Så balanserar du din u-zon

  • | Frida

Hormoner, livsstilsfaktorer och ökad användning av ett skyddande munskydd är kända faktorer till en obalanserad U-zon. Att justera sin hudvårdsrutin och anpassa sina hudvårdsingredienser efter sin huds mående får hudens u-zonen i bättre balans. Några av er kanske redan hunnit läsa inlägget då det ville publicera sig ett par dagar tidigare än vad jag ville 😉

u-zon

Vad är u-zon?

Haka, Käkparti och kinder – ansiktets U-zon. Om ni inte redan visste det så kan man ofta kartlägga sina utbrott och inflammation. I vilket parti som du upplever dina inflammationer har ofta en kroppslig bakgrund. Obalanser i kroppens hormoner påverkar som oftast hudens u-zon med utbrott och inflammationer.

Så balanserar du din u-zon   

Kombinationen hudvård och livsstilsfaktorer ger de mest optimala förutsättningarna för att motverka en obalanserad u-zon. Det kan vara lättare sagt än gjord då ofta stress, dålig sömn eller kostvanor som kroppen inte tål ligger som grund. Förändringar sker inte över en natt, även om vi gärna hade velat det. Obalanser som speglas på huden har ofta pågått en längre tid, lika lång tid tar det för en vändning. Att väcka tanken och även inkludera sina livsstilsval i sin hudvårdsrutin är ett steg i rätt riktning.

Faktorer som skapar obalans i kroppen

  • Livsstilsfaktorer som stress, dåliga sovvanor eller bristande sömn och kost som kroppen inte tål.
  • Laktos, gluten och socker är tre faktorer inom kosten som kan ligga till grund för en obalanserad hud. Misstänker du att du är känslig eller inte tål ett visst födoämne så testa att utesluta och utvärdera om det ger resultat. Socker skapar inflammation i kroppen och göder indirekt redan befintliga inflammationer i kroppen.
  • Många aktiva, kraftfulla ingredienser i hudvården kan bidra till stressen i huden.

Balanserande ingredienser och faktorer

  • Filorgas nya serie Age-purify – dubbla tummar upp! Denna serie arbetar resultatinriktat både på inflammation och åldersrelaterade tecken, produkterna skapar en fin balans med Hyaluro-youth komplexet (hyaluronsyra & peptider) Dermo-rescue komplexet (zink, mikropeeling – PHA-syra, azelainsyra, glykolsyra, mandelsyra, citronsyra) Produkterna anpassas en blandad/fet hudtyp, min blandade hudtyp som lätt blir yttorr trivs bra med serumet och masken.

u-zon

  • Glöm inte fukten i din hudvårdsrutin. (Ytterligare en anledning till att jag gillar Filorgas nya serie som även jobbar med fuktkomplexet som skapar en fin balans på huden) När huden är stressad är den i regel också uttorkad. – länk?
  • En obalanserad hud känns i regel ofta både torr och blank i partier vilket inte underlättar applicering eller känslan av makeup på huden. MAKETEHMAKEs Bakuchiol Second Skin Foundation är lätt som ett serum på huden med stärkande och reparerande egenskaper från bakuchiol, (naturens a-vitamin) extrakt från blå lilja som balanserar talgproduktionen, hyaluronsyra & polyglutaminsyra som tillför och bevarar fukt i huden. Ge huden en hudvårdande boost även i din makeuprutin.
u-zon

Jag använder nyans N3 och gärna ihop med Apricot

  • Använd en separat handduk till ditt ansikte och byt den varannan dag. Skincys oshibori handdukar är både supersmarta och fina att ha rullade eller vikta i sitt badrum.
  • Örngott som huden natt efter natt vilar på samlar på sig bakterier, smuts och damm – byt örngott ofta, gärna varannan dag vid mycket inflammationer.
  • Rengör dina makeup borstar, gärna efter varje användning. Djuprengöring en gång i veckan och uppfräschning dagligen.

Maskne

Många bär en skyddande munskydd i mycket större utsträckning som resulterat i ett hudtillstånd vi inte tidigare varit lika fullt bekanta med tidigare. Akne av att bära mask – maskne. Huden under masken blir tilltäppt, det är fuktigt och det blir en irritativ mekanisk rörelse många timmar om dygnet.

Så motverkar du din Maksne

Arbeta med antiinflammatoriska BHA-syran eller Mandelsyran, tänk på återfuktning av huden i din hudvårdsrutin och ge huden bästa förutsättning genom regelbunden rengöring av dina redskap, sängkläder och handdukar.

u-zon

Växla rutinen

Vid Maskne kan en justering av hudvårdsrutinen göra stor skillnad. Växla dina aktiva (exfolierande) produkter till din morgonrutin – Arbeta antiinflammatoriskt under ditt munskydd under dagen och satsa på återfuktning och återhämtning för huden under natten. Växlingen kan göra skillnad!

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.