelturen superviktig att strecha ut. Placera din arm i 90 grader mot ett hörn av en vägg och sträck ut muskeln.

Rolla & trigga

På mitt skrivbord har jag sällskap av två redskap jag använder flitigt under dagarna, vissa dagar mer ofta än andra beroende på hur kroppen mår.

The Face Roller

The Face Roller är inte enbart användningsbar i ansiktet, superhärlig att även rolla längst nacken, 24 turmalinstenar som svalkar och stimulerar blodcirkulation vilket ger en rad positiva effekter!

  • Lyster
  • Aktiverar elasticitet och förbättrar hudstruktur
  • Tränar underliggande muskulatur
  • Slappar av spända muskler

Det sex-kantiga verktyget är designat med 24 turmalinstenar som stimulerar blodcirkulationen som ger en rad olika positiva egenskaper. Huden får en frisk lyster, hudens tonus aktiveras och hudstrukturen förbättras. Rolla över ansiktet och kroppen med jämna rörelser för att stimulera hudens elasticitet och fasthet samt träna underliggande muskulatur. Känn och upplev en härlig liten behandling för en förnyad och stärkt hud.

Triggerbollen

Kom åt de envisa stela & ömma områdena på rygg eller nacke genom att massera eller pressa med en triggerboll. Jag placerar ofta bollen mellan min rygg och en vägg eller min kontorsstol för en extra trigger på stela områden.

 

Har ni haft en härlig sommar? 🙂 Har ni som jag planterat någon/några rutiner i sommar som ni önskar fortsätta med i höst? Berätta gärna, det är så kul att inspireras av varandra.

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Från solstol till kontorsstol”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Sandra skriver:

    bra tips! Åh vad är det för fina plagg du har på första bilden, både beige tröja och byxor.