Skönhetssömn, en del av hudvårdsrutinen

 • | Frida

Hur viktig är sömnen för huden? Under nattens stilla timmar har huden fullt fokus på att reparera och återhämta sig, även att förbereda sig inför kommande dag. Under natten är huden som mest genomtränglig (inte fy skam för kvällsrutinens fina ingredienser) men också mer skör, ofta upplevs den då också som torrast. Alla har vi nog haft nätter vi sovit sämre och känner det inte bara i kroppen dagen därpå utan ser det även i spegeln. Mörka ringar kring ögonen, svullnad, torrhet och är det bara jag som känner mig lite grå i hudtonen som plus på de trötta ögonen. Det är hur jag ofta känner mig när sömnen varit bristfällig. (ping till Mina Beauty Hacks!)

sömn

Sömnbrist  

En störd sömn får oss inte bara att känna oss och se trötta ut. Det påverka flera faktorer i kroppen till det sämre. Blir sömnen störd hinner kroppen inte med de uppgifter de har under natten, som att reparera och återhämta sig. På sikt innebär detta en nedbrytning av våra hudceller, även vårt kollagen. Kollagenet är en stor del av vår stödjevävnad och ett försvagat kollagen innebär att huden upplevs både slappare och torrare med fler linjer. Missade ni mitt blogginlägg om hudens kollagen så kan ni blicka tillbaka Här – Att kroppen inte får återhämta sig innebär även stress vilket kan resultera i hormonella obalanser i huden med fler inflammationer i form av finnar och acne.

Midnight Recovery Concentrate

Jag är inget fan av rena oljor i min hudvårdsrutin – har aldrig varit. Nu har jag lärt mig att aldrig säga aldrig! Jag testade den här stjärnprodukten från kiehl´s och förstod efter en natts sömn just varför den är så poppis. Min hud såg otroligt återhämtad och utvilad ut. Min sömn är absolut inte optimal varje natt och det syns som ofta i min hud. Huden känns glåmig och ojämn, jag är mörk kring mina ögon och huden är i stort behov av morgonrutinen. Efter första natten med Midnight Reovery Concentrate var huden plumpad, mjuk med en frisk lyster. Kanske att sömnen var optimal just den natten men även övriga nätter jag använt den här oljan har huden en helt annan utstrålning och klarhet morgonen därpå. En otrolig produkt! Nu använder jag den varje kväll.

sömn

Jag fick lära mig en härlig ritual för användningen av oljan som även kan hjälpa kroppen bli lika utvilad som huden ser ut att vara. Värm upp 3-4 droppar av oljan mellan händerna. (Innehåller en mix av 8 essentiella oljor, bland annat lugnande Lavendel & närande squalane.) Applicera genom att tryck in oljan eller massera in på huden. Avsluta genom att ta några djupa andetag med händerna kupade framför näsan. Sinnena simuleras och kroppen lugnas ner av oljorna. Utan att dofta mycket är det en antydan av lugnande lavendel. En så härlig ritual i kvällsrutinen och inte tala om resultatet morgonen därpå!

Plötsligt finner man en sådan där superfavorit! Har ni haft samma upplevelse av någon produkt ni testat nyligen?

signatur frida

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Skönhetssömn, en del av hudvårdsrutinen”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Älskar också den oljan! Inte för fet, går in snabbt i huden och doftar magiskt. Använder även rengöringsoljan i samma serie med samma doft som även den är bra 🙂

 2. Anki skriver:

  Hej,

  Undrar också när i rutinen denna olja ska läggas på? Använder mig av Hyal Reyouth Ampoule från Dr Ceurucle och när jag lägger oljan ovanpå fuktserumet så korvar det sig, känns som om jag flagar.

  Hälsningar Anki

  • Frida skriver:

   Hej Anki, Alla formulas lirar inte optimalt tillsammans, det är nog därför det rullar på huden, gel och olja.. Kanske testa att ta din olja ovan din nattcreme? Alternativ använda ditt fuktserum i din morgonrutin istället? 🙂 Kram

 3. Monika Karlsson skriver:

  När i kvällsrutinbör den läggas in, som sista steg? Har precis beställt en och skulle gärna vilja veta när jag bör använda den.
  Tack på förhand!
  Mvh Monika

  • Frida skriver:

   Hej Monika, En olja är inte fel att använda även över sin creme men jag använder min som sista steg innan min nattcreme, så kommer de härliga oljorna lite närmare huden. 🙂 Kram

 4. Åsa skriver:

  Underbart inlägg! ⭐️ Jag har också denna olja i min rutin men vet inte riktigt när jag ska lägga den som bäst? Hur gör du, allra sist eller innan nattkräm?