Hur och när applicerar man sina produkter? Kvällsrutinen

 • | Frida

Låt oss starta där vi avslutade sist. Morgonrutinen är applicerad och du är skyddad och redo för dagen. Innan det är dags för att bädda ner sig i sängen och få sin skönhetssömn inför nästkommande dag är det kvällsrutinens tur att glänsa i badrummet.

när & hur kväll

Under hösten har jag använt en rutin från SKINCITY skincare

Kvällsrutinen

I kvällsrutinen vill vi starta med att rengöra huden på djupet efter all påfrestning huden utstått under dagen. Allt från avgaser till makeup.

Dubbelrengöring

Satsa på en tvåstegs rengöring för grundlig men skonsam rengöring. Att börja med en olja eller balm på torr hud löser effektivt upp fettlösliga orenheter som makeup från hudens yta (fett löser fett) utan att vara irritativt för huden. Följ  upp med en vattenbaserad rengöring utefter din hudtyp och tillstånd som rengör huden, din rengöring masserar du med cirkulära rörelser, glöm inte halsen. 😉 Är din steg-två rengöring anpassad ögonområdet? Om inte så låt din pre-cleanser göra jobbet där.

Toner /ansiktsvatten

Glöm inte dubbelchecken och hudens förberedande steg för resterande hudvårdssteg. Läs mer om ansiktsvattnets syfte i rutinen i inlägget Därför ska du använda ansiktsvatten

Hur och när appliceras peeling/exfoliering

Här finns olika typer beroende på din hudtyp och tillstånd, välj exfoliering därefter och användning utefter vilken produkttyp och framförallt hudens tolerans.

 • Kornpeeling – masseras varsamt för att milt polera hudens yta, ett hårdare tryck kan rispa huden, det vill vi undvika. De finns peelingar som kan användas flera gånger i veckan men vanligast användas en kornpeeling 1 gång i veckan efter din rengöring.
 • Syrapeel – hur ofta ska den användas? Olika koncentrationer & pH värden avgör det, det finns syror som kan användas dagligen och dom som bara ska användas 1 gång i veckan.
 • Enzympeeling – arbetar likt syrorna, upplösande på gamla förbrukade hudceller. Detta är ett skonsammare alternativ för en väldigt känslig hud eller till dig som vill undvika syror. Välj gärna en enzympeeling om du är känslig då den mekaniska poleringen i en kornpeeling kan verka irriterande på huden.

3 typer peelingar, PRIORI Natural Enzyme Peel & Masque TTC fx360, Paulas Choice rengöringsskrubb med jojobapärlor The Unscrub & SKINCITY skincares 2 varianter syrabaserade exfoliering i lotion formula.

Essence

Detta fina hudvårdssteg vi fått lära oss och älskar från våra koreanska varumärken. Ett essence förklaras och kallas också pre-serum, därför appliceras detta efter exfolierande steg men innan ditt serum. Detta är ett förberedande steg innan ditt serum, så skäm bort din hud med mer fukt med ett essence. Detta appliceras direkt i handen och sedan kappas det in på huden. Appliceringstips! Göm ansiktet med båda handflatorna – all produkt är applicerad, klappa därefter in produkten från ansiktets centrala delar ut mot hårfäste och glöm inte hals och dekolletage.

Reparera & behandla

Under kvällen vill vi reparera och bygga upp huden efter vad den varit med om under dagen. Här satsar jag på mer fukt och aktivare ingredienser i min hudvårdsrutin.

Retinol & peptider

Ingredienser i ditt serum som passar fint under natten, de arbetar reparerande, cellförnyande och uppbyggande för huden under nattens stilla timmar, huden får i fred reparera sig och återhämta sig. Min magic duo till kvällen som jag använder just nu är First Concentrate & Correcting Second Concentrate

Hur applicerar jag mina produkter bäst?

En cremig formula kan du också som tidigare nämnt punktvis fördela på huden (panna, kinder & haka) för att sedan masseras & fördelas ut över huden & halsen med fingertopparna. Massera med fördel från ansiktets centrala del och utåt & snett uppåt mot hårfäste och öron i löst till lite hårdare tyck utåt för att hjälpa hudens cirkulation och lymfsystem på traven (Det följer även ansiktsmuskulaturens fäste). Resultatet blir minskad svullnad och spänningar, klarare- och fastare hud. Ta hjälp av en Jade roller, min bloggkollega Sara har skrivit ett fint inlägg, Därför ska du använda en Jade roller, om dess effekt på huden och cirkulation. 🙂

Berätta vad ni tyckte om min guide i kommentarsfältet, lärde ni er något nytt? 🙂

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Hur och när applicerar man sina produkter? Kvällsrutinen”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Hej
  Det va bra att se kväll rutiner
  Kan du inte lägga upp morgon rutiner?

 2. Emma skriver:

  Hej vilka rutiner har du på morgonen?
  Kan du inte lägga upp en sådan rutin med?
  Mvh Emma