Vad du kan använda istället för syror

 • | Frida

Precis som i tidigare inlägg är syror och aktiva ingredienser i sin hudvård inget man måste avstå från vår och sommarhalvår. Det är helt enkelt en prioriteringsfråga, missade ni det inlägget kan ni scrolla vidare efter detta inlägget och läsa mer om kombinationen syror & sol. Har ni läst om min hudvårdsrutin i ett tidigare inlägg vet ni redan att jag använder syror året om, men jag trappar ner användningen lite under sommaren.

Men många pausar användningen av sina aktiva ingredienser när solen kikar fram, framförallt retinol och syra för att kunna vistas mer i solen. Men många ställer sig då frågan, Vad ska jag använda istället för mina syror? För resultatet en exfoliering ger vill gärna inte uteslutas. En exfoliering är en resultatinriktad produkt och som även hjälper vår övriga rutin att arbeta mer verksamt på huden!

Enzympeeling

Enzymer arbetar likt syrorna, löser upp gamla förbrukade hudceller från hudytan men enzymerna är lite snällare och skonsammare för huden och är istället ett snällare alternativ av peeling vår & sommartid.

Vad är ett enzym

Enzymer som används i hudvård är proteiner från växters celler som sätter igång en process i huden utan att själv förbrukas. Människan består också av en hel massa enzymer för att hålla kroppens alla funktioner igång. Papaya som innehåller enzymet papain är oftast det enzymet vi hittar i hudvårdsprodukter som exfolierar huden med enzymer.

 • Få in en lätt exfoliering dagligen med denna rengöringen från Osmosis Purify Enzyme Cleanser, exfolierar milt med papaya & ananas. Eller så använder du rengöringen som en mask en lite längre stund för lite extra exfolierande effekt. Fräsch doft av apelsin & grape.
 • By Wishtrend, Green Tea And Enzyme Powder Wash är ett pulver som med liten mängd vatten bildar ett fylligt skum som masseras på huden. Förutom papain arbetar bikarbornat i denna produkten effektivt på pormaskar. Väldigt snäll men också grymt effektiv.
 • Priori TTC Natural Enzyme Peel Masque med naturligt innehåll av antiinflammatorisk gurkmeja och enzymer från papaya & pumpa. Att huden rodnar av denna kombinerade peeling & mask är en full naturlig reaktion, här sätts verkligen cirkulationen i huden igång! 😊

 

Mekanisk peeling

En hederlig kornpeeling som mekaniskt masseras på huden för en peelande effekten. Den här typer en peeling kan jag tycka är härlig att använda ibland trots att jag använder syror. Gillar den riviga känslan på huden. En kornpeeling kan vara fint att ersätta sina syror med om man inte önskar använda syror i sommar. Viktigast att tänka på i användning av kornpeeling, huden ska masseras varsamt, inget tryck, då kan huden istället ta skada av peelingen.

 • Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish är en rivig peeling med svart socker som arbetar antibakteriellt utan att torka ut huden. Tvärtom lämnas huden mjuk och återfuktad. Jag har använt denna ihop med rengöringen Gentle Black Deep Cleansing Oil för lite snällare peeling. Tips till en känsligare hud.
 • En annan favorit i kornpeelingssortimentet, Codage Scrubbing Cream! Här peelas huden med rispartiklar i en bas av sheasmör, huden blir så len och mjuk. En produkt som också kan användas som mask, låt verka en stund efter att produkten masseras in.
 • Age Defying Dermabrasion, superfina korn med silica och pärlemor exfolierar huden istället för större rivigare korn. Sheasmör och jojoba i en mjukgörande bas.

Rengöringsredskap

En trend som hängt med ett litet tag nu är redskap att använda ihop med din rengöring. Det skapar inte bara en djuprengjord hud utan också en mild och daglig exfoliering av huden, exempel är en foreo. Hört väldigt gott om denna apperatur och är väldigt nyfiken. Någon som testat/använder?

 

Hur gör ni i sommar, använder ni syror eller avstår ni?

signatur frida

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Vad du kan använda istället för syror”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. may-britt Galley skriver:

  Hej.
  Jag har en foreo som jag brukar om kvälden.
  Magisk liten ting 🙂 jätte nöyd.
  Kram
  God sommer 🙂

  • Frida skriver:

   Hej May-Britt, jag kan tänka mig det! Jag måste se till att skaffa mig en egen hör jag 😉
   Tack detsamma, glad sommar – kramkram