Skönhetsköket – kosten som boostar en fet hudtyp

 • | Frida

Ser inhandlingslistan annorlunda ut efter förra inlägget om skönhetsköket? Jag trivs lika bra inne på min ICA, bland grönsaks -och frukthyllorna som i vilken annan skönhetsbutik! 😉 Jag kommer hem med välfyllda kassar med vetskap om att jag kommer mätta min mage, njuta av god mat och ge min hud en ordentlig boost! Vi fortsätter starkt med nästa hudtyp, vilka näringsämnen boostar en fet hudtyp.

Vad är en fet hudtyp?

En fet hudtyp har en hög produktion av talg i talgkörtlarna som kan resulterar i blank & glansig hudyta. Just pga dess höga talgproduktion kan porerna lätt bli tilltäppta och inflammerade. Från förra inlägget och beskrivning av den blandade hudtypen med fetare & torrare partier skiljer sig denna hudtyp till att bara ha fetare partier.

Superfoods för en fet hudtyp

Att lägga fokus på kost innehållande reparerande zink, antiinflammatoriska fettsyror & svavel har en balanserande egenskap på sebum. Goda bakterier & antioxidanter håller huden balanserad och kan motverka de ”vanliga” tillstånden som blanka partier och tilltäppta porer. Kost med mycket processad mat och mättade fetter kan bidra till dessa tillstånd.

 • Färgglada grönsaker – Framförallt de röda, gula & orangea, högt innehåll av betakaroten som i kroppen omvandlas till A-vitamin som har cellförnyande egenskap
 • Vattenkrasse – Svavlerikt och svavel förekommer naturligt i kollagen och keratin som utgör grunden i vår bindväv, skelett och hud. Det vill vi såklart boosta! Tillsammans med folat (B-vitamin), c-vitamin, kalcium & järn arbetar detta gröna superblad motverkande på bakterier & utbrott!

SKINCITY skincare Balancing Sulfur Mask, en lermas innehållande rengörande svavel.

 • Groddar – Har en fantastisk renande egenskap för huden, har ett maxat näringsinnehåll av vitaminerna A, B, C, E, K, fibrer, järn, svavel, protein (störst källa av alla grönsaker!), kalcium, selen & omega 3
 • Brunt ris & linser – Bra källa till fibrer, nyttiga fetter & beautymineralen zink
 • Miso – Ett fermenterat livsmedel av sojabönor, havssalt och spannmål som under jäsning skapar denna pasta som är maxad av goda bakterier som balanserar huden.

Näringsämnen vi känner igen från förra inlägget, Kosten som boostar en blandad hudtyp

Nej det är inte Déjà vu, både den blandade hudtypen och feta hudtypen har sina likheter i att båda kan uppleva fetare partier med lätt till tilltäpptheter, av den anledningen kan båda dessa hudtyper dra nytta av detta inlägg likaså förra inlägget, Skönhetsköket – kosten som boostar en blandad hudtyp

 • Aloe Vera – En hero för en trög matsmältning, innehåller också antiinflammatoriska salicylsyran & svavel, arbetar fint reparerande på huden.
 • Citron – Skyhögt innehåll av c-vitamin! En Quick-fix i detox för kroppen, piggar upp och ger klarhet till huden.
 • Gröna blad – Rikt på både fibrer och klorofyll som detoxar och håller vår tarm i topptrim. Rikt på folat (B-vitamin) som inverkar i nybildning av nya celler och röda blodkroppar. Antioxidanter & nyttiga fetter bibehåller en normal talgbalans
 • Spirulina – En alg som är rik på protein, antioxidanter, essentiella fettsyror & kalcium

Chlorella, en alg rik på C, B, D & E vitaminer, fettsyror & protein som det finns gott om i Tata Harpers Clarifying Cleanser. Algen tar vinst i högst innehåll av klorofyll jämfört med sina gröna kompisar. En väldigt fint balanserande trio får du med Clarifying Moisturizer & Clarifying Mask tillsammans med rengöringen från samma märke, dessa arbetar med ett fint innehåll av aloe vera & naturlig BHA syra, pilbark.

Ingredienser i hudvården

En fet hudtyp kan ha extra fördel av att använda BHA, retinol (A-vitamin har en dämpande egenskap på talgproduktionen som många med en fetare hudtyp önskar arbeta med) även arbeta med lugnande ingredienser som bisabolol, havre & allantoin. Återfuktande & lugnande ingredienser arbetar Medik8 Blemish Control Pads med tillsammans med den exfolierande BHA syran.

Att komplettera med lera och kol ges den lugnande effekten samtidigt som överskott av talg absorberas. Det tar CLINICCARE X3M PURE PORE Minimizer mask 5-pack till vara på i en sheetmask med aktivt kol som arbetar som magneter på orenheter i hudens porer. Huden blir mer klar och får en uppfriskande känsla! Dermalogicas nya tillskott, Active Clay Cleanser  innehåller allt och lite till i hudvårdande väg, huden blir så mjuk efter användning och ger en tillfredsställande känslan av en djuprengjord hud. Extrakt från frukt & grönsaker, prebiotika, lera & kol.

signatur frida

 

 

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Skönhetsköket – kosten som boostar en fet hudtyp”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Älskar älskar älskar inlägg som dessa!! Heja!!