Mirakelingrediensen Niacinamide

 • | Frida

Denna omtalade ingrediens, många av er har garanterat hört talas om Niacinamide men har ni koll på Niacinamides alla egenskaper? I det här inlägget redogör jag för ingrediensens fina egenskaper på huden och skrotar ett påstående!

niacinamide

Niacinamide

Ingrediensen är en B-vitamin, B3 för att vara exakt och ett vitamin som är väldigt stabil! Ingrediensen hjälper processer i huden. Exempelvis NADH och NADPH som är två enzymer vi har i våra celler. Dessa har antioxiderande egenskaper för att skydda våra celler mot nedbrytning. Älskade antioxidanter! Niacinamide har kraften att påverka takten av dess nedbrytning. Nivåerna av dessa enzymer minskar i takt med ålder. Genom att förse huden med Niacinamide minskar inte nivåerna av dessa enzymer så snabbt. Enzymerna är involverade i många processer i våra celler:

 • Bildningen av kollagen
 • Bildning av Barriärstärkande lipider
 • Bibehåller huden elastisk

Trolla bort förstorade porer

Just vad ingrediensen är mest känd för tror jag. Den är en magiker på att minimera förstorade porer. När porer upplevs som stora kan det bero på att de har sträckts ut och sedan fyllts med sebum och smuts, ju äldre vi blir minskar elasticiteten i huden vilket också kan bidra till att porerna då ser större ut. Niacinamide förstärker hudens elasticitet och bidrar därmed till att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre. Tjohoo!

Niacinamide & C-vitamin, en powerduo

Att dessa två superstjärnor till hudvårdsingredienser inte skulle funka tillsammans stämmer inte. Tvärtom är duon fantastisk tillsammans för att motverka en ojämn hudton och pigmenteringar. Ger en galet fin klarhet!

niacinamide

Superduo, Freshly Juiced Vitamin E Mask som innehåller Niacinamide & lystergivande Freshly Juiced Vitamin Serum med C-vitamin.

Blurra hudton och struktur

Niacinamide stärker elasticiteten i huden. Förutom dess effekt på förstorade porer minimeras även fina linjer och skapar ett fint blurr av hudstrukturen, likaså blir hudtonen klarare.

niacinamide

Min hemlighet för en klar och jämn hud!

Min hemlighet för en klar och jämn hud! Niacinamide Soft-Focus Primer håller min makeup på plats och skapar ett perfekt blurr. Niacinamide Cushion Foundation SPF 30 ger en flawless no-makeup look och om önskat håller Niacinamide Setting Powder allt på plats hela dagen! Perfekt att dutta försiktigt med din blender omkring ögonområdet för att hålla din concealer på plats

Stärker hudens sköld

Niacinamide har effekt på just barriärfunktionen. En stärkt hudbarriär minskar hudens känslighet för andra irriterande ämnen. Ingrediensen har även antiinflammatoriska egenskaper genom att hämma ett proteinkomplex som påverkar inflammation i huden.

niacinamide

Verso, Hydration Serum har en lotion/gel textur som gör under för en fuktfattig hud och svag barriär . En mix av unika lipider och havre, tillsammans med niacinamiden.

Har ni en niacinamide-favorit? 🙂

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Mirakelingrediensen Niacinamide”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Elitsa Ivanova skriver:

  hej min fråga hur advendär man niacinamid hyaluronik acid och retinol serumer

  • Frida skriver:

   Hej Elitsa, Retinol rekommenderar jag dig att använda som första steg av de tre serum du har. Retinol användas enbart kvällstid. Följ upp med niacinamide och hylauronsyra i den nämnda ordningen. Både Niacinamide och hyaluronsyra kan användas morgon och kväll om man önskar. 🙂

 2. Maria skriver:

  Använder tidigare en Niacinamide booster varje kväll och ibland morgonen. Nu har jag precis nattkräm till Verso nourishing cream som har niacinamide. Har nattkrämen ensam tillräckligt hög halt av Niacinamide eller ska jag komplettera med min booster och isåfall morgon eller kväll eller båda? Jag har blandhy, yttorr som är tålig. 🙂

  • Frida skriver:

   Hej Maria, Det är inte fel att komplettera med även ett serum till din creme. Ett serum når djupare och arbetar mer resultatinriktat än en creme ensam gör. 🙂 🙂 Kram

 3. Matilda skriver:

  Wow vilka långa och fina fransar! Använder du något fransserum eller är dina fransar så naturligt?

 4. Johanna skriver:

  I vilket steg bör man använda Niacinamide? Ensamt som själva serumet eller kan man blanda denna med andra produkter med ingredienser i t.ex retinol från verso?

 5. Ranveig Lie skriver:

  Hvis man har hypersensitiv hud med mye rødhet og irritasjon, kan da Niacinamide irritere huden enda mer? Har prøvd forskjellige produkter med Niacinamide, og huden blir rød og varm og det prikker i huden. Synd, for trodde Niacinamide ville hjelpe på en slik hudtilstand. Tror jeg må gi opp, eller har du noe tips for å få det til å funke? Takk for svar 🙂

  • Frida skriver:

   Hej Ranveig, Niacinamide är en fin stärkande ingrediens men såklart är vår hud väldigt olika och de finns absolut de som reagerar negativt även på niacinamide, även om den ska vara stärkande och balanserande. Har du testat olika produkter med ingrediensen men att huden reagerar negativt så är det nog en ingrediens som din hud helt enkelt inte trivs optimalt med. Kram