Skapa en matt finish

  • | Frida

Glow i alla ära men en matt finish är också ruggigt snyggt. Vilka makeupprodukter man väljer spelar roll men för att få med talgproduktionen på samma bana spelar även hudvården in.

Ta kommando över talgproduktionen

En av SKINCITY skincares nya stjärnskott, en riktig superstar i din hudvårdsrutin skulle jag våga lova. Har du en blandad/fet hudtyp och/eller önskar lite mer kontroll över talgproduktionen är Pore Minimasing Toner produkten för dig. En toner som exfolierar med 2% BHA syra vilket städar rent hudens porer på djupet. Förutom detta, dethär gillar jag – balanseras huden utan att verka uttorkande med hjälp av Copper Gluconate, niacinamid och Zinc Gluconate som verkar mot förstorade porer och balanserar sebumproduktionen. Att arbeta nedmatterande och djuprengörande dagligen kan torka ut huden. Detta pga att man glömmer den återfuktande biten. Fukt behöver inte bara innebära glow – det skapar balans.

En uttorkad hud får talgproduktionen att producera mer talg, en av anledningarna till att man kan uppleva huden extra blank och glansig. Jag gillar verkligen att Pore minimazing toner även förser med fukt. Det är lättare sagt än gjort men när du väl hittat balansen är det du som har kontroll över talgproduktionen. (tänk alltid på varsam invänjning första tiden med ny aktiv produkt och bara för att en produkt säger sig kunna användas dagligen behöver det inte betyda att du måste använda den dagligen. Kombinera gärna exfolierande produkter med djuprengörande leror. Clarifying Mask från Dr.Barbara Sturm är en annan favorit som djuprengör och mattar ner utan att torka ut.)

Följ därefter upp med en av mina matterande favoriter, Resist Super Light Daily Wrinkle Defense från Paulas Choice. Lätt tonad, ej täckande, bara lätt utjämnande. Supersnygg ensam men gör sig också väldigt fin under makeup.

 Makeup som gör skillnad

Glow eller matt finish, vad föredrar ni? Jag föredrar som ofta glow men gillar också en matt finish, dessa är mina go-to och supertips till dig som vill ha en matt finish!

  • Primer – Ett grundläggande steg i din makeup för att makeupen ska fästa bättre och hålla längre. Skin To Die For balanserar, innehåller talgabsorberande ingredienser och ger en naturlig matterad finish. Ursnygg att använda ensamt enbart som snygg utjämnare av hudton och struktur.
  • Foundation – Denna tid på året blir jag latare vad gäller hudvård och makeup, det får gärna gå snabbt och vara smidigt, precis som Squalane Soft Compact Foundation.
  • Settingpowder – Precis som en primer fäster ett settingpowder din makeup som ett avslutande steg. Denna typ av produkt gillar jag att applicera framförallt i min t-zon som oftast blir glansig under dagen. By Terry ikoniska produkt använder jag i den uppdaterade versionen som är tinted, Hyaluronic Hydra Powder Tinted Veil ger dessutom fin utjämning av hudtonen då denna variant är tonad, det blir väldigt naturligt och snyggt. Kanonfin även ensam på dagcreme eller primer om man önskar något super, super lätt men matterande och utjämnande. Jag använder nyans Medium Fair.
  • Oil Absorbing Sheets – Jag har alltid med mig dessa i min väska, de gör verkligen vad de lovar!

signatur frida

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.