Träning och hudvårdsrutinen

 • | Frida

Jag vet att många av er uppskattar små vardagliga tips, bland annat för träningsnecessären och den kan ju se olika ut beroende på när man tränar under dagen. Just nu kanske många av er tränar hemma, men jag delar mer än gärna med mig av mina tips. Jag har ett par äss i rockärmen för att du enkelt ska få ihop hudvårdsrutinen med din träning och hur du kan tänka kring hudvårdsrutinen i samband med din träning på morgonen, efter lunchpasset eller vid kvällsträningen.

Min rutin i samband med träning:

Oftast tränar jag morgon eller kväll, men det händer även att det bli ett träningspass mitt på dagen om det är just då tiden finns. Då har jag alltid med mig min träningnecessär jag tidigare skrivit ett inlägg om, I min träningsnecessär. Nedan ger jag ytterligare lite tips på produkter som platsar i träningsnecessären.

Morgonträning

Ska du träna utomhus? Då är spf din träningskompis! Jag startar alltid dagen oavsett träning eller ej med ett micellärt vatten och på sin höjd återfuktare & spf. Jag medger att vintertid är jag sämre på att applicera spf, då appliceras det på huden först efter träningspasset (om jag inte tränar utomhus). Nu när solens strålar värmer så är solskyddet än mer viktigt för att undvika i mitt fall min melasma som annars lätt blir framträdande. Vad jag egentligen vill komma till är att man inte behöver upprepa sin rutin två gånger bara för att ett träningspass kommer mellan. Det finns till och med de dagar jag går upp ur sängen, hoppar i träningskläderna och sticker iväg till gymmet direkt. Huvudsaken är att huden är ordentligt rengjord efter träningspasset, det är min syn på det hela, hellre det än dubbla gånger. (Ett micellärt vatten kan man dock inte överanvända! 😊 )

SKINCITY skincares nyhet, Micellar Water Cleanser, ett milt rengörande micellärvatten. Vattnet har både en fuktgivande & fuktbevarande formula med NMFer, så som biosaccharider, hyaluronsyra & sodium PCA. En ny träningskompis!

Lunchträning

Träning mitt på dagen. Morgonrutinen är redan applicerad så mina råd här är att ha med ett micellärt vatten som produkten ovan eller supersmidiga rengöringswips för rengöring av huden innan & efter träningspasset. Jag använder då såfall Hydropeptides Hydroactive Cleanse Micellar Facial Cloths.

I Jane Iredelas Glow Time BB Cream använder jag nyans BB6

Bättra på basen supersmidigt med Jane Iredale Glow Time BB Cream – antioxidanter, fukt, spf och en lätt täckning – allt i ett! MAKETHEMAKE Squalane Soft Compact Foundation är alltid med i min träningsnecessär för smidig uppfräschning av makeupen efter träningen. Bronzing och rouge med smarta By Terry Glow Expert Duo Stick och du är redo att återgå till din to-do list. (jag tar för givet att ni har en supermascara som sitter på plats även efter ett svettigt pass, så som Sensais Mascara 38 C Separating & Lengthening gör)

Jag använder nyans N3 i MAKETHEMAKE Squalane Soft Compact Foundation

Kvällsträning 

Ofta sticker jag iväg till gymmet direkt efter jobbet och då går jag direkt på med kvällsrutinen efter träningspasset hemma i mitt egna badrum. Om du har lätt för inflammationer som tilltäpptheter, finnar och acne så läs gärna tidigare inlägg om träning & vikten av rengöring av huden även innan träningspasset – Orsakar träning finnar & inflammationer?

Gillar ni att läsa om kombinationen hudvård, kost & träning, något ni vill läsa mer om? Det är så kul att få era kommentarer om vad ni tycker & tänker, berätta gärna! 🙂

signatur frida

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Träning och hudvårdsrutinen”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ann skriver:

  Jag använder epionce dagkräm med solskydd. Men märkt att om jag svettas så misstänker jag att den reagerar med svett. Det börjar klia och sticka i ansiktet och framförallt på kinden får jag röda märken nästan som brännmärken.
  Kan svett och solskydd reagera?

  • Frida skriver:

   Hej Ann, Jag har inte hört detta tidigare, märker du en skillnad om du inte använder just denna creme när du tränar? Så att det inte är någon annan reaktion som sker i huden när du får upp pulsen och flåset. 🙂 Kram

 2. Anna skriver:

  Micellärt vatten räcker det i vanliga fall som rengöring på morgon även utan träning? Även om man haft aktiva på produkter under natten?
  Kram Anna

  • Frida skriver:

   Hej Anna, Absolut – jag använder alltid bara micellärt vatten som rengöring på morgonen. Träning eller ej 😉 Den rengör tillräckligt i morgonrutinen. Kram

 3. Sofia skriver:

  Tack så mkt! Bra tips