Ny produktserie från Tata Harper – Superkind

 • | Frida

Tata Harper, The Queen of Green har lanserat en helt ny serie i sitt sortiment, Superkind! Jag deltog i en masterclass där jag fick chansen att lyssna till Tatas egna ord om produkterna och processen, som tagit dom 3 år att framställa. Denna resultatinriktade men samtidigt supermilda produktserie som framförallt är riktad till känslig hud.

Superkind

En helt ny produktserie från Tata Harper som är specifikt riktad till den reaktiva huden, inspirerad av familj och vänner med känslig hud, för Tata ska även personer med en känslighet kunna arbeta resultatinriktat i sin hudvård. Enligt henne själv och vad hon fått höra omkring sig är att den hudvård som är anpassad den reaktiva huden är lite ”trist & tråkig” och enbart mild. Det finns sällan utrymme till att kunna arbeta på andra hudtillstånd vilket många önskar. Där och då föddes idén om Superkind – Produkter maxade med ny grön teknologi, hela 36 nya ingredienser från 13 olika länder som tolereras av den reaktiva huden. Inget så aktivt har någonsin varit så skonsamt för huden.

Vad är en känslighet?

En känslig hud är något man genetiskt kan vara född med. Huden är tunn och skör, en torrare hudtyp är oftast, inte alltid med ofta också lite känsligare pga en skörare hudbarriär pga torrheten. Känslighet är också ett hudtillstånd vilket vi tyvärr ser mer utav pga livsstilsfaktorer. Superkind är ett game changer för den känsliga huden och egentligen för alla som önskar skonsamma men ändå resultatinriktad hudvård.

Triggers som kan leda till känslighet i huden:

 • Stress
 • Dålig sömn
 • Kostvanor kroppen inte tål
 • Överanvändning av aktiv hudvård
 • Yttre faktorer såsom väder och storstadsmiljö med mkt damm, smuts och avgaser

Superkind – The Essentials

Superkind består just nu av tre produkter, rengöring, creme & en mask – the essentials. Till hösten kommer serien utökas med ytterligare två steg, Serum och ögoncreme. Tata Harper var lite hemlighetsfull om framtiden men framöver kommer det troligtvis ännu fler produkter lanseras i serien.

Hypoallergena, dermatologiskt testade, parfymfria och veganska, helt fria från essentiella oljor och övriga vanliga allergener såsom gluten, soya, nötter, sulfater och kraftfulla exfolierande ingredienser. Stressfria formuleringar kallar de produkterna, fria från över 85 av de vanligaste irriterande ämnena som kan utlösa känslighet. Frånvaron gör hudens barriär starkare vilket är deras fokus – en stärkt hudbarriär.

Softening Cleanser 

Det här är en rengöring helt i min smak. Softening Cleanser är så mjuk i en lätt cremig textur men som i kontakt med vatten skapar ett micro-skum, absolut inget uttorkande, snarare tvärtom, en lätt cremighet över skummet som vårdar och ger näring. Rengöring används med fördel på torr hud, då tar huden till sig maximalt av rengöringens stärkande ingredienser berättade Tata.

Fortifying Moisturizer

En lättare textur av creme som arbetar likt en skyddande sköld. Fortifying Moisturizer stärker och skyddar hudens barriär med mikroalger och ett lipid-komplex. Samtidigt arbetar formulan otroligt fint återfuktande och bibehållande av fukt och volym i huden.

Radiance Mask

Inspirerad av stjärnprodukten Resurfacing Mask från märket. Även Radiance Mask exfolierar huden men med mildare AHA syran och saknar BHA syran. Absolut en ny favorit hos mig. Prebiotika & rödbeta balanserar samt stärker hudens mikrobiom och barriärfunktion. Lystergivande och återfuktande i en gelig men samtidigt rik och fyllig textur. Tänk er en textur som liknar kokosoljan men som inte smälter till olja utan bibehåller sin geliga och fylliga textur på huden. AHA syrorna har en självneutraliserande effekt på huden så masken kan aldrig överbehandla huden. Det gör masken utmärkt även som en nattmask!

Även om jag inte har känslig hud så ser jag Superkind som min perfekt passande sommarrutin i år. Milt men effektfullt! Är ni mer nyfikna på Tata Harper så läs Annicas tidigare inlägg om varumärket – Meet the founder-Tata Harper

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Ny produktserie från Tata Harper – Superkind”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Alva skriver:

  Hej Frida!
  Är ett stort fan av dina inlägg då jag också är intresserad av kost, träning och bara hälsa i kombination med hudvård. Jag har gått på Acnatac i ca 4 månader nu (jag vet att det stod 3 månader i behandling, men min tub räckte längre så jag har bara fortsatt då det fungerat bra). Jag blev aldrig torr eller upplevde någon irritation, men alla mina cystor och djup acne har försvunnit.

  Kvar är dock otroligt ojämn hudtextur, med knottror i pannan och kinderna, röda ärr och en känsla av mycket döda hudceller. Min hudvårdsrutin ser ut såhär just nu:

  Morgon
  Tvätta av ansiktet med kallt vatten. EVY SPF ansiktsmousse. Smink.

  Kväll
  Tvätta av smink med micellär gel. Acnatac. En niacinamid produkt, antingen Klairs Freshly Juiced Vitamin E mask, eller Emma S niacinamid.

  Det var ungefär när jag började med niacinamid jag tyckte att Acnatacen verkligen började fungera. Så det verkar som min hy gillar de tillsammans. Jag försöker få tid hos hudterapeuten igen men det är ju svårt, dessutom känner jag att de inte har samma kunskap om exakt vilka produkter som är bra utöver medicin.

  Hur skulle du göra i min sits nu? Jag vill verkligen få en jämn hudtextur och långsamt arbeta bort mina ärr.
  Tack för dina inlägg!

  • Frida skriver:

   Hej Alva, Så fint att höra!
   Skönt för dig att din acne lugnat sig och försvunnit efter Acnatac. Har huden känts lugn under tiden och att du nu pausat användningen är BHA syran en fin ingrediens att gå över till. Där har SKINCITY skincare är fantastiskt härlig toner och även fint balanserar och jobbar på att jämna ut – Pore Minimising Toner C-vitamin är också fint att arbeta med för en utjämning av hudton och ärr, detta serum är kaonfin i kombination med mask från samma märke – Freshly Juiced Vitamin Drop 🙂
   Jag tror detta kan vara en fin start för dig! Kram