Har du nätdermatit?

 • | Frida

Ni som hängt med i bloggen en tid vet att vid denna tid på året lägger jag fokuset på att zooma ut och reflektera över huden och hudvårdsrutinen. Fokuset i detta inlägget – är din hud överbehandlad?

nätdermatit

SuperBiotic Plant-Based Ceramide Cream har en gelig textur men mer än bara en gel på huden. Innehållet är maxat med stärkande ceramider och med ett pre-och probiotikakomplex som balanserar huden. Ger volym och frisk lyster! En skyddande kram för hudens barriär.

Är din hud överbehandlad?

Huden upplevs torr, blank, irriterad, inflammerad – obalanserad! En anledning kan ha grund i för mycket experiment i hudvårdsrutinen. Rutinen är allt för varierad, alldeles för många hudvårdande steg, eller alldeles för aktiva produkter och ingredienser för vad just din hud tolererar. Känner du igen dig?

Fenomenet nätdermatit

Begreppet nätdermatit snubblade jag över i en artikel om hur lätt vår hud blir överbehandlad. Det är ett påhittat men väldigt bra beskrivande hudtillstånd som sammanfattar hur många upplever sin hud och vad faktiskt den grundläggande orsaken är. Tips och råd om produkter via sociala kanaler. Att testa många nya produkter och att flitigt byta ut sin hudvårdsrutin kan skapa obalanser i huden. Produkter som plus det även arbetar aktivt på huden kan resultera i en överarbetad hud.

nätdermatit

Sapienic Booster innehåller Sapienic Acid som är patogeners (onda bakterier) värsta fiende. En boost för vårt mikrobiom vilket skapar en fin balans för en hud i obalans. Används som en kur i en veckas tid, därefter kan användningen trappas ner till 1-2 gånger var tredje vecka för att underhålla huden. På bara 3 dagar dämpades ett par envisa hormonella inflammationer på min haka!

Eliminera din nätdermatit

Huden är fantastisk på att reparera sig, en krigare som aldrig ger upp, en otrolig patriot. Men vi kan absolut behöva hjälpa den på traven.

 • Dra i handbromsen – Skynda långsamt med dina aktiva hudvårdsprodukter. Huden behöver lära känna ingredienserna, vänjas vid deras egenskaper. Bara då ges de positiva effekterna.
 • Fokus på barriären – Hudens yttersta försvar, bibehåll hudbarriären intakt och stark och vi snackar resultat sen. Uteslut aktiva ingredienser om barriären är skadad (torr & irriterad)
 • Byt fokus –Lär känna din hud och vad den behöver, införskaffa hudvård därefter. Det är en viss tjusning i det, noga utvalda produkter som vårdar och stärker just din hud, belöningen är resultaten du önskat uppnå!
 • Gör din research – passar produkten din hudtyp och hudtillstånd. Starkas koncentration är inte alltid bäst, tänk helhet och sammansättning. Huden är inte bara huden, den är en del av vår kropp och ett organ som liksom våra andra organ påverkas av varandra. Lite likadant med hudvårdsprodukter och ingredienser.

nätdermatit

Hudvårdsprodukter är kul, det ska vara kul och såklart ska man kunna testa nya produkter. Den viktiga aspekten är att produkterna också ska passa just din hud. 🙂

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Har du nätdermatit?”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anki skriver:

  Hej,

  Nyfiken på hur ni hudterapeuter, som hela tiden testar nya produkter, gör för att er hud ska må bra.

  //Anki

  • Frida skriver:

   Hej, Väldigt bra fråga! Jag kan bara tala för mig själv men min hud har fått stå ut med mycket genom åren. Det är en resa hos varje individ, hudterapeut eller ej att lära känna sin hud. Precis som du skriver testas väldigt mycket produkter, det ingår i jobbet. Men för mig har jag hittat balansen att mellan alla nya produkter jobba lugnande och mycket återfuktande. Att lyssna på hudens signaler i vad den tolererar och inte. 🙂