OSKIA lanseras på Skincity

 • | Frida

Det är en viss elegans & lyx, en klassisk skönhet över dessa produkter & formuleringar. Jag testade produkterna och jag blev totalt förälskad. Märkets historia och långa arbete samt filosofi är som kopierat ur mitt personliga tankesätt gällande hudhälsa! Vet ni vad namnet står får? Ordet OSKIA är hämtat från den antika Grekland och står för att ”Leverera skönhet och hälsa”. Detta är ett märke som är byggt kring Beauty mineralen MSM. Att jobba från både insidan & utsidan för att uppnå en vacker, frisk och stark hud. OSKIA arbetar med ingredienser ursprunget från naturen med ett hållbarhetstänk där dom inte nöjer sig förrän de når 100%, vilket dom är nära! Är ni lika nyfikna & fascinerade över OSKIA som jag är så har ni ett inlägg maxat med info om märket!

Historien bakom varumärket OSKIA

Redan som barn kom grundaren av varumärket, Georgie Cleeve i kontakt med mineralen MSM, hennes pappa behandlade tävlingshästar och deras leder med mineralen.
MSM är en naturlig form av organiskt svavel som ökar kollagenproduktionen, främjar cirkulationen och hjälper till att minska inflammation, vilket är en fin boost för kropp & leder.

När Georgie själv genomgick en knäoperation efter en skidolycka testade hon MSM för att stärka upp sina knäleder för att kunna åka skidor och springa igen. Hennes leder läkte sig starkare än innan skadan och vad hon också uppmärksammade vad de positiva effekterna mineralen gav hennes hår, hud och naglar! Då väcktes tankar kring OSKIA, i London 2009 lanserades märket.

Georgie startade sin karriär som matjournalist men bytte snart riktning för att skapa ett nytt unikt koncept inom hudvård kretsat kring MSM, denna exceptionella mineral. Mineraler, vitaminer, proteiner & essentiella fettsyror är alla tillsammans viktiga för att upprätthålla en god hudhälsa. Efter 4år av forskning och utbildning inom både fysiologi & dermatologi med fokus på mat, närig och fördelar för huden föddes OSKIA.

MSM – skönhetsmineralen

MSM är en svavelförening som finns i alla levande organismer. En mineral avgörande för livet och cellernas förnyelse som har en rad hälsofördelar i kroppen. MSM har länge funnits i kosttillskott som fördel för flexibilitet och förbättrad rörlighet i leder, men även fördel för starkare & friskare hår, hud och naglar. OSKIA är den första hudvårdsmärke som faktiskt nyttjar mineralens fördelar i hudvårdsprodukter. Jag står starkt vid deras tankesätt.

MSM är känd som både skönhetsmineralen & den helande mineralen. Den har förmåga att främja kollagenproduktion och cirkulation samt minska inflammation. MSM har visats sig har fina effekter på både acne, psoriasis och eksem. Fint stärkande för en känslig och problematisk hud samtidigt som huden bibehålls stark och frisk, motverkande på åldersrelaterade tecken. Visste ni att nästan hälften av kroppens svavelhalter finns just i hud, muskler, brosk och ben.

Filosofi – att hjälpa huden hjälpa sig själv

OSKIA är ett resultatinriktat varumärke som jobbar tillsammans med huden för långsiktiga resultat och en hälsosam, välmående hud! Med många års forskning bakom ett patenterat leveranssystem når näringsämnen hudens celler och de celler som är i behov av näringen. Vår hud kan inte spjälka näringsämnen som vårt matsmältningssystem kan, men OSKIA har lyckats få sina fantastiska ingredienser biotillgängliga för att bygga huden stark och vacker. Jag förstår deras stolthet! Näring till cellerna betyder en starkare och friskare hud, en förbättrad hudhälsa är en hörnsten i att nå resultat och arbeta förebyggande i sin hudvård. Tack vare deras leveranssystem av näringsämnen krävs inga kraftfulla koncentrationer av de aktiva ingredienserna för att nå resultat. Alla ingredienser är rena och härledda ur naturen, mycket forskning ligger bakom varje enskild ingrediens för att vara just så mild och snäll för huden. OSKIA kallar sig själva ”Cean tech” där deras målsättning med naturligt innehåll är 99% i varje produkt. Varumärket har en fantastisk hållbarhetsfilosofi, 97-98% av allt de gör är hållbart anskaffat och återvinningsbart.

Teknologin om biotillgänglighet

Denna teknologi utvecklades för att förstärka ingrediensernas verkan på huden. Fermentering, mikroinkasling och leveranssystem med liposomer säkerställer en effektivitet och en biotillgänglighet för att näringsämnen ska kunna jobba just så effektivt som man önskar på huden. De når djupare och fungerar mer effektivt på cellnivå. Vår hud har som nämnt inte den förmåga att spjälka näringsämnen som vårt matsmältningssystem, denna teknik innebär förbättrade och hållbara resultat!

Mina favoritprodukter från märket

 • Renaissance Mask – Denna milda men ack så effektiva rosa dröm! A peel in a balm som den beskrivs. Maxad med OSKIAs unika hälsoboostande näringsinnehåll så som MSM och prebiotika tillsammans med cellförnyande papaya enzymer och fruktsyror. Masken lämnar huden så mjuk, plumpad och med en så fin klarhet och lyster. Doft av diskret ros, passionsfrukt och kamomill – vem kan säga nej?

OSKIA

 • Renaissance Cleansing Gel – Så passande att min rengöring snart är slut! Renaissance Cleansing Gel smälter till en lätt olja, rengör effektivt men milt för huden. Med ett vitaminrikt innehåll och milt exfolierande effekt med enzym från pumpa suddas en trött och torr hud ut och lämnas mjuk, återfuktad och med en fantastisk klarhet och jämnare ton.

 • MSM Bio-Plus – Att ta tillskott med MSM nu efter att jag lärt känna OSKIAs bakgrund och filosofi ingår numera i min rutin. Denna svavelförening som finns i alla levande organismer och har så fin egenskap på produktionen av kollagen, främjandet av cirkulation och minskandet av inflammation. Det ger fina resultat såväl för personen som vill motverka ålderstecken, som önskar ge en extra skjuts i resultat mot acne, eksem och psoriasis men även för en stärkande effekt på hår och naglar. Jag som också tränar mycket ser det framförallt som en stärkande boost för min kropp! OSKIAs MSM kapslar är förstärkta med extrakt från svart peppar som visat sig öka upptaget av mineralen i kroppen. Rådet är 2 kapslar morgon och kväll.

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “OSKIA lanseras på Skincity”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Filippa skriver:

  Kanske en dum fråga, men kan man använda renaissance masken i samma rutin som renaissance clensing gelen? Tänkte eftersom att det är AHA i masken och vitamin A (retinol?) i cleansern vilka är ingredienser jag har för mig inte bör blandas. Tack för svar!

  • Frida skriver:

   Hej Filippa, Det finns inga dumma frågor! 😀 Eftersom rengöringen sköljs av och ganska mild på huden kan masken användas i samma rutin. Lite också beroende på hur känslig du är in din hud såklart, men kombinationen fungerar fint. 🙂 Kram

 2. Maria skriver:

  Jag har reumatism och även tappat en del hår under en period jag mådde dåligt. Nu går mitt hår av efter en viss längd och är tunt. Sedan jag började äta MSM tabletter har min inflammation i kroppen från reumatismen minskat. Kan absolut bero på andra saker, men tror att det har bidragit. Mitt hår har blivit tjockare, går inte av lika lätt, mina naglar är som natt och dag så mycket starkare och huden är bättre. Mina tabletter har C-vitaminer i sig som likt svart peppar ökar upptaget av MSM 🙂
  Tror verkligen på det här märket!

  • Frida skriver:

   Hej Maria, Wow! så fint att höra att det verkligen ger resultat av starkare hår hud och naglar hos dig. Kan ju som du säger bero på andra faktorer också men MSM tror jag starkt på också! Kul att du delar med dig! 🙂 🙂 Kram